Jump to content

Wikipedia:Kuvendi/Arkivi 14

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.

Disa standarde

Butonat e aksionit se pergjithshem

1. Së pari dua të propozoj që emrat e opsioneve (në figurë) dhe në përgjithësi të vihen sipas një sistemi. Sistemi është ky:

Nqs opsioni duket/shfaqet menjëherë (direkt) do ti vëmë në emër në trajtën e shquar. Dmth: lexo —» "Leximi"; redakto —» "Redaktimi"; shiko historikun —» "Historiku". Thjesht propozoj: Leximi, Redaktimi, Historiku dhe Diskutimi. Ta dija se si ndryshohet do ta kisha bërë, dhe do të prisja reagimet apo shqetësimet juaja, por ksaj rradhe do ta bejme me votim.

Mu me duket shume me mire kjo menyre se sa fjalet urdheruese.
 1. Kjo menyre shkon shume nese nje perdorues i thjesht qe ndodhet ke opsioni per te lexuar, mund ta mendoj kete: Ky është Leximi.
 2. Nese perdoruesi nuk eshte ke opsioni per leximin, mund ta mendoj kete: Shtyp këtu për Leximin.
Dhe kështu me rradhe per opsionet te tjera. Kjo eshte e vetmja menyre qe mos te duket opsioni kaq urdherues ndaj perdoruesit. -- Tëf 9 janar 2012 15:35 (CET)
 • KUNDËR — Ne te gjitha Wikipediat jane folje, perse vetem ne duhet t'i bejme emra? --Olsi (diskuto)
 • KUNDËR E rendesishme te kuptoni kete gje: Artikulli|Redakto apo Diskutimi|Diskuto tregojne Risorsen dhe Aksionin qe duhet marre. Pra thuhet Te Faqja|Modifiko. Ndryshe mundet edhe te perdoren fjali me shpjeguse: Lexo <Faqen>|Redakto Faqen (besoj se me e thjesht Modifiko). --  eagleal  8 janar 2012 22:24 (CET)
Sa per ti modifikuar behet ketu http://translatewiki.net/wiki/Main_Page
Duhet te kerkosh leje (mesa mbaj mend) per gjuhen ku do modifikosh. Por kujdes se nuk eshte mire te perkthehen pa nje votim me para. Imagjino çdo dite te ndryshonin fjalet, asnjeri nuk do dinte ku çfare te bente (dhe mbaj mend te perkthehen ne fjal qe kuptojne shumica (eg. sa me shume i afrohet gjuhes Anglishte/Neo-latine si Italishtja).—  eagleal  8 janar 2012 22:29 (CET)

Butonat e aksionit special/admin

Nqs do ta shtypim një buton që të shfaqet opsioni, propozoj që do të jetë në formë urdhëruese, dmth: grise, mbroje, zhvendose, etj.

Titujt ne trajten e shquar

2. Së dyti propozoj që titujt në përmbajtjen e faqes do të jetë në trajtën e shquar; si titulli i faqes. (kte e propozoj vetem si standart per redaktimin e nje faqeje)

PËR -- Tëfcí [kontaktohu] 5 janar 2012 16:54 (CET)

KUNDËR ---- Edvini

PËR --Gentius 16 shkurt 2012 17:56 (CET)

Ne fakt ky diskutim ka disa dite qe po zhvillohet ketu: http://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kuvendi#Emrat_e_qyteteve (Edvini 12 janar 2012 16:53 (CET))

Cfare po behet per kete ceshtje se eshte bere lemsh Wikipedia ne shqip. Ke shume faqe qe fillojne ne te shquar e shume ne te pashquar. Me sa kam pare ne wikipediat e tjera, emrat e gjerave fillojne ne te pashquar, si psh (a) book, dhe jo the book perderisa po flet per nje liber te cfaredoshem. E njejta gje ne shqip do te ishte (nje) liber, pra njejes, pashquar, emerore, dhe jo libri qe eshte njejes, ne te shquar, emerore. Ne Shqiperi qytetet tradicionalisht kane qene ne te pashquar, si p.sg. Tirane, Gjirokaster, Shkoder. Por ketu ne Wikipedia shumica jane shkruar ne te shquar, si Shkodra, Tirana, Gjirokastra. Si do ta vendosim, te leme njeren nga trajtat apo te veme te dyja qe te mos kete keqkuptime? Kemi nevoje qe nje gjuhetar me me pervoje te marre pjese ne kete diskutim. (Edvini 16 janar 2012 14:22 (CET))

Ose nese vendoset qe te gjitha emrat te fillojne ne trajten e shquar, atehere duhet qe te gjitha faqet te behen me percjellje, si p.sh. kur tjetri te shkruaje Korçë, te percillet te Korca, ose kur shkruan kabëll, te percillet te kablli. (Edvini 16 janar 2012 14:27 (CET))
Qytetet shkruhen ne te pashquar pasi ne fakt ato jane (qyteti) Tiranë. p.sh. apo Lumi Drin, dhe jo (Qyteti) Tirana apo Lumi Drini. Prandaj dhe emrat e qyteteve shkruhen ne te pashquar. Prandaj per qytetet e vendet votoj kundra (Edvini 16 janar 2012 17:48 (CET))
Shqipja nuk është anglishte. Emrat në trajtën e shquar përdoren për stilin enciklopedik (shih fjalorët leksikë shqiptarë). Gjithashtu, trajta e shquar në shqip formohet nëpërmjet mbaresës dhe jo me anë të nyjes si në shumë gjuhë të tjera të familjeve të mëdha, romane, gjermanike etj. Për këtë arësye trajta e shquar në shqip është pjesë përbërëse e vetë fjalës dhe si pasojë përdoret më "lehtë" dhe më shumë se psh. në anglishte. Ky është karakteri i shqipes i krijuar në mijëvjeçarë. Ne nuk kemi të drejtë ta ndryshojmë atë me arrogancë duke marrë si shembull gjuhët e tjera por ta respektojmë atë siç është ashtu si edhe gjuhëtarët e dirisotëm që kanë pak më tepër dijeni. --Gentius 16 shkurt 2012 17:56 (CET)

Votim

Shkoni ketu: [1]

Censusi 2011

Përshëndetje uikipedianë,

Doja t'hidhja një votim mbi këtë census i cili u zhvillu në 2011-ën. Votimi është ky: do ta pranojmë ne si Uikipedia të dhënat e popullsisë që dalin prej këti censusi, i cili për mu është fare i turpshëm sepse kanë harruar të numëronin apo pranonin afro 500,000 shqiptarë. Më duket se ju e dini sa pastër punon kjo qeveri në Tiranë.

Votim për censusin

KUNDËR — Nuk e pranoj, arsyjet janë mësipër -- Tëf 11 janar 2012 17:23 (CET)
KUNDËR — Nuk e pranoj, arsyjet janë se një regjistrim duhet të ketë se pari mirëkuptimin dhe miratimin e masës që regjistrohet ---Flokarti 11 janar 2012 17:47 (CET)-
PËR — E pranoj, pasi numri i banoreve ne Shqiperi me duket real me shifren qe ka dhene regjistrimi -- (Edvini 11 janar 2012 18:45 (CET)
KUNDËR — Nuk e pranoj, pasi Cenusi ishte jo korrekt, INSTAT nuk po publikon të dhënat e sakta. Unë deduktoj këtë edhe nga regjistri imë personal ku regjistrusja e Censusit i mbante në bllok shënimesh të dhënat tona dhe jo në formular ashtu siç thotë ligji dhe nuk bëri pytje e tjera pasi edhe vetë regjistrusja i cilësonte "të kota". Për këtë mënyrë të bërit regjistrim u ankova edhe tek Instat por a rezultat e andaj e cilësoj Censusit të dështuar. ---IH 11 janar 2012 20:16 (CET)
PËR — Pse nuk duhet ta pranojme? Ne nuk kemi ndonje burim tjeter pervec INSTAT-it per numrin e popullsise. Ne te gjitha Wikipediat e tjera te dhenat e censusit pranohen dhe nuk diskutohen a ishin te sakta apo jo. Sipas mendimit tim, te dhenat jane te pasakta por ato jane te dhena zyrtare dhe duhen pranuar. Ne mund te shkruajme se popullsia e Shqiperise eshte 3500000 banore, por a kemi nje burim per kete? Une mendoj qe ky diskutim nuk duhet te ishte hapur fare. Edhe ne zgjedhjet ne Shqiperi ka rezultate te pasakta por gjithnje i kemi pranuar pa diskutim. --Olsi (diskuto) 11 janar 2012 22:18 (CET)
PËR Si Olsi me larte. Çeshte me shume, nga pikepamja subjektive mund te mendohet qe ka ue shume shqiptare, por studimet, ne qoftese te pranuar nga shumica e analistave ne fushe, jane çfare ngelet si burim te dhene. Ndryshe duhet nje studim tjeter me komplete per te hedhur poshte te paren. --  eagleal  12 janar 2012 22:58 (CET)
PËR Mendoj se shifra e INSTAT-it i afrohet shumë realitetit dhe duhet ta pranojmë atë. Gjithmonë do të ketë arësye objektive për të mos patur një shifër 100% të saktë. Nëqoftëse shifrat do të kishin pasaktësira të konsiderueshme, organizmat ndërkombëtarë do të kishin reaguar. --Lerriklo (diskutimet) 29 mars 2012 17:40 (CEST)

Diskutime

Po s'te duket qe qeveria perfiton shume nese deklaron qe banonje vetem 2.8 milion shqiptare ne Shqipëri: me kete menyre rritet BPV-ja e nje qytetarit artificialisht dhe behet me e pranuyeshme per BE-ne qe ta pranoje Shqipërinë. Shiko te lutem edhe kete interviste me te mençurin Kreshnik Spahiu nga minuta 0:25:55 deri minuten 0:27:02 dhe shpresoj qe do ta kuptosh me mire. -- Tëf 11 janar 2012 19:44 (CET)

Ndoshta qeveria perfiton por ketu po flasim per regjistrimin dhe saktesine e perafert te shifrave. Une nuk jam mbeshtetes i qeverise, dhe jam mbeshtetes i Aleances Kuq e Zi. Por nuk pranova sugjerimin e tyre qe te bojkotoj regjistrimin pasi ne kete menyre ne fakt ulet numri i shqiptareve ne Republike. Dhe jam prape i mendimin qe regjistrimet duhen. Sa per shifren, u habita ne fakt kur doli aq, jo se m'u duk e vogel, por m'u duk pak e larte. Ka 20 vjet qe shqiptaret po ikin masivisht. Ciftet e reja qe njoh ose e kane stakuar me nje femije ose nuk kane femije fare. Vdekjet po ashtu jane goxha te larta, cdo dite vdesin 2 vete nga aksidente rrugore e nje nga vrasjet. Pothuajse gjysma e atyre qe njoh nuk jane me ne Shqiperi, por jetojne jashte Shqiperise. E si mund te dilte numri i banoreve ne Shqiperi 4.5 milione? Kur ke 400 000 ne Greqi, 300 000 ne Itali, 60 000 ne Belgjike, 50 000 ne Britani, me dhjetera mijera ne Gjermani, Suedi, Hollande, Danimarke e SHBA? Kuptohet qe nuk mund te dale nese te gjithe ata nuk do te vinin ne tetor ne Shqiperi per t'u regjistruar. (Edvini 11 janar 2012 20:50 (CET))
Mire Edvin eshte perspektiva jote dhe eshte vota jote. Edhe une gjithashtu jam nje mbeshtetes e Aleances, ata jane te vetmit qe mendohen per interesat kombetare (asnje here digjova nje politikan qe fliste per te miren e memedheut). Dhe për kuriozitet krijova dje nje liste me numrin e shqiptareve ne bote kot kshtu vetem per kuriozitet. -- Tëf 11 janar 2012 21:26 (CET)

Nuk kemi pse diskutoje afersisht jemi te gjithe ne nje mendje me nuanca edhe ata qe epranojne censusin! Mos te harrojme qe censusin e refuzuan edhe qarqe antisshqiptare! Ndaj duhet te jemi sa me te qarte ne ate qe perdorim dhe jo! menoj qe perqindjet burra gra te censusit mund te t jene te drejta! Megjithate personalishte kam dhene voten. Per sa i perket listes qe kishte bërër Tëfci mendoj se duhet te ndaje Serbinë nga Mali i Zi, kjo do te ishet edhe politiskisht korrekt! Edhe pjesa tjeter Europes do te duhet ndare se ka shume shqipatre që sot jetojne ne Europen perëndimore dhe shume ne vende si Bullgari e Rumani apo edhe Turqi --Flokarti 11 janar 2012 21:48 (CET)

Hakerat serbe!

Vini re kam pershtypjen se ketu me poshte i ka ngjyer duart me hakim nje serbJu lutem kontrollojeni!

(ndrysh | versione) . . Albaniku‎ [Kontrollimi në pritje]; 18:18 . . (-5.926) . . Xmanxxx (Diskuto | kontribute)‎
(ndrysh | versione) . . R Hacking everyday‎; 18:16 . . (+9.099) . . Xmanxxx (Diskuto | kontribute)‎ (Faqe e re: <html><head></head><body bgcolor="#333366" background="http://iasstes-team.com/p_0001.jpg" text="#FFFFFF" link="#0066CC" vlink="#999999" alink="#993300" style="background-image: url('h...)
(Regjistri i llogarive); 18:14 . . Xmanxxx (Diskuto | kontribute)‎ Përdorues i ri

Më mirë ti quash vandalet sepse te gjithe mund redaktojne ne uikipedia. Vandalin e bllokova dhe i riktheva redaktimet. -- Tëf 12 janar 2012 19:34 (CET)

Kerkese!!!

Kolege Uikipediane duke naviguar tek wiki italiane dhe tek ajo angleze vura re qe sejcila prej tyre ne artikujt qe permbajne kane dhe info plus. Kur klikon tek shiko historikun te dalin disa mundesi nder te cilat edhe ajo per te pare sesa vizita ka ai artikull gjate javes. Si mendoni qe ta bejm dhe ne tek wiki jon? —Arensi 14 janar 2012 08:34 (CET)

Është ide e mirë. --Λeternus 14 janar 2012 11:15 (CET)

Announcing Wikipedia 1.19 beta

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the start of the final announcement.

The following are the areas that you will probably be most interested in:

 • Faster loading of javascript files makes dependency tracking more important.
 • New common*.css files usable by skins instead of having to copy piles of generic styles from MonoBook or Vector's css.
 • The default user signature now contains a talk link in addition to the user link.
 • Searching blocked usernames in block log is now clearer.
 • Better timezone recognition in user preferences.
 • Improved diff readability for colorblind people.
 • The interwiki links table can now be accessed also when the interwiki cache is used (used in the API and the Interwiki extension).
 • More gender support (for instance in logs and user lists).
 • Language converter improved, e.g. it now works depending on the page content language.
 • Time and number-formatting magic words also now depend on the page content language.
 • Bidirectional support further improved after 1.18.

Report any problems on the labs beta wiki and we'll work to address them before they software is released to the production wikis.

Note that this cluster does have SUL but it is not integrated with SUL in production, so you'll need to create another account. You should avoid using the same password as you use here. — Global message delivery 15 janar 2012 17:34 (CET)

A duhet ne ta mbeshtesim mbylljen e Wikipedias ne gjuhen angleze me 18 janar ne shenje proteste kunder SOPA dhe PIPA me nje baner ne Wikipedian tone?--Olsi (diskuto) 17 janar 2012 19:59 (CET)

Jo, s'duhet censuar interneti. -- Tëf 17 janar 2012 20:03 (CET)
Kjo protestë do të bëhet pikërisht kundër cenzurës së internetit. --Λeternus 17 janar 2012 21:03 (CET)
Jo, E shumta mund të përkthejme disa fjali që të jenë vetëm si zëra të dy temat e mesipërme SOPA dhe PIPA në shenjë solidariteti!--Flokarti 17 janar 2012 20:36 (CET)
Nuk ka dhe shume kohe. A e hedhim ne votim? Une per vete jam PËR .--Olsi (diskuto) 17 janar 2012 21:59 (CET)

Propozim per 100 vjetorin e pavarisise se Shqiperise

Te nderuar kolege uikipediane me rastin e 100 vjetorin e pavarisise se Shqiperise mendoj qe logon qe qeveria shqiptare zgjodhi me konkurs e te cilen administrata do ta perdori per 1 vit ta perdorim edhe ne ne wiki tek ballina per te njejten kohe nqs nuk ka copyright. nje rast i ngjashem qe ai i Italise vjet per 150 vjetorin e unifikimit te saj ku logoja u perdor ne cdo vend edhe ne telajon e Fiat 500. Do te ishte interesante sepse nje jubile kaq i rendesishem nuk vjen me. E hedhim ne vote ose si te mendoni ju. —Arensi 17 janar 2012 20:53 (CET)

Ta hedhim ne vote mendoj.--Olsi (diskuto) 17 janar 2012 21:59 (CET)
Unë do të isha dakord madje mendoj që Wikippedia Sq deri më 28 nëntor 2012 tek artikulli i javës të vendos ato që lidhen me këtë datë apo të tjera që kanë lidhje me Shqipërinë si psh Ismail Qemali, Nikoll Kaçorri, Deklarata e Pavarësisë së Shqipërisë, Luigj Gurakuqi, Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë, Çerçiz Topulli etj që këto zëre të përmisohen dhe që të jepet më shumë nderim edhe nga Wiki Sq 100 vjetorit ashtu siç bëri edhe Italia vjet për 150 vjetorin e bashkimit. IH 23 janar 2012 17:00 (CET)
Bashkohem me parafolsin. Do te qe shum e bukur si ide edhe kjo, vura re javes qe shkoi ishte artikull i javes S.Nivica edhe me pelqeu qe edhe redaktoret e tjere ndihmuan ne drejtshkrimin e tij apo ne redaktimin e nenartikujve. Por fatkeqsisht shikoj qe iniciativa nuk po has sukses sepse askush spo reagon vec nesh dhe ditet kalojne dhe iku janari --Arensi 23 janar 2012 17:53 (CET)
Ju flitni per pavaresine dhe merreni me Sali Nivicen dhe Çeçon, kur askush prej jush nuk merr mundimin me nxjerre material per firmetaret e pavaresise.--S. Saiti (diskutimet) 23 prill 2012 23:01 (CEST)

Projektligjet SOPA dhe PIPA

Mendoj që edhe Wikipedia shqiptare të solidarizohet dhe të mbështetë Wikipedian angleze kundër projektligjeve SOPA dhe PIPA duke vendosur një shirit të tillë. -  Euriditi  18 janar 2012 14:37 (CET)

Skedarët për opsionet Krijo një libër dhe Download as PDF

Përshëndetje wikipedianë,

A mund të më tregojë dikush se cilët janë skedarët së duhen përkthyer për opionet Krijo një libër dhe Download as PDF, pasi dua të përpiqemm t'i përkthej. -  Euriditi  23 janar 2012 16:02 (CET)

Krijimi i temes "Copetimi i Shqiperise" (ne anglisht Partition of Albania).

Ne shume nga temat qe kane lidhje me historine e Shqiperise (me gjithe trojet jashte kufijve), kam pasur shume perplasje dhe raportime nga anetare greke te Wikipedias ne gjuhen angleze, ne rastin kur permendej copetimi i Shqiperise. Artikulli ne Wikipedia ne anglisht mbi Marreveshjen e Konferences se ambasadoreve ne Londer nuk permend asgje per kete, pasi disa here, redaktues serbe e greke me kane fshire paragrafet qe vije mbi kete ceshtje. Shume shtete kane artikujt e tyre mbi ndarjen si psh Partition of Poland apo partition of Ireland. Duhet te krijojme nje artikull mbi copetimin e Shqiperise, "Partition of Albania" http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Partition_of_Albania&action=edit&redlink=1 qe permendet vetem ne nje fjali ne Enciklopedine Britanike por nuk ekziston ne Wikipedia. Kjo do t'u kundervihej argumentave te serbeve e grekeve ne Wikipedia qe Shqiperia nuk ka ekzistuar, pra nuk eshte ndare ndonjehere dhe me kete justifikojne qe Kosova e Cameria nuk jane troje shqiptare. Ne 1912 kur u shpall pavaresia, u shpall per te gjitha vilajetet e trojet shqiptare, dhe ky kufi qe kemi tani u vendos ne 1913, pra copetimi ndodhi. Gjithashtu nen perandorine Osmane kishte njefare ndarje megjithese ne vilajete, por qe permblidhte shqiptaret ne disa vilajete. Kush do qe te perfshihet ne kete projekt e te fillojme me shkrimin? (Edvini 29 janar 2012 15:55 (CET))

+Nise gjithmonë ka patur nje here te pare!!!Kur Fan Nolin prifterinjte greke dhe miqte e tyre nuk deshen ta shenjteronin ai iu kthye po prifin e pare kush e shenjteroi!" dhe zoti vete e tha me goje se do te shuhen kombe permbi dhe .... --Flokarti 31 janar 2012 18:13 (CET)Mua do me kesh prane per redaktime dhe me sa te mundem!

Ja ku eshte, ju lutem pasurojeni me tej: http://en.wikipedia.org/wiki/Partition_of_Albania (Edvini 31 janar 2012 23:22 (CET))
Me ndihmoni qe ta mbajme artikullin Partition of Albania te WIkipedia ne Anglisht, sepse sapo e postova perdoruesi: Athenean u aktivizuar dhe shpalli temen per fshirje. Diskutoni qe tema mos te fshihet dhe sillni me teper burime ne artikull. (Edvini 1 shkurt 2012 00:19 (CET))

Ju lutem shkoni te tema e diskutimit te artikullit Partition of Albania e votoni Keep, pasi jane mbledhur greket aty e duan ta fshijne si artikull. Eshte urgjente. Tema e diskutimit eshte te: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Articles_for_deletion/Partition_of_Albania (Edvini 1 shkurt 2012 14:39 (CET))

Ngjarje më ...

Te dashur admin-s u be disa here me rradhe qe Ngjarje më nxjerr vetem disa kllapa asnje te dhene pra diku calon nga ana teknike ! A ka mundesie te rregullohet!!!--Flokarti 31 janar 2012 18:10 (CET)--Flokarti 31 janar 2012 18:10 (CET)

Për ta rregulluar këtë duhet redaktuar kjo faqe. --Olsi (diskuto) 31 janar 2012 18:51 (CET)

Kujdes

Ky djaloshi ketu ka filluar te fusi duart ne wikipedian shqipatre! http://sq.wikipedia.org/wiki/Speciale:Kontributet/Makedonier – Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga Flokarti (diskutimiredaktime).

Keta fqinjet jugore jane bere me te vertete te padurueshem. Nuk lane artikull per Shqiperine pa prishe te Wikipedia ne Anglisht. (Edvini 2 shkurt 2012 18:30 (CET))

Do te ishte e udhes qe te krijojme nje sistem lajmerimi mbrojtes si per Wikipedian shqip ashtue dhe per ato ne gjuhe te huaja! Ne wikipedian anglisht dominojne kryesisht mendimet e grekeve dhe te sllaveve perpara te vertetave shqipatre! Por edhe ne ate gjermane nuk jane me mire punet. Do te duhet te krijojme sisitem efikas njoftimi dhe riorganizimi per gjuhet perkatese!--Papa-Zhuli 2 shkurt 2012 21:24 (CET)

Language support group for Albanian

The Wikimedia Foundation has brought together a new team of developers who are dedicated to language support. This team is to support all the languages and consequently it is not realistic to expect that the team members can provide proper support for your language. It is for this reason that we are looking for volunteers who will make up a language support team.

This language support team will be asked to provide us with information about their language. Such information may need to be provided either to us or on a website that we will indicate to you. Another activity will be to test software that will likely have an effect on the running of the MediaWiki software. We are looking for people who clearly identify their ability. Formal knowledge is definitely appreciated.

As much of the activity will be concentrated on translatewiki.net, it will be a plus when team members know how to localise at translatewiki.net.
Thanks, Gmeijssen 3 shkurt 2012 15:56 (CET)

WikiWomenCamp, Argentina, May 2012

Hi, I am using Google Translator. I can not speak Albanian. I am helping to organise a conference for women involved with Wikimedia Foundation projects. (http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp) If possible, would like a woman from Albania to attend. It will be an opportunity to gain leadership skills, and to interact with women from other countries who are trying to help improve Wikimedia in their own countries. In preparation for this conference, we are trying to benchmark the participation rates of women on Wikimedia projects, the places women participate and content related to women from specific countries. We have created a page about Albania at http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp/FAQ/Perspectives/Albania. It would be fantastic if people from Albania could help improve this page, or create a version that is written in Albanian. Thank you for your help and patience. --22Kartika 11 shkurt 2012 02:44 (CET)

Hi, unë jam duke përdorur Google Translator. Unë nuk mund të flasin shqip. Unë jam i ndihmuar për të organizuar një konferencë për gratë e përfshira me projekte Fondacionit Wikimedia. (http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp) Nëse është e mundur, do të doja një grua nga Shqipëria për të marrë pjesë. Ajo do të jetë një mundësi për të fituar aftësi drejtuese, si dhe për të bashkëvepruar me gra nga vendet e tjera që janë duke u përpjekur për të ndihmuar në përmirësimin e Wikimedia në vendet e tyre. Në përgatitje për këtë konferencë, ne jemi duke u përpjekur për të reperit normat e pjesëmarrjes së grave në projektet e Wikimedia, gratë vende marrin pjesë dhe përmbajtja në lidhje me femrat nga vendet e veçanta. Ne kemi krijuar një faqe në lidhje me Shqipërinë në http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp/FAQ/Perspectives/Albania~~pobj. Ajo do të jetë fantastike nëse njerëzit nga Shqipëria mund të ndihmojë në përmirësimin e kësaj faqeje, ose të krijojnë një version që është shkruar në gjuhën shqipe. Faleminderit për ndihmën tuaj dhe durim.--22Kartika 11 shkurt 2012 02:44 (CET)

MediaWiki 1.19

(Apologies if this message isn't in your language.) The Wikimedia Foundation is planning to upgrade MediaWiki (the software powering this wiki) to its latest version this month. You can help to test it before it is enabled, to avoid disruption and breakage. More information is available in the full announcement. Thank you for your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 12 shkurt 2012 16:18 (CET)

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte PËR -- Euriditi  14 nëntor 2012 16:26 (CET)

Organizime për 100 përvjetorin e pavarësisë së Shqipërisë

Përshëndetje çuna,

Propozoj që të përdorim figurën 1 si figurë e uikipediës 25 ditët para dhe 25 ditët pas 28 nëntorit 2012 (25 --> vitet qe Skënderbeu luftoi kunder armiqte e shqiptareve dhe betejat qe ai fitoi). Gjithashtu propozoj qe figura 2 te perdoret ne te njejten hark kohor ne uikilajme.

Un do propozoja qe te ishte per gjith vitin 2012 jo vetem per aq dite. --Arensi 19 shkurt 2012 18:20 (CET)
Edhe une jam per nje afat me te gjate, ndoshta 100 dite para dhe 25 dite pas dates 28 nentor 2012. 100 dite per 100 vite pavaresi. Do te isha i mendimit qe figura per wikipedian te punohej edhe nje here, pasi e kuqja bie shume ne sy (te vret syte dhe gjate leximit te shperqendron). Ndoshta te punohej edhe nje figure qe ska lidhje fare me simboliken e wikipedias. -  Euriditi  19 shkurt 2012 20:54 (CET)
Kjo gjë duhet të ishte bërë që më 17 janar ku Kuvendi i Shqipërisë mbajti një seancë solemne ku ishin të ftuar krytari i Kuvendit të Kosovës Jakup Krasniqi, përfaqësues nga Kosova, IRJM dhe Mali i Zi, në të cilën u shpall fillimi i festimit të viti jubliar [2]. Më mirë vonë se kurrë! IH 21 shkurt 2012 14:52 (CET)
Jemi shume shume vone per kte pune sepse 99% e admin as e kam mendjen fare ne wiki shqip dhe jane duke munguar ne pergjegjsit e tyre, duke injoruar temat dhe personat. Une kete teme e propozova muaj me pare dhe u skartua dhe u injorua totalisht, kjo sesht e drejte eshte tallje me impenjimin qe personi i kushton nje ceshtjeje. Ne ja kemi me te hedhur dhe njeri tjetrit ktu si koleg te wiki shqip e pastaj qahemi pse redaktoret e wiki anglisht qe jan grek na vandalizojne. Po nuk u perfill kuvendi, idete dhe wiki shqip, atere e mbyllim dhe vazhdojm te gjithe punen tek wiki anglisht. Simbol mund ai i 100 vjetorit, ai nuk ka copyright mesa di un edhe nuk duhet te jete as 23 dite e as 100 dite por gjithe vitin 2012 sepse kjo jubile. Edhe kritika tjeter eshte per 4 vjtorin e Kosoves nuk u be asgje, por nje banner medioker u vu nje dite me vone. Jemi shqipatar e duhet te jemi krenar per festat tona, kishte me shume solidaritet me Ameriken per punen e copyright te veme apo jo banner per tu bashkuar me ta sesa per festen tone sheullore. --Arensi 21 shkurt 2012 17:47 (CET)
Ne fakt keto logo bien ne kundershtim me WP:NPOV, por gjithsesi mendoj qe ky eshte nje vit teper i rendesishem, me i rendesishem se WP:NPOV. Nuk do te me pelqente vendosja e logovo per nje kohe te gjate, disa dite para dhe pas festes do te ishte mire. Dhe do t'ju lutesha te votonit ne n:Wikilajme:Kuvendi per logon e Wikilajmeve pasi logoja e Wikilajmeve duhet ndryshuar te Wikimedia Commons dhe per kete arsye mund te kerkohet nje konsensus nga perdoruesit e Wikilajmeve. --Olsi (diskutimet) 13 mars 2012 01:29 (CET)

Votimi (figura 1)

PËR -- Tëf 18 shkurt 2012 23:20 (CET)
PËR --Olsi (diskuto) 19 shkurt 2012 00:05 (CET)
PËR --Arensi 19 shkurt 2012 18:18 (CET)
PËR --Planeti
PËR --IH 21 shkurt 2012 14:53 (CET)
PËR --S. Saiti (diskutimet) 23 prill 2012 22:59 (CEST)

Votimi (figura 2)

PËR -- Tëf 18 shkurt 2012 23:20 (CET)
PËR --Olsi (diskuto) 19 shkurt 2012 00:05 (CET)
PËR --Arensi 19 shkurt 2012 18:18 (CET)
PËR -- Euriditi  19 shkurt 2012 20:54 (CET)
PËR --IH 21 shkurt 2012 14:53 (CET)

Perdorimi i gegerishtes ne Wikipedia

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte KUNDËR --Olsi (diskutimet) 13 mars 2012 01:31 (CET)

Pershendetje Wikipediane! Hatake po kerkon qe artikulli Gjergj Fishta te shkruhet ne gegerisht. Mendoj se eshte koha te vendosim nje rregull te qarte ne lidhje me perdorimin e gegerishtes ne Wikipedia. Pra, a duhet te perdoret gegerishtja ne Wikipedia?--Olsi (diskuto) 23 shkurt 2012 21:02 (CET)

Votimi

 • KUNDËR — Gegerishtja ka kodin e vet aln dhe nuk ka pse te perfshihet ketu. Mos harroni se Wikipedia eshte per te gjithe shqiptaret dhe gegerishten nuk e flasin te gjithe, prandaj cdo artikull duhet shkurar ne gjuhe standarde qe te kuptohet nga te gjithe.--Olsi (diskuto) 23 shkurt 2012 21:02 (CET)
 • KUNDËR -- Tëf 23 shkurt 2012 21:11 (CET)
 • KUNDËR — Flitet për nje gjuhë të unifikuar dhe jo vetm standartifikuar pra une jam me krahun e UNIFIKIMT edhe sikur të ketë pretendime se nuk është përfilluar sa duhet lagjia e ndonjërit prej nesh -- ----P 23 shkurt 2012 21:47 (CET)
 • KUNDËR — Totalisht kundër, Wikipedia në gjuhën shqipe duhet të ruhet në standartin e gjuhës zyrtare, nëse çdo njeri do të kërkonte të tilla gjëra atëherë pse artikulli për Jeronim de Radën të mos shkruhej me dialekt arbëreshë do të thonte dikush. E ku do të shkonim kështu!!! Wikipedia italiane është për tu marr shembull këtu i ka ndarë dialektet nga Wikipedia e italishtes zyrtare psh [3], [4] a [5] -- ----IH 24 shkurt 2012 02:13 (CET)
 • KUNDËR — Unë jam për gjuhën e standardizuar. Megjithatë, unë e pranoj se kuotat e shkrimtarët janë lënë në gjuhën e tyre origjinale (Kuotat të shkruara me shenjat " ").--AXRL 24 shkurt 2012 02:29 (CET)
 • PËR Standarti i gjuhës aktuale shqip vjen nga një rregjim komunist ekstremist dhe nuk mund të krahasot me rregullat e një shteti tjetër i cili ka pasur sistem politik tjetër në po të njëjtën kohë. Aktualisht në SHqipëri ka dy dialekte. Për ata të cilët nuk dinë se ku mund të shkojnë do shkohet aty që dhe toskët do dinë te flasin sic flitet në të gjithë gegërishten. Kështu behët njehsimi natyral i gjuhës së një popullate.--GalateaTeuta 24 shkurt 2012 08:33 (CET)
 • KUNDËR — Wikipedia shqip, është ndërtuar për artikuj të gjuhës shqipe të standartizuar, as Toskerisht e as Gegerisht dhe për asnjë rast nuk mund të bëhen përjashtime. Në qoftë se dëshiron Hatake mund ta shkruash artikullin në inkubatorin e Wikipedias gege Euriditi  24 shkurt 2012 14:57 (CET)
 • PËR Kush te kete tager gjuhesor mes jush jam dakord t'iua ndij mendimi me andje, standardi i vendosun ne Prishtine asht shume mire i zbatueshem dhe lehtesisht i kuptueshem. Nuk ka pse te shnderrohet ne nje drame, apo perçamje gegnishtja. Ju mos merrni raste ekstreme si arberishtja, qe me gjithe respektin per te, s'e ka veprimtarine letrare dhe historine e gegnishtes. Personalisht kam vendose shume biografi te figurave gege, ne veçanti klerin qe me ka ngjite ma shume mbas shpirtit. E mbasi nje njeri u lexon vepren, s'ka sesi t'i shkruhet jeta ne gjuhen qe vendosne disa gjuhetare e mesues sepse Enveri me Mehmet Shehun ishin nder llozha. Kushdo qe don me krijue nje ide mbi sa "unifikuese" asht nje gjuhe e vendosun nga komunista t'i hedhin nje sy shkrimit t' Arshi Pipes --S. Saiti 25 shkurt 2012 21:31 (CET)
 • KUNDËR Apsolutisht kunder gegrishtja esht dialekt i bukur por ne kemi shqipen standarte te toskerise. Ndaj nuk ka kuptim sepse pastaj do kerkoje ndonje qe dhe artikullin mbi Imali Qemalin ta bejme ne dialektin lab. —Arensi 26 shkurt 2012 06:55 (CET)
Më fal Arens por lër të jemi të sakta. Shqipja letrare nuk është totalisht toskërishtja, e ka si bazë toskërishtenë, përmban disa fjalë të gegërishtesë. -- Tëf 26 shkurt 2012 13:47 (CET)
S'ke pse kerkon falje hiç, Arensi doli vedit off-side. Se dhe fjalet qe jane marre nga gegnishtja jane toskezue, athue se tosket pushtuen geget gjate komunizmit.--S. Saiti 27 shkurt 2012 22:36 (CET)
Po pse beni kto dallime mer burr se ja beni qefin hasmit, boll me viktmizma se nuk i shkojn kujt per shtat. Pse duhet me u viktimizu kot tosket jan te kqij, geget jan bota. Ik shif wiki e do shikosh qe ka wiki ne dialektin siciljan,e ne shume dialekte te tjera te italise. Tani duhet te themi qe shqipja zyrtare eshte gegerishtja sepse e flet Jozefina Topalli? Ne shqiptaret jemi te kqinjt e vetes. Qielli me token te bashkohen shqipja zyrtare nuk esht as vlojanjcja e as shkodrancja por shqipja e paster e toskeve te qendres se shqiperise.--Arensi 28 shkurt 2012 15:31 (CET)
Arens, nuk perban argument injoranca me te cilen ti permende Jozefina Topallin qe s'i ka çue nje leter falenderimi etenve françeskane per botimin e kolanes se klasikeve te gegnishtes, se per interes te vedin ajo citon edhe Biblen/Fishten. Nuk perban argument as "hasmi", se na fyen inteligjencen me ndejte tue permende te jashtmin si caper espiatorium. Lexoje Pipen ma lart, libohovit ishte me origjine mq te qenka fiksue toska, por ama ai flet me miradije/bonsens e jo si ti qe dhe Shqipnine e qendres (?) e ban toske, hajvan.--S. Saiti 28 shkurt 2012 18:44 (CET)
E ke qit veten se kush je, se nga vjen, se sa vlen e ku do shkosh. Une te them vetem tu rrit nera. --Arensi 28 shkurt 2012 18:57 (CET)

Diskutimi

Nga eksperienca ime 10 mujore ne Uikipedian shqip eshte hera e pare qe perballem me nje votim i cili mbyllet brenda 18 oreve. Sigurisht qe kjo vetme pyetje mund te shtroje: "Perse ky reagim kaq agresiv dhe i vrudhshem per kete theme diskutimi?" Gegerishtja ka ndjekur , kontribuar dhe udhehequr historine e Shqiperise ne cdo shekull te ekzistences se saj, pikerisht per kete nuk mund te kthehet ne nje relike ne Muzeumin Kombetar.

Ndersa ekzistenca e nje uikipedia gegerisht eshte skandaloze! Perse une qe jam nga veriu duhet t'i shkruaj edhe ne uikipedia qendrore edhe neper uikipedia anekse-dialektesh???? Perse nuk paska nje uikipedia toskesh? Aq me teper kjo do te rriste edhe me shume karakteristikat percaktuese sic ndodh me napoletanet dhe pjesen tjeter te popullsise. GalateaTeuta 24 shkurt 2012 20:04 (CET)

Mund të marësh një informacion këtu se si krijohet një wikipedi e re. Gjithësesi nuk do ta këshilloja shumë krijimin e një wiki-tokerisht. Fundja ne nuk po arrijmë të krijojmë një wikipedi të plotë e jo me disa. -  Euriditi  24 shkurt 2012 20:35 (CET)

Reforma në Wikipedia

Përshëndetje wikipedianë,

Duke qenë se ky vit është përvjetori i 100 i Pavarësisë, vendosja e një logoje që shpreh identitetin tonë është e nevojshme por, megjithatë është shumë pak. Unë mendoj që këtë vit të kryejmë një reformë të thellë në Wikipedia. Më poshtë po paraqis sugjerimet e mia.

Artikujt historikë
 • Faza I - Rishkrimi i artikujve me temë nga historia e shqiptarëve. - Artikujt që kemi sot janë më së shumti të marrë nga ndonjë libër historie dhe jo të organizuar denjëisht për një enciklopedi. Artikujt që do të duhet të krijohen lipset të jenë të shtjelluar mirë e me referenca.
 • Faza II - Përkthimi i artikujve të krijuar me temë nga historia e shqiptarëve në anglisht. Ju jeni vetë dëshmitarë se wikipeditë e huaja (më saktë përdorues grekë) kanë abuzuar mbi historinë tonë. Edhe harta e Ilirisë që paraqesin ata është e cunguar deri në Vjosë. Pirroja i Epirit, Molosët, Kaonët, Thesprotët, Arvanitët etj për ta janë grekë. Vetëm duke krijuar artikuj historikë të mirë-referencuar dhe duke i përkthyer ata në anglisht do të mund ti shohim këta artikuj të huaj të thonë të vërtetën.
Rregullat për emërtim
 • Duhen vendosur rregulla të shkruara për emërtimin e artikujve me emrat dhe terma të huaja.
 • Kur përdoret rasa emërore e shquar dhe kur e pa shquar. P.sh. Luksemburgu është edhe shtet edhe qytet. Për ti dalluar duhet të themi Luksemburgu (qytet) apo Luksemburgu (qyteti) etj.
 • Duhet të vendosen rregulla për emërtimin e kategorive. P.sh. nuk e kuptoj se pse duhet të jetë Kategoria:Shqipëri dhe jo Kategoria:Shqipëria.
 • Mendoj se duhet përdorur termi Portali dhe jo Portal. Kështu duhet të jetë Portali:Shqipëria dhe jo Portal:Shqipëri.
Përshtatja në shqip
 • Si në çdo wikipedi normale duhen përshtatur në shqip Fjalët e rezervuar apo Magic Words.
 • Ka shumë stampa (madje popullore) që përdoren në wikipedia shqip njëlloj si në wikipedinë angleze, pa u përkthyer. Stampat duhet të jenë në shqip, duhet të jenë të pajisura me dokumentacion etj.
Krijimi i një stili unik
 • Në çdo artikull që lexon në wikipeditë e huaja ti e kupton menjëherë se në cilën wikipedi ndodhesh nga mënyra e stilikit të infokutive, tabelave etj. P.sh wikipedia polake i ka infokutitë të ngushta me rreshtat të pandara dhe përgjithësisht gri; wikipedia ruse i ka infokutitë me tekst të vogël, rreshta të ndara dhe të ngjyrosur në anën e majtë. Pra, duhet që edhe në wikipedinë tonë të përshtatim një stil unik për infokutitë, menutë naviguese etj.
50.000 artikuj
 • Një dhuratë për të gjithë shqiptarët do të qe aritja e 50.000 artikujve në 100 vjetorin e Pavarësisë. Mos kujtoni se jemi herë për të arritur këtë synim, përkundrazi jemi shumë vonë.

Gjithë këto nuk mund të realizohen nga 5 apo 10 përdorues. Duhet që me anë të Sitenotice çdo javë të reklamohen punët që mund të kryejë çdo përdorues nga ai që e viziton wikipedian rastësisht e deri tek ata që punojnë rregullisht për wikipedian. Shpesoj të jem treguar i qartë. Në pritje të sugjerimeve dhe ideve tuaja -  Euriditi  24 shkurt 2012 18:45 (CET)

Prgjithesisht jam n nj mendje! Por kjo vjen vetëm me parrullën: TË GJITHE PËR NJË(ARTIKULL) DHE NJË PËR NJË!!!!! Shpesh shoh që në emër te kualitetit u bihet në qafë përdoruesve të rinj! sa pa mbaruar fjalite u vihet nje tabele dekurajuese! per kete vit te 100 vjetorit do te ish per asnje humbje te asnje arikulli qofte edhe ai me pak rreshat ! ata qe kane pervoje mundet qe me pak nderhyrje te japin nje ndihme dhe format te qendrueshem! Mos harrojme se para nesh jane te gjiteh gjuhet e tjera te ballkanit dhe ne jemi te fundit ne rradhe!!!!--Flokarti 24 shkurt 2012 18:59 (CET)

Të falenderoj Flokart. Krijimi i artikujve eshte thjesht nje pike e atyre qe parashtroj. Ne duhet të krijojmë një identite shqptar në Wikipedain shqip. -  Euriditi  24 shkurt 2012 19:08 (CET)
Ke shumë të drejt Euridit, por si të fillojmë? Si ti organizojmë këto qëllimet? -- Tëf 25 shkurt 2012 14:47 (CET)

@TëfcíTëfcí psh duke u larguar nga kncepti qe gjerat qe une mendoj se nuk bejne duhen shuar por  ! gjerat qe per mendimin tim nuk bëjnë vtem të markohen për rregullim të shpejte dhe me afat--Flokarti 25 shkurt 2012 16:32 (CET)

Me pelqen ideja. Shpresoj te kem me shume kohe te lire per te ndihmuar gjithsesi do jem pjese e aktivitetit. Me e rendesishmja eshte te shtojme sa me shume artikuj te nivelit mesatar dhe te mire, sa per vendosjen e rregullave per disa ndryshime jam asnjanes. Nje propozim kam, si per nder te festave, ne secilin artikull i cili do te punohet (krijohet ose redaktohet) me teme kombetare, qofshin artikuj historie, biografi ose te tjera me teme kombin shqiptar te vendoset nje njoftim nje stampe "Ky artikull eshte pjese e artikujve te permirsuar ose krijuar per nder te 100 vjetorit" ose ndonje ndonje shenim tjeter, dmth te ketë si një lloj vlersimi ose privilegji. Gjithashtu propozim 2 kam që të punohet në disa artikuj më shumë, dhe të bëhen disa artikuj perfekt (Artikuj që kanë të bëjnë me popullin, kulturen, traditat shqiptare), deri ne 28 nentor te kemi me teper artikuj perfekt dhe te mire.--Liridon (diskutimet) 13 mars 2012 16:26 (CET)
Problemi është që shumë anëtarë nuk dinë cilat janë kriteret e cilësisë dhe përfshirjes prandaj shkruajnë artikuj pa vlera enciklopedike.--ZjarriRrethues (diskutimet) 16 mars 2012 12:15 (CET)


E vetmja mundësi për të rritur cilësinë është shfarrosja pa mëshirë jo vetëm e çdo artikulli por edhe e çfarëdo lloj shkrimi që duken që në vështrim të parë se janë shkruar nga njerëz e shumta gjysëmanalfabetë. Eshtë me të vërtetë për të ardhur turp! Nuk mendoj se tolerimi i tyre është në të mirë të shtimit të kontributeve dhe autorëve të rinj. Përkundrazi, niveli aktual i mjerueshëm u ndjell neveri duke larguar shumë prej tyre që do të donin të kontribuonin me pretendime të larta si në formë edhe në përmbajtje. Më mirë pak e saktë se shumë e për lumë! Duhet krijuar një mekanizëm dhe procedurë e thjeshtë dhe e qartë sanksionesh kontrolluese dhe ndëshkuese, si psh. bllokimi i menjëhershëm i autorëve pas paralajmërimit dhe përsëritjes së abuzimit. Duhet ndërmarrë një spastrim radikal. Rrugë tjetër s'ka. Propozime? -Gentius (diskutimet) 4 prill 2012 23:15 (CEST)

Po të shkoni tek faqja http://dumps.wikimedia.org/sqwiki/20121120 dhe të shkarkoni sqwiki-20121120-pages-articles.xml.bz2, do të vini re, se pas importimit të saj në wikitaxi, madhësia aktuale e gjithë artikujve të wikipedias në shqip kap një vlerë qesharake prej rreth 80.5 MB (krahaso: enwiki rreth 14.3 GB, dewiki 5.53 GB). Duke e përpjestuar këtë shumë me numrin aktual të artikujve, atëhere do të dilnim në konkluzionin se:
 • artikujt, nqs. do ti konsideronim si të tilla, janë miniartikuj me nga dy-tre rreshta të shtrembura,
 • këtu ndjehet thellë mungesa e organizimit dhe e ndarjes së roleve drejtuese nëpër fusha të ndryshme,
 • këtu nuk ka mirëkuptim me njëri-tjetrin për mbarëvajtjen e punës,
 • këtu kemi të bëjmë me një volum minimal pune,
 • këtu harxhohet shumë kohë me diskutime të panevojshme,
 • këtu nuk dihet se kush drejton e në çfarë mënyre,
 • etj. etj. Babagjysh (diskutimet) 29 nëntor 2012 17:03 (CET)
Me avash babagjysh, se eshte kollaj te kritikosh, po me pak te besh. Nese ka 1 miliarde anglishtfoles dhe rreth 6-7 milione shqipfoles e shqipshkrues, i bie qe raporti eshte 1:14, pra i bie qe shqiptaret kane punuar aq sa anglishtfolesit. Qe mund te bejme me shume eshte afermendsh, po le te kemi nje qendrim me pozitiv. Wikipedia mbeshtetet ne vullnetare dhe s'mund t'i detyrosh njerezit te bejne cfare thote bosi. Plus nuk ka bosa, po ka vetem nje komunitet me rregulla. Tani per tani do kishte qene mire te perkthenim rregullat e Wikipedias angleze. Ti cfare merr persiper pershembull per perkthime (nga anglishtja, gjermanishtja apo cfaredo gjuhe te jete). Po more persiper ti dicka, do e marr edhe une nje te ngjashme. Si thua? Pasthirrma (diskutimet) 29 nëntor 2012 19:56 (CET)
Ja pershembull, mund te te jap kete une ta perkthesh deri ne fund te muajit dhjetor? Po the "po", une do perkthej kete. Po te duash i shkembejme. Pasthirrma (diskutimet) 29 nëntor 2012 19:59 (CET)
Pikërisht aty doja të dilja dhe unë. Me miniartikuj nënkuptohet pa dyshim vetëm cilësia e një artikulli. Po të bësh krahasimin nga përmbajtja e një numri artikujsh, të cilado fushe qofshin ato, do të rezultojnë shifra shumë më të ndryshme se nga ato që përmende më lart. Se punën e shifrave, siç ndoshta e di zotrote, ne e kemi zakon ti zbukurojmë nga pak, apo jo? Ato grupe njerëzish, që me të vërtetë kërkojnë artikuj me vlera enciklopedike në Wikipedia, i intereson më tepër kualiteti dhe jo kuantiteti i tyre. Ju së bashku duhet të punoni sa më shumë, që ata të mos largohen të pakënaqur. Sa për propozimin tënd për ndonjë punë të atij lloji mua nuk e ke, se më kanë nxjerrë prej vitesh në pension... Babagjysh (diskutimet) 29 nëntor 2012 21:42 (CET)
Por e di ti që s'e ke keq, të shoh njëherë... por nuk mund të garantoj. Do shoh njëherë se ç'farë ndihme mund te jap këtu. T'ja lemë kohës. Por nuk më pëlqejnë diskutimet. Ky ishte editimi im i fundit në regjistrat e diskutimeve. Babagjysh (diskutimet) 29 nëntor 2012 21:51 (CET)
(Qe ne te ardhmen te mos kujtoje bota qe vetem llapem ketu e s'beme asgje) Babagjyshi sapo beri dy rregullore kete dhe kete, kurse une nje, kete. Faleminderit Babagjysh! --Pasthirrma (diskutimet) 6 dhjetor 2012 15:34 (CET)

Kundër një politike të këtillë!

Po bëhet sërisht praktike që artikuj të saponisur të atyre qe sapo kanë hyrë apor nuk i dinë ende mirë rreguulat dhe ata shuhen pa asnje njoftim! kjo bën LARGIMIN E FILLESTAREVE NGA WIKIPEDIA! DUAM KETE GJE! !!!!!pERSONALISHT JAM PËR HEQJEN E OPSIONIT TË SHUARJES--Flokarti 26 shkurt 2012 21:18 (CET)

Artikuj pa vlerë duhen fshirë në çdo rast, por duhet të krijohet një bot për dërgimin e mesazheve automatikë që të informohen për rregullat anëtarët e rinj para se të fillojnë artikuj.--ZjarriRrethues (diskutimet) 16 mars 2012 12:38 (CET)
Une mirembaja nje rrobote ketu ne sqwiki (User:EagleBot i bazuar ne pywikipedia). Per fat te keqe (apo te mire per wikin) ngajo qe API se wikit ndryshuan me kohe, dhe ashtu APIt e pywiki, nuk e mirembaje dot me (kam shume pak kohe per ti dedikuar wikit). Neqoftse doni ndihme/keshilla per ta rifilluar rrobotin me pyesni pa exitim (edhe pse per funksionin e Mireseardhjes duhet te kete nje process te automatizuar ne wiki/toolserver).--  eagleal  23 mars 2012 00:37 (CET)

Figurat

Përshëndetje Wikipedianë! Kam vënë re se në Wikipedian shqiptare ka shumë figura pa licencë, pa burim, pa autor, me licencë të papërshtatshme ejt., dhe prandaj mendoj që duhet të ndalohet ngarkimi i figurave në Wikipedian shqip. Ne nuk kemi asnjë politikë të shkruar në lidhje me përdorimin e figurave dhe derisa Wikipedia të ketë politikën e vet të ngarkimit dhe përdorimit të figurave, mendoj që figurat të ngarkohen në Wikimedia Commons. --Olsi (diskutimet) 25 mars 2012 18:43 (CEST)

Ballina

Per mua dhe per nje pjese te disa shqiptareve fjala Balline ngjan pak demode, pra jo nje fjale simpatike qe sjell me vete koncepte te reja PERSONALisht do te votoja KUNDER! dhe mendoj qe fjala KRYEFAQE eshte me atraktive!--P (diskutimet) 25 mars 2012 22:15 (CEST)--P (diskutimet) 25 mars 2012 22:15 (CEST)--P (diskutimet) 25 mars 2012 22:15 (CEST)

As mua nuk më pëlqen kjo fjalë. Ishte shumë mirë Faqja kryesore, ndërsa Kryefaqja mendoj se duhet të përdoret në versionin e Wikipedias për celular për të mos zënë shumë vend. --Olsi (diskutimet) 26 mars 2012 00:18 (CEST)

beteja e Kosoves

Ka nje perdorues qe po e qeth dhe po e zvogelon pak nga pak kete artikull. A mundet ta ndjeki njeri qe e njeh temen me mire se une!--92.60.16.249 17 prill 2012 17:49 (CEST)

Rreth emrave te aristokracise shqiptare gjate Perandorise Osmane

Disa emna, te justifikuem nga tradita familjare e tyne shkruhen me bej, e simbas meritave individuale edhe pashë, ndersa disa tjera jo. Asht e vertete qe per rregull kohore ato ofice mbarojne zyrtarisht veprimtarine e tyne me bjerrjen e PO-se, por zyra e tyne (zyra, lexo: ofici) pat po prape nderim e respekt n'ambientin social ku familjet e tyne kishin ndikim para 1912. Ofici/zyra e bejlereve vijoi me pase nji ndikim ne jeten shoqnore te popullit, si autoritet moral. A duhet te vendosim nji rregull fikse rreth kesaj, pra, shkrimit te emnave te tyne? Shkencerisht, pa hatermbetje, turkofobi, etj.--S. Saiti (diskutimet) 24 prill 2012 13:19 (CEST)

Unë mendoj se ofiqet nuk duhen përzire me emrin, përjashtim bëjnë vetëm raste të veçanta kur ofiqi është bërë pjesë organike e emrit. P.sh. mund të themi Ismail Bej Vlora, por forma e rregullt është Ismail Qemali. Prandaj është mirë që e para të ridrejtojë tek e dyta. Ka përjashtime p.sh. Ali Pashë Tepelena, sado të duam ne nuk mund ta bëjmë thjesht Ali Tepelena pasi kështu është pranuar, ofiqi eshte bere pjese e emrit. -  Euriditi  4 maj 2012 16:05 (CEST)
Ti je tue fole popullorshe apo si? A nuk mendoni se ma mire asht me marre per baze se si ka nenshkrue personazhi historik? Si psh, Skanderbeg... po pyes sepse dikush e ka bej n'emen, e dikush jo.

përkthim

Hello. I am sorry that I don't speak Albanian. Can someone help us with a translation at: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Reference_desk/Language#Language_poster Thank you. Google translate: Hello. Më vjen keq që unë nuk flas shqip. Dikush mund të na ndihmojë me një përkthim në: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Reference_desk/Language#poster.2Fsq Faleminderit. 184.147.123.69 1 maj 2012 17:46 (CEST)

WikiProjekt UEJL 2012

Наградени студенти од страна на министерството за образование и наука, учесници во проектот „Македонија на Википедија“.
 • Wikipedia:WikiProjekt UEJL 2012 eshte nje gare ndermjet studenteve te UEJL. Studentet do te krijojne disa artikuj qe ne faqen e diskutimit kane nje stampe {{WikiProjekt UEJL 2012}}. Keto artikuj do te permirsohen ne nje afat kohor te cakuar dhe ne fund do vlersohen edhe nga profesoret. Pra, nese nuk jeni pjese e ketij projekti mos i ndryshoni keto artikuj sepse studentet duhet te rregullojne vet perbajtjen e tij. Ju faleminderit per mirekuptimin.--Liridon (diskutimet) 1 maj 2012 20:57 (CEST)
 • На 21 јуни 2012 година истекува рокот до кога може студентите да додаваат нови статии и да уредуваат постоечки а која работа ќе се земе во предвид за оценка во поглед на успешноста на студентот. Оценката ќе се прави на две нивоа: прво ниво, самите студенти со гласање за најдобра статија на проектните страници, второ ниво, жири комисија составена од претставници од Министерството за образование и наука, Универзитетот и Викимедија Македонија. Доколку условите на натпреварот бидат задоволени Министерството за образование и наука ќе додели прва, втора и трета награда за најдобрите студенти во форма на потврди. Овие потврди студентите ќе имаат право да ги искористат при конкурирање на следните конкурси за доделување на студентски стипендии кои ги доделува Министерството за образование и наука, како доказ за исполнување на минималните услови за учество на конкурсите. (Please translate in Albanian) --Brest (diskutimet) 13 qershor 2012 07:23 (CEST)
 • На 4 јули 2012 година министерството за образование и наука додели дипломи на најуспешните студенти учесници во проектот „Македонија на Википедија“. Дипломите ги додели заменик министерот за образование и наука г-дин Сафет Незири во присуство на ректорот на УЈИЕ, г-дин Замир Дика, деканот на ФИНКИ, г-дин Димитар Трајанов, деканот на ФСНТ, г-дин Беким Фетаји, професори од ФИНКИ и ФСНТ, претставници од министертвото за образование и наука, претставници од вики заедницата, претставник од Викимедија Македонија и студенти од двата факултета. (Please translate in Albanian) --Brest (diskutimet) 5 korrik 2012 13:57 (CEST)

Përshëndetje wikipedianë,

Ia drejtoj kete mesazh te gjitheve por ne vecanti atyre qe e njohin dhe kane punuar me stampen {{Infobox vendbanim}}. Po mendoja të unifikoja te gjitha stampat e qyteve, fshatrave, rretheve, qarqeve (me nje fjale te gjitha stampat qe parcaktojne vendndodhje gjeografike) me nje stampe te vetme. Shembull i kesaj eshte edhe stampa Infobox vendbanim e cila mund te pershtat lehtesisht per cdo lokacion nga fshati e deri tek shteti. Por ndiej se kjo stampe ka nevoje per permiresime dhe nje version te permiresuar do te publikoj nen titullin Stampa:Kartela vendbanim. Une i kam parasysh disa rregullime por do te doja qe dija edhe mendimin tuaj se ç'permiresime do te deshironit tek stampa e re. Sugjerimet tuaja mund ti postoni tek faqja e diskutimit. -  Euriditi  5 maj 2012 16:20 (CEST)

Update on IPv6

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

 • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
 • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
 • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 2 qershor 2012 03:23 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

2011 Picture of the Year competition

македонскиnorskpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 5 qershor 2012 20:39 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Ништо нема да се случи

Ништо нема да се случи is a geek/hackers event where people get together to have fun and share knowledge on variety of technical subjects ranging from programming languages, computer security, networks, operating systems etc. The main goal is to get the people from the hackerspaces in the region together so they can get to know each other and maybe continue to collaborate on things that are of their common interest afterwards – well that, or just drink beer.

Викимедија Македонија е во можност да помогне околу трошоците за превоз до и од Струга, како и трошоците за сместување во Еуротел - Струга. Повеќе информации може да дознаете на сајтот на Викимедија Македонија. (Please translate this announcement in Albanian).--Brest (diskutimet) 6 qershor 2012 17:42 (CEST)

Ndryshimi i pjeseve te rendesishme duhet te miratohet me para

Tjeta te gjithve.
Ne rast te Wikipedia:Kuvendi#Ballina i hapur nga perdoruesi P, ndryshime te rendesishme, (i) si perkthimi i faqeve speciale, (ii) apo vendosje rreth termëve standarte, (iii) ose proçesa metodash qe prekin gjithe sq.wikipedia.org duhet te miratohen më para nga komuniteti.
Ju lutem riktheni perkthimin e Faqes speciale "Faqja kryesore". Ballina eshte fjale dialekti. P.S: "Redaktimet e fundit" eshte jo korrekt, sepse atje tregohen dhe ndryshime gjenerale te gjithe projektit, jo vetem redaktimet e artikujve. --  eagleal  16 qershor 2012 21:24 (CEST)

Pajtohem plotësisht me ty! Meqe je administrator do te te lutesha t'i ndryshoje! --Olsi (diskutimet) 16 qershor 2012 21:38 (CEST)

Votimet per Wiki-projektin UEJL 2012

Pershendetje perdorues te wikipedias,

Ne wikiprojektin e organizuar nga Wikimedia Maqedoni, Ministria e arsimit, dhe Universiteti i Europes Jug-Lindore ka perfunduar punimi i artikujve, jo aq i suksesshem sa pritej por shpresojme vitet e ardhshme te kontriboje me shume. Gjithsesi, ka nje kohe per tu votuar artikujt nga studentet dhe perdorues tjere te wikipedias, te votohet se cilet jane artikujt me te mire te punuar gjate ketij projekti. Secili perdorues ka te drejte te votoj 3 artikuj te ndryshem, dhe nese keni kohe shihni artikujt dhe vlersoni cilet jane me te mire.

Wikiprojekt: Wikipedia:WikiProjekt UEJL 2012
Votoni :Votimi për artikull më të mirë

--Liridon (diskutimet) 22 qershor 2012 12:06 (CEST)

Libër.

Përshendetje. Deshta të ju pyes se a mundem ta postoj apo ta shkruaj një libër timin këtu. – Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga 91.187.116.14 (diskutimiredaktime) 18 korrik 2012 13:42‎.

Wikipedia ka përmbajtje enciklopedike ndaj nuk mund ta hedhësh këtu, por mund të provosh ta shkruash në Wikibooks në qoftë se dëshiron. -  Euriditi  18 korrik 2012 16:05 (CEST)

Help decide about more than $10 million of Wikimedia donations in the coming year

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

Hi,

As many of you are aware, the Wikimedia Board of Trustees recently initiated important changes in the way that money is being distributed within the Wikimedia movement. As part of this, a new community-led "Funds Dissemination Committee" (FDC) is currently being set up. Already in 2012-13, its recommendations will guide the decisions about the distribution of over 10 million US dollars among the Foundation, chapters and other eligible entities.

Now, seven capable, knowledgeable and trustworthy community members are sought to volunteer on the initial Funds Dissemination Committee. It is expected to take up its work in September. In addition, a community member is sought to be the Ombudsperson for the FDC process. If you are interested in joining the committee, read the call for volunteers. Nominations are planned to close on August 15.

--Anasuya Sengupta, Director of Global Learning and Grantmaking, Wikimedia Foundation 19 korrik 2012 22:25 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Pictures

I'm Róbert Szajkó from hungarian wikipedia. I worte on hungarian wikipedia article Albán ortodox egyház. Please, upload pictures of Archbishop Anastasios, of Holy Synod and of schools on commons. Szajci pošta 25 korrik 2012 21:03 (CEST)

Ndihmë në përkthim.

Përshëndetje wikipedianë,

Kam krijuar një dizajn të ri për faqen kryesore, por para se të bëhet publike duhen plotësuar në shqip 5 artikujt e mëposhtëm. Kushdo që mendon se mund të kontribuojë në përkthimin e tyre është i lirë të marrë pjesë.

Faqja në shqip Faqja në anglisht
Wikipedia:Politikat dhe udhëzimet Wikipedia:Policies and guidelines
Wikipedia:Rregullat e mirësjelljes Wikipedia:Etiquette
Wikipedia:Na kontakto Wikipedia:Contact us
Ndihmë:Pyetje dhe përgjigje Wikipedia:FAQ
Ndihmë:Si të citosh Wikipedian Wikipedia:Citing Wikipedia

Gjthashtu mund të lini komente mbi dizajnin e ri në faqen e diskutimit. -  Euriditi  31 korrik 2012 18:23 (CEST)

Dizajni shume mire. Sa per perkethimet pak problem, jane pak perdorues aktive, dhe ato qe jane nuk besoj se i bie rruga te kaljone nga Kuvendi :| , gjithsesi un do mundohem nese kam kohe brenda dy ditesh ndoshta i perkethej.--Liridon (diskutimet) 31 korrik 2012 20:51 (CEST)
Edhe mua me pelqen shume dizajni i ri por duhet bere kujdes qe asnje dite faqja kryesore te mos jete pa artikullin e javes apo fotografine e dites ne te. Nuk e di se ç'mendoni per futjen e projektit 100-Vjet Pararësi ne faqen kryesore djathtas. Ndersa sa per perkthimet edhe une do te mundohem te perkthej aq sa mundem. --Olsi (diskutimet) 31 korrik 2012 23:14 (CEST)
Jam dakort me ju. Artikulli i javes dhe fotografia e dites jane gjera qe rregllohen. Me rendesi per momentin eshte berja aktive e Wikiprojektit 100-Vjet Pavarësi. Duhet lene nje afat prej dy javesh ne menyre qe perdoruesit te shprehin mendimin e tyre se si duhet organizar sa me mire ky projekt dhe me pas me ane te njoftimit MediaWiki:Sitenotice te jepen direktiva se ku mund te kontribojne me teper perdoresit, sipas nevojave te projektit. -  Euriditi  1 gusht 2012 11:28 (CEST)

More opportunities for you to access free research databases

The quest to get editors free access to the sources they need is gaining momentum.

 • Credo Reference provides full-text online versions of nearly 1200 published reference works from more than 70 publishers in every major subject, including general and subject dictionaries and encyclopedias. There are 125 full Credo 350 accounts available, with access even to 100 more references works than in Credo's original donation. All you need is a 1-year old account with 1000 edits. Sign up here.
 • HighBeam Research has access to over 80 million articles from 6,500 publications including newspapers, magazines, academic journals, newswires, trade magazines and encyclopedias. Thousands of new articles are added daily, and archives date back over 25 years covering a wide range of subjects and industries. There are 250 full access 1-year accounts available. All you need is a 1-year old account with 1000 edits. Sign up here.
 • Questia is an online research library for books and journal articles focusing on the humanities and social sciences. Questia has curated titles from over 300 trusted publishers including 77,000 full-text books and 4 million journal, magazine, and newspaper articles, as well as encyclopedia entries. There will soon be 1000 full access 1-year accounts available. All you need is a 1-year old account with 1000 edits. Sign up here.

You might also be interested in the idea to create a central Wikipedia Library where approved editors would have access to all participating resource donors. Add your feedback to the Community Fellowship proposal. Apologies for the English message (translate here). Go sign up :) --Ocaasi (talk) 16 gusht 2012 04:24 (CEST)

Request for Comment: Legal Fees Assistance Program

I apologize for addressing you in English. I would be grateful if you could translate this message into your language.

The Wikimedia Foundation is conducting a request for comment on a proposed program that could provide legal assistance to users in specific support roles who are named in a legal complaint as a defendant because of those roles. We wanted to be sure that your community was aware of this discussion and would have a chance to participate in that discussion.

If this page is not the best place to publicize this request for comment, please help spread the word to those who may be interested in participating. (If you'd like to help translating the "request for comment", program policy or other pages into your language and don't know how the translation system works, please come by my user talk page at m:User talk:Mdennis (WMF). I'll be happy to assist or to connect you with a volunteer who can assist.)

Thank you! --Mdennis (WMF)6 shtator 2012 04:12 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Përshëndetje wikipedianë,

Kërkoj ndjesë nëse Roboti Tung ju ka shqetësuar duke dërguar disa herë të njëjtin tekst në faqen tuaj të diskutimit por kjo ka ndoshur për arsye se figurat që ju keni ngarkuar në Wikipedia nuk përdoren në asnjë faqe. Për çdo figurë të papërdorur që keni ngarkuar ju vjen një njoftim automatik. Kontrollet automatike të robotit do të vazhdojnë derisa tek çdo figurë e papërdorur të vendoset stampa {{Figurë e palidhur}} dhe më pas do të vendoset nëse ato do të fshihen apo jo. --  Euriditi  9 shtator 2012 14:38 (CEST)

Wikidata is getting close to a first roll-out

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

 1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
 2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
 3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 10 shtator 2012 15:38 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Shtimi i funksioneve të Robotit Tung

Përshëndetje Wikipedianë,

Në mënyrë që Robotit Tung ti shtohen disa funksione të nevojshme kërkohet leja juaj. Për më tepër informacion dhe për të votuar ndiq këtë lidhje. -- Euriditi  13 shtator 2012 11:40 (CEST)

Wikimedia CEE Conference 2012

Sorry if this message is not in your language. Dear collegues, we would like to send you a reminder that the Wikimedia CEE Meeting 2012 will be held in Belgrade in less than a month. The registration for the event is open and expires by 23:59 on 23 September 2012. If you have already appointed two delegates that will represent the community from Albania, please make sure that they've registered for the conference on this page. If not, please put efforts to do it quickly. The costs for travel and accommodation for the both participants will be covered by the organizers. You can send us official letter with the appointment of your delegates on ceeatvikimedija.org, where you can also ask some questions you have and sign for participation in the program. We really need information about the preferences of all delegates in order to book flights and accommodation on time. See you soon in Belgrade.--Kiril Simeonovski (diskutimet) 19 shtator 2012 11:42 (CEST)


Panda e kuqe

Kush është admin aktiv të fshijë artikullin Panda e kuqe.--ZjarriRrethues (diskutimet) 30 shtator 2012 13:22 (CEST)

Mbi çfarë baze? --Λeternus 1 tetor 2012 15:38 (CEST)
 U bë! - ZjarriRrethues e kishte fjalën për artikulin Panda e Kuqe i cili ishte në anglisht dhe unë e fshiva. -- Euriditi  1 tetor 2012 19:58 (CEST)


"Mbikqyrese", "hapsira"

Kush ka të drejtat që duhen, të lëvizi titullin nga "Lista mbikqyrëse" - "Lista mbikëqyrëse" dhe "hapsira e lidhur" - "hapësira e lidhur" në watchlist.--ZjarriRrethues (diskutimet) 2 tetor 2012 21:37 (CEST)


Bashkim artikujsh

Haxhi Vehbi Agolli dhe Myfti Vehbi Dibra kanë të njëjtën temë.--ZjarriRrethues (diskutimet) 14 tetor 2012 13:18 (CEST)

Upcoming software changes - please report any problems

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).

Please watch for problems with:

 • revision diffs
 • templates
 • CSS and JavaScript pages (like user scripts)
 • bots
 • PDF export
 • images, video, and sound, especially scaling sizes
 • the CologneBlue skin

If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.

Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.

Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 16 tetor 2012 05:13 (CEST)

P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed

Please translate for your local community

Hello All,

The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!

Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 17 tetor 2012 19:19 (CEST)

Miredita. Ju lutem, dikush te rishikoje ndryshimet e mia te artikulli i Shantojes. Faleminderit. Pasthirrma (diskutimet) 18 nëntor 2012 18:51 (CET)

Faleminderit Olsi. Pasthirrma (diskutimet) 18 nëntor 2012 23:00 (CET)
Mbas sa editimesh do fitoj statusin e vetekontrolluesit? Eshte dicka automatike apo mund ndonje admin te me jape statusin qe tani? Ju falenderoj paraprakisht. Pasthirrma (diskutimet) 20 nëntor 2012 17:02 (CET)
Përshëndetje Pasthirma. Rregulli është që të bësh 300 redaktime dhe më pas një administrator të jep të drejtat e kontrolluesit. Mund ta kontrollosh gjëndjen e redaktimeve këtu. -- Euriditi  20 nëntor 2012 18:10 (CET)
Faleminderit! Me te mira. Pasthirrma (diskutimet) 20 nëntor 2012 18:45 (CET)

E Kryer e Thjeshte apo e Tashme per biografite e njerezve te vdekur?

C'kohe te perdorim dhe sa konsistent te jemi neper biografite e njerezve te vdekur? Shume artikuj perdorin te tashmen dhe mendoj qe eshte gabim. Dime qe nuk ka nje standard ne shqipe per te zgjedhur te tashmen vs kohen e kryer e thjeshte per biografirat, por ne wikipedia duhet nje fare konsensusi mes editoresh se c'kohe duhet perdorur. Une jam striktesisht per perdorimin e kohes se Kryer te Thjeshte dhe te Pakryeres (kur duhet kjo e fundit, ashtu si dhe te Kryeres se Plote), pasi e Tashmja do japi konfuzion. Ne fakt ne enciklopedi duhet perdorur gjuhe sa me e thate, pra sa me asnjanese, gjuhe zyrtare e pa ngjyrime emocionale. Koha e tashme per te ilustruar te kaluaren perdoret gjeresisht ne stil letrar. Po ne NUK duhet te perdorim stil letrar, po enciklopedik ne wikipedia.

Une mendoj se shumica e kontribuesve te vjeter do jene dakord me mua, po mund te jem gabim. Nese eshte keshtu ndoshta vota do jepte rezultate me te mira?

Per te dhene nje shembull.

 1. Versioni me kohen e Tashme: "Qemal Stafa lind ne Shkoder me 1920, shkon ne shkolle fillore me 1926 dhe fillon te mesmen ne 1913."
 2. Versioni ne kohen e Kryer te Thjeshte (une e preferoj dhe duhet te jete keshtu): "Qemal Stafa lindi ne Shkoder me 1920, shkoi ne shkolle fillore me 1926 dhe filloi te mesmen ne 1913."

Per nje cike me shume per kohet e te shkuares ne menyren deftore:

 1. . E kryer e thjeshte: Ai shkroi
 2. . E pakryer: Ai shkruante
 3. . E kryer: Ai ka shkruar
 4. . E kryer e plote: Ai kishte shkruar
 5. . E kryera e tejshkuar: Ai pat shkruar

Mendimet e juaja. Ai qe ka FESH-in te lutem ta kontrolloje si e zgjidh kete FESH-i, jam i interesuar.Pasthirrma (diskutimet) 21 nëntor 2012 00:39 (CET)

Koha e kryer, patjetër. --Λeternus 21 nëntor 2012 09:28 (CET)
Nuk dua te ve fjale ne gojen tende, po mos doje te thoje:
 1. Koha e kryer e thjeshte per dicka qe ndodhi ne nje momemnt te caktuar (pra psh. "ai lindi", "ai pohoi", "ai vendosi", "ai qelloi Bimbashin"),
 2. Koha e kryer per gjerat qe u bene ne nje distance kohore (pra psh. "ai ka shkruar 10 libra", "ai ka marre pjese ne luftrat per pavaresi", "ai ka ndihmuar gjithmone Levizjen", "ai ka votuar gjithmone per te djathten"). Pasthirrma (diskutimet) 23 nëntor 2012 14:18 (CET)
Pasthirrma, sigurisht që duhet përdorur koha e shkuar dhe jo koha e tashme. Gjithçka që rrëfehet në biografitë e personave ka ndodhur më parë se momenti i rrëfimit (ndryshe nuk do quhej biografi). Jam dakord me përdorimin e kohës së kryer të thjeshtë dhe kohëve të tjera të shkuara kur është e nevojshme. -- Euriditi  23 nëntor 2012 19:08 (CET)

Bashkepuni i javes Kongresi i Dibrës

Po propozoj Kongresin e Dibres per bashkepunim te javes. E di qe ka nje faqe te vecante per bashkepunimet e javes, po jemi pak aktive, dhe Kuvendi shihet nga me shume redaktore. Artikullin e fillova ne baze te Historise se Shqiperise, po vendosa edhe ca linke te tjera te diskutimet. Keto referenca te tjera do e benin artikullin shume me te pasur. Faleminderit Pasthirrma (diskutimet) 23 nëntor 2012 18:15 (CET)

Pezullim i privilegjeve per Puntorin

Propozim nga editori Pasthirrma

Po sjell ne kuvend nje ceshtje per sjelljen e burokratit Puntori, i vetmi burokrat aktiv, se bashku me Eagleal, tani per tani ne sqwiki. Gjithcka erdhi nga sjellja e tij ne lidhje me artikullin e Muhammedit. Diskutimi eshte ketu (link i perhershem), megjithate po rendis shkurtimisht shkeljet e bera nga Puntori. Gjithashtu dua te theksoj faktin qe e bej kete raportim pas nje diskutimi te gjate qe pata me te, ku edhe pse paralajmerova se do e raportoja ne kuvend, ai insistoi se do vazhdonte me te tijen, dhe nuk donte t'ia dinte per kuvendin e vendimet e tij. Shkeljet jane si me poshte:

 1. Bllokim arbitrar i nje artikulli kur nuk ka fare vandalizem dhe duke mos lene njerezit te editojne. Asnje nga kriteret per bllokim artikulli nuk eshte i permbushur.
 2. Fshirje e rreth 50 referencave dhe 70kb+ permbajtje te cituar pa dhene asnje argument te vlefshem per permbajtjen e cila atij nuk i pelqen. Ai nuk do autore perendimore ne artikuj dhe prandaj i fshin (shih diskutimet, ne vecanti kete editim). Kjo eshte shkelje e Rregullave per fshirjen dhe e Pikëpamjes neutrale.
 3. Keto veprime me siper jane bere kunder konsensusit ne kuvend te arritur para nje viti. Ky konsensus edhe pse eshte marre para nje viti, duhej marre parasysh nga Puntori. Ai nuk po respekton rregullat e konsensusit.
 4. Pranim i konfliktit te interesit qe ka Puntori ne lidhje me artikuj te fese islame: Edhe pse ka nje konflikt interesi, ai vazhdon t'i editoje e t'i bllokoje keto artikuj. Kujtoj se eshte shkelur ky rregull, i cili eshte bere pikerisht per administratoret.
 5. Vuajtje nga ZOTERIMI i artikullit dhe artikujve te ngjashem. Artikulli nuk eshte prone e Puntorit, as nuk eshte wikipedia prone e Puntorit. Ai duhet te ndjeki rregullat ne editimin e artikujve dhe te arrije konsensus me editoret e tjere. Fshirja e referencave te autoreve perendimore, vetem pse mungojne ata myslymane eshte arbitrare. Gjithsecili eshte i lire te fuse autore myslymane, shqiptare dhe islamodashes, asnjeri s'i pengon. Kjo s'do te thote qe duhet te fshijme autoret asnjanes perendimore nga burimet e ketyre artikujve. Le te kujtojme Pese Shtyllat: artikujt duhet te jene asnjanes.

Propozoj qe Puntorit t'i pezullohen privilegjet e administratorit dhe te burokratit se paku per 1 jave, jo vetem pasi ka shkelur shume rregulla (dhe rregulla themelore), po sepse me reagimin e tij ne faqen e diskutimit demonstron qe nuk i kupton shkeljet qe ka bere dhe/ose nuk do t'i korigjoje. Edhe pasi insistova ne faqen e diskutimit, pas paragrafesh e paragrafesh te shkruar duke shpjeguar gjithe rregullat qe kishte thyer, duke e ftuar te reflektonte, ai vendosi te injoroje rregullat dhe konsensusin. Kjo tregon qe ai eshte mine vagante dhe mund t'i thyeje keto rregulla perseri kur t'i vije rasti.

Ndoshta ketu nuk eshte vendi i duhur per te sjellur nje ankese (ndoshta duhet qe ta beja kete postim te Ankesat ndaj administratorëve), po zgjodha kuvendin pasi ka me shume vizibilitet. Duke qene qe Eagleal eshte i vetmi burokrat tjeter aktiv i wikit, kerkoj mobilizim te pergjithshem te editoreve, po sidomos te administratoreve, te cilet duhet te jene aktive ne kete diskutim, sa me shume qe te jete e mundur, nese Eagleal nuk do te doje te pronuncohet. Megjithate, nuk do kundershtoja nje transferim te ketij postimi ne vendin e duhur, sidomos pasi te arrihej te merrej nje vendim.

Gjithashtu kerkoj qe artikulli Muhammedi te zhbllokohet sa me pare.

Mendoj qe administratoret dhe sidomos burokratet duhet t'i permbahen standardeve me te larta sesa ato te cilave u nenshtrohen anetaret e tjere. Kjo nuk ndodh me Puntorin i cili, me keto shkelje te rregullave te wikit, perben problem per permiresimin e wikit shqiptar, pasi nuk ndjek rregullat dhe nuk le editoret te bejne punen e tyre. Veprime te tilla shkaktojne hemorragji editoresh, per te cilet kemi nevoje. Gentius dhe Aeternus, te cilet kane kontribuar shume ne wikin shqiptar jane autore jashtezakonisht prodhimtare dhe te rendesishem dhe nuk kane shkelur ndonje rregull. Fshirja e punes se tyre eshte arbitrare dhe nuk duhet lejuar. Nje apo me shume administratore duhet te marrin masa (perfshire pezullimin e Puntorit per nje jave qe une propozova), ne menyre qe te parandalohet perkeqesimi i metejshem i artikujve per fene islame dhe largimi i editoreve te vlefshem nga wiki shqiptar. Kjo wikipedia ka shume probleme dhe mungese editoresh, le mos i shtojme te tjera. Ju falenderoj. Pasthirrma (diskutimet) 25 nëntor 2012 23:48 (CET)

Puntorin e njoftova per kete raportim te faqja e tij e diskutimit. Pasthirrma (diskutimet) 26 nëntor 2012 00:32 (CET)

Koment nga editori Babagjysh

Jam plotësisht dakort me propozimin tuaj, por do të doja të bëja një sugjerim mbi kohën e heqjes së privilegjeve ndaj personit në fjalë. Duke ju referuar metodikave të punës në wikipediat e tjera, unë do të kisha propozuar mundësinë e heqjes së të gjitha titujve që ky njeri disponon, me apo pa të drejtë, për një kohë pa afat. Personi i lartpërmendur duhet të jetë i bindur, që Wikipedia është e të gjithëve dhe nuk i përket askujt. Ushtrimi i një detyre administrative nuk i jep këtij lloj "puntori" aspak të drejtën e shkeljes në mënyrë arbitrare të rregullave të parashtruara në Wikimedia. Janë editimet e pafrytshme të disa artikujve, shuarja apo zhdukja përfundimtare e shumë shkrimeve të dobishme, fakte këto që dëshmojnë më së miri, se sjellja tepër autoritare dhe mospërfillëse e këtij njeriu, botëkuptimi, mënyra e komunikimit, forma dhe elokuenca e të shprehurit të lenë shumë për të dëshiruar. Propozoj që të bëhet dhe një kërkesë në Wikimedia, për të vërtetuar se kush ishin ata persona që votuan dhënien e titullit byrokrat këtij "kapedani kryeneç". Apo mos ishte po vetë ai me konto anonyme apo edhe ndonjë përkrahës apo i afërm i tij. Gjithashtu duhet të diskutohet e të merret një vendim për atë, që shpërndarja e privilegjeve të bëhet në mënyrë sa më të drejtë, duke ju bazuar faktit të ekzistencës së dy dialekteve pak a shumë të ndryshme nga njeri-tjetri. Babagjysh (diskutimet) 29 nëntor 2012 11:15 (CET)

Pergjigjja e Puntorit

Mua puna dhe ikja nga konfliktet më ka bërë të ndjehem mirë këtu. Largimi i privilegjit nuk më ndryshon vullnetin për të kontribouar në këtë hapsirë. Ajo që ju argumentoni në mënyrën tuaj flet mbi një artikulli cili është rikthyer në një gjendje të mëparshme pas shtimit të një pjese të përkthyr nga anglishtja dhe burimet e informacioneve asnjëherë nuk kan qenë të kontrolluara. Nëse "vandalizoj" të pa vërtetën unë kuptoj që mbrojë të vërtetën.
Është nënçmuese dhe fyese pas gjithë aktiviteti tim në këtë hapsirë të shtytem nga sindrome të ndryshme. Heh sindrome, Pasthirrma, sindrome.
Kushdo që merret me tema që nuk i njeh, bën të pa drejtë dhe nëse unë e liroj artikullin dhe ju e riktheni përmbajtjen fyese të tij, ju bëni të pa drejtë me veprime mbi një temë që nuk e njihni. Ju me atë akt shpërndani të pa vërteta. Puntori (diskutimet) 26 nëntor 2012 00:42 (CET)

Pergjigje per pergjigjen e Puntorit nga editori Pasthirrma

Artikulli ne anglisht ka kaluar ne 2008 Good article status (artikull i mire), dhe eshte kontrolluar dy here te tjera me vone per ate pune (1 dhe 2), pra kur thoni qe nuk eshte i kontrolluar, ju i viheni kunder punes jo vetem te Gentius dhe Aeternus, po qindra editoreve ne wikipedian anglisht, ku artikulli ka vizibilitet te jashtezakonshem (10 mije lexues ne dite mesatarisht). Le te mos harrojme besen.
Persa i perket te vertetes, ajo del nga konfrontimi i burimeve, e jo nga fshirja e njeres pale te tyre. Asnje nuk duhet penguar te fusi burime islamodashese orientale per sa kohe qe ato vijne nga islamiste apo historiane te respektuar. Kjo s'do te thote qe ne mungese te tyre ju duhet te fshini burimet e autoreve perendimore, te cilet, edhe ata duhet te jene te besueshem: islamiste apo historiane.
Ju kujtoj qe s'keni kontribuar asnje mbrojtje per abuzim privilegjesh, po keni insistuar ne besimet e juaja. Shkeljet e rregullave qe rendita duan nje mbrojtje nga ana juaj nese s'doni qe komuniteti te vendosi per heqjen e ketyre privilegjeve. Do ishte me e ndershme qe te hiqni dore vete, po ju s'po e beni kete, gje qe eshte per te ardhur keq. --Pasthirrma (diskutimet) 26 nëntor 2012 01:25 (CET)

Rregullat e diskutimeve dhe votimi

Diskutimet duhet te jene te tilla qe te mos ofendojne askend, po te sjellin prova per akuzat. Meqe kjo ceshtje kerkon mbyllje administratori, nuk do kete afat kohor, po do rrije ne kuvend (e paarkivuar), derisa te kete zgjidhje. Votimi do kerkoje nje minimum 5 votash dhe te pakten 3/5 e votave, per te pasur nje vendim.

Diskutimet e te tjereve dhe votimi per heqjen e privilegjeve administrative te perdoruesit Puntori

 • PËR - Sipas aresyeve qe siperpermenda. Pasthirrma (diskutimet) 4 dhjetor 2012 12:34 (CET)
 • PËR - Sipas përmbledhjes që ka bërë përdoruesi Pasthirrma, duke i përfshirë komentet në faqet e përmenduara nga ai, duke përfshirë edhe komentet në faqen e diskutimit të përdoruesit Eagleal. Burokrati Puntori ka shkelur tashmë në mënyrë të qartë disa rregulla bazë të Wikipedias. Unë mendoj që atij duhet t'i hiqen të drejtat administrative në mënyrë permanente. Pastaj, ai mund të kandidohet përsëri për t'i rikthyer ato të drejta, nëse e rifiton besimin e komunitetit. --Λeternus 26 nëntor 2012 11:20 (CET)
 • PËR Nuk kam ndërmend të bëj këtu analizë të akuzave të përdoruesit "Puntori" se s'është e lehtë të shtjellosh lëmshin që ka ai në kokë se as nuk dua që përndryshe të përfundoj në sharje. Do të mundohem ta shoh këtë temë megjithatë pozitivisht dhe përdoruesin në fjalë më tepër me keqardhje se ndoshta nuk mund t'i vihet shumë faji dhe se mund të jetë viktimë e kushteve që e kanë formuar deri më sot. Të falenderoj Pasthirrma për iniciativën dhe përpjekjet për të marrë përsipër përgjegjësi për më shumë cilësi në këtë enciklopedi. Gëzohem që paska shqiptarë të ndërgjegjshëm ndaj detyrimit që e ndjejnë fatkeqsisht ende pak vetë për ta nxjerrë këtë popull nga llumi ku përpiqen ta mbajnë të zhytur forca të errëta. Propozoj gjithashtu si Aeternus që t'i hiqet përdoruesit Puntori jo vetëm cilësia e burokratit por edhe çdo e drejtë administrative sepse nuk e meriton përkundrazi është e për të ardhur turp që njerëz të këtij niveli të pajisen me këto privilegje. --Gentius (diskutimet) 26 nëntor 2012 23:01 (CET)
 • PËR Unë do ju lutem vendimmarrësve të sqwiki, që ti rihedhin një vështrim të plotë veprimtarisë enciklopedike dhe administrative të këtij personi, për mendimin tim tepër i dyshimtë. Nuk ështe e vështirë t'i bëhet analiza psikollogjisë apo formimit ideologjik këtij burokrati, titull të cilin "zotëria" jo vetëm që nuk e meriton, por përkundrazi e turpëron. I bëj thirrje të gjithë wikipedianëve të nderuar, të angazhohen e t'i marrin me shumë seriozitet vendimin e kuvendit, kryesia e së cilit sipas bindjes sime absolute do të mundohet ta anashkaloj ose ta bëj të parëndësishëm këtë votim. Tregoni me votën tuaj se nuk pajtoheni me qëndrimet arbitrare dhe jofrytdhënëse të cilitdo që do të mundohet t'ju shkelë me këmbë punën tuaj të dobishme. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 08:17 (CET)
 • KUNDËR Duke parë ngjarjet e fundit këtu në Wikipedia them se heqja e privilegjeve, që janë edhe detyrime, të Puntorit e minon rëndshëm ekuilibrin e forcave. Jam i ndërgjegjshëm që Puntori ka shfaqur njëfarë preference në trajtimin procedural të artikullit, por kjo nuk duhet të shërbejë, mendoj, për ç'bërjen e gjithë kontributeve të tij të deritanishme. Kështu, jam kategorikisht kundër heqjes të përhershme të titujve. Duke parë edhe se Babagjyshi, ky drejtëpërdrejtë i implikuar në një skandal, që është 100fish më i rëndë nëse krahasohet me aktet e Puntorit, Babagjyshi pra ka votuar për heqjen e privilegjeve, them se duhet parë mirë kjo çështje. Babagjyshi vetë është një personazh agresiv dhe arbitrat në redaktimet e veta. Po kjo diskutohet në një temë tjetër, tanimë. Prakategoriksiht kundër heqjes së privilegjeve të përgjithshme. Gjithsesi do të propozoja që Punëtori të deklaronte se nuk do ta redaktojë atë artikull për një periudhë kohore prej 3 muajsh. Këshu ai vetë do të ketë kohë të mendohet, e mbase edhe të gjej referenca e formulime alternative të pikëpamjeve të veta në artikull. Pra kundër, por theksoj, duke parë agresivitetin e Baagjshit, e të skandaleve të fundit ku ky dhe Euriditi ishin aktorët.-- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 14:20 (CET)

Vendim

Autopromovimi

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte PËR -- Euriditi  31 dhjetor 2012 14:27 (CET)

Përshëndetje wikipedianë,

Nisur edhe nga Pasthirrma do te doja te diskutoja me ju mbi autopromovimin e Redaktoreve dhe Kontrolluesve. Shkurtimisht Redaktoret, ne ndryshim nga perdoruesit e thjeshte jane perdorus te cilet menjehere pasi kryejne ndryshimet ne nje artikull, shfaqet versioni i tyre i ndryshuar por thuhet gjithashtu se jane bere x ndryshime te pakontrolluara nga nje kontrollues. Edhe rrobotet kane pak a shume kete status. Kontrolluesit kane te drejten te miratojne apo jo ndryshimet e kryera ne artikull. Krahasuar me Wikipedite e tjera ne kemi shume pak perdorues ne grupet e tille, te cilet deri me tani jane zgjdhur manualisht permes votimit. Mendoj qe do te ishte me mire zgjdhja e tyre ne menyre automatike pasi arrijne nje kriter te caktuar i cili mund te percaktohet. Me poshte po paraqit kriteret per autopromovimin e përdoruesve nga sistemi Flagged Reviews. Kritert e autopromovimit mund të diskutohen. Ne menyre qe kerkesa te paraqitet te BugZilla duhet ne wikipedine lokale te hapet nje votim, ku komuniteti permes votes te bjere dakord per ndryshimet.

Vini re! Ju po votoni për ndryshimet e mëposhtme. Ndryshimet do te hyjne ne fuqi brenda muajit dhjetor. Ndiqni diskutimet në BugZilla.

 • Auto-promovim për përdoruesit e regjistruar. Kur arrin 300 redaktime në 10 ose më shumë artikuj të veçantë me maksimumin 5% të redaktimeve të zhbëra pas 60 ditë apo më shumë nga regjistrimi; ata duhet të auto-promovohen nga sistemi në grupin e Kontrollorëve (reviewer).
 • Auto-promovim për përdoruesit e regjistruar. Kur arrin 100 redaktime në 10 ose më shumë faqe me maksimumin 5% te redaktimeve të zhbëra pas 30 ditësh ose më tepër nga regjistrimi; përdoruesit marin statusin e Redaktorit (autoreviewer apo autopatrolled)

Diskutime

Vendimi do merret per adoptimin e sistemit gjerman nese do fitohen 3/5 e votave. Ju lutemi, votoni me nje aresye, jo vetem "Per" apo "Kunder". Duhen te pakten 3 vota totale, ne menyre qe propozimi te aprovohet.

Votimi

Përdor: {{PËR}} ose {{KUNDRA}} ose {{NEUTRAL}} -- arsyeja --~~~~.
 • PËR - eshte lehtesi per te gjithe. Perdoruesit e rinj te cilet i plotesojne kushtet por mund te mos bien menjehere ne sy perfitojne autopromovim menjehre nga sistemi. Vlen te theksohet se hqeja e privilegjeve per ata qe keqperdorin postin mbetet ende dhe mund te kryet manualisht.-- Euriditi  1 dhjetor 2012 10:47 (CET)
 • PËR - Puna kerkimore e Euriditit eshte per t'u lavderuar dhe zgjedhja e modelit gjerman e pershtatshme. Wikipedia angleze e ka 4 dite, kurse wikipedia gjermane 30. Une mendoj qe modeli gjerman na pershtatet me shume, pasi ne nuk kemi shume administratore qe te bejne punen e heqjes se privilegjeve (kemi vetem 1-2 aktive), gjithashtu rreth 30 kontrollore (5-6 aktive), prandaj kontrolluesit do kene me shume pune 30 ditet e para dhe pastaj, ne rast se keqperdoruesi do vazhdoje te beje prapesira, do kete sanksione (manuale), qe duhet t'i japi nje admin, pas disa paralajmerimesh, te cilat mund te jepen nga kushdo. Gjendja aktuale sintetizohet shume mire nga keto fjale te perdoruesit Xanxari para nje vitiPasthirrma (diskutimet) 1 dhjetor 2012 14:15 (CET)
 • PËR --Λeternus 1 dhjetor 2012 21:24 (CET)
 • PËR — Do te lehtesohej shume puna e kontrolluesve dhe numri i artikujve me redaktime te pakontrolluara do te ulej. Tani per tani ka shume artikuj te cilet mund te jene perditesuar nga perdorues te Wikipedias por nuk jane kontrolluar nga kontrolluesit, duke bere qe keto artikuj te mbeten te vjeter per muaj apo per vite. --Olsi (diskutimet) 3 dhjetor 2012 01:35 (CET)

"Kushtet e Përdorimit" duhet shqipëruar

Poshtë butonit "Kryej ndryshimet" shkruhet: Nëse nuk dëshironi që shkrimet tuaja të redaktohen, të shpërndahen dhe të përdoren sipas dëshirës, mos i jepni këtu. I gjithë teksi që nuk e keni shkruar vetë, përveç fragmenteve të shkurtra, duhet të jetë në dispozicion sipas kushteve në përputhje me Kushtet e Përdorimit. Por ky artikull është në anglisht, në shqip nuk ekziston akoma. A mund të meret dikush me një nga artikujt më të rëndësishëm të wikipedias? Babagjysh (diskutimet) 9 dhjetor 2012 17:41 (CET)

Flamuri i Shqiperise

Flamuri i ri me ndryshime tek gjuha dhe kreshta

Kush e dine cka eshte tu ndodhe ketu http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Skeda:Flag_of_Albania.svg&stable=1

Une verejta se aty po behet nje lufte e madhe per flamurin edhe prap se prap eshte verzioni gabim. Pse?– Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga Zeke (diskutimiredaktime) 11 dhjetor 2012 21:56‎.
Besoj se është në rregull tani. -- Euriditi  12 dhjetor 2012 15:22 (CET)
Euridit, prap nuk eshte ky origjinali. Syte nuk i ka shqiponja edhe bishtin e ka te zgjatun shume Zeke (diskutimet) 13 dhjetor 2012 08:53 (CET)
Gjithashtu, nevojitet qe ne momentin qe vendoset versioni origjinal njeri nga burokratet e faqes ta bllokoj ate qe te mos ndryshohet me.Zeke (diskutimet) 13 dhjetor 2012 09:12 (CET)
Zeke, per flamurin shqiptar eshte bere diskutim ne Commons, ndiqe ketu. Shqiponja e vendosur se fundmi perdoret zyrtarisht nga Ministrite e Republikes se Shqiperise (psh MITIK), pasaporta biometrike etj. Po qe se ti perseri mendon se kjo nuk eshte shqiponja e duhur ler nje mesazh ne faqen e diskutimit te Flamurit ne Commons duke sjelle shembuj te flamurit origjinal. Nuk e kemi ne ne dore bllokimin apo jo te skedes, pasi ajo ndodhet ne Commons. -- Euriditi  13 dhjetor 2012 18:08 (CET)

Re: Censusi 2011

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte KUNDËR -- Euriditi  31 dhjetor 2012 14:28 (CET)

Pëshëndetje Uikipedianë,
në fillim të këtij viti hapa një temë të re diskutimi në kuvend mbi pranimin e të dhënave të Censusit të zhvilluar në tetorin 2011 në Rep. e Shqipërisë. Votimi ishte 4 PËR dhe 3 KUNDRA pranimit e të dhënave. Meqënëse të dhënat janë tashmë zyrtare, pas 14 muajsh nga zhvillimi, zbatimi i vendimit të votimit mund fillojë. Por unë do të dëshiroja të votojmë prap për pranimin nga ana e Uikipediasë Shqiptare e të dhënave të Censusit.

Votimi

Pyetja: A je për pranimin e të dhënave të Censusit 2011 në Rep. e Shqipërisë nga Uikipedia Shqiptare?

KUNDËR — Arsyen e votës kundër do ta japë në formë të një teksti ironik:
"Me shumë mundime dhe me shumë punë u shpallën të dhënat e Censusit 2011. U nevojiten vetëm 14 muaj(!) për përpunimin dhe numërimin e të dhënave, hark kohor ky që shumë vende të zhvilluar do ta kishin zili. Këtë hark kohor të jashtëzakonshëm arrtiëm vetëm e vetëm sepse punuam pa hile, pa pretendime ekonomike dhe me shumë sinqeritet për të sqaruar vetëm e vetëm njerëzit ..."
– tha një folës i TVSH-së
-- Tëf 14 dhjetor 2012 17:50B (CET)
KUNDËR — Punë kompletisht e papranueshme. Personalisht smë intereson as pakë aspekti politik i censusit, por statistikisht duhen të dhëna të plota pa dykuptimësi.--ZjarriRrethues (diskutimet) 16 dhjetor 2012 23:13 (CET)
PËR — Shiko më lart.--Olsi (diskutimet) 17 dhjetor 2012 00:16 (CET)
PËR — Në fakt as që duhet diskutuar për informacione, burimi të cilave bëhet zyrtar. Burimi zyrtar i informacionit është dhe një nga tiparet themelore që e karakterizon Wikipedian. Nqs. dikush përpiqet të hedhë poshtë një vendim të tillë, atëhere ai duhet të sjellë fakte konkrete për të vertetuar të kundërtën. Jam plotësisht dakort për pranimin e të dhënave të Censusit 2011. Babagjysh (diskutimet) 17 dhjetor 2012 12:03 (CET)
PËR — Sipas sqarimit të Babagjyshit. Keni kujdes kë votoni tjetër herë. --Λeternus 17 dhjetor 2012 16:35 (CET)
PËR Censusi duhet pranuar, pasi janë fakte të publikuara nga Instituti i Statistikave. Nuk duhet ta përziejme kete teme me anen tone subiektive (ana politike, fetare, etnike). Mua si ortodoks me duket e habitshme shifra prej 7% (kam përshtypjen) që publikon censusi, por si ketu wikipedian me duhet ta pranoj. Ku duhet te mbeshtetemi tejter ne qofte se nuk mbeshtetemi ne fakte. -- Euriditi  17 dhjetor 2012 19:08 (CET)
PËR Censusi është publikim zyrtar dhe Wikipedia mbështetet në publikimet dhe faktet zyrtare dhe jo në mendimet personale të vikipedianëve. Personalisht nuk më pëlqejnë disa të dhëna të Censusit. Ky votim është fare i panevojshëm. Vikipedianët duhet të votojnë për probleme të organizimit Wikipedias shqip dhe jo për të pranuar apo mos pranuar publikimet zyrtare të një shteti --Lerriklo 23 dhjetor 2012 5:00 (CET)

Komente

Koment i përgjithshëm (dhe pa qëllim acarimi):Për votime në wpsq të gjithë janë të "parë". Fakti që wpsq (si dhe artikujt sq në wpen) është në gjendje të degjeneruar nuk shqetëson asnjë. Shumica e admineve as që përdorni e-mailet (po mbaj mend mirë i kisha dërguar e-mail Euriditit për një libër para 1 viti)--ZjarriRrethues (diskutimet) 21 dhjetor 2012 19:19 (CET)

ZjarriRrethues eshte e vertete qe nuk kemi anetare aktive dheshume artikuj cung (apo faqe qe nuk quhen fare artikuj). Puna nuk eshte se jam indiferent kur me ke derguar email, por ai email qe kam vendosur tani pothuajse nuk e hap fare sepse me vijne dhjetra emaile ne dite (nga subscriptions), saqe nuk i kontrolloj me. Kurdohere qe te me postosh ne faqen e diskutimit do te te kthej pergjigje menjehere. Persa i perket drejtimit te zhvillimit qe duhet te mare sqwiki, mendoj se duhet te krijohet nje qender, ku çdo perdorues qe deshiron mund te regjistrohet (listohet). Disa prej ketyre perdoruesve do te zgjidhen me vote me statusin e Mbikqyrësit apo Kujdestarit me mandat 1 vjeçar të cilët do te ndajne detyra per perdoruesit e tjere. Kjo ne menyre qe kur te percaktohet nje drejtim per te kontribuar te kontribuojme te gjithe ose asnje. Askush nuk mund të bëjë gjithcka i vetëm. Jemi ende në kohe ta fillojme kete projekt vitin qe vjen. Ne nuk jemi ata që përcaktojmë standartet e Wikipedias. E vetmja gjë që mund të bëjmë është të shfrytëzojmë përvojën dhe punën e të tjerëve. Projektim Importimi automatik i artikujve është nje pikë e mirë fillimi. Megjithëse artikujt e krijuar janë Cung (përmbajnë të dhënat bazë), mjafton që ata të krijohen si zëra. Ne qoftë se keni nevojë për ndihmë do tu tregoj hap pas hapi si të ndërtoni databaza. Kam testuar shtimin e rreth 1000 artikujve automatikisht por kam nevoje edhe per disa perdorues te tjere te ndihmojne ne kete drejtim. Mund te bejme shume me teper. Kur e ben nje gje vetem nuk ndien kenaqesine e punes. Çfarë mendimi keni? -- Euriditi  21 dhjetor 2012 21:30 (CET)
Unë gjithmonë jam i gatshëm. Dhe rregulloni censurën[6].--ZjarriRrethues (diskutimet) 22 dhjetor 2012 12:38 (CET)

Bllokimi i artikujve te rinj

Sapo u mundova te hapja nje artikull te ri dhe nuk hapej! U mundova te shkoja te livadhi dhe gjithashtu nuk hapej!!--Rrofte (diskutimet) 15 dhjetor 2012 16:46 (CET)

Lista e zeze .*qi.*

Kerkoj ndihme sa i perket hapjes se faqjes rreth Shuk Gurakuqit, mendoj se ky moral enverist sa i perket `listes se zeze` duhet te marrin fund. Ne wiki-n anglisht gjejme `Fuck` psh. --S. Saiti (diskutimet) 18 dhjetor 2012 20:22 (CET)

S. Saiti apo Hatake, nuk e kuptoj ku do te dalesh kur moral enverist. Ku e sheh te keqen e 'listes se zeze'. Sa per ta provuar, shko ne nje artikull te Wikipedias angleze, shkruaj Fuck dhe shiko nese do te pranohet apo jo. -- Euriditi  18 dhjetor 2012 21:05 (CET)
Çeshtja qendron kund tjeter, tek titulli: ato, anglezet, kane shpjegimin e fjales `Fuck`. Kurse edhe per nje mbiemer, dhe gjithe ate bashkesi emrash qe kane te brendesuar ate rrokje ju keni krijuar nje liste te zeze. Rrnofsh qe e hape. --S. Saiti (diskutimet) 18 dhjetor 2012 21:10 (CET)

Paneli i faqes kryesore

Përshëndetje wikipedianë,

në mënyrë që ta mbajmë faqen kryesore sa më të përditësuar unë ndërtova këtë panel. Do të doja që këtij paneli ti bashkoheshin edhe përdorues të tjerë. Kushdo që dëshiron të marrë pjesë është i lirë. Mund të shprehni dëshirën për të marrë pjesë në vijim të kësaj kërkese ose në faqen e panelit. -- Euriditi  24 dhjetor 2012 12:49 (CET)

Wiki Academy

Në fund të shkurtit në Prishtinë do të organizohet Wikipedia Academy Kosovo.

Ky projekt ka për qëllim të shtoj numrin e artikujve dhe fotografive që flasin për Kosovën në Wikipedia-n në gjuhën angleze. Përgjatë një vikendi në fund të shkurtit pjesëmarrësit do të dëgjojnë ligjërata nga kjo fushë nga uikipedian nga Kosova jashtë saj dhe do të marrin pjesë në garën e krijimit të artikujve dhe fotografive që do të rezultojë edhe me çmime.

Për të arritur këtë qëllim, ftojmë për pjesëmarrjen e të gjithë atyre që duan të shkruajnë artikuj të kualitetit të lartë enciklopedik në fusha përkatëse. Uebfaqja do të jetë online pas disa ditësh në http://wikiacademykosovo.com

Nëse ndokush nga ju redaktorët me përvojë mundet të ndihmoj në kamp si dhe të ligjëroj në ndonjë temë specifike, ju lutem me kontaktoni. --Arianiti (diskutimet) 26 dhjetor 2012 21:31 (CET)

Personalisht, fokusimi në Wikipedian angleze më duket relativisht i panevojshëm. Wikipedia shqipe ka shumë më shumë nevojë për një gjë të tillë. Po të bëhej fjalë për Wikipedian në gjuhën shqipe, ndoshta edhe do të mundohesha të gjeja kohë për të kontribuar. --Λeternus 26 dhjetor 2012 22:35 (CET)
Eshte pjese e diplomacise digjitale te MPJ-se, prandaj edhe artikujt perfundimtar do te postohen ne gjuhen angleze. Kjo nuk e ndalon askend qe t'i punoj artikujt fillimisht ne shqip ose t'i perkthej ato me pas ne shqip. Fatkeqesisht artikujt per temat shqiptare ne en.wikipedia shpesh shpesh jane me te mira se ne sq.wikipedia Arianiti (diskutimet) 27 dhjetor 2012 18:02 (CET)
Po ju duhet ndihmë me përkthimin ose me formatin më dërgoni e-mail.--ZjarriRrethues (diskutimet) 3 janar 2013 23:41 (CET)
Artikujt do te punohen fillimisht ne live.wikiacademykosovo.org. Hidhja nje sy kohe pas kohe dhe jep ndihmen tende.

Tash kemi edhe faqen online http://wikiacademykosovo.org Rast i mire per t'i involvuar edhe miqte tuaj. Arianiti (diskutimet) 10 janar 2013 00:37 (CET)

Gëzuar Vitin e Ri 2013 Wikipedianë!

Përshëndetje wikipedianë! Do të doja t'iu uroja të gjithëve ju që me punën keni kontribuar gjatë gjithë këtij viti në Wikipedia, Gëzuar Vitin e Ri 2013! Ju uroj sa më shumë fat e mbarësi në jetën tuaj personale. Qoftë ky Vit i Ri një vit i mbarë për Wikipedian në shqip. Gëzuar !-- Euriditi  31 dhjetor 2012 14:40 (CET)

Gëzuar të gjithëve :) --Λeternus 31 dhjetor 2012 15:08 (CET)
Gëzuar! Një vit sa më i mbarë për të gjithë! --Olsi (diskutimet) 31 dhjetor 2012 17:25 (CET)
Qoftë një VitiRi sa më pjellor, nga të gjitha anët! :) Mr. Pseudo (diskutimet) 31 dhjetor 2012 17:37 (CET)


Be a Wikimedia fundraising "User Experience" volunteer!

Thank you to everyone who volunteered last year on the Wikimedia fundraising 'User Experience' project. We have talked to many different people in different countries and their feedback has helped us immensely in restructuring our pages. If you haven't heard of it yet, the 'User Experience' project has the goal of understanding the donation experience in different countries (outside the USA) and enhancing the localization of our donation pages.

I am (still) searching for volunteers to spend some time on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. **All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be very low amounts, like 1-2 dollars)**

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!!

Thanks!

Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 8 janar 2013 22:17 (CET)

Duhen robote te rinj!

Po ndjek me vemendje gjuhe te tjera qe ndjekin shqipen ne shifra. Ato kane shume pak levizja dhe artikuj te rinj mirepo ne dite arrijne te bejne shume me teper dhe kjo behet e gjitha nga robote te caktuar! Keshtu qe del e nevojshme krijimi i disa roboteve!!!!!--– Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga 92.60.26.165 (diskutimiredaktime) 12 janar 2013 23:39‎.

Jam dakord me ty. Çdo Wikipedi kalon ne disa faza. Ekspansioni, krijimi ne mase i artikujve qofte automatikisht qofte manualisht dhe faza e perhershme e permiresimit te ketyre artikujve. Para se te themi na duhen robote duhet te themi na duhen operatore ata qe i drejtojne robotet. Ne qofte se ti deshiron te dish me teper apo edhe te behesh operator roboti (se pari regjistrohu dhe me pas) hidhi nje sy projektit WP:IAA. -- Euriditi  13 janar 2013 18:42 (CET)

Wikimedia sites to move to primary data center in Ashburn, Virginia. Read-only mode expected.

(Apologies if this message isn't in your language.) Next week, the Wikimedia Foundation will transition its main technical operations to a new data center in Ashburn, Virginia, USA. This is intended to improve the technical performance and reliability of all Wikimedia sites, including this wiki. There will be some times when the site will be in read-only mode, and there may be full outages; the current target windows for the migration are January 22nd, 23rd and 24th, 2013, from 17:00 to 01:00 UTC (see other timezones on timeanddate.com). More information is available in the full announcement.

If you would like to stay informed of future technical upgrades, consider becoming a Tech ambassador and joining the ambassadors mailing list. You will be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Thank you for your help and your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 19 janar 2013 16:42 (CET)

1,000,000 articles on it:wiki!

Please translate in your language
Buongiorno a tutti! Oggi l'edizione in lingua italiana di Wikipedia ha raggiunto il milione di voci, siete tutti invitati a festeggiare con noi e a lasciare un messaggio qui, ciao!
Good morning to all! Italian Wikipedia reaches one million articles today, come party with us, and leave here a message to support our community! Have a nice day!
Wikipédia en italien atteint le million d'articles! Appel à tous les bénévoles et les internautes, Wikipédiens ou pas: la version italienne de Wikipédia atteint le million d'articles ce matin, on fait la fête! Vous pouvez nous rejondre au bistro italien pour nous laisser un message. Bonne journée à tout le monde!--94.38.225.85 22 janar 2013 09:25 (CET)

Maman Saliu

Dikush me terhoqi vemendjen qe te bej aprovimin e ndryshimet te ciliesimit te tij, pra fjaline e pare por meqe une nuk kam qene aktiv kohet e fundit ka dike qe mund te beje save variantin e korigjuar! thks --Sankt Georg (diskutimet) 22 janar 2013 23:17 (CET)

Ndryshimet u kryen! thnks!--Sankt Georg (diskutimet) 23 janar 2013 21:40 (CET)

Picture of the Year voting round 1 open

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2012 Picture of the Year competition is now open. We're interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year for 2012. Voting is open to established Wikimedia users who meet the following criteria:

 1. Users must have an account, at any Wikimedia project, which was registered before Tue, 01 Jan 2013 00:00:00 +0000 [UTC].
 2. This user account must have more than 75 edits on any single Wikimedia project before Tue, 01 Jan 2013 00:00:00 +0000 [UTC]. Please check your account eligibility at the POTY 2012 Contest Eligibility tool.
 3. Users must vote with an account meeting the above requirements either on Commons or another SUL-related Wikimedia project (for other Wikimedia projects, the account must be attached to the user's Commons account through SUL).

Hundreds of images that have been rated Featured Pictures by the international Wikimedia Commons community in the past year are all entered in this competition. From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons features pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories. Two rounds of voting will be held: In the first round, you can vote for as many images as you like. The first round category winners and the top ten overall will then make it to the final. In the final round, when a limited number of images are left, you must decide on the one image that you want to become the Picture of the Year.

To see the candidate images just go to the POTY 2012 page on Wikimedia Commons.

Wikimedia Commons celebrates our featured images of 2012 with this contest. Your votes decide the Picture of the Year, so remember to vote in the first round by January 30, 2013.

Thanks,
the Wikimedia Commons Picture of the Year committee

This message was delivered based on m:Distribution list/Global message delivery. Translation fetched from: commons:Commons:Picture of the Year/2012/Translations/Village Pump/en -- Rillke (diskutimet) 23 janar 2013 00:59 (CET)


Wiki Academy: Ftesë për Mentorë

Përshëndetje Wikipedian,

Do t'doja edhe një herë të ju ftoj të aplikoni për të qenë prezent në Wiki Academy Kosovo si mentor. Rreth 100 persona kryesisht nga Kosova do të zgjedhën për të qenë të pranishëm në Akademi e cila mbahet nga 22-24 shkurt. Shumica prej këtyre nuk kanë redaktuar në Wikipedia më parë prandaj prezenca e ndihmës suaj në Akademi si mentor është e mirëseardhur. Organizatorët do t'ju mbulojnë shpenzimet e udhëtimit nga rajoni dhe qëndrimin në Prishtinë gjatë tërë kohës. Tashmë veç kemi ftuar për të ligjëruar rreth 8 Wikipedian nga rajoni dhe Evropa. Fatkeqësisht asnjë Wikipedian shqiptar nuk është lajmruar për të ligjëruar.

Kjo ngjarje është një mundësi e mirë edhe për të diskutuar mënyrat për themelimin e një Kapitulli të Fondacionit Wikimedia që do të vepronte dhe mbulonte të gjithë shqiptarët në Ballkan. Me organizatën prej nga vij, FLOSSK, patëm hulumtuar mënyrat për të realizuar një kapitull shtetëror të Wikimedias por për shkak të statusit të Kosovës kjo ishte e pamundur. Si rezultat na është sugjeruar që të krijojmë një kapitull me bazë gjuhësore që do t'i përfaqësonte tërë folësit e shqipes, e jo vetëm njërin prej shteteve me popullsi shqiptare. Sigurisht, kjo organizatë do të duhej të vepronte brenda kornizës ligjore të njërit prej shteteve.

Do t'kishim qenë shumë të lumtur nëse ngjarja që po organizojmë do të shërbente edhe për njohjen e komunitetit mes veti dhe diskutimin e mundësive për ngritjen e kontributit të shqiptarëve në Wikipedia.

Nëse jeni të interesuar për të marrë pjesë si mentor, na shkruani në wikiacademy@ipkofoundation.org. Arianiti (diskutimet) 26 janar 2013 16:39 (CET)

A mund të bësh disi shpjegimin e fjalës "mentor" se jo të gjithë e kuptojnë me lehtësi, se për cilin "person" bëhet fjalë. Mentora ka shumë, prandaj do të ishte më e lehtë për "aplikuesin e interesuar" që t'i jepej mundësia të lexonte diçka më tepër rreth tij. Sikur të shkruaje një artikull të ri me titullin Wikipedia:Mentor do ishte gjëja më mirë. Përshëndetje pjesëmarrësve në Wiki Academy Kosovo!. Babagjysh (diskutimet) 29 janar 2013 19:18 (CET)
Eshte kuptimi tradicional i fjales. Qellimi eshte krijimi i artikujve sa me te mire. Arianiti (diskutimet) 5 shkurt 2013 21:52 (CET)

Do te kisha ardhur me deshirë por pikërisht ne ato ditë kam disa impenjime të rëndësishme! Megjithate do te kisha deshire qe te hapej ndonje faqe ne Facebook dhe me pas të jepeshin sekuenca në Youtube ose filmime! A BEHET DOT KJO GJE EDHE GJATE DITEVE??? Gjithesesi urime--Papa-Zhuli (diskutimet) 5 shkurt 2013 22:11 (CET)

Edhe unë shpresoj se do të na jepet mundësia të shohim diçka (pshm. ndonjë video ose fotoalbum me pjesmarrës) nga ky takim. Megjithë dëshirën për të marrë pjesë në takimin që do zhvillohet në akademinë tuaj, vendndodhja nuk më jep mundësinë për t'u ndodhur pranë jush. Ju uroj sa më shumë suksese! Babagjysh (diskutimet) 15 shkurt 2013 11:57 (CET)

Help turn ideas into grants in the new IdeaLab

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

 • Do you have an idea for a project to improve this community or website?
 • Do you think you could complete your idea if only you had some funding?
 • Do you want to help other people turn their ideas into project plans or grant proposals?

Please join us in the IdeaLab, an incubator for project ideas and Individual Engagement Grant proposals.

The Wikimedia Foundation is seeking new ideas and proposals for Individual Engagement Grants. These grants fund individuals or small groups to complete projects that help improve this community. If interested, please submit a completed proposal by February 15, 2013. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG for more information.

Thanks! --Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 30 janar 2013 21:52 (CET)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)

Projekte të lëna pas dore

Portalet janë projekte, përmirësimi i të cilave arihet me punë të vazhdueshme, kurse realizimi i tyre nga ana tjetër kërkon medoemos pjesëmarrjen e sa më shumë anëtarëve të interesuar. Ato nuk mund të përmbushin qëllimin e tyre nqs. dikur projekti u hap nga dikush, i cili edhe më vonë angazhohej i vetëm në të, por për ndonjë shkak eshtë shkëputur nga projekti. Puna e lënë përgjysëm mund të vazhdojë më tutje edhe nga përdorues të tjerë aktivë, edhe pse iniciatori i projektit ndoshta i ka ikur dëshira për t'a vazhduar më tej idenë e tij. Por kjo nuk mund të ndodhë nëse një projekt-faqe nuk mund të përpunohet, sepse ajo është e bllokuar për ndonjë shkak të paditur. Babagjysh (diskutimet) 15 shkurt 2013 11:39 (CET)

Pershendetje Babagjysh
Eshte shume e vertet se shume projekte nisin nga individ, por se te drejte per te permirsuar 'portal' te caktuar, ashtu sikurse edhe ndaj artikujve me te thjeshte ka secili perdorues i wikipedias.Por shpesh ndodh qe ka edhe redaktues qe demtojne, per kete shkak kufizohen disa faqe ose portale. Me trego se ne cili eshte portali dhe do ta liroj.--Liridon (diskutimet) 15 shkurt 2013 21:11 (CET)
Shiko pak këtu Liridon. Përshendetje Babagjysh (diskutimet) 16 shkurt 2013 13:37 (CET)

Licenca, Liçensa apo Licensa?

Po të shikoni këtë faqe diskutimi do të vini re se:

 • Titulli i faqes është: Wikipedia:Licenca GNU për Dokumentim të Lirë (1.1)
 • Dikush përmendi në fillim të diskutimit fjalën Liçensë, e cila është e vetmja fjalë që përdoret më shpesh.
 • Pasuesi përmendi fjalën Liçencë, e cila edhe kjo përdoret, por sipas mendimit tim më rrallë se e para.
 • Komentuesi i fundit përdori fjalën Licensa, që me sa duket nuk ka marrë mundimin për ta shkruajtur me ç

Një përdorues tjetër ka bërë si pa dashje një përcjellje nga Liçensa tek Licenca, në vend që të ndodhte e kundërta.
Ka dikush ndonjë mendim ose referencë të besueshme, për të vendosur përfundimisht se cila fjalë duhet përdorur? Përshëndetje Babagjysh (diskutimet) 17 shkurt 2013 19:26 (CET)

Wikidata phase 1 (language links) coming to this Wikipedia

Sorry for writing in English. I hope someone can translate this locally.

Wikidata has been in development for a few months now. It is now time for the roll-out of the first part of it on your Wikipedia. Phase 1 is the support for the management of language links. It is already being used on the Hungarian, Hebrew, Italian and English Wikipedias. The next step is to enable the extension on all other Wikipedias. We have currently planned this for March 6.

What is Wikidata?

Wikidata is a central place to store data that you can usually find in infoboxes. Think of it as something like Wikimedia Commons but for data (like the number of inhabitants of a country or the length of a river) instead of multimedia. The first part of this project (centralizing language links) is being rolled out now. The more fancy things will follow later.

What is going to happen?

Language links in the sidebar are going to come from Wikidata in addition to the ones in the wiki text. To edit them, scroll to the bottom of the language links, and click edit. You no longer need to maintain these links by hand in the wiki text of the article.

Where can I find more information and ask questions?

Editors on en:wp have created a great page with all the necessary information for editors and there is also an FAQ for this deployment. Please ask questions you might have on the FAQ’s discussion page.

I want to be kept up to date about Wikidata

To stay up-to-date on everything happening around Wikidata please subscribe to the newsletter that is delivered weekly to subscribed user’s talk pages. You can see previous editions here.

--Lydia Pintscher 21 shkurt 2013 17:17 (CET)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Duhet të ndryshojë nofkën time!

Pëshëndetje Wikipedianë!

Kam një problem të vockël. Më duhet të ndryshojë nofkën (emrin e përdoruesit) time këtu në Wikipedia.

Lexova disa faqe në anglisht ([[7]], dhe [[8]]) mbi mënyrën se si bëhet, dhe implikimet që ka. Por, nuk di se kujt t'i drejtohem.

Ndonjë administrator apo burokrat që është në gjendje të bëjë ndryshimin është i lutur të më kontaktojë.

Nofka e re është Mr. Pseudo. Pra: Mr(pikë)(hapsirë)Pseudo

Kontrollova, paraprakisht, nofka e re që po zgjedh nuk është në përdorim, nga askush, në asnjë projek të wikipedisë.

Faleminderit! --Mr. Pseudo 'diskuto 22 shkurt 2013 17:50 (CET)

Duhet ti drejtohesh nje burokrati për këtë, administratori nuk ka fuqi ta ndryshojë. Praktikisht Eagleal dhe Puntori kanë ca kohë që nuk janë më aktivë, kështu që kjo do të të marrë goxha kohë. -- Euriditi  22 shkurt 2013 20:31 (CET)