Wikipedia:Kuvendi/Arkivi 18

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.

Machine translation support enabled today for Content Translation

Jemi shumë të lumtur të njoftojmë se mbështetja për përkthimin nga makina Yandex për Content Translation tani është zgjeruar dhe do të jetë në dispozicion për përdoruesit e Wikipedias në shqip. Ajo mund të përdoret kur përktheni artikujt e Wikipedias në gjuhën shqipe me Content Translation. Ju lutem vini re, përkthimi nga makina është në dispozicion vetëm kur përktheni nga disa nga gjuhët, por Content Translation ende mund të përdoret në mënyrë të zakonshme për të gjitha gjuhët, me ose pa mbështetjen e përkthimit nga makina. Ekipi ligjor i Fondacionit Wikimedia dhe Yandex kishin bashkëpunuar më herët për të punuar në një marrëveshje që lejon përdorimin e Yandex.Translate pa komprometuar politikën e Wikipedias për atribuimin e të drejtave, privatësisë së shfrytëzuesve tanë dhe përfaqësimin e markës. Në nëntor të vitit 2015 u mundësua mbështetja e përkthimit nga makina Yandex për Wikipedian ruse e cila është përdorur për shumë nga artikujt e përkthyer që nga ajo kohë. Më shumë detaje rreth shërbimeve të përkthimit Yandex, duke përfshirë edhe një përmbledhje të kontratës, është në dispozicion në këtë faqe. Ju lusim që t’i hidhni një sy asaj.

Edhe pse kemi testuar shërbimin për përdorim në Wikipedian shqip, mund të shfaqen probleme për të cilat ende nuk jemi në dijeni. Ju lusim që të na tregoni në faqen tonë të diskutimit të projektit apo në phabricator nëse përballeni me ndonjë problem në përdorimin e Content Translation. Faleminderit!

Faleminderit Arianitit për përkthimin!

English version:

We are very happy to announce that Yandex machine translation support for Content Translation has now been extended and will be available for users of Albanian Wikipedia. It can be used when translating Wikipedia articles into Albanian with Content Translation. Please note, machine translation is available from all the languages that are supported by Yandex.Translate, but Content Translation can still be used in the usual manner for translating from all languages, with or without machine translation support. Wikimedia Foundation’s Legal team and Yandex had collaborated earlier to work out an agreement that allows the use of Yandex.Translate without compromising Wikipedia’s policy of attribution of rights, privacy of our users and brand representation. In November 2015, Yandex machine translation support was enabled for Russian Wikipedia and has been heavily used for many of the articles translated since that time. More details about the Yandex translation services, including a summary of the contract, is available on this page. We request you to kindly take a look at this page.

We have tested the service for use on the Albanian Wikipedia, but there could be unknown problems that we are not aware of yet. Please do let us know on our Project Talk page or phabricator if you face any problems using Content Translation. Thank you.

Thanks to Arianit for the Albanian translation!

Në emër të ekipit të Inxhinierisë së Gjuhëve të WMF / On behalf of WMF Language Engineering team, --Amir E. Aharoni (diskutimet) 27 janar 2016 15:40 (CET)

Great news for the development of the SQ Wikipedia. Thanks to everyone involved! --Redon Skikuli (diskutimet) 28 janar 2016 11:00 (CET)

VisualEditor News #1—2016

Elitre (WMF), 26 shkurt 2016 20:21 (CET)

Wikimania 2016: call for posters, discussions and trainings

Hi people,
the calls for posters, discussions and trainings for Wikimania 2016 are officially opened, you can find all the relevant links on the conference wiki:

https://wikimania2016.wikimedia.org/wiki/Submissions

The calls will be closed on March 20.

Posters will be reviewed just to make sure that there aren't things which are too much out of scope. Since we have a whole village we will surely find places to attach them, even if we they will be a lot!

Discussions will be managed by a guiding committee who will work on the wiki to meld all the proposals and suggestions.

Trainings will be reviewed by the programme committee. Please note that we request that each training has at least 3-5 interested attendees in order to be put in the programme.

By the beginning of April we will have a first list of all the accepted proposals.

If you have questions we suggest you to ask them on the discussion pages on wiki, so that everyone will be able to see them (and their answers, of course).

We are looking forward to read your ideas! --Yiyi (diskutimet) 29 shkurt 2016 17:02 (CET)

Completion suggestor

- User:CKoerner (WMF) (talk) 7 mars 2016 23:09 (CET)

Termi apo termat shqip per administren vendore

Sic e vura ne dukje edhe te faqja e diskutimit te faqes Lista e qyteteve ne Suedi, ka nje paqartesi persa i perkete emertimit te administratave vendore, sepse ne Shqiperi tashme perdoret vetem termi "bashki", ndersa me pare "komuna" quheshin administratat rurale dhe kishin dallim te madh me "bashkite", pasi shume qyteza kerkonin qe te kalonin nga "komuna" ne "bashki", gje qe do te thote se keto emertime kishin dallime ne statusin e tyre juridik. Megjithate duke ditur se Kosova dhe, ne mos gaboj, edhe Maqedonia perdorin termin "komuna" pa bere dallime. Ajo qe do te doja te qartesoja eshte perdorimi i cilit term perkates sidomos ne shqiperimet e termit administrativ Municipality apo perkatesisht ne ndonje gjuhe tjeter, sepse ne vende te ndryshme mund te jete ne fuqi edhe dallimi midis administratave vendore rurale dhe urbane. Faleminderit paraprakisht per vemendjen, --Flladi (diskutimet) 8 mars 2016 16:53 (CET) !

Nuk jam ekspert i kësaj fushe, por nga sa di unë komuna dhe bashkia janë të ndryshme, ku bashkia është njësi më e madhe nga komuna, ndërsa komuna është niveli më i ulët vetëqeverisës. Pastaj administrimi ose statusi ndryshon nga varësisht nga shteti. Deri tani "Municipality" është përkthyer si "komunë" dhe që është përdorur dhe që do vazhdoj të përdoret, përveç në rastet kur kemi emërtim special ose status special të një komune/bashkie/ose çfarëdolloj njësie: Bashkia Tiranë, Qyteti i Shkupit etj. --Liridon (diskutimet) 8 mars 2016 17:33 (CET)
Jo ashtu, jo! Ne aspektin e nivelit administrativ ato ndahen, flas per ne Shqiperi, niveli i pare jane komunat dhe bashkite, niveli i dyte, dmth, qe e perfshine te parin, jane rrethet (me pare te quajtura nenprefektura dhe ne shume vende emertimi e ka etimologjine te afert me "provinca"), niveli i trete jane qarqet qe ne vende te ndryshme, pa i ngaterruar me shtetet federale, kane etimologji te perafert me "rajoni-regione", ky nivel me pare ne Shqiperi quhej prefekture, por pas reformes decentralizuese u quajten Qarqe-Qarku. --Flladi
@Flladimi, mendon për Njësitë administrative të Shqipërisë, këtu ke detaje për të gjitha vitet.--Liridon (diskutimet) 9 mars 2016 11:51 (CET)
Po!, aty eshte shume sakt, por shkurtimisht do te propozoja qe per sa i perket emertimeve administrative te huaja ti permbaheshim ketij rregulli emertues: "komuna" per njesite baze te administrates rurale, nese ka nje element te tille, bahki per ato urbane; ndersa per njesite qe permbledhin bashkite dhe komunat ne nivel te dyte "rrethe-rrethi"; per nivelin tjeter mbi rrethet, une do te parapelqeja termin "Rajoni-Rajone", por jam i hapur edhe per termat "Qarku-Qarqe" dhe "Krahina-Krahinat".
Per sa i perkete Kosoves dhe Maqedonise, flas per termat shqip ne kushtetute dhe ligje, te ruhet emertimi perkates ligjor apo kushtetues, pa iu nenshtruar ketij rregulli te pergjithshem.
Ndersa per sa i perkete shteteve federative apo me krahina autonome, te perdorej termi "shteti federativ" federatat dhe "Krahina autonome" apo "Rajoni autonom" per zonat me autonomi si psh. ajo baske apo katalanase ne Spanje.--Flladi
Un mund të flas për në Maqedoni, këtu edhe në ndarjen e parë edhe në ndarjen aktuale, në përdoret "Komunë"/"Општина" si për ato urbane ashtu edhe për ato rurale (në ndarjen e re, rast i veçantë është Qyteti i Shkupit, që ka status të veçantë, ngjashëm si bashkia). Tash, ndoshta nuk të kuptoj se çfarë realisht kërkon, gjithsesi por të shpjegoj. Spanja, do e marr si shembull edhe për atë që ka 4 nën-ndarje ka komunitete, provinca, qarqe (es:Comarcas, Qark/Rreth), dhe komuna, dhe ne të gjitha nënndarjet po i përdorim si duhet në këtë rast. Rast tjetër është Islanda, ku ka zonat zgjedhore, rajone dhe komuna. Edhe ndarjet në Zvicër janë specifike, ose në Mal të zi ka dy komuna që kanë statusin Komuna urbane. Finlanda ka 317 komuna, nga 254 deri 626.305 banorë, shumica rurale dhe të gjitha kanë status të njëjtë "kunta/komunë/municipality". Po e theksoj përsëri, gjithçka varet se si e ka statusin ai vendbanim në at vend, dhe nuk mund të vendosim një standard. --Liridon (diskutimet) 9 mars 2016 17:00 (CET)

E ngaterron shume çeshtjen duke u marr me ndarjet speciale ku ne çdo vend nuk ka vetem ndarje te vecanta, une po perqendrohesha te ndarjet e pergjithshme ku cdo vend sado specifike ti kete ndarjet prape jane te krahasuesh respektivisht me cdo vend tjeter. Ndryshe nuk do te perktheheshin ne gjuhe tjeter, psh ne anglisht mund ti gjeshe te shpjeguara ndarjet administrative te cdo vendi me terma ne anglisht dhe jo origjinal, sado te vecante te jene. Sic edhe e thashe spunton e mora nga rasti i listes se ndarjeve administrative a dicka e tille per Suedine ku fjala municipallity ishte perkthyer komune. Komune per banoret e Shqiperise do te thote zone fshatare apo rurale. Nuk shkon kjo gje ne qoft se nuk e ke kuptuar, sepse qytetit nuk mund ti thuash fshat. Do te isha deri diku dakord nqs do te behej fjale per nje njesi qe nuk gjen perkatesi ne ndarjen e Shqiperise, si psh.: metropolitan municipallity. Megjithate edhe ketu mund te gjesha terma sa te duash, metropol eshte me i pari, pasi ne mesjete dhe me pare, nga e ka origjinen ky term administrativ, u jepej qyteteve qe kishin qender peshkopale. Dhe qe ta dish, psh Tirana nuk hynte te ky status deri ne shekullin e njezet, kur mori emertimin kishtar metropol. Kete ta thash si shembull referues. Pra mos i bishtno ceshtjes duke thene se cdo vend ka ndarje administrative te vecante, sepse sido qe ta kete referencat perkatese ne shqip gjenden. Per sa i perket Maqedonise dhe Kosoves, nuk e thashe per tu bere qejfin apo mos tu ngelur hatri banoreve perkates, ne fakt as per ty, por sepse keto vende perdorin zyrtarisht gjuhen shqipe. Dhe termat administrativ i kane te percaktuar shqip, besoj, ne ligje apo kushtetute, dhe nuk shkon qe ti perkthejme nga shqipja ne shqip. Ne keto raste sic ta thash perdoret emertimi ligjor. Duke te paraprire ne ngritjen e ndonje rasti te vecante fare, qe sipas teje nuk e lejon nje term shqip, po te them se ajo qe doja eshte qe te binim dakord per nje ndihmese apo keshillim te pergjithshem qe duhet te kesh parasysh. Kaq! Me respekt Flladi (diskutimet) 11 mars 2016 16:33 (CET).

New Wikipedia Library Accounts Available Now (March 2016)

Apologies for writing in English. Please help translate to your language

Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for free, full-access accounts to published research as part of our Publisher Donation Program. You can sign up for access to research materials from:

 • Cambridge University Press - a major publisher of academic journals and e-books in a variety of subject areas. Access includes both Cambridge Journals Online and Cambridge Books. 25 accounts.
 • Alexander Street Academic Video Online - a large academic video collection good for a wide range of subjects, including news programs (such as PBS and BBC), music and theatre, lectures and demonstrations, and documentaries. 25 accounts.
 • Baylor University Press - a publisher of academic e-books primarily in religious studies and the humanities. 50 accounts.
 • Future Science Group - a publisher of medical, biotechnological and scientific research. 30 accounts.
 • Annual Reviews - a publisher of review articles in the biomedical sciences. 100 accounts.
 • Miramar Ship Index - an index to ships and their histories since the early 19th century. 30 accounts.

Non-English

 • Noormags - Farsi-language aggregator of academic and professional journals and magazines. 30 accounts.
 • Kotobna - Arabic-language ebook publishing platform. 20 accounts.

Expansions

 • Gale - aggregator of newspapers, magazines and journals. 50 accounts.
 • Elsevier ScienceDirect - an academic publishing company that publishes medical and scientific literature. 100 accounts.

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page, including Project MUSE, De Gruyter, EBSCO, Newspapers.com and British Newspaper Archive. Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
--The Wikipedia Library Team 17 mars 2016 21:30 (CET)


You can host and coordinate signups for a Wikipedia Library branch in your own language. Please contact Ocaasi (WMF).
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Open Call for Individual Engagement Grants

IEG barnstar 2.png

Please help translate to your language:

Greetings! The Individual Engagement Grants (IEG) program is accepting proposals until April 12th to fund new tools, research, outreach efforts, and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), IEGs can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

With thanks, I JethroBT (WMF) 31 mars 2016 17:47 (CEST)

Copyright violations

ping: Liridon, Olsi, Ammartivari, Planeti

Dear community of sq.wikipedia, please notice user 79.94.201.79. I allready had found some contributions that were copied from elsewhere and the user got blocked by one of sq.wiki administrators. (see for e.g. Përdoruesi:Ah3kal/Local). The same thing happend and in sq.wikibooks (see b:Përdoruesi:Ah3kal/Local). His/hers contributions need checking. Regards --Ah3kal (diskutimet) 1 prill 2016 11:42 (CEST)

@Ah3kal thanks for reporting. I blocked again, and soon will check all his/her contribution.--Liridon (diskutimet) 1 prill 2016 11:56 (CEST)

Merrni pjesë në garën Wikimedia CEE Spring 2016

Përshëndetje, pas Shqipërisë edhe Kosova i bashkëngjitet editathonës së përkthimit të artikujve Wikimedia CEE Spring 2016. Qëllimi i garës është përkthimi i sa më shumë artikujve të përzgjedhur nga Wikimedianët e këtij rajoni dhe njëkohësisht përkthimi i artikujve mbi Kosovën dhe Shqipërinë nga anglishtja në gjuhët e vendeve pjesëmarrëse. Suksese! --Arianit (diskutimet) 2 prill 2016 11:23 (CEST)

Participate in the Brussels writing weeks project

Love Belgium
Flag of the Brussels Capital Region

Hello all! After some acts of hate in Brussels, it is now time again for love. In this week and next week we organise a double writing week about Brussels! We like to invite you to join this project by writing about subjects related to this region in any Wikipedia you like.

More information, the participants list, and the list of articles that have been written, can be found at: Writing week/Brussels.

Participating is easy:

 1. Add your user name and wiki(s) you work on on the participants list.
 2. Add the articles you have written on the contributions list.

If you like you can also create a page for the writing weeks on your local wiki.

If you have any questions, do not hesitate to contact me. Greetings - Romaine (diskutimet) 4 prill 2016 10:51 (CEST)

Mailing list per Wikipedian Shqip

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte Symbol support vote.svg PËR

Shumë nga komunitetet e Wikipedia-s përdorin mailing list për koordimin, njoftim, komunikim dhe diskutime ndërmjet wikipedianëve, gjë që komuniteti ynë nuk e ka pasur. Rregullat e kërkesës për një mailing list janë që së pari të diskutohet me komunitetin dhe të dalim në një përfundim për përdorimin e saj. Propozues të listës janë Arianit dhe unë.--Liridon (diskutimet) 9 prill 2016 13:18 (CEST)

Emri:Wikipedia-SQ
Qëllimi: Për komunikim dhe koordinim më të mirë brenda komunitetit të Wikipedias shqip
Email i Administruesit të listës:wikipedia.sq@gmail.com (#1. Ky email është edhe i llogarisë në twitter, #2. Ky është vetëm një, më vonë mund të shtohen edhe të tjerë)

Votim

Yes check.svgY U bë: lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikipedia-sq--Liridon (diskutimet) 24 maj 2016 12:33 (CEST)

Aktivizimi i shtojces (extension) GuidedTour

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte Symbol support vote.svg PËR

Liridoni ka nisur nje projekt shume interesant per te ndihmuar perdoruesit e rinj te redaktojne Wikipedian. Megjithate qe projekti te funksionoje plotesisht duhet aktivizuar shtojca GuidedTour. Une bera nje kerkese ne phabricator, megjithate ata duan qe ceshtja te diskutohet me pare ne Kuvend. Prandaj, ketu mund te jepni mendimin tuaj nese deshironi apo jo qe kjo shtojce te aktivizohet edhe ne Wikipedian shqiptare. --Olsi (diskutimet) 12 prill 2016 02:27 (CEST)


Yes check.svgY U bë:-Shtojca e miratuar nga ne është shtuar në sqwiki [ T132412 ].--Liridon (diskutimet) 14 prill 2016 18:49 (CEST)Server switch 2016

The Wikimedia Foundation will be testing its newest data center in Dallas. This will make sure Wikipedia and the other Wikimedia wikis can stay online even after a disaster. To make sure everything is working, the Wikimedia Technology department needs to conduct a planned test. This test will show whether they can reliably switch from one data center to the other. It requires many teams to prepare for the test and to be available to fix any unexpected problems.

They will switch all traffic to the new data center on Tuesday, 19 April.
On Thursday, 21 April, they will switch back to the primary data center.

Unfortunately, because of some limitations in MediaWiki, all editing must stop during those two switches. We apologize for this disruption, and we are working to minimize it in the future.

You will be able to read, but not edit, all wikis for a short period of time.

 • You will not be able to edit for approximately 15 to 30 minutes on Tuesday, 19 April and Thursday, 21 April, starting at 14:00 UTC (15:00 BST, 16:00 CEST, 10:00 EDT, 07:00 PDT).

If you try to edit or save during these times, you will see an error message. We hope that no edits will be lost during these minutes, but we can't guarantee it. If you see the error message, then please wait until everything is back to normal. Then you should be able to save your edit. But, we recommend that you make a copy of your changes first, just in case.

Other effects:

 • Background jobs will be slower and some may be dropped.

Red links might not be updated as quickly as normal. If you create an article that is already linked somewhere else, the link will stay red longer than usual. Some long-running scripts will have to be stopped.

 • There will be a code freeze for the week of 18 April.

No non-essential code deployments will take place.

This test was originally planned to take place on March 22. April 19th and 21st are the new dates. You can read the schedule at wikitech.wikimedia.org. They will post any changes on that schedule. There will be more notifications about this. Please share this information with your community. /User:Whatamidoing (WMF) (talk) 17 prill 2016 23:07 (CEST)

Wikipedia to the Moon

Hello! Sorry that this is in English only, but we are using village pump messaging in order to reach as many language communities as possible. Wrong page? Please fix it here.

This is an invitation to all Wikipedians: Wikimedia Deutschland has been given data space to include Wikipedia content in an upcoming mission to the Moon. (No joke!) We have launched a community discussion about how to do that, because we feel that this is for the global community of editors. Please, join the discussion on Meta-Wiki (and translate this invitation to your language community)! Best, Moon team at Wikimedia Deutschland 21 prill 2016 17:35 (CEST)

Maling list per Wikipedian shqip

Pershendetje Wikipedianë! Pas konsensusit të komunitetit, me ne fund u krijua edhe mailing list per Wikipedian shqip. Aty mund te diskutojme me mire per ceshtjet qe kane te bejne me Wikipedian, per projektet e ardhshme, mund te bejme njoftime etj. Nese deshironi te abonoheni ne kete liste, thjesht shkoni ketu dhe shtoni emailin tuaj. --Olsi (diskutimet) 20 maj 2016 23:09 (CEST)

Si mund ta përkthejmë dhe këtë ndërfaqe në shqip? --Redon Skikuli (diskutimet) 22 maj 2016 19:25 (CEST)
Redon, tek linku që dergove tek pika e 3të ke një link tjetër që thotë translate page. Mesa pashë tani ajo duhet të jetë. Unë mendoj se duhet të rrijë Anglisht si të gjithë faqet e mailing list në gjuhë të tjera. Duke qenë se nuk do jenë vetëm shqiptare ato që do bëhen subscribe. --Margott (diskutimet) 23 maj 2016 15:05 (CEST)
Përderisa të gjitha janë në anglisht atëherë përse jepet mundësia për përkthim (translate this page)? Plus nuk ke insistuar vazhdimisht që komunikimet midis shqipfolësve nuk ka kuptim të jenë në anglisht? --Redon Skikuli (diskutimet) 23 maj 2016 22:02 (CEST)
Sapo e përktheva, ju lutem për review. --Redon Skikuli (diskutimet) 23 maj 2016 23:25 (CEST)

Ndryshime - Faqja kryesore

[ Aktualiteti Vdekje së fundmi ]

Mendoj e kutia me "Vdekje së fundmi" është e panevojshme, dhe jo shumë e dobishme. Ne edhe ashtu tek "Aktualiteti - Temat kryesore" i përfshijmë kur ka vdekje të personave të njohur.

[ Wikipedia:Bashkëpunimi i javës ]

Propozoj që ta rikthejmë në faqen kryesore, nën seksionin -Projektet motra-, dhe ta përdorim më shumë këtë projekt. Duke angazhuar me shume perdorues ne një teme specifike në çdo javë. Wikipedia-t e vendeve fqinje e kanë bërë traditë tashmë një projekt të ngjashëm, dhe është shumë efektiv.

[ Wikipedia:Aventura e Wikipedias ]

Është një projekti/lojë interesante që mund të ndihmojë përdoruesit e rinj që duke u argëtuar të mësojnë rregullat e Wikipedia dhe si redaktohet. Mendoj se edhe kjo nën seksionin -Projektet motra- të vendosej një kuti e vogël me pak përshkrim.

---Liridon (diskutimet) 24 maj 2016 12:31 (CEST)

Diskutim

Une s'kam ndonje kundershtim. Bashkepunimi i javes eshte nje projekt mjaft interesant dhe shpresoj shume qe te jete efektiv edhe ketu ne Wikipedian tone. Sa i perket Aventures, mendoj se pervec se ne faqen kryesore, duhet te vendoset edhe ne stampen {{Tung}}. --Olsi (diskutimet) 25 maj 2016 21:48 (CEST)

Po, edhe ne stampen {{Tung}} do ishte shume i dobishëm.--Liridon (diskutimet) 26 maj 2016 11:59 (CEST)

Ne mbeshtetje te turizmit shqiptar!!!

Do te kisha nje lutje !!! Ne momentin e veres fillojne njerezit te levizin dhe do te ishte mire qe te mbeshtesnim vendet kulturore dhe muzete shqiptare ne zonen shqipfolese! Psh do te kisha deshire qe edhe muzete lokale psh Berati ka nje muze shume interesant etnografik po ashtu edhe Kruja. Dikur kam pare nje muze shume te bukur arkeologjikne Prishtine apo edhe muzue i lidhjes se Prizerenit Do te ishte mire te diljnin diku ne faqen e pare duke u ndryshuar jave pas jave!! flm per mirekuptimin--LiriperPlaveGuci (diskutimet) 31 maj 2016 20:43 (CEST)

Faleminderit për rekomandimin @LiriperPlaveGuci, patjetër se do i promovojmë.--Liridon (diskutimet) 31 maj 2016 21:10 (CEST)

Name of Macedonia?!?

Hello, sorry for writing in English. I notice that you use acronym FYROM and long version of this acronym when you use flag of Macedonia, but official name of article in your language is Republic of Macedonia. Can somebody explain me this? --Ehrlich91 (diskutimet) 1 qershor 2016 15:35 (CEST)

Hi @Ehrlich91, I know. From the beginning of this year, I have begun to standardize settlements and other Templates, and one of the tasks that have to do is that of Macedonia. --Liridon (diskutimet) 1 qershor 2016 20:56 (CEST)

JavaScript

Hi. I can see that this project has old JavaScript that needs to be updated. I would happily make the required updates myself, but I would have to – at least temporarily – become an admin here to do that (because the relevant pages are in the MediaWiki namespace). I have already made these updates on a number of other projects, so it would be very easy for me to do this. If no one does anything, some JavaScript-related tools will break later this year. If you want me to make these updates, you can grant me admin rights and I will make the updates as soon as I can. Nirmos (diskutimet) 6 qershor 2016 18:29 (CEST)
Hi Nirmos! We really appreciate your help, but as you know, local bureaucrats can't grant anyone a temporary adminship and you don't meet the criteria to become a permanent admin. You can apply to meta to become a temporary admin, but since we have some active admins, they will probably refuse your request, so I suggest that you help update JavaScript pages using MediaWiki talk namespaces or your user namespace, e.g. User:Nirmos/Common.js and an admin will add that to MediaWiki:Common.js. --Olsi (diskutimet) 6 qershor 2016 18:48 (CEST)
Nirmos, if you have a strong track record in maintaining code and scripts, you can apply for interface editor, so you can edit every wiki's css and js codes. --Olsi (diskutimet) 7 qershor 2016 20:26 (CEST)

Mbrojtja e biografive

Pershendetje, ka vandalizem te biografive te personave te gjalle kohe pas kohe, sidomos atyre me prapavije politike. Kjo ceshtje duhet te merret seriozisht per arsye etike dhe ligjore (shpifja denohet ne te gjitha vendet). Propozoj qe krejt kategoria te lejohet per editimit vetem nga personat e regjistruar me disa editime (autoconfirmed). Mund te perdoren edhe metoda tjera te mbrojtjes, nese mund te argumentoni qe eshte me e pershtatshme. --Arianit (diskutimet) 9 qershor 2016 10:21 (CEST)

+1 për rëndësinë e problematikës dhe për zgjidhjen e propozuar. --Redon Skikuli (diskutimet) 11 qershor 2016 12:21 (CEST)
Nuk ka metodë për të mbrojtur nga redaktimi artikujt e një kategorie, por duhet secili artikull të mbrohet një për një. Kategoria e biografive ka mbi 2000 artikuj, te cilat janë shumë për ti mbrojtur. Vandalizëm ka në shumicën e artikujve, mirëpo nuk mendoj se mbrojtja është zgjidhje.--Liridon (diskutimet) 12 qershor 2016 10:16 (CEST)
Redaktimet e perdoruesve te paregjistruar nuk shfaqen per lexuesit derisa nje kontrollues t'i miratoje ato redaktime. Edhe kjo eshte nje lloj mbrojteje ne nje fare menyre, prandaj mendoj se mbrojtja nuk eshte e nevojshme. Sa per shpifjet, cdokush qe shkruan duhet te marre parasysh edhe pasojat ligjore. --Olsi (diskutimet) 15 qershor 2016 00:12 (CEST)

Wikipedia to the Moon: voting has begun

Hello, after six weeks of community discussion about Wikipedia to the Moon, there are now 10 different proposals for content for the mission. Starting today, you can vote for them on Meta-Wiki, and decide what we will work on: a Wikipedia canon, different lists, the Moon in 300 languages, an astronomy editathon, featured articles, articles about technology, endangered things, or DNA-related topics. You can even vote against community involvement. Voting is open until 24 June. Sorry that this message is again in English only, but we are using village pumps to reach as many communities as possible, so that everyone knows they can vote. Best, Moon team at Wikimedia Deutschland 10 qershor 2016 17:31 (CEST)

DARM Challenge

I am inviting you to participate on the first DARM Challenge, which will end on 15 July 2016, at 23:59 (CET UTC+01:00). The aim of this challenge is to use files from this category in articles in any language. For example, by adding gallery in existing article, or create a new article in which some of the files will be used. There will be prizes (set of books) for five participants with high points. Sorry for English message, but Albanian page is not translated yet. Regards, --Violetova (diskutimet) 15 qershor 2016 10:13 (CEST)

Compact Links coming soon to this wiki

Please help translate to your language

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Hello, I wanted to give a heads up about an upcoming feature for this wiki which you may seen already in Tech News. Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). This will be enabled as a feature in the coming week for all users, which can be turned on or off using a preference setting. We look forward to your feedback and please do let us know if you have any questions. Details about Compact Language Links can be read in the project documentation.

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this message and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. The main announcement can also be translated on this page. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)-1 korrik 2016 14:57 (CEST)

Wikipedia to the Moon: invitation to edit

Three weeks ago, you were invited to vote on how to take Wikipedia articles to the Moon. Community voting is over and the winning idea is to send all ‘’featured articles and lists’’ to the Moon. This decision means that, starting today, Wikipedians from all language communities are warmly invited to intensively work on their best articles and lists, and submit them to Wikipedia to the Moon. The central site to coordinate between communities will be Meta-Wiki. You will find an overview and more information there. Hopefully, we will be able to represent as many languages as possible, to show Wikipedia’s diversity. Please feel kindly invited to edit on behalf of your community and tell us about your work on featured content!

Best, Moon team at Wikimedia Deutschland 1 korrik 2016 16:10 (CEST)

Editing News #2—2016

m:User:Elitre (WMF), 3 korrik 2016 19:20 (CEST)

Ndryshimi i Logos të sq.wikiquote.org

Përshëndetje, kam kërkuar ndryshimin e Logos sq.wikiquote.org, nga ky version në një version më të ri. Nëse jeni kundër lirisht shfaqni mundimin tuaj. Për këtë edhe kam dërguar një kërkesë në phabricator, të cilët presin mendimin e komunitetit.--Liridon (diskutimet) 3 korrik 2016 23:24 (CEST)

Java e shkrimit për trashëgiminë kulturore

Java e shkrimit për trashëgiminë kulturore është sfida e radhës. Artikulli i parë u shkrua nga Ministri i Kulturës i Holandës.

Datat janë 29-12 korrik. Për herë të parë në këto 2 javë merr pjesë edhe Wikipedia shqip. Shih për më shumë faqen e projektit. Wikipedia është e përkushtuar për trashëgiminë kulturore. --Arianit (diskutimet) 5 korrik 2016 21:27 (CEST)

Compact Language Links enabled in this wiki today

Please help translate to your language

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). Based on several factors, this shorter list of languages is expected to be more relevant for them and valuable for finding similar content in a language known to them. More information about compact language links can be found in the documentation.

From today onwards, compact language links has been enabled as the default listing of interlanguage links on this wiki. However, using the button at the bottom, you will be able to see a longer list of all the languages the article has been written in. The setting for this compact list can be changed by using the checkbox under User Preferences -> Appearance -> Languages

The compact language links feature has been tested extensively by the Wikimedia Language team, which developed it. However, in case there are any problems or other feedback please let us know on the project talk page. It is to be noted that on some wikis the presence of an existing older gadget that was used for a similar purpose may cause an interference for compact language list. We would like to bring this to the attention of the admins of this wiki. Full details are on this phabricator ticket (in English).

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)-8 korrik 2016 05:03 (CEST)

Wikipedia.org përditësim portal

Përshëndetje!

Ekipi i Portalit të Fondacionit të Wikimedias së fundmi ka kompletuar një test A/B në portalin Wikipedia.org. Këto testime ishin për të parë nëse një dizajn i ri do të ishte më i lehtë për shfletim. Ky dizajn shtoi një dropdown që përmbante të gjitha gjuhët sipas numrit të artikujve.

Rezultatet e testit gjetën se vizitorët janë më të prirë të klikojnë në një link. Me dizajnin e ri kishte një sasi të ulët të 'mos-veprimit' në faqe. Ne gjithashtu testuam faqen me shumë përdorues të Wikipedias. Ne kemi marrë komente se dizajni i ri i faqes ishte i këndshëm dhe më pak i koklavitur.

Me këtë informacion, ne do të donim që të implementojmë këtë dizajn në faqen e portalit Wikipedia.org. Ne do të donim të pyesim komunitetin për reagime dhe sugjerime.

Faleminderit nga ekipi Discovery Portal! CKoerner (WMF) (diskutimet) 12 korrik 2016 23:12 (CEST)

Eksperienca në Wikimania 2016

Përshëndetje Wikipedianë,

Komuniteti shqiptar i Wikipedias, në 12 mujorin e fundit si në shumë ngjarje dhe projekte që merr pjesë për herë të parë, edhe në Wikimania 2016, për herë të parë përfaqësohet me Wikipedianë shqiptarë. Unë, për herë të parë marr pjesë në një konferencë botërore të Wikimedias, dhe ka qenë një përvojë shumë më e mirë nga sa prisja, e cila më ka motivuar të kontribuoj më shumë dhe të fillojë disa projekte të reja.

Deri tani si rezultat i pjesëmarrjes në Wikimania, kemi marrë pjesë në disa projekte, si Java e Shkrimit për Trashëgiminë Kulturore, DARM Challenge, së shpejti do të krijohet projekti WikiWomen's, dhe një bot për gjetjen e artikujve që kanë mungesa (artikujt pa gjeolokacione dhe pa foto).

Për më shumë ne kemi krijuar një faqe, ku do të shkruajmë për eksperiencën tonë në Wikimania, që ditët në vijim do të kompletohet nga Arianiti dhe Greta.--Liridon (diskutimet) 13 korrik 2016 10:43 (CEST)

E RËNDËSISHME: Shqyrtim i aktiviteteve të Administratorëve

Përshëndetje. Një politikë në lidhje me heqjen e të "drejtave të avancuara" (administratorë, burokratë, etj) është përvetësuar kohët e fundit nga konsensusi i komunitetit botëror (komuniteti juaj ka marrë një njoftim rreth diskutimit). Sipas kësaj politike, kujdestarët po rishikojnë aktivitetin e administratorëve në wikit e vogla. Sipas njohurive tona më të mira, wiki juaj nuk ka një proçes formal për heqjen e të "drejtave të avancuara" nga llogaritë joaktive. Kjo do të thotë se kujdestarët do të merren me këtë sipas shqyrtimit të aktiviteteve të administratorëve të ri këtu.

Ne kemi vendosur që përdoruesit e mëposhtëm plotësojnë kriterin inaktivitetit (pa redaktime dhe pa regjistrime për më shumë se 2 vjet):

 1. Mikullovci11 (administrator)

Këta përdorues do të marrin një njoftim së shpejti, duke ju kërkuar atyre të nisin një diskutim komuniteti nëse duan të mbajnë disa ose të gjitha të drejtat e tyre. Nëse përdoruesit nuk përgjigjen, atëherë të drejtat e tyre të avancuara do të hiqen nga kujdestarët.

Gjithësesi, nëse ju si komunitet do të doni të krijoni një proçes të shqyrtimit të aktivitetit duke zëvendësuar atë botëror, doni të merrni një tjetër vendim në lidhje me këta mbajtës të të drejtave inaktivë, ose nëse tashme keni një politikë që ne na ka shpëtuar, atëherë njoftoni kujdestarët në Meta-Wiki në mënyrë që ne të mos vazhdojmë me shqyrtimin e të drejtave në wikin tuaj. Faleminderit, Rschen7754 22 korrik 2016 04:48 (CEST)

Përfundon Wiki Loves Earth 2016

Ka përfunduar gara e fotografive të zonave të mbrojtura natyrore Wiki Loves Earth Shqipëri dhe Kosovë për vitin 2016. Si rezultat i këtij projekti janë ngarkuar 802 foto nga 101 pjesëmarrës në Shqipëri ndërsa në Kosovë 381 foto nga 65 pjesëmarrës.

Gjatë muajit korrik, një juri prej pesë anëtarësh kanë analizuar dhe vlerësuar fotot më të mira dhe më cilësore të ngarkuara nga garuesit. Procesi kaloj në tre cikle filtruese, dhe renditja përfundimtare është kjo:

Shqipëri: Commons:Wiki Loves Earth 2016 in Albania/Winners
Kosovë: Commons:Wiki Loves Earth 2016 in Kosovo/Winners

Tani na mbetet që ti përdorim sa më mirë këto foto në ato artikuj të cilët kanë më shumë nevojë, ose edhe të krijojmë artikuj për ato zona që nuk kanë. Më shumë informacione se si mund të ndihmoni në vazhdim mund të lexoni:

Wikipedia:Wiki Loves Earth

Falënderojmë jurinë dhe të gjithë pjesëmarrësit që kontribuuan me foto..--Liridon (diskutimet) 29 korrik 2016 10:43 (CEST)

Artikulli i javes duhet te jene qytetet tona UNESKO!!!

une jam i mendimit qe qytetet tona unesko do te duhet te jene artikujt e javeve qe vijne!!

NJif vendpushimet me te bukura tonat Madje do te ishte mire edhe nje rubrike njif kalate tona!!!! Njif muzete tane!!

Ide shume e mire. vetem se do propozoja qe te vendosesh 'firmen' tek propozimi.--Redon Skikuli (diskutimet) 8 gusht 2016 16:40 (CEST)

Save/Publish

Whatamidoing (WMF) (talk) 9 gusht 2016 20:03 (CEST)

Shkronja GJ është ajo që e bën tërësisht të veçantë gjuhën shqipe

  Kam shfletuar shumë e shumë fjalorë,duke bërë krahasime me gjuhën tonë dhe nuk kam gjetur kund përdorimin e gërmës GJ.Pra,që me shprehjen GJUHË ka lindur një veçori tërësisht shqiptare e pahuazuar askund.Dhe,fillesa e çdo gjuhe janë veprimet bazë të jetës.Ku shkonte njeriu i lashtë për të siguruar jetesën Kuptohet:Në GJAH,cfarë ishte ai GjUETAR.Çfarë mësoi të bënte ai nga QUMËSHTI ?: GJALPË.Tek shkonte rrugëve GjITHKUND ,ai ndeshi në GJARPËRINJ .......Pse të folurit u klasifikua GJUHË?Kuptohej,sepse artikulohej nga GJUHA brenda gojës.
  GJARPËRINJ në tokë e gjarpërinj po ashtu në GJOL.Gjente Gjithandej Gjë të gjallë.Por,....iu desh të derdhte GJAK e të pinte GJAK......Dhe tek rrinte pranë fëmijëve shqiptari i dikurshëm tregonte Gjë a gjëza.
   Përdorimi i shkronjës GJ është unikal dhe i tejmotçëm,i pakrahasueshëm GJITHANDEJ dhe është shprehje e GJALLESËS të kumunikimit ne gjuhën shqipe.
   Janë të shumta,madje duken si të pafundme fjalët me shkronjën GJ për të treguar fillesën e padiskutueshme të një GJUHE,që pas pushtimeve u GJAKATOS.Unë po mundohem të paraqes një numer fjalësh të tilla dhe secili mund të bëjë GJYKIMIN e tij të pa NGJYROSUR me GJAKUN e huaj:
  -Gjitar,Gjiriz,Gjurmë,ARGJEND,Gjuetar,Gjilpërë,gjinkallë,Gjon,Gjin,Gjergj,Gjyste,Gjasë.Gjatosh,Gjelbërim,Gjinia ,Gjini letrare,gjuna,Gjest,Gjeografi,GJIROKASTRA,Gjurmë,Gjithmonë.Gjysh,Gjobë,Gjykim,Gjel,Gjëmim,Gjykim,Gjëndër,Gjiri detar,etj.etj.
   Mua më duket që GJ-ja është tërësisht autentike.
Interesante, por çfarë lidhje ka me kuvendin e Wikipedia ky informacion? Gjithashtu, ju lutem sigloni postimin tuaj ne vijim. Faleminderit. --Redon Skikuli (diskutimet) 25 gusht 2016 12:38 (CEST)

New Wikipedia Library accounts available now (August 2016)


Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for free, full-access, accounts to published research as part of our publisher donation program. You can now sign up for new accounts and research materials from:

 • Nomos – Primarily German-language publisher of law and social sciences books and journals - 25 accounts
 • World Scientific – Scientific, technical, and medical journals - 50 accounts
 • Edinburgh University Press – Humanities and social sciences journals - 25 accounts
 • American Psychological Association – Psychology books and journals - 10 accounts
 • Emerald – Journals on a range of topics including business, education, health care, and engineering - 10 accounts

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page, including Project MUSE, EBSCO, DeGruyter, Gale and Newspaperarchive.com.

Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
--The Wikipedia Library Team 30 gusht 2016 20:38 (CEST)

You can host and coordinate signups for a Wikipedia Library branch in your own language! Please contact Ocaasi (WMF).
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Aventura e Wikipedias në Faqen kryesore

Në fillim të vitit 2016 është punuar një mini udhëzues për përdoruesit e rinj në formë të lojës Aventura e Wikipedias, dhe në konsultim me disa administratorë vendosëm që ta vendosim në faqen kryesore. Për shkak se çdo procedurë për të ndryshuar faqen e parë kërkon mendimin e komunitetit, lirshëm jepni mendimin tuaj nëse mendoni nëse duhet ose jo të qëndrojë në faqen kryesore.--Liridon (diskutimet) 9 shtator 2016 20:47 (CEST)

Wiki Loves Maps

Prej disa muajsh ka filluar planifikimi dhe implementimi i projektit Wiki Loves Maps, i cili ka si qëllim përmirësimin e gjeoinformacionit (prezantim koordinatash gjeografike dhe hartash) në artikujt e SQ Wikipedia si dhe Wikipediave të tjera me fokus artikujt rreth Shqipërisë/Kosovës që nuk kanë gjeoinformacion. Ky projekt konsiderohet i rëndësishëm pasi kordinatat kur vedosen në formatin e saktë ndihmojnë bot-et të kategorizojnë artikujt si dhe të prezantojnë artikujt ne aplikacione hartsh ndërvepruese si për shembull aplikacionin OSMand që bazohet në hartat me burim të hapur OpenStreetMap. Deri tani janë përmirësuar mbi 200 artikuj në SQ Wikipedia (lista e plotë ndodhet në faqen e projektit) dhe në vijim do fokusohemi në artikujt në gjuhët e tjera. Të gjitha informacionet si dhe detajet rreth aktiviteteve që grupi organizator do organizojë në vijim, dhe ku sigurisht jeni të ftuar, mund ti gjeni këtu. Gjithashtu mos hezitoni të bëheni pjesë e debatit rreth projektit në faqen e diskutimit. --Lee Turtle (diskutimet) 11 shtator 2016 12:17 (CEST)

RevisionSlider

Birgit Müller (WMDE) 12 shtator 2016 17:08 (CEST)

Property & Properties në Wikidata

Shembull si duket një "property" (instance of) me një vlerë (terrestrial planet)

Përshëndetje Wikipedianë,

Duhet të përcaktojmë përkthimin më të përshtatshëm për { Property | Properties } në Wikidata. Është e rëndësishme që ta përkthejmë si duhet një herë dhe të përdorim të njëjtin përkthim çdoherë.

Për sqarim, një "property" është një tipar/veti/karakteristikë/ e një deklarate/subjekti në artikujt e Wikidatas. Pra një "property" në artikullin e qytetit të Tiranës mund të jetë Shteti me vlerë Shqipëria.

Pra cili nga versionet e mëposhtme është më i përshtatshëm, ose nëse keni ndonjë ide tjetër lirisht propozoni:

 • property = pronë, karakteristikë, tipar, veti
 • properties = prona, karakteristika, tipare, vetitë

--Liridon (diskutimet) 30 shtator 2016 20:23 (CEST)

Propozim-Diskutim-Votim

 • Nuk besoj qe ka nevoje te votohet, eshte fjala per tipare ne kuptimin kompjuterik. Qe nje shembull, Shqiperia ka disa tipare me te cilat ajo asociohet. --Arianit (diskutimet) 30 shtator 2016 19:31 (CEST)
Gjithashtu, mendoj se tipar është më mirë të përdoret. Mendoj se si term që do përdoret gjërsisht, dhe prandaj një diskutim është mirë për të vendosur sëbashku cila është e duhura.--Liridon (diskutimet) 30 shtator 2016 20:23 (CEST)

Grants to improve your project

Please help translate to your language:

Greetings! The Project Grants program is currently accepting proposals for funding. There is just over a week left to submit before the October 11 deadline. If you have ideas for software, offline outreach, research, online community organizing, or other projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.

I JethroBT (WMF) (talk) 30 shtator 2016 22:11 (CEST)

Creative Commons 4.0

Hello! I'm writing from the Wikimedia Foundation to invite you to give your feedback on a proposed move from CC BY-SA 3.0 to a CC BY-SA 4.0 license across all Wikimedia projects. The consultation will run from October 5 to November 8, and we hope to receive a wide range of viewpoints and opinions. Please, if you are interested, take part in the discussion on Meta-Wiki.

Apologies that this message is only in English. This message can be read and translated in more languages here. Joe Sutherland (talk) 6 tetor 2016 03:35 (CEST)

Editing News #3—2016

15 tetor 2016 19:50 (CEST)

Editathon i Monumenteve në Prishtinë në nëntor

Përshëndetje, më 12 dhe 13 nëntor do të organizojmë editathon të monumenteve në Prishtinë me shkas fotot e mbledhura nga Wiki Loves Monuments në Kosovë. Jeni të mirëseardhur të na bashkëngjiteni. Kemi fond edhe për udhëtime nëse vini nga larg. Detajet janë në faqen e veçantë. --Arianit (diskutimet) 27 tetor 2016 23:05 (CEST)

New Wikipedia Library Accounts Available Now (November 2016)


Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for free, full-access, accounts to published research as part of our Publisher Donation Program. You can sign up for new accounts and research materials from:

Expansions

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page. Sign up today!
--The Wikipedia Library Team 1 nëntor 2016 19:30 (CET)

You can host and coordinate signups for a Wikipedia Library branch in your own language. Please contact Ocaasi (WMF).
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Password reset

I apologise that this message is in English. ⧼Centralnotice-shared-help-translate⧽

We are having a problem with attackers taking over wiki accounts with privileged user rights (for example, admins, bureaucrats, oversighters, checkusers). It appears that this may be because of weak or reused passwords.

Community members are working along with members of multiple teams at the Wikimedia Foundation to address this issue.

In the meantime, we ask that everyone takes a look at the passwords they have chosen for their wiki accounts. If you know that you've chosen a weak password, or if you've chosen a password that you are using somewhere else, please change those passwords.

Select strong passwords – eight or more characters long, and containing letters, numbers, and punctuation. Joe Sutherland (diskuto) / MediaWiki message delivery (diskutimet) 14 nëntor 2016 01:00 (CET)

Wiki Weekend Tirana 2016

Wikipedia Weekend Tirana është eventi kryesor i komunitetit shqipfolës të Wikipedia në Shqipëri. Aktiviteti u organizua për herë të parë më nëntor 2014 me pjesëmarrje të Wikipedianëve nga Shqipëria, Kosova dhe Serbia dhe tashmë ka arritur në edicionin e tretë. Qëllimi i eventit është që të socializohemi me Wikipedianë të tjerë nga rajoni, të inspirojmë Wikipedianë të rinj që të bashkohen, të njihemi me projektet e Wikimedia, të organizojmë edit-a-thon-e dhe të rrisim ndërgjegjësimin në nivel lokal rreth rëndësisë së ndarjes së dijes përmes projekteve të lidhura me kulturën wiki. Një fundjavë 100% Wikipedia!

Jeni të mirëpritur. --Lee Turtle (diskutimet) 14 nëntor 2016 01:07 (CET)

Adding to the above section (Password reset)

Please accept my apologies - that first line should read "Help with translations!". Joe Sutherland (WMF) (talk) / MediaWiki message delivery (diskutimet) 14 nëntor 2016 01:11 (CET)

Wikiexperiments challenge

Dear CEE friends. Sorry for writing you in English only. I would like to inform you that there is an ongoing challenge on increasing the use of 45 scientific experiments (25 in physics and 20 in chemistry) on Wikipedia in the languages spoken within the CEE region. The main goal of the challenge is to provide better illustrations of physical laws and chemical reactions in a unique way with high educational value.

All videos have appropriate descriptions in their specific pages on Wikimedia Commons and are ready to be translated, while there are lists of articles on the project page on Meta where the videos can be used. I can help you with adding the videos to the appropriate articles without descriptions and will be grateful if you help in translating the descriptions (videos about physics experiments have been already added). Please do not hesitate to contact me if any additional explanation is needed. Faleminderit.--Kiril Simeonovski (diskutimet) 21 nëntor 2016 15:14 (CET)

New way to edit wikitext

James Forrester (Product Manager, Editing department, Wikimedia Foundation) --14 dhjetor 2016 20:31 (CET)

Po m'pelqen kjo shume, si rruge e ndermjetme mes wikicode dhe visualeditor. E rekomandoj. Arianit (diskutimet) 14 prill 2017 19:37 (CEST)

DARM Challenge 2

Për herë të dytë këtë vit organizohet gara DARM Challenge 2. Qëllimi i kësaj sfide është që të përdoren fotografitë nga kjo kategori në artikujt e çdo gjuhe. Këto janë dokumente dhe fotografi, të lira për përdorim në Wikipedia nga "Arkivi i Shtetit të Republikës së Maqedonisë". Konkursi do të zhvillohet një muaj, duke filluar nga 25 dhjetor 2016, deri më 25 janar 2017. Shpërblimet janë simbolike, dhe do jepen libra për pesë vendet e para. Që të regjistroheni, klikoni këtu. Për më shumë informacione mund të kontaktoni me User:Виолетова. --Liridon (diskutimet) 26 dhjetor 2016 15:16 (CET)

Wikimedia CEE Spring 2017

Dear Albanian community,

Last year your community participated at CEE Spring in Albania and Kosovo and we invite you to participate in this year’s contest! Local organisers, please subscribe to the mailing list at https://lists.wikimedia.bg/mailman/listinfo/ceespring-localorganisers, add your community at the Meta page with the participants and discuss this year’s edition of the contest on its talk page (m:Talk:Wikimedia CEE Spring 2017/Participants). There you will also find information on some of the things expected from the local organisers. We are looking forward to reading from you soon!

On behalf of the international organisers, --Лорд Бъмбъри (diskutimet) 16 janar 2017 20:14 (CET)

Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.

The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.

This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.

The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a review of the updates that have been sent so far:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 15 shkurt 2017 21:31 (CET) • Please help translate to your languageGet help

Propozoj per artikull te faqes se pare!!

Propozoj per artikull te faqes se pare!!

Besëlidhja e Lezhës

Por me pare do te ishte mire te kishim nje foto te memorialit te Skenderbeut--Summer nights dreams (diskutimet) 20 shkurt 2017 18:52 (CET)

Propozoj per artikull te faqes se pare "Besëlidhja e Lezhës"

eshte e dyta here qe e propozoj kete ide dhe askush nuk reagon te pakten te thote JO--Summer nights dreams (diskutimet) 2 mars 2017 12:03 (CET)

Përshëndetje @Summer nights dreams,, arsyeja është se nuk ka administratorë ose përdorues me esperiencë aktiv për momentin. Do të këshilloja që radhën e ardhshme të shtoje vet në faqen kryesore ato artikuj, pasi mendoj se ke eksperiencën e mjaftueshme për këtë.--Liridon (diskutimet) 3 mars 2017 15:58 (CET)
Nuk e di si behet se dikur mund te beja edhe nje faqe me kuriozitete!!!--Summer nights dreams (diskutimet) 8 mars 2017 15:10 (CET)

Zhvendosja e artikullit

Te nderuara zonja dhe zoterinj,

jam fillestare ne Wikipedia. Do te thote, me mungon pervoja.

E kam shkruar nje artikull per Raif Halimin-Cernica "Wikipedia". Sa here qe provoj ta zhvendosi, me vjen nje lajm ne gjuhen gjermane "gjuhe e gabuar". Me vetedijen time shkruaj ne gjuhen shqipe, ne faqen e gjuhes shqipe. Megjithate me vjen nje pergjigje e tille. Une nuk di si te veproj me tutje. Ju lutem te me ndihmoni.

Ju falenderoj paraprakisht Aferdita Halimi

EZISTON NJE ARTIKULL I KETILLE!!!--Summer nights dreams (diskutimet) 8 mars 2017 15:13 (CET)

https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Raif_Halimi-Cernica

me falni, por nese e jap ne internet emrin e Raif Halimit nuk e gjej kete faqe. te diskutimet shkruan: ridrejtoje faqen. Si ta ridrejtoj? Ju lutem me jepni nje keshille ne kete drejtim. Si ta ridrejtoj faqen? ...

--AferditaH (diskutimet) 16 mars 2017 08:27 (CET)

Overview #2 of updates on Wikimedia movement strategy process

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. This message is available for translation on Meta-Wiki.

As we mentioned last month, the Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Each month, we are sending overviews of these updates to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a overview of the updates that have been sent since our message last month:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 9 mars 2017 20:43 (CET) • Please help translate to your languageGet help

IMPORTANT: Admin activity review

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc. ) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on all Wikimedia Foundation wikis with no inactivity policy. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.

We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):

 1. user:Eagleal (bureaucrat, administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, Melos (diskutimet) 16 mars 2017 14:51 (CET)

We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)

18 mars 2017 06:10 (CET)

Propozoj per artikull te faqes se pare "Aleksandër Moisiu"

Meqe ne ne 23 mrs ka date te vdekjes se A Moisut atehere do te ishte mjaft mire te kujtohej!!--Sankt Georg (diskutimet) 20 mars 2017 18:58 (CET)

Start of the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections

Please accept our apologies for cross-posting this message. This message is available for translation on Meta-Wiki.

Wikimedia-logo black.svg

On behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, I am pleased to announce that self-nominations are being accepted for the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees Elections.

The Board of Trustees (Board) is the decision-making body that is ultimately responsible for the long-term sustainability of the Wikimedia Foundation, so we value wide input into its selection. More information about this role can be found on Meta-Wiki. Please read the letter from the Board of Trustees calling for candidates.

The candidacy submission phase will last from April 7 (00:00 UTC) to April 20 (23:59 UTC).

We will also be accepting questions to ask the candidates from April 7 to April 20. You can submit your questions on Meta-Wiki.

Once the questions submission period has ended on April 20, the Elections Committee will then collate the questions for the candidates to respond to beginning on April 21.

The goal of this process is to fill the three community-selected seats on the Wikimedia Foundation Board of Trustees. The election results will be used by the Board itself to select its new members.

The full schedule for the Board elections is as follows. All dates are inclusive, that is, from the beginning of the first day (UTC) to the end of the last.

 • April 7 (00:00 UTC) – April 20 (23:59 UTC) – Board nominations
 • April 7 – April 20 – Board candidates questions submission period
 • April 21 – April 30 – Board candidates answer questions
 • May 1 – May 14 – Board voting period
 • May 15–19 – Board vote checking
 • May 20 – Board result announcement goal

In addition to the Board elections, we will also soon be holding elections for the following roles:

 • Funds Dissemination Committee (FDC)
  • There are five positions being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.
 • Funds Dissemination Committee Ombudsperson (Ombuds)
  • One position is being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.

Please note that this year the Board of Trustees elections will be held before the FDC and Ombuds elections. Candidates who are not elected to the Board are explicitly permitted and encouraged to submit themselves as candidates to the FDC or Ombuds positions after the results of the Board elections are announced.

More information on this year's elections can be found on Meta-Wiki. Any questions related to the election can be posted on the election talk page on Meta-Wiki, or sent to the election committee's mailing list, board-elections(at)wikimedia.org.

On behalf of the Election Committee,
Katie Chan, Chair, Wikimedia Foundation Elections Committee
Joe Sutherland, Community Advocate, Wikimedia Foundation

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, 7 prill 2017 05:36 (CEST) • Please help translate to your languageGet help

Read-only mode for 20 to 30 minutes on 19 April and 3 May

MediaWiki message delivery (diskutimet) 11 prill 2017 19:34 (CEST)