Wikipedia:Kuvendi/Arkivi 23

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.Faqet me ndryshime në pritje[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Nxitur dhe nga kjo ankesë dëshiroj të tërheq vëmendjen ndaj një problemi serioz në komunitetin tonë: Faqet me ndryshime në pritje po shtohen jashtmase shumë! Në listën e plotë të faqeve me ndryshime në pritje shënohen faqe me ndryshime në pritje prej më shumë se 500 ditësh. Në të shkuarën disa prej administratorëve kanë ideuar reforma të ndryshme në lidhje me funksionin e kontrolluesit në përpjekje për të ulur numrin e atyre faqeve por aktualisht problemi është bërë tepër serioz dhe nuk pret puna më për reforma afatgjata në këtë drejtim. Na duhet një zgjidhje e shpejtë dhe pastaj të shohim e të bëjmë ndonjë gjë për ta mbajtur në kontroll si numër. - Klein Muçi (diskutimet) 9 janar 2020 12:27 (CET)[reply]

Rast tjetër në lidhje me çështjen në fjalë. - Klein Muçi (diskutimet) 9 janar 2020 12:31 (CET)[reply]
Ndryshimet në pritje janë rreth 2650 prej 223 ditësh (jo 500 :) ). U përpoqa personalisht ta mbaja bosh pas punës që bëri përdoruesi 1l2l3k, por vetëm një person nuk mund ta bëjë sepse lista ka nevojë për ndërhyrje të vazhdueshme. Zgjidhja është ndarja e punës midis administratorëve aktiv. @Klein Muçi, cilat janë reformat afatgjata që ke përmendur më sipër? – Βατο (diskutimet) 9 janar 2020 18:12 (CET)[reply]
@Βατο, rezultati i parë kishte mbi 500 ditë. :P Për sa i përket reformave, e kam fjalën për ca ndryshime te funksioni i kontrolluesve. Të bëhej një mirëpërcaktim i roleve të ndryshme të përdoruesve në komunitet, të paktën de jure, me faqet përkatëse shpjeguese, (diçka që në fakt nise ti ta bëje) dhe ndër të tjera, të ndryshonim dhe rregullin për kontrolluesit që të mos u jepej të gjithëve por vetëm disa përdoruesve që realisht e meritonin dhe do ta ushtronin si detyrë. Kjo do të theksonte seriozitetin dhe rëndësinë e punës dhe do të lehtësonte punën në përgjithësi se do të dinim kujt (dhe ku) t'i thonim për gjëra të tilla. Më pas përdoruesit në fjalë, qofshin këta dhe 2 veta vetëm, të mësonin për ta ushtruar sa më mirë funksionin e të krijonin "mini-komunitetin" e tyre për të organizuar punën e për të shtuar rradhët. Në EnWiki kontrolluesit kanë faqet e tyre ku organizohen e ku diskutojnë për risi teknike në lidhje me punën e kontrollimit. Këtu kemi me dhjetëra kontrollues por pak veta janë të vetëdijshëm për funksionin që kanë dhe pothuajse asnjë nuk e ushtron punën e kontrollit si aktivitetin kryesor të tij në komunitet. Por në situatën që jemi është e pamundur të presim për të vënë në praktikë tërë këtë plan veprimi. Na duhet një zgjidhje e shpejtë e shkurtër hëpërhë. - Klein Muçi (diskutimet) 9 janar 2020 19:36 (CET)[reply]
Pershendetje! Kontrollova pak faqen me artikujt me ndryshime në pritje dhe do ndihmoj edhe unë që ti rishikojme. Nderkohe që një ide e mirë do ishte të organizonim një event me kontrollues aktual që të mund të punonim bashkerisht për ti rishikuar. Në shumë projekte tjera që kontibuojmë e përdorim ketë mënyre në Open Labs kur duam të përkthejmë dhe për ne ka rezultuar shume efektive. Faleminderit --NafiShehu (diskutimet) 18 janar 2020 00:29 (CET)[reply]
@NafiShehu, mbase do të ishte ide e mirë të shihje te regjistri këtu cilët janë kontrolluesit më aktivë që kemi për t'u dërguar një ftesë bashkëpunimi në faqet e tyre të përdoruesve. :) - Klein Muçi (diskutimet) 18 janar 2020 13:30 (CET)[reply]
Tung! Edhe unë kohët e fundit përpiqem të ndihmoj më shumë me kontrollimin e faqeve. Sipas mendimit tim, në njërën anë duhet të ulen ndjeshëm pengesat për t’u bërë kontrollues. Vullneti për bashkëpunim serioz dallohet që në fillim të kontributeve e një autori të ri, kështuqë ndoshta do të jetë e mundshme t’i japim autorëve të rinj statusin e kontrolluesit në mënyrë automatike me kryerjen e 20 apo 50 kontributeve të “mira” dhe jo me 300.
Në anën tjetër, shumica e ndryshimeve në pritje burojnë nga vandalizmi dhe nuk janë ndihmës. Na duhen veglat e reja për mbrojtjen/mirëmbajtjen e artikujve, si për shembull “rollback”u ose një faqe e lajmërimit të vandalizmit.--Hyllvegu (diskutimet) 26 janar 2020 00:56 (CET)[reply]
Përshendetje, Propozova të organizojmë një takim në Open Labs Hackerspace: https://forum.openlabs.cc/t/wikipedia-edit-a-thon/2048 në lidhje me faqet në ndryshime në pritje. Idea është që të mbidhemi dhe ti rishikojmë sëbashku si edhe të mendojmë/diskutojmë se si mund ta përmisojmë procesin në të ardhmen. Në Open Labs ka vite që organizohen aktivitete për përmisimin e Wikipedia dhe përvec personave të tjerë që do na bashkohen disa nga anëtaret janë gjithashtu kontribues në nivele të ndryshme në Wikipedia dhe me statusin e kontrolluesit gjë e cila do na ndihmoj gjatë aktivitetit. Vendodhjen e Open Labs mund ta gjeni ketu. Në qoftë se data është e papërshtatshme për ju mund të propozoni një datë tjeter kur mund të mblidhemi. Faleminderit, --NafiShehu (diskutimet) 26 janar 2020 12:43 (CET)[reply]

@Hyllvegu NafiShehu, faleminderit për përpjekjet e ndërmarra në këtë drejtim! Hyllvegu, të them të drejtën, në mënyrë paradoksale, unë propozoj të kundërtën e asaj që ti thua. Ta bëjmë më të vështirë për vullnetarët e rinj që të bëhen kontrollues me shpresën se kështu do të fillojnë t'ua dinë vlerën privilegjit që kanë. 90% e njerzve që e marrin atë privilegj nuk e kanë të qartë mjaftueshëm se tani kanë fituar përgjegjësinë për të gjykuar redaktimet e anëtarëve të tjerë të rinj. Pra të rregullojmë faqet informuese në lidhje me privilegje të tilla dhe t'ua japim vetëm atyre që e duan ta bëjnë atë punë dhe jo njerzve rastësorë. Shpresa është që në këtë mënyrë, kontrolluesit e rinj do të fillojnë ta trajtojnë privilegjin e marrë siç bëjnë administratorët e burokratët, me rëndësi e seriozitet dhe njëlloj si ta, mund t'u hiqet si privilegj për arsye mosaktivizimi. Kjo do të bënte, them unë, që puna të ndihej më e vlefshme për ata që e ushtrojnë dhe të kishim një komunitet më aktiv nga ajo anë. Por nuk e mohoj që mbase metoda jote mund të jetë më fitimprurëse. Do të ishte mirë të kishim më shumë mendime nga njerëz të tjerë në këtë çështje.

Për sa i përket çështjes së abuzimeve, ne aktualisht kemi një filtër automatik që supozohet të luftojë abuzimet/vandalizmat në mënyrë automatike. Pak a shumë çfarë sugjeron ti. Por nuk funksionon siç duhet. Mirë do të ishte të punohej pak me të që të fillonte të ishte më dobiprurës por unë personalisht nuk kam shumë përvojë me filtrat automatikë. Mund të përpiqem të merrem me të nëse nuk del ndonjë vullnetar tjetër.

NafiShehu, përtej diskutimeve të mësipërme për plane afatgjata veprimi, mënyra më e mirë për të vepruar në afat të shkurtër është pikërisht çfarë sugjeron më sipër. Shpresoj të shohim një ulje të ndjeshme të numrit të faqeve pas takimit në fjalë. :) - Klein Muçi (diskutimet) 26 janar 2020 14:52 (CET)[reply]

Përshendetje! Personalisht mendoj se statusi autoreview duhet të fitohet automatikisht, ndërsa statusi reviewer (kontrollues) duhet të caktohet vetëm për një grup të vogël të përdoruesve që kanë ndërmend të merren me punën e rishikimit të artikujve (kjo është lista e kontrolluesve të tanishëm, shumë pak prej tyre janë në të vërtetë aktivë, ndërsa kjo është lista e redaktorëve që fitojnë privilegjet autoreview dhe reviewer automatikisht, edhe nga këto shumë pak janë aktivë). Gjithsesi kemi faqen Wikipedia:Kërkesat për privilegje në qoftë se ndonjë përdorues ka dëshirë të ndryshojë statusin. Për sa i përket shtesës së veglës rollback për kontrolluesit, jam dakord. @Hyllvegu, ekzistojnë disa faqe për mbrojtjen/mirëmbajtjen/kontrollin e artikujve, si psh. Wikipedia:Kërkesë për mbrojtje të faqes, Wikipedia:Kërkesa për administratorët, Wikipedia:Vota për grisje. – Βατο (diskutimet) 26 janar 2020 18:42 (CET)[reply]
@Βατο, nuk dija gjë për ekzistencën e shumë prej faqeve më sipër. Shumë duhet punuar këtu që të nxirren nga thellësitë faqe të tilla. Standardizim, krijimi i shtigjeve (shkurtesave) e vendosja e tyre nëpër lista/faqe/tabela përmbledhëse.
Koment i përgjithshëm nxitur nga habia, pa shumë lidhje me temën. - Klein Muçi (diskutimet) 26 janar 2020 19:05 (CET)[reply]
Hey, po bej një rikujtesë që nesër do mblidhemi në Open Labs Hackerspace ne orën 13:00 për të punuar mbi artikujt me ndryshime në pritje. Jeni të mirëpritur :) --NafiShehu (diskutimet) 7 shkurt 2020 21:58 (CET)[reply]
@Klein Muçi, Të lutem mund të kemi përdoruesin @Sido uku,: https://sq.wikipedia.org/wiki/P%C3%ABrdoruesi:Sido_uku me statusin kontrollues në sq.wikipedia pasi do na ndihmonte shumë për eventin tani që po rishikojme artikujt. Sidorela ka shumë kohë që kontribuon në Wikipedia me organizimin e eventeve dhe mendoj qe do ishte një shtesë shumë e vlefshme në kontrollimin e artikujve në Wikipedia. Nuk jam shumë e sigurte në qoftë se duhet të shkruaj diku tjetër në lidhje me këtë? Faleminderit --NafiShehu (diskutimet) 8 shkurt 2020 13:57 (CET)[reply]
Yes check.svg U bë! @NafiShehu, mirë do të ishte që kërkesa të tilla të bëheshin te faqet përkatëse, që të mos ngarkonim Kuvendin por kësaj radhe është brenda temës dhe jemi pak si në gjendje emergjente për sa i përket çështjes kështu që... Faqja përkatëse është kjo: Wikipedia:Kontrolluesit. Puna e mbarë! :) - Klein Muçi (diskutimet) 8 shkurt 2020 15:43 (CET)[reply]
@Klein Muçi, shumë faleminderit, në vazhdim do i propozoj aty :) Faleminderit --NafiShehu (diskutimet) 8 shkurt 2020 15:47 (CET)[reply]

Ndryshime te moduli i referimeve[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Lajmërimi periodik për ndryshime te moduli i referimeve. Gjithçka duhet të funksionojë mirë (në mos më mirë seç ka qenë) por nëse vini re probleme ose hollësi të pazakonta që s'duhet të jenë aty në lidhje me referimet, ju lutem më thoni që t'i rregullojmë. Ngjyra e kuqe, tekste anglisht apo tekste shqip të gjymtuara te referimet janë zakonisht (por jo gjithmonë) shenja dalluese për probleme të tilla. Mos ngurroni të më lajmëroni në faqen time të diskutime për cilëndo prej tyre. :) - Klein Muçi (diskutimet) 14 janar 2020 20:06 (CET)[reply]

Wiki Loves Folklore[Redakto nëpërmjet kodit]

WLL Subtitled Logo (transparent).svg

Hello Folks,

Wiki Loves Love is back again in 2020 iteration as Wiki Loves Folklore from 1 February, 2020 - 29 February, 2020. Join us to celebrate the local cultural heritage of your region with the theme of folklore in the international photography contest at Wikimedia Commons. Images, videos and audios representing different forms of folk cultures and new forms of heritage that haven’t otherwise been documented so far are welcome submissions in Wiki Loves Folklore. Learn more about the contest at Meta-Wiki and Commons.

Kind regards,
Wiki Loves Folklore International Team
— Tulsi Bhagat (contribs | talk)
sent using MediaWiki message delivery (diskutimet) 18 janar 2020 07:15 (CET)
[reply]

Movement Learning and Leadership Development Project[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello

The Wikimedia Foundation’s Community Development team is seeking to learn more about the way volunteers learn and develop into the many different roles that exist in the movement. Our goal is to build a movement informed framework that provides shared clarity and outlines accessible pathways on how to grow and develop skills within the movement. To this end, we are looking to speak with you, our community to learn about your journey as a Wikimedia volunteer. Whether you joined yesterday or have been here from the very start, we want to hear about the many ways volunteers join and contribute to our movement.

To learn more about the project, please visit the Meta page. If you are interested in participating in the project, please complete this simple Google form. Although we may not be able to speak to everyone who expresses interest, we encourage you to complete this short form if you are interested in participating!

-- LMiranda (WMF) (talk) 22 janar 2020 20:01 (CET)[reply]

Wikimedia Hackathon 2020 - Regjistrimet janë hapur[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshendetje,

Ashtu sic kemi njoftuar edhe me pare, Wikimedia Hackathon 2020 do të organizohet në Tiranë. Regjistrimet janë tashmë të hapura dhe mund të aksesoni formën e regjistrimit këtu: https://www.mediawiki.org/wiki/Wikimedia_Hackathon_2020/Register. Ketë vit dy tematikat kryesore të hackathon do jenë GLAM dhe Onboarding regional developers. Më shumë në lidhje me tematikat mund të gjeni këtu: https://www.mediawiki.org/wiki/Wikimedia_Hackathon_2020#Hackathon_Focus_Areas. Më vone do kemi edhe një blog post ku do shpjegojme pse kemi zgjedhur keto dy tematika. Në qoftë se dikush dëshiron të punoj në një projekt tjetër gjatë hackathon që nuk lidhet me këto dy tematika është mëse i mirëpritur :)

Për cdo lloj pyetje apo sygjerim ju lutem na shkruani në wiki-hacakthon@openlabs.cc.

Faleminderit, --NafiShehu (diskutimet) 28 janar 2020 14:26 (CET)[reply]

Pjerrtësia e titujve[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Me sa kam parë te Wikipedia ne gjuhën angleze, por edhe në gjuhët e tjera, artikujt që kanë të bëjnë me librat, filmat, serialet televizive dhe artikuj të tjerë të këtij tipi, titullin e kanë me shkronja të pjerrëta. Në SqWiki, nuk është rregull të shkruhen në këtë mënyrë, edhe pse artikujt e këtillë do të dukeshin më mirë estetikisht. Unë propozoj që ta bëjmë edhe ne si rregull që çdo artikulli të tipave të lartpërmendur, t'i vihej stampa {{Italic title}}, në mënyrë që titujt të dalin me shkronja të pjerrëta. – Berishasinan (diskutimet) 2 shkurt 2020 18:48 (CET)[reply]

Përshëndetje! Jam dakord. – Βατο (diskutimet) 4 shkurt 2020 19:51 (CET)[reply]
Darkord jam edhe unë, bile kjo është e mundur edhe në mënyrë automatike të shtohet stampa në artikujt e atyre kategorive, ose të shtohet direkt në stampat që janë për këto artikuj, si në enwiki dhe të shtojmë fushë nëse duhet ose jo të jet i pjerrët titulli | titull i pjerrët = po/jo .--Liridon (diskutimet) 10 shkurt 2020 13:42 (CET)[reply]

Administrator i përkohshëm[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje Wikipedianë!

Dua t'ju njoftoj se më datë 6 shkurt më ka mbaruar afati i statusit 'Administrator i përkohshëm'. Sipas rregullit, administratorët dhe burokratët në dëtyrë mund të marrin një vendim me një përgjigje përfundimtare brenda 30 ditësh, përndryshe do të hapet përsëri një votim tek Administrata. Gjithë të mirat! – Βατο (diskutimet) 10 shkurt 2020 12:53 (CET)[reply]

@Βατο, faleinderit për rikujtimin, ndjesë që nuk e kemi kontrolluar më herët që mos të bëhej fare ndërprerja për disa ditë. Besoj se nuk ka dyshim për për punën tënde në sqwiki, prandaj do të jap privilegjin e përhershëm, nëse ka ankensa nga adminët e tjerë mund të diskutojmë më vonë.--Liridon (diskutimet) 10 shkurt 2020 13:29 (CET)[reply]
@Liridon, faleminderit. – Βατο (diskutimet) 10 shkurt 2020 16:09 (CET)[reply]
Unë personalisht kam marrëdhenie pune të mirë me Baton, kemi ndihmuar njëri tjetrin në projekte të ndryshme për një kohë të gjatë kështu që jam i lumtur me gjendjen e përhershme të tij si administrator. :) - Klein Muçi (diskutimet) 11 shkurt 2020 17:27 (CET)[reply]
Sigurisht qe ai duhet te jet nje adm i perhershem pasi eshte nje nga wikipedianet me te mire qe ka sq.wiki. Eshte shum i komunikueshem, bashkpunues dhe i sakte. Urime :)– Sadsadas (diskutimet) 12 shkurt 2020 11:59 (CET)[reply]

Additional interface for edit conflicts on talk pages[Redakto nëpërmjet kodit]

Sorry, for writing this text in English. If you could help to translate it, it would be appreciated.

You might know the new interface for edit conflicts (currently a beta feature). Now, Wikimedia Germany is designing an additional interface to solve edit conflicts on talk pages. This interface is shown to you when you write on a discussion page and another person writes a discussion post in the same line and saves it before you do. With this additional editing conflict interface you can adjust the order of the comments and edit your comment. We are inviting everyone to have a look at the planned feature. Let us know what you think on our central feedback page! -- For the Technical Wishes Team: Max Klemm (WMDE) 26 shkurt 2020 15:15 (CET)[reply]

Merrni pjesë në garën Wikimedia CEE Spring 2020[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, edhe këtë vit Kosova dhe Shqipëria i bashkëngjiten editathonës tashmë tradicionale të përkthimit të artikujve mes Wikipediave të vendeve dhe gjuhëve të Evropës Qendrore dhe Lindore që mbahet mes datave 21 mars dhe 31 maj. Kjo është gara më e madhe e shkrimit në botë. Qëllimi i garës është përkthimi i sa më shumë artikujve të përzgjedhur nga Wikimedianët e këtij rajoni dhe njëkohësisht përkthimi i artikujve mbi Kosovën dhe Shqipërinë nga anglishtja në gjuhët e vendeve pjesëmarrëse. Secili vend ka përpiluar një listë me rreth 100 artikuj në ndarë në kategori të ndryshme. Kjo është mundësi shumë e mirë për promovimin e vendeve dhe kulturës tonë. Çdo javë fokusi është në 2-3 vende (gjuhë) dhe një temë. Për më shumë, shihni faqet e vendeve tona (Shqipëri, Kosovë) dhe faqen e garës ndërkombëtare. Kemi dhurata të vogla për më të mirët. Suksese! --Arianit (diskutimet) 22 mars 2020 10:04 (CET)[reply]

Koronavirus -> Virus koronar ?[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Duke pasur parasysh lëmin e madh të artikujve që janë shkruar këto ditë në lidhje me temën kisha një pyetje në lidhje me terminologjinë:

Mos duhet të themi "virus koronar" në vend të "koronavirus"? Mbase "koronavirus" është dhe duhet trajtuar si formë kalke nga anglishtja përkundrejt termit më shqip "virus koronar"?

Gjithashtu, duke qendruar në të njëjtën temë, për titujt e artikujve që merren respektivisht me virusin dhe sëmundjen, mos ndoshta duhet të fillojmë të përdorim akronime në vend të emrave të plotë? Këtë e them duke pasur parasysh si ka vepruar bota në lidhje me "SIDA" dhe "HIV".

Jam i lëkundur personalisht e mendova të pyes për një mendim më të gjerë. Megjithëse për pyetjen e parë anoj fare pak nga "virus koronar" në vend të "koronavirus". - Klein Muçi (diskutimet) 22 mars 2020 23:32 (CET)[reply]

Nëse nuk i keni ndjekur zhvillimet e faqeve në fjalë, këtu keni kategorinë kryesore për to. Hidhini një sy. :) Kategoria:Pandemia e Koronavirusit 2019–20 - Klein Muçi (diskutimet) 22 mars 2020 23:34 (CET)[reply]
Pershendetje, tashme ky virus njihet nga te gjithe si koronavirus, madje dhe Ministria e Shendetesise i referohet si koronavirus. Virus koronar do ngjaje pak cuditshem, duke ditur se te gjitha burimet ne gjuhen shqipe perdorin koronavirus. Eshte e njejta arsye se pse perdorim Wikipedia ne vend te Uikipedia edhe pse rregullat e gjuhes shqipe na thone te perdorim termin e dyte. Megjithate une mendoj se titujt qe kane te bejne me koronavirusin kane disa probleme.
Keto ishin propozimet e mia per titujt, mirepres dhe mendimet e te tjereve. --Olsi (diskutimet) 22 mars 2020 23:53 (CET)[reply]
Përshëndetje, personalisht mbështes propozimet: "koronavirus", "Pandemia e koronavirusit 2019-2020" dhe "Pandemia e koronavirusit e vitit 2020 në Shqipëri". – Βατο (diskutimet) 23 mars 2020 00:14 (CET)[reply]
@Olsi, @Βατο, faleminderit për mendimet! Jam dakord për ato rregullimet e vogla sintaksore të propozuara më sipër te artikujt, sidomos për pjesën e viteve. Dhe për titullin e kategorisë, se nuk e kemi cekur. Thjesht doja ta diskutonim në parim për terminologjinë. Pra thoni "koronavirus" në vend të "virus koronar". Pra normalisht një fjali shembull do të ishte: SARS-CoV-2 është një lloj koronavirusi i cili... Jemi dakord me këtë lloj përdorimi? Krahasoni të njëjtën fjali me SARS-CoV-2 është një lloj virusi koronar i cili.... Thjesht që të jemi të qartë me atë për të cilën po diskutojmë. Personalisht nuk këmbëngul fort për asnjërin term.
Përsa i përket akronimeve, do të shkojmë me "COVID-19" dhe "SARS-CoV-2" apo me një akronim shqip? Pyes duke pasur parasysh rastin e "SIDA" i cili është me origjinë shqiptare. Termi anglisht është "AIDS". Shqip akronimet përkatëse do të dilnin si më poshtë:
 • SKOVI-19 - Nëse shkohet me termin "koronavirus";
 • SVIKO-19 - Nëse shkohet me termin "virus koronar";
 • SRAF-KoV-2 - Nëse shkohet me termin "koronavirus";
 • SRAF-ViK-2 - Nëse shkohet me termin "virus koronar";
Besoj se nëse biem dakord parimisht për këto, puna rrjedh lehtësisht për çështjen e sintaksës pastaj. - Klein Muçi (diskutimet) 23 mars 2020 16:59 (CET)[reply]
@Klein Muçi, mendoj se "koronavirus" është më i njohur se "virus koronar", gjithashtu akronimet ndërkombëtare janë "COVID-19" dhe "SARS-CoV-2". – Βατο (diskutimet) 23 mars 2020 18:22 (CET)[reply]

Edhe une ndaj te njejtim mendim me Βατο-n, nga te gjithe njihet si COVID-19. Ne kemi edhe plot akronime te tjera te huaja ne gjuhen shqipe, te tilla si NATO, FIFA, UEFA, HIV, prandaj mendoj se nuk eshte problem perdorimi i COVID-19 dhe SARS-CoV-2. --Olsi (diskutimet) 25 mars 2020 00:31 (CET)[reply]

@Olsi, @Βατο, në rregull atëherë. Unë përsëri këmbëngul pak për virus koronar në vend të koronavirus (s'jam aq kundër për akronimet) por dakord. Për sa i përket titujve specifikë tani, unë propozoj:
 • Kategoria:COVID-19 (kategoria)
 • COVID-19 (titulli i artikullit të përgjithshëm)
 • SARS-CoV-2 (titulli i artikullit të virusit)
 • Pandemia e COVID-19 sipas shteteve (nënkategoria)
 • Epidemia e COVID-19 në Shtet (paradigma për artikujt sipas shteteve)
Besoj se është më mirë të përdorim "epidemi" për shtetet specifike sepse nga këndështrimi individual shtetëror mbetet epidemi, nga ai këndvështrimi botëror është pandemi. Ndërsa për sa i përket viteve, s'besoj se ka nevojë të specifikohen. Do të ishte e nevojshme nëse diçka e tillë do të përsëritej në të ardhmen por hëpërhë vetëm 1 pandemi COVID-19 kemi në histori. - Klein Muçi (diskutimet) 27 mars 2020 14:25 (CET)[reply]
Une akoma jam per koronavirus, ndersa sa i perket titujve, nuk kam ndonje preference, mjafton te kete kuptim ne shqip, jo si titujt aktuale. Sa i perket zevendesimit te fjales pandemi me epidemi, edhe une e kam menduar nje gje te tille, por shoh qe ne te gjitha gjuhet, titujt jane Pandemia e COVID-19 (ose e koronavirusit) ne Shtet, keshtu qe duhet menduar me kujdes, ndoshta duhet te lexojme dhe komentet ne Wikipediat e tjera, se perse kane vendosur keshtu. --Olsi (diskutimet) 27 mars 2020 20:59 (CET)[reply]
Përderisa institucionet relevante dhe mediet i referohen si "koronavirusi", ky është termi që duhet të përdoret në Wikipedia. No original research. --Λeternus 28 mars 2020 17:56 (CET)[reply]
Ju lutem, shikoni diskutimin këtu për sa i përket çështjes pandemi apo epidemi.

Duke pasur parasysh diskutimin më lart, propozoj që ndryshimet të jenë si më poshtë:

 • Kategoria:COVID-19 (kategoria)
 • COVID-19 (titulli i artikullit të përgjithshëm)
 • SARS-CoV-2 (titulli i artikullit të virusit)
 • Pandemia e COVID-19 sipas shteteve (nënkategoria)
 • Pandemia e COVID-19 në Shtet (paradigma për artikujt sipas shteteve)

Nëse nuk ka kundërshtime, do të nis ndryshimet të hënën, më datë 6 prill 2020. - Klein Muçi (diskutimet) 1 prill 2020 01:33 (CEST)[reply]

@Berishasinan, mbase mund të duash të hedhësh një sy këtej meqë tashmë je kontribuesi kryesor në artikujt e kësaj kategorie. - Klein Muçi (diskutimet) 4 prill 2020 19:52 (CEST)[reply]
@Klein Muçi,, domethënë titujt për artikujt për pandeminë në X shtetin do të jenë të tipit
 • Pandemia e COVID-19 në X ?
@Berishasinan, po. Domethënë ky është propozimi im për të kënaqur dhe çështjen e një sintakse më shqip, që u cek më sipër nga Olsi, dhe çështjen e gjatësisë së titullit. Te të gjitha emrat e rinj përdoren akronimet. U parapëlqyen ato anglisht më së shumti dhe në diskutimin pandemi/epidemi, në EnWiki përkrahën goxha termin "pandemi" (lidhja për diskutimin është më sipër) kështu që mbërritëm në propozimin tim. - Klein Muçi (diskutimet) 5 prill 2020 08:07 (CEST)[reply]
Do ta filloj punën për ndryshimin, sa më shpejtë të jetë e mundur. - Berishasinan (diskutimet) 5 prill 2020 11:29 (CEST)[reply]
Yes check.svg U bë! - Klein Muçi (diskutimet) 7 prill 2020 10:52 (CEST)[reply]

Editing news 2020 #1 – Discussion tools[Redakto nëpërmjet kodit]

8 prill 2020 21:27 (CEST)

Filtri i redaktimeve[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje! :)

Si përpjekje për të ulur numrin e madh të redaktimeve në pritje, kam aktivizuar filtra automatikë ndaj tyre për të luftuar redaktimet keqdashëse si zbrazja e faqeve, përdorimi i fjalëve ofenduese, etj. Filtrat shoqërohen me mesazhe sistemi specifike e të standardizuara. I kam provuar për disa ditë më parë te "Wikicitate" e nuk sollën probleme por në rast keqfunksionimi, ndihuni të lirë të më lini një mesazh te faqja ime e diskutimeve dhe do të kujdesem për ndryshimet e nevojshme.

Nëse përpjekja do të jetë e sukseshme, puna e kontrolluesve të redaktimeve në të ardhmen do të jetë shumë më e ulët duke u kujdesur vetëm për redaktimet me qëllim të mirë dhe jo për ato të ashtuquajtura "vandalizma".

Në bazë të ecurisë së reformimit në fjalë, filtra të rinj mund të shtohen në të ardhmen për të luftuar rast pas rasti fenomene të reja keqdashëse që mund të vihen re në komunitet duke lehtësuar punën e kontrolluesve. Këtu gjej rastin të ftoj përdorues të ndryshëm që janë marrë me procesin e kontrollimit kohët e fundit, të shkruajnë më poshtë raste tipike "vandalizmash" që kanë vërejtur gjatë punës së tyre.

Puna e mbarë të gjithëve!

Lajmëroj se jam duke vëzhguar në mënyrë të vazhduar filtrat automatikë dhe duke i përshtatur sipas veprimeve vandale që shfaqen te ndryshimet më të fundit. Shumica prej tyre janë bërë aktivë duke ndaluar raste të ndryshme veprimesh dashakeqe. Ditët e para pati probleme me njërin nga filtrat duke ndaluar dhe redaktime dobiprurëse por u rregullua. Megjithatë mund të ketë sërish probleme të vogla të tilla në të ardhmen, kështu që ftoj këdo që has në to, të shkruajë këtu ose në faqen time të diskutimit. Së shpejti, e tërë lista e ndryshimeve në pritje nuk do të përmbajë asnjë rast të ashtuquajtur "vandalizmi klasik" dhe puna e kontrolluesve do të bazohet vetëm në verifikimin e vërtetësisë së informacioneve që po kontrollohen. - Klein Muçi (diskutimet) 15 prill 2020 17:41 (CEST)[reply]
Disa ditë pa keqfunksionime të asnjërit prej filtrave (pa rezultate pozitive false). Vazhdon mbajtja nën vëzhgim e faqeve të reja dhe ndryshimeve të reja te ato ekzistuese për të zbuluar sjellje dëmtuese tipike që mund të kërkojnë krijimin e filtrave të rinj por deri tani nuk janë zbuluar. Disa njerëz janë bllokuar përkohësisht si formë dënimi pas kapjes nga procesi automatik i filtrimit disa herë në artikuj të ndryshëm me shkelje të ndryshme.
Shpeshtësia e rritjes së ndryshimeve që presin kontroll është ulur disi pas eleminimit të rasteve vandale nga filtrimi automatik. Tiimiii po ndihmon me kontrollin kështu që përgëzime dhe ftojmë dhe përdorues të tjerë t'i bashkohen kësaj nisme për ta ulur numrin e faqeve në pritje (në të ardhmen do të jetë disi më e vështirë të ngrihet në këto nivele sërish pas përfshirjes së filtrimit automatik). Faqet në pritje për kontroll mund të gjenden këtu. Kini kujdes e veproni me përgjegjësi nëse vendosni të ndihmoni.
Pasi të garantohet mirëfunksionimi i filtrave (nëse nuk ka probleme dhe për nja dy ditë), do të fillojë mbajtja në vëzhgim e ndryshimeve nga përdorues të konfirmuar tani, shumica e veprimeve të të cilëve nuk është pjesë e veprimit të filtrave (përveç shkeljeve të rënda). Nëse vihet re se ka shkelje të vazhdueshme nga përdorues të caktuar, do të merren masa që fillojnë që nga heqja e privilegjit të konfirmimit si llogari e deri në bllokimin e plotë të llogarisë për periudha kohore që do të vijnë në rritje në bazë të përsëritjes së shkeljes. Fatmirësisht numri i përdoruesve në projekt nuk është më i vogël ama fatkeqësisht numri i kontrolluesve aktivë është goxha i vogël kështu që, me burime njerëzore kaq të limituara nga ajo anë, hëpërhë, nuk e kemi shumë luksin e mundësive të treta e të katërta për veprime të tilla. - Klein Muçi (diskutimet) 18 prill 2020 13:39 (CEST)[reply]
Iniciativ e shkelqyer megjithese duhen me shume duar ne kete pune,mesepaku edhe 2 perdorues te tjer te ndimojne behet progres i mjaftueshem dhe mesepaku 1 jave mbarojme me te gjitha.Pervec ketyre faqeve me ndryshime ne pritje poashtu te rendesishme jane edhe faqet fare te pa shqyrtura ku nevoitet dore administratori per grisjen e vendalizmave dhe lidhjen e artikujve "te mire".Gjithsesi do ja dalim. Gjithe te mirat – Tiimiii (diskutimet) 18 prill 2020 21:14 (CEST)[reply]
Përfundon mbikqyrja intensive e filtrave. Nuk raportohen më gabime. Mbikqyrja do të vazhdojë me ritme më të ngadalta që sot e tutje. Fillon mbajtja nën vëzhgim e redaktimeve nga përdoruesit e konfirmuar. Duke qenë se po përballemi me një sasi të lartë ndryshimesh në pritje, toleranca do të jetë e ulët për përsëritje sjelljesh vandale në raste të tilla deri në zbrazjen e listës së faqeve me ndryshime në pritje. Ky do të jetë dhe lajmërimi i fundit në lidhje me temën. Çështja e filtrave automatikë konsiderohet e përmbyllur.
Yes check.svg U bë! - Klein Muçi (diskutimet) 21 prill 2020 01:41 (CEST)[reply]

Help with translation[Redakto nëpërmjet kodit]

(I apologize for posting in English ): Dear colleagues, We are organizing a project called WPWP that focus on the use of images collected as part of various contest and photowalks on Wikipedia articles across all languages and our team needs your help with translations into the language of this community. Here is the translation link: https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Translate&group=page-Wikipedia+Pages+Wanting+Photos&language=en&action=page&filter= I am sorry if I post in the won't venue. Thanks in anticipation. T Cells (diskutimet) 13 prill 2020 20:29 (CEST)

Kërkesa e mësipërme erdhi dje te Pyetje e Përgjigje. Po e sjell këtu.

@T Cells, I moved your request here. - Klein Muçi (diskutimet) 14 prill 2020 16:44 (CEST)[reply]

"Unë Redaktoj Wikipedia-n"[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje të gjithëve!

Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe kemi filluar me fushatën online 'Unë Redaktoj Wikipedia-n' pa temë të caktuar të artikujve që do redaktohen - mund ta keni vënë re edhe nga baneri i muajit.

Wikipedia shqip është afër të arrijë 80 mijë artikuj dhe pse jo ta shtyjmë sado pak përpara përmes saj. Kontributet mund t'i bëni duke shtuar, përkthyer, ilustruar apo përmirësuar artikuj.

Fushata është e ideuar për fillestarë dhe ka karakter garues andaj ju lutemi ndajeni edhe me miqtë pa përvojë të mëhershme redaktimi. Pse jo, ta rrisim edhe komunitetin shqipfolës të Wikipedia në këto rrethana kur jemi online më shumë se zakonisht.

Rregullat për pjesëmarrje dhe mënyrën e vlerësimit e gjeni te faqja teknike e fushatës. Secili kontribut ka rëndësi!

Redaktim të mbarë dhe uroj të jeni mirë.

Miranda038 (diskutimet) 17 prill 2020 15:07 (CEST)[reply]

Anketim - Probleme me detaje teknike[Redakto nëpërmjet kodit]

Kohët e fundit, unë dhe disa përdorues të tjerë kemi hasur probleme të vazhdueshme me disa detaje teknike në komunitet. Ju lutem, më ndihmoni të kuptoj më shumë në lidhje me këtë fenomen për të gjetur mbase një mënyrë për ta rregulluar pasi dyshojmë se është një problem i përgjithshëm.

 1. A ju funksionon Vegla e Përkthimit të Përmbajtjes (Content Translation Tool)?
 2. A ju funksionon hijëzuesi i sintaksës (Syntax highlighter)?
 3. A ju funksionon vegla e flluskave të shfletimit (Navigation pop-ups)?
 4. A ju shfaqet numëruesi i rreshtave gjatë redaktimit të moduleve?

Sa më shumë përgjigje të marrim, aq më mirë është. Nëse keni paqartësi për ndonjë nga pyetjet, mund të thoni më poshtë dhe mund t'jua shpjegoj më gjerë. - Klein Muçi (diskutimet) 21 prill 2020 01:47 (CEST)[reply]

Gjuhët e burimeve[Redakto nëpërmjet kodit]

Para pak muajsh nxora një grafik këtu që tregonte gjuhët që përdornin burimet në artikujt tonë. Në grafik binte në sy mungesa e theksuar e burimeve shqip, një sasi gjigante e burimeve pa një gjuhë të specifikuar dhe përdorimi i shumë gjuhëve të pazakonta për komunitetin shqipfolës.

Sot kam arritur të sjell një grafik dinamik që përditësohet vazhdimisht në mënyrë automatike. Grafiku ka kufizimet e veta teknike (që po përpiqem t'i përmirësoj) por jep të dhëna të mjaftueshme për shumicën e burimeve që përdorin stampat e modulit CS1, që është praktikisht pjesa dërrmuese e projektit (për të mos thënë i tërë projekti).

Te grafiku i ri më poshtë (shfaqni përmbajtjen e zgjeruar për ta parë) do të shihni se 50.1% e burimeve tona konsiderohen me probleme në parametrat e tyre në lidhje me gjuhën. Gjithashtu do të shihni se pas një ndërhyrjeje nga ana e Liridonit për të vendosur parametrin e gjuhës te ca burime ekzistuese në shqip, shqipja tashmë është gjuha kryesore e përdorur në projekt për burimet, diçka pozitive kjo.

Për përdoruesit e interesuar të ndihmojnë me gabimet në lidhje me gjuhët e burimeve, është krijuar dhe një kategori e re që përmbledh çdo gjë në lidhje me gjuhët e burimeve: Kategoria:Gjuhë CS1. Grafiku gjithashtu është pjesë e një stampe të cilën mund ta vendosni në profilin tuaj nëse doni ta ndiqni në kohë "reale" situatën me to. (Përditësimi vonon ca për shkak të kashesë.) Mjafton të shkruani {{Grafiku i gjuhëve të burimeve}} ose {{GGJB}} ku doni ta vendosni dhe grafiku do të shfaqet.

Përdorimi i stampave të tilla me grafikë për qëllime statistikore e analizuese është eksperimental dhe mund të vazhdohet nëse shihet i suksesshëm dhe në pjesë të tjera të projektit (siç dhe mund të ndërpritet duke fshirë dhe stampat përbërëse nëse nuk provohet funksionaliteti i tij).

- Klein Muçi (diskutimet) 28 prill 2020 04:35 (CEST)[reply]

Grafikë të tjerë lidhur me mirëmbajtjen e burimeve[Redakto nëpërmjet kodit]


Tashmë grafikët e mësipërm (shfaqni përmbajtjen e zgjeruar për t'i parë) janë pjesë e nënkategorive të kategorisë CS1. Me anë të tyre shpresohet të tërhiqet vëmendje te problemet më të shumta që kemi aktualisht.

Duke qenë se siç u tha më lartë, një përdorim i tillë është tepër eksperimental në projektin tonë, vërejtjet dhe mendimet për çfardëlloj hollësie janë të mirëpritura. Nëse projekti vazhdohet, pas përfundimit të kategorive mirëmbajtëse të burimeve mund të vazhdohet dhe në kategori të tjera mirëmbajtjeje. - Klein Muçi (diskutimet) 30 prill 2020 19:21 (CEST)[reply]

Administrimi[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje! :)

Sot më është hequr privilegji i të qenurit administrator duke qenë se ishte i përkohshëm për 1 vit. Nëse e shihni me vend, do të kërkoja të bëhej i përhershëm ose, në mos qoftë e mundur ajo gjë, të paktën të rinovohej mandati i përkohshëm. Me këtë rast do të kërkoja dhe nga komuniteti të thoshte mendimet e tij për punën time gjatë kësaj kohe, nëse kanë sigurisht. :) - Klein Muçi (diskutimet) 2 maj 2020 16:50 (CEST)[reply]

@Klein Muçi, me aq sa kam ndjekur unë punën tuaj në Wikipedia, jeni nga të paktët anëtarë që ruani cilësi të lartë në kontributet tuaja dhe përgjegjshmëri në komunikimin me anëtarët e tjerë. Në zbatim të rregullave dhe duke patur parasysh edhe mendimin e anëtarëve të tjerë ju u graduat në Administrator të përhershëm. Urime dhe punë të mbarë! -- Euriditi  3 maj 2020 11:42 (CEST)[reply]

Diskutimi[Redakto nëpërmjet kodit]

 • @Klein Muçi, eshte i palodhshem, komunikativ me te gjithe dhe e meriton mandatin e perhershem. – Tiimiii (diskutimet) 2 maj 2020 20:12 (CEST)[reply]
 • Klein Muçi ka përmirësuar enciklopedinë në të gjitha fushat, komuniteti ynë ka nevojë për një administrator të tillë me mandat të përhershëm. – Βατο (diskutimet) 3 maj 2020 09:53 (CEST)[reply]
  @Euriditi, @Tiimiii, @Βατο, ju falënderoj për fjalët e mira! Në fund të fundit, të gjithë këtu (ose mbase shumica) punojmë për të parë punën tonë të vlerësuar nga të tjerët, kështu që fjalë si këto i japin kuptim veprimtarisë tonë (të paktën times). Ju faleminderit! - Klein Muçi (diskutimet) 3 maj 2020 14:17 (CEST)[reply]

Roboti MajavahBot - Arkiva të automatizuara[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Desha të lajmëroja mbi një risi në komunitetin tonë. Sot nisi punën MajavahBot, një robot i cili kryen në mënyrë automatike arkivimin e faqeve. Për momentin kam përcaktuar për arkivim automatik faqen e Kuvendit dhe Zyrës së Ankesave por roboti mund të përdoret lirisht dhe nga përdoruesit e zakonshëm për të arkivuar periodikisht faqen e tyre të diskutimeve. Për të përdorur robotin mjafton të vendosni një stampë te faqja që doni të arkivoni duke ndjekur udhëzimet e përcaktuara në faqen personale të robotit. Nëse doni, mund t'ju ndihmoj personalisht me plotësimin e stampës, mjafton të më shkruani këtu ose te faqja ime e diskutimeve. :) - Klein Muçi (diskutimet) 17 maj 2020 16:34 (CEST)[reply]

Zhvendosja e emrave ne ate origjinale[Redakto nëpërmjet kodit]

Pershendetje te gjitheve, teksa po navigoja ne wikipedia pash artikullin e Donald Trump, ose sic eshte shkruajtur Donëlld Trampi. Ajo qe me vrau syte ishte pikerisht emri, e cila mesa duket eshte "shqiptarizuar". Po nese do te shkonim me kete metode atehere emri i duhur duhej te isht "Donalld Çramp" nese e kuptoni se cfare dua te them. Une sygjeroj qe te gjith emrat e presidenteve te Shba-se te jen emrat origjinal. Donëlld Trampi-> Donald Trump, Xhorxh Uokër Bush-> George Walker Bush Nga konstatimi qe une bera, vetem disa emra presidentesh, perfshire Trumpin, kan emra te modifikuar. Uroj qe te merrni pjese ne kete diskutim dhe ne fund uroj te arrim nje konsensus per emrat, pasi edhe ne futboll te gjithe artikujt e futbollisteve jan me emrat e tyre origjinal. shembull Yaya Toure jo Jaja Ture. Ju faleminderit.– Sadsadas (diskutimet) 12 qershor 2020 02:35 (CEST)[reply]

Edhe un jam mbështetës i kësaj idesë, jo vetëm presitendtët por të gjith emrat të shkruhen orgjinal, ose të paktën version i emrit me shkronja latine në rastet kur janë emra nga alfabete të tjera, dhe jo të shkruhen ashtu si i lexojmë. Kjo duhet të jet diskutuar edhe më herët, por sdo ishte keq të bëjmë një listë me rregulla për gjithçka, se kështu i diskutojmë, i votojmë, pastaj mbas disa viteve rigjenerohet komuniteti dhe përsëri harrohen.--Liridon (diskutimet) 12 qershor 2020 10:00 (CEST)[reply]
Wikipedia:Titujt e artikujve bazohu këtu.--Liridon (diskutimet) 12 qershor 2020 10:26 (CEST)[reply]
Unë për vete, siç e kam shprehur dhe në të shkuarën, jam Symbol support vote.svg PËR përshtatjes shqip. Rregullat e drejtshkrimit e thonë mjaftë qartë se duhet shkruar përshtatja shqip e emrit. Kjo është arsyeja pse emrat e njerzve të njohur në të shkuarën janë të gjitha shqip. Ajnshtajn, Shekspir, Da Vinçi, Karl Marks, etj. Vetëm kur anglishtja (më së shumti, e disa gjuhë të tjera më pak) filloi të përhapej në Ballkan, filloi ideja që emrat me origjinë angleze (më së shumti) të shkruhen siç janë në origjinal. Siç ne nuk dimë t'i lexojmë emrat në gjuhët nordike apo ato aziatike, ka njerëz që nuk dinë t'i lexojnë emrat në anglisht. Shqip dinë të gjithë (të paktën supozohet) kështu që duhet të parapëlqehet emri shqip. Por siç thotë dhe Liridoni më sipër, është mirë që të bëjmë një votim për këtë gjë e të zgjedhim përfundimisht për një standard të vetëm që të paktën për disa kohë ta kemi të siguruar ndjekjen e tij. Unë këmbëngul fuqishëm për emra në shqip. S'duhet të kemi frikë nga përshtatja. Pastaj si në çdo gjë tjetër, ka gjithmonë vend për përmirësim. Duke gjykuar te rastet e sjellura nga Sadsadasi më sipër, Xhorxh Uokër Bush s'duket keq ndërsa Donëlld Trampi mund të ishte më mirë si Donald Tramp. Mund të diskutohet specifikisht rast pas rasti për hollësitë te faqet përkatëse të diskutimeve por në përgjithësi unë jam për dhënien e dritës jeshile një standardi me emra shqip. - Klein Muçi (diskutimet) 12 qershor 2020 16:21 (CEST)[reply]
Mendimi i mësipërm shtyhet më tutje dhe te emrat e veprave artistike e atyre të vendeve gjeografike. Nëse personi që po shkruan nuk di ta përshtasë shqip, mund ta lërë në gjuhën origjinale për një person tjetër që do të dijë ta bëjë. Kjo gjë është cekur disa herë nga unë.
Ju lutem shikoni këtu, këtu dhe këtu. Te lidhja e fundit gjenden qëllimet e mia që kam shpalosur kur po kandidoja si administrator ku kam shprehur haptazi se do të këmbëngulja për përdorimin e gjuhës shqipe në raste të tilla.
Meqë shpeshherë kam diskutuar me Baton në lidhje me këtë çështje, po e përmend dhe atë me idenë se duhet të ketë interes për temën. @Βατο, hidh një sy më lart. Ftoj dhe bashkëbiseduesit të përmendin sa më shumë njerëz në këtë diskutim pasi është një temë me rëndësi. - Klein Muçi (diskutimet) 12 qershor 2020 16:37 (CEST)[reply]
Unë përkundrazi insistoj fuqishëm që të përdoren emrat origjinalë, sipas arsyetimit të Sadsadas (argumentim të cilin e kam përdorur vetë para shumë vitesh në Wikipedian shqipe). --Λeternus 12 qershor 2020 21:01 (CEST)[reply]
Ju falenderoj te gjitheve per pjesmarrjen. @Λeternus, edhe une prandaj e nisa kete diskutim pasi emri i artikullit te Donald Trump mu duk shum i shpifur.– Sadsadas (diskutimet) 12 qershor 2020 22:42 (CEST)[reply]

Editing news 2020 #2[Redakto nëpërmjet kodit]

17 qershor 2020 22:33 (CEST)

Invitation to participate in the upcoming WPWP Campaign[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello Wikipedians,

This is to invite you to join the WPWP Campaign to help improve Wikipedia articles with photos and win prizes. The campaign will run from 1st July 2020 to 31st August 2020.

The campaign primarily aims at using images from Wikimedia Commons on Wikipedia articles that are lacking images. Participants will choose among Wikipedia pages without photo images, then add a suitable file from among the many thousands of photos in the Wikimedia Commons, especially those uploaded from thematic contests (Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc.) over the years.

Please visit the campaign page to learn more about the WPWP Campaign.

With kind regards,

Thank you,

Deborah Schwartz Jacobs, Communities Liaison, On behalf of the Wikipedia Pages Wanting Photos Organizing Team - 18 qershor 2020 23:32 (CEST)

Administrator ndërfaqeje[Redakto nëpërmjet kodit]

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte Symbol support vote.svg PËR

Klein_Muçi (diskutim · kontribute)

Përshëndetje! :)

Dje më ka mbaruar mandati si administrator ndërfaqeje pas 1 viti me atë privilegj. Për të gjithë ata që s'e dinë, e thënë shkurt, administratori i ndërfaqes është një privilegj disi teknik që lejon redaktimin e faqeve Javascript. Praktikisht krijojnë e ndryshojnë veglat (gadgets) e zgjatimet (extensions). Përveç sjelljes së disa veglave të ndryshme, puna ime kryesore në atë drejtim ka qenë përshtatja e zgjatimit "WikiLove". Nëse e shihni të udhës, do të kërkoja të bëhesha i përhershëm si me privilegjet e administratorit të zakonshëm (ose të paktën të vazhdoja të isha i përkohshëm).

Si në rastin e administratorit të zakonshëm, do ta vlerësoja nëse do të thonit mendimin tuaj, qoftë dhe negativ, për punën time në lidhje me veglat e zgjatimet te nëndarja e mëposhtme.

Ju faleminderit! - Klein Muçi (diskutimet) 3 qershor 2020 13:37 (CEST)[reply]

Votimi[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Jam dakord që Klein Muçi të bëhet administrator ndërfaqeje i përhershëm, në mënyrë që të mund të vazhdojë të përmirësojë projektin. – Βατο (diskutimet) 5 qershor 2020 13:02 (CEST)[reply]
 • Edhe unë i bashkangjitem dhe jam një mendim si Βατο.--Liridon (diskutimet) 5 qershor 2020 13:07 (CEST)[reply]
 • Symbol support vote.svg PËR Mendoj se Klein Muçi duhet të jetë administrator ndërfaqeje i përhershëm, se ai vërtet ndihmon shumë në përshtatjen e veglave për komunitetin tonë.– Berishasinan (diskutimet) 5 qershor 2020 17:30 (CEST)[reply]
 • Symbol support vote.svg PËR E meriton te jete. Nuk kam nevoj ti thur levdata pasi e puna e tij flet vete per të.– Sadsadas (diskutimet) 12 qershor 2020 02:42 (CEST)[reply]
 • Symbol support vote.svg PËR --Λeternus 12 qershor 2020 21:43 (CEST)[reply]
 • Symbol support vote.svg PËR —-Shqiperia2000 15 qershor 2020 16:49 (CEST)[reply]

Ju falenderoj për komentet e mira. @Liridon, @Euriditi, po ju etiketoj si burokratë meqë duket se pak a shumë ky diskutim ka përfunduar. - Klein Muçi (diskutimet) 23 qershor 2020 15:22 (CEST)[reply]

Symbol keep vote.svg U miratua Urime @Klein Muçi, tashmë jeni administrator ndërfaqeje i përhershëm! Të uroj suksese dhe punë të mbarë! -- Euriditi  24 qershor 2020 22:44 (CEST)[reply]Annual contest Wikipedia Pages Wanting Photos[Redakto nëpërmjet kodit]

Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP)

This is to invite you to join the Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP) campaign to help improve Wikipedia articles with photos and win prizes. The campaign starts today 1st July 2020 and closes 31st August 2020.

The campaign primarily aims at using images from Wikimedia Commons on Wikipedia articles that are lacking images. Participants will choose among Wikipedia pages without photo images, then add a suitable file from among the many thousands of photos in the Wikimedia Commons, especially those uploaded from thematic contests (Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc.) over the years.

Please visit the campaign page to learn more about the WPWP Campaign.

With kind regards,

Thank you,

Deborah Schwartz Jacobs, Communities Liaison, On behalf of the Wikipedia Pages Wanting Photos Organizing Team - 1 korrik 2020 10:24 (CEST)

feel free to translate this message to your local language when this helps your community

Feedback on movement names[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language if necessary. Ju faleminderit!

There are a lot of conversations happening about the future of our movement names. We hope that you are part of these discussions and that your community is represented.

Since 16 June, the Foundation Brand Team has been running a survey in 7 languages about 3 naming options. There are also community members sharing concerns about renaming in a Community Open Letter.

Our goal in this call for feedback is to hear from across the community, so we encourage you to participate in the survey, the open letter, or both. The survey will go through 7 July in all timezones. Input from the survey and discussions will be analyzed and published on Meta-Wiki.

Thanks for thinking about the future of the movement, --The Brand Project team, 2 korrik 2020 21:42 (CEST)

Note: The survey is conducted via a third-party service, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the survey privacy statement.

te kontrollohet perdoruesi:Place_Clichy[Redakto nëpërmjet kodit]

Ka bere shujtje te nje kategorie ne forme masive Me duket se eshte vandalizem!

Pershendetje @Lipjoni, falemindrit per lajmerimin, nuk me duket si vandalizem ka ndryshuar emrin e Maqedonise ne Maqedonni e Veriut sipas ndryshim te ermit me sa di une Shqiperia dhe Shqiptaret nuk e kane kundershtuar kete emer te ri ndoshta jam gabim--Men14 (diskutimet) 4 korrik 2020 00:56 (CEST)[reply]

Faqet me ndryshime në pritje[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje! :)

Pas kaq kohësh më në fund arritëm të zbrazim listën e faqeve me ndryshime në pritje. Puna ime në këtë projekt ishte minimale duke krijuar vetëm filtrat e redaktimit për të ulur redaktimet me qëllime vandale. @Tiimiii, @Men14, dhe @Βατο, bënë pjesën më të madhe të kontrolleve duke sjellë më në fund dhe zbrazjen e plotë të asaj liste. Me këtë rast më duhet të bëj një thirrje: Ju lutem, ndihmoni të mos na dalë më jashtë kontrollit ajo listë pasi është me rëndësi të lartë për mbarëvajtjen e përgjithshme të projektit. Hidhni një sy çdo ditë këtu dhe bëni vetëm 5 kontrolle. Aq mjafton që ta mbajmë nën kontroll.

Detyra e radhës është të zbrazim listën e faqeve të reja të pakontrolluara. Kjo është një detyrë që i përket administratorëve e burokratëve kështu që i lutem kujtdo me ato privilegje të ndihmojë. - Klein Muçi (diskutimet) 9 korrik 2020 03:24 (CEST)[reply]

Editing news 2020 #3[Redakto nëpërmjet kodit]

9 korrik 2020 14:55 (CEST)

Announcing a new wiki project! Welcome, Abstract Wikipedia[Redakto nëpërmjet kodit]

Sent by m:User:Elitre (WMF) 9 korrik 2020 22:10 (CEST) - m:Special:MyLanguage/Abstract Wikipedia/July 2020 announcement [reply]

Fushata Ilustro Wikipedia-n[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje të gjithëve,

Wikimedianët e Gjuhës Shqipe po organizojmë fushatën e rradhës që do të mbahet online - Ilustro Wikipedia-n.

Qindra imazhe janë kontribuar në Wikimedia Commons ndër vite përmes programeve të ndryshme përkrahëse, photowalks dhe garave përfshirë këtu gara ndërkombëtare si Wiki Loves Monuments, Wiki Loves Earth, WikiAcademy etj. Megjithatë relativisht pak nga këto foto janë përdorur/shtuar në faqe të artikujve të Wikipedia-s.

Sot, Wikimedia Commons përmban miliona skedarë por vetëm një pjesë e vogël e tyre janë përdorur në faqe të artikujve të Wikipedia-s. Ilustro Wikipedia-n synon që ta ngushtojë këtë hendek.

Lexoni më shumë për rregullat e pjesëmarrjes dhe ndajeni me miqtë :)

Për përdoruesit me më shumë kontribute do të ketë shpërblime! --Miranda038 (diskutimet) 28 korrik 2020 13:55 (CEST)[reply]

@Arjanhalili, mbase mund të kesh interes në lidhje me këtë nismë. Hidhi gjithashtu një sy diskutimit më sipër. :) - Klein Muçi (diskutimet) 28 korrik 2020 14:21 (CEST)[reply]

Notification about a proposed global ban of User:Eric abiog[Redakto nëpërmjet kodit]

Edit-a-thon: Wikivoyage 2020[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje :D

Po ju shkruaj sërish në lidhje me një aktivitet të Grupit të Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe.

Këtë fundjavë (më 8&9 gusht) po takohemi virtualisht te kjo dhomë për të redaktuar së bashku në Wikivoyage artikuj për vendbanimet shqiptare. Fillojmë nga ora 10:00 në të dy datat dhe do të ofrojmë demonstrime dhe sqarime edhe për fillestarët.

Mirëpresim të gjithë të interesuarit për të shtuar informacion si: atraksione turistike, informata rreth vendit, linja transporti, ushqim & restorante, mundësi akomodimi, etj. Wikivoyage është më pak formal se Wikipedia duke qenë se nuk kërkon as referime dhe është mundësi shumë e mirë të kontribuojmë në turizmin shqiptar.

Ju ftoj të ndiqni edhe event-in në facebook për tu rikujtuar.

Shpresoj të dëgjohemi me sa më shumë nga ju!

--Miranda038 (diskutimet) 5 gusht 2020 19:05 (CEST)[reply]

Technical Wishes: FileExporter and FileImporter become default features on all Wikis[Redakto nëpërmjet kodit]

Max Klemm (WMDE) 6 gusht 2020 11:14 (CEST)[reply]

Stemat e Kuvendeve[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Si faqe me rëndësi, ka qenë në vëmendjen e kahershme timen pasja e një steme të veçantë për faqen e Kuvendit. Pas ca bisedave me @Arjanhalili, një vullnetar në projekt nga Kosova me profesion skicues, krijuam një stemë për të. Stema paraqet dy njerëz shqiptarë, një burrë dhe një grua, të ulur pranë një sofre duke kuvenduar. Ky model mund të shërbejë thjesht si një ide sa për ta nisur e gjithsekush është i mirëpritur të japë nga një sugjerim sado të vogël ose dhe ndryshime rrënjësore duke ndryshuar dhe stilin krejtësisht dhe Arjani do të kujdeset t'i reflektojë në skicë. Do të doja një pjesëmarrje sa më masive në këtë temë duke qenë se nuk para ndodh shpesh të kemi skicues në dispozicion dhe bëhet fjalë për identitetin e një faqeje me rëndësi. Si pjesë e fushatës standardizuese mes projekteve shqipe, stema do të shërbejë për të gjitha kuvendet wiki shqiptare, pra respektivisht 8 versione të ndryshme të saj.

Ju rikujtoj se stema aktuale është thjesht një prerje nga stema zyrtare e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë.

Për të rritur pjesëmarrjen në diskutim, po përmend disa vullnetarë me të cilët më ka rënë rasti të ndërveproj më shpesh këto kohë. Jeni të lutur të përmendni të tjerë.

@Euriditi, @Liridon, @Sadsadas, @Berishasinan, @Drenisa, @Shqiperia2000, @Tiimiii, @Βατο, @Qendrimi15, ju lutem, hidhini një sy stemave më poshtë e thoni mendimin tuaj.

- Klein Muçi (diskutimet) 20 maj 2020 16:07 (CEST)[reply]

Diskutimi[Redakto nëpërmjet kodit]

@Klein Muçi, Pershendetje, eshte mir qe ke marr mundimin per te bere kete modernizim sebashku me @Arjanhalili,. Nga pikpamja ime, do t doja qe femra te kishe pak me shum fytyr femerore. Gjithsesi ideja eshte e mir dhe shqiptare, pozitive, por sikur t behej nje modifikim i vogel te pjesa qe permenda do ishte m bukur. Uroj qe te mos ofendoheni nga kjo qe thash :):)– Sadsadas (diskutimet) 20 maj 2020 19:35 (CEST)[reply]

Pershendetje @Sadsadas,, faleminderit shume per komentin. Patjeter qe do ta provoj ta modifikoj fytyren e femres, kur kam filluar ta realizoj sic duket kam mbetur tek mendimi i seriozitet qe ka Kuvendi dhe per ate se per cka do te perdoret, e per kete ndoshta femra na ka dal bajagi e "veshtire" :P. Merendsi eshte qe te jemi ne rregull sa i perket konceptit dhe si eshte realizuar ne pergjithesi, perndryshe @Klein Muçi, me ka ndihmuar shume si fillestar ne Wikipedia, keshtu qe po e shfrytezoj kete koment edhe per te ju thene qe mund te ju ndihmoj edhe ne aspektin vizuel per cfaredo qe keni nevoje ne kete komunitet :)--Arjanhalili (diskutimet) 20 maj 2020 20:45 (CEST)[reply]
Të falenderoj shum @Arjanhalili, per kontributin ktu. @Klein Muçi, m ka ndihmuar edhe mua shum ketu, keshtu q kete e kemi te perbashket. Si ide, e thash q eshte shum e mir, veshtje tradicionale, sofra gjithcka e bukur, por syrin ma prishi pak fare ajo q t thash m lart, por edhe sikur te dy te ishin me te rinje ne fytyre dhe mosh, do te ishte perfekt fare. – Sadsadas (diskutimet) 20 maj 2020 20:55 (CEST)[reply]
@Sadsadas, @Arjanhalili, ju falenderoj për konsideratën. :) Në fakt ky ishte dhe komenti im fillestar në lidhje me stemën. "Ngrysja" që rrezatojnë personazhet e bëjnë të duket paksa më serioze seç duhet hapësirën e Kuvendit. Është e vërtetë që ne e trajtojmë me respekt si hapësirë dhe mundohemi t'i trajtojmë paksa me solemnitet vendimet që mund të merren këtu. Ama duhet pasur parasysh që mbetet një faqe për diskutime të përgjithshme rreth projekteve wiki dhe fryma e përgjithshme e këtyre projekteve zakonisht lidhet me fjalët "zhvillim, liberalizëm, eufori, rini, entuziazëm" e të tjera fjalë të ngjashme. Nga ana tjetër, duke u përpjekur të përçojmë idenë e "kuvendimit", stema përçon ca mesazhe në krah disi të kundërt me atë frymë dhe ndërlidhet estetikisht me fjalë si "traditë, konservatorizëm, maturi"...
Përveç kësaj, unë kisha dhe një kritikë të dytë. Mbase jam lidhur padashje shumë me stemën aktuale por më duket sikur modeli me dy njerëzit më sipër ngjan më shumë me një fotografi se sa një stemë të mirëfilltë. Ka kaq shumë detaje brenda sa dështon në përçimin e imazhit klasik të një steme. Mbase jam shumë minimalist në shije unë.
Të them të drejtën, u mundova t'i sugjeroja ndonjë ndryshim konkret Arjanit kur e pashë për të adresuar këto dy komentet më sipër. Diskutuam jo të shtonim ngjyra, jo të shtonim njerëzit... Si përfundimr s'ia dola dot të gjeja diçka specifike që mund t'ia thoja për të vënë në jetë ndryshimet që kërkoja të shihja e kështu "u dorëzova" e vendosa ta prezantoj e të pyes për mendime këtu. - Klein Muçi (diskutimet) 21 maj 2020 00:39 (CEST)[reply]

Përshëndetje! Ju përgëzoj për idenë dhe motivin për të krijuar një stemë kaq TË MADHE. Pasi e pashë edhe diskutimin më sipër, jam i një mendjeje që stema të bëhej me ngjyra, ndoshta edhe të ketë më shumë njerëz, ose meqë me emrin "Kuvendi" e kemi nënkuptuar atë mbledhjen ku tradicionalisht tubohen burrat për të marrë vendime dhe gratë, zakonisht nuk marrin pjesë... të vihen vetëm figura që prezantojnë burra. Por, kjo do të ishte shumë... e padrejtë, të themi. Unë e kuptoj qëllimin e mirë të emrit "Kuvendi", se fundja është vendi ku kuvendohet, ku diskutohet pa dallim gjinie, ose ndonjë dallim tjetër.

Në ditët e sotme, me fjalën "kuvend", nënkuptohet institucioni shtetëror ku po ashtu bëhen diskutime në lidhje me vendimet që duhet t'i ndërmarrë shteti në atë rast dhe, njëlloj sikur këtu, në diskutim merr pjesë, në masë të madhe, edhe gjinia femërore, andaj do të ishte e padrejtë. Në gjuhët e tjera për këtë "vend" kanë përdorur terma si: "Bari", "Salloni", "Kafeteria", ose diçka të këtij tipi, domethënë diçka më të butë, se sado serioze të duket marrja e vendimeve këtu, siç tha edhe @Klein Muçi, aty bëhen diskutime të zakonshme, të përgjithshme. Sidoqoftë, përveçse fytyrat e tyre duken kaq shumë serioze, sikur po flasin për të marrë hak për dikë të vrarë apo ku ta di unë, që është tipike shqiptare, figurat duhet të përfaqësojnë më shumë të rinjtë.

Unë do të thosha, të paraqiteshin disa të rinj, meshkuj dhe femra, me veshje tradicionale, me një sofër përpara, tamam sikur te kjo stema që po propozohet; të jetë me ngjyra dhe... asgjë më shumë. – Berishasinan (diskutimet) 21 maj 2020 13:13 (CEST)[reply]

Përshëndetje! Është punim shumë i bukur @Arjanhalili, @Klein Muçi,. Edhe unë mendoj se duhet të ketë më shumë njerëz, mundësisht me veshje tradicionale të ndryshme edhe me ngjyra. Ju falenderoj për përpjekjen. – Βατο (diskutimet) 21 maj 2020 18:57 (CEST)[reply]
Faleminderit shume per komentet. E kam te kjarte kerkesen dhe sa te mbaroj disa projekte te mia qe kam nisur me heret, do te ulem e ti realizoj keto qe kemi diskuatuar. Ndegjohemi--Arjanhalili (diskutimet) 31 maj 2020 00:07 (CEST)[reply]
Shume ide e mire kjo. Une do shtoja, gjithmone nqs eshte e mundur dhe pa lodhje te madhe, ngjyra dhe fytyrat do ti beja me te qeshura. Ktrimi991 (diskutimet) 31 maj 2020 15:22 (CEST)[reply]
@Arjanhalili, hidhi një sy "Kuvendeve" të tjera në gjuhë të tjera që të krijosh një ide pak a shumë më të qartë për atmosferën që ekziston në këto lloj faqesh. I gjen te lidhjet majtas. Mund të të shërbejnë si frymëzim. :) - Klein Muçi (diskutimet) 31 maj 2020 21:38 (CEST)[reply]

Stema e re[Redakto nëpërmjet kodit]

Stema për Kuvendin e projekteve Wiki shqip.png

Kjo është stema e re e propozuar nga Arjanhalili pas diskutimit të mësipërm. I lutemi gjithësecilit të japë mendimin e tij. Stema e re përfshin ngjyra, më shumë njerëz (një familje) dhe është e njëtrajtshme për të gjitha Kuvendet. - Klein Muçi (diskutimet) 21 korrik 2020 15:21 (CEST)[reply]

@Sadsadas, @Berishasinan, @Ktrimi991, po ju etiketoj si përdoruesit që morët pjesë në diskutimin e kaluar. :) - Klein Muçi (diskutimet) 23 korrik 2020 12:42 (CEST)[reply]
@Βατο, dhe ti. :P :) - Klein Muçi (diskutimet) 23 korrik 2020 12:45 (CEST)[reply]
Përshëndetje @Klein Muçi, më bëhet qejfi për nismën e marrë, është me shumë vlerë përshtatja jo vetëm e logos së Kuvëndit por ndoshta edhe ilustrime të tjera me vënd për artikujt enciklopedikë si për shëmbull harta të vendbanimeve ilire/epiriote/arbërore/shqiptare të banuara në kohë të ndryshme të mbretërive, fiseve, principatave, pashalleqeve etj dhe heraldikat e lidhura me to (për aq sa njihet). Në lidhje me stemën e kuvëndit do doja të shprehja mendimin tim, jo nga ana e dizajnit (nuk jam i kësaj fushe) por nga ana kompozicionale. Ne plan të parë dalloj dy probleme:
1. Stema nuk është gjithëpërfshirëse. Dallohen veshje të përdorura nga pjesa veriore e shqipëtarëve, por kaq nuk mjafton. Fustanella që është krenari kombëtare nuk pasqyrohet. Kështu mund të kishte veshje arbëreshe, çame (mashkull / femer), korçare,  xhubleta e shumë të tjera. Do të ishte mirë që një çift të kishte veshje të shqiptarëve të pjesës veriore dhe tjetri të pjesës jugore.
2. Përdorimi i sofrës është i tepërt dhe anakronik. Për mendimin tim duhet të hiqet. Jo më kot pasqyrime të Lidhjes së Lezhës apo Lidhjes së Prizrenit nuk kane sofren si element, por rrethin si simbol bashkimi.
Gjithësesi iu përgëzoj e iu uroj punë të mbarë! -- Euriditi  23 korrik 2020 21:26 (CEST)[reply]
@Euriditi, ke të drejtë në arsyetim. Ideja fillestare ishte për një çift burrash (më shumë silueta kostumesh se sa njerëz të mirëfilltë) nga veriu e jugu që kuvendonin. Kur filluam ta vinim në letër, po mendonim që mbase në ditët tona mirë do të ishte të mos kishim vetëm dy burra duke kuvenduar, për barazi gjinore. Me futjen e gruas në lojë, çifti kaloi në një çift bashkëshortësh si ide dhe vinte natyrshëm që të ishin nga e njëjta krahinë. Anëtarët e tjerë më sipër kërkuan më shumë njerëz dhe ngjyra dhe arritëm në versionin e fundit me një familje të tërë veriore duke kuvenduar rreth sofrës (duhej një strukturë që të shërbente si fushë për të shkruar emrin). Por po, dhe unë jam dakord me çfarë thua për gjithëpërfshirjen. (Për sofrën jam asnjanës.) Nëse ke ndonjë ide se si mund të jetë e reja konkretisht, do të na ndihmoje goxha në punë. :) - Klein Muçi (diskutimet) 24 korrik 2020 05:04 (CEST)[reply]
Sa për ilustrime të tjera, jam shumë dakord. Po punoja me medaljet këto ditë dhe po kërkoja ndihmë në "Commons" për të sjellë medalje të tjera. Sikur të kishim mundësi t'i skiconim vetë, do të ishte shumë me e thjeshtë. Praktikisht ilustrimet nevojiten e ndihmojnë kudo. - Klein Muçi (diskutimet) 24 korrik 2020 05:11 (CEST)[reply]

Mua më pëlqen goxha kjo stema e re. Tani që është me ngjyra sikur duket më e gjallë. Më pëlqen se burri dhe gruaja nuk janë paraqitur si shumë të moçëm dhe po ashtu duket sikur ata po dëgjojnë fjalën e të birit, gjë që, për mendimin tim, është shumë e rëndësishme. Për veshjet jam neutral, ndërsa e mbështes paraqitjen e sofrës. Në familjet shqiptare, zakonisht, bisedimet bëhen kur anëtarët e familjes tubohen rreth sofrës. Po ashtu më pëlqen që stema është gjithpërfshirëse (për Wikipedia dhe simotrat e saj). – Berishasinan (diskutimet) 26 korrik 2020 10:14 (CEST)[reply]

Pershendetje @Euriditi, faleminderit shume per komentet. Pajtohem gjithsesi qe veshjet duhet te kene detaje reale, kjo ka qene edhe si brenge kur kam filluar ti punoj pasi qe vetem i kam punuar qe keto veshje te asociojne me veshje shqipetare ne pergjithesi por jo me ndonje veshje konkrete ashtu sic po i shoh tani ne fotografi, normalisht qe kjo na ndihmon tani edhe kemi pamje me te mire te gjithe kesaj. Si perfundim a jemi te pajtimit qe kete version ta modifikojme me detaje te veshjeve qe na ke derguar me larte, e po ashtu ta provojme nje version si duket edhe pa sofer, per kete pjese edhe une nuk jam i sigurte se si do te duken pa sofer, them ndoshta se mund te duken pak "cuditshem", por mund ta provojme. Nese jemi dakord qe t'i bejme keto ndryshime ateher ulem dhe i rregulloj, e di qe te gjithe nuk mund te jemi te kenaqur ndoshta 100%, por gjithsesi mund ta gjejme nje mes :).
Përshëndetje @Arjanhalili,
Të vlerësoj për iniciativën! Është një punë vullnetare që ke ndermarrë ku shpërblimi i vetëm është ndienja e gëzimit dhe krenarisë kur të hapësh faqen e Kuvendit edhe pas 5 apo 10 vitesh e të shohësh këtë ilustrim që ke punuar ti vetë (më i ri).
Prandaj nuk është çështja vetëm ç'thonë disa njerëz ketu, por edhe çdo të thonë Wikipedianë të tjerë pas 5 apo 10 vitesh.
Për mendimin tim, ilustrimi quhet i plotë nëse:
1. Ka larmi kostumesh tradicionalë. Përfaqësohen treva të ndryshme.
2. Largimi nga ideja e të qëndruarit në një sofër këmbëkryq. Shumëkush mund të mendojë se kjo është tradita tonë, por në fakt është mbishtresëzim kulturor i ardhur prej kombeve aziatike (Persëve) përmes pushtimit osman. Të qëndruarit në sofër këmbëkryq është përdorur edhe prej mylsimanëve edhe prej të krishterëve por në vetvete nuk është pjesë e identitit kulturor shqiptar. Është huazim, njëlloj si xhinset sot (nuk besoj se i shkon mëndja njeriu ti prezantoje personat të veshur me xhinse por me veshje tradicionale).
3. Kompozimi duhet të përmbajë disa figura. Me 4 veta është e vështirë të krijosh idenë e rrethit, kështuqë ndoshta do duhen më shumë se 4.
Sugjerime (nëse ti i shikon të arsyeshme):
1. Kombinim i pozicioneve të qëndrimit të personave. Disa mund të paraqiten të ulur shesh, e ndonjë mbi njëfarë "platforme" rrethanore. Psh. Wikipedia gjermane përdor këtë foto tek Kuvendi i tyre.
2. Personat e paraqitur të kenë shprehi se po marrin pjesë në diskutim.
E di që ndoshta mund të kërkojë më tepër punë, por puna për Komunitetin e Wikipedisë nuk është kurrë kohë e humbur! Të inkurajoj t'a çosh deri në fund këtë dhe të uroj punë të mbarë! -- Euriditi  7 gusht 2020 22:19 (CEST)[reply]

Punime te moduli i referimeve[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje! Kam nisur përditësimin periodik të modulit të referimeve. Prisni të shihni probleme me referimet për 2-3 ditë në disa artikuj derisa punimet të përmbyllen. Një koment i dytë këtu do të lajmërojë përmbylljen e tyre së shpejti. :) - Klein Muçi (diskutimet) 8 gusht 2020 19:46 (CEST)[reply]

Yes check.svg U bë! - Klein Muçi (diskutimet) 9 gusht 2020 18:42 (CEST)[reply]

Wikimedia CEE Meeting 2020 - Online[Redakto nëpërmjet kodit]

Aktivitetet e përvitshme të Wikimedia vazhdojnë të mbahen online e ndër to edhe konferenca Wikimedia CEE Meeting. Këtë vit komuniteti planifikonim të takohemi në Ohër të Maqedonisë Veriore por edhe kjo është shtyrë për ditë më të mira të vitit të ardhshëm.

Nëse keni pasur dëshirë të ndiqni shkëmbimin e përvojave, prezentimeve dhe bisedave nga Wikimedianë nga Evropa Qendore dhe Lindore apo edhe të prezentoni vet - tani keni mundësinë më të mirë për ta bërë nga shtëpia juaj!

Kur: 2-4 tetor 2020

Si të ndjek konferencën: Regjistrohuni për pjesëmarrje te kjo faqe #WMCEEO

Si të marr pjesë si prezentues?: Thirrja për paraqitjen e propozimeve e hapur deri më 31 gusht 2020 23:59 (CEST). Inkurajohet nga organizatorët që propozimet të jenë në formën e "lightning talks" (prezentime të shkurta) me fokus nismat e suksesshme të mbajtura online gjatë pandemisë COVID-19 por mund ta bëni edhe në forma të tjera. Për më shumë shikoni kriteret.


Ndiqni landing page të takimit apo më njoftoni mua nëse dëshironi të shtoheni në grupin e komunikimit të WMCEE në Telegram për të rejat e fundit.

Deri atëherë... Qëndroni të fortë online :)

--Miranda038 (diskutimet) 11 gusht 2020 13:13 (CEST)[reply]

Kandidature per statusin "Artikull i mire"[Redakto nëpërmjet kodit]

Diskutimi aty eshte i hapur qe prej muajit Prill, dhe ka 3 vota "Për". Ndoshta duhet mbyllur nga dikush. Ktrimi991 (diskutimet) 12 gusht 2020 18:12 (CEST)[reply]

Edit-a-thon Online: Ilustro Wikipedian[Redakto nëpërmjet kodit]

Nuk po i ndalim edit-a-thonat! :)

Wikimedianët e Gjuhës Shqipe për të rritur kontributet por edhe për të ofruar ndihmë për fillestarët, po organizojmë një edit-a-thon online rreth fushatës Ilustro Wikipedia - të shtunën, më 22 gusht, andaj mos nguroni të na bashkangjiteni te kjo dhomë takimi.

Takimi do të zhvillohet nga ora 16:00 - 20:00 por nuk është e domosdosshme të qëndroni online tërë kohën - mund të na pyesni për paqartësitë tuaja dhe më pas të vazhdoni redaktimin. Ndërkohë ne do të jemi në dispozicion tërë kohën.

Ejani të ilustrojmë sa më shumë artikuj... rikujtoj se përdoruesit me më shumë kontribute do të shpërblehen.

--Miranda038 (diskutimet) 19 gusht 2020 17:06 (CEST)[reply]

Important: maintenance operation on September 1st[Redakto nëpërmjet kodit]

Trizek (WMF) (talk) 26 gusht 2020 15:49 (CEST)[reply]

New Wikipedia Library Collections Now Available (September 2020)[Redakto nëpërmjet kodit]


Hello Wikimedians!

The TWL owl says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing new free, full-access, accounts to reliable sources as part of our research access program. You can sign up for new accounts and research materials on the Library Card platform:

Many other partnerships are listed on our partners page, including Adam Matthew, EBSCO, Gale and JSTOR.

A significant portion of our collection now no longer requires individual applications to access! Read more in our recent blog post.

Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects!
--The Wikipedia Library Team 3 shtator 2020 11:49 (CEST)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Duhet shtuar Rubrika Studiuar ne Universitetin e Tiranes apo te Prsihtines se te gjithe gjuhet e kane

Invitation to participate in the conversation[Redakto nëpërmjet kodit]

Çmimet e Wikipedia-s shqip[Redakto nëpërmjet kodit]

Sot u shpërndanë çmimet e Wikipedia-s shqip për vitin 2019 për përdoruesit që kanë ndihmuar komunitetin tonë në mënyra të ndryshme. Urime e falënderime për ata që i morën! Sot gjithashtu nis votimi për çmimet e vitit 2020 kështu që jeni të lumtur t'ju ftojmë të bëheni pjesë e tij te Wikipedia:Çmimet/Qendra e Votimeve. - Klein Muçi (diskutimet) 15 shtator 2020 16:58 (CEST)[reply]

FileImporter[Redakto nëpërmjet kodit]

Hi! I have created the setup page for FileImporter so now it is possible to move files to Commons with very few clicks. If you notice any mistakes you can't fix or if you have questions you are welcome to write to me. I'm not active on sq.wiki but if you leave me a message on my talk page or ping me I should get a notice. --MGA73 (diskutimet) 23 shtator 2020 13:38 (CEST)[reply]

But please remember to check if all relevant information is there before you move the file to Commons. I have noticed that not all files have a license and some have no source and no author.
I think it would be a good idea to check all files on sq.wiki and delete those that does not have all the required information. I can help with some tips if you need help with what to look for. --MGA73 (diskutimet) 23 shtator 2020 14:56 (CEST)[reply]
@MGA73, hey there! The fact is that we used to (still do) have a problem with multimedia management. Our community has made local upload impossible (except for admins/crats) because we didn't know how to deal with them properly. There was an idea of studying the local laws regarding author rights and then, after creating a page dedicated to explaining them, reallowing the local upload but that idea never came to conclusion. Because of that, our articles, especially the ones regarding books or movies, suffer from the lack of images given that we can only get them from Commons and you can't really have book covers or "anything official" from movies there. Existing images without rights locally are also a problem. What I want to say is that the problem is a multifaceted one and we would really appreciate any kind of help. But unfortunately I can't deal with this personally now. :/ - Klein Muçi (diskutimet) 23 shtator 2020 20:32 (CEST)[reply]
@Klein Muçi, Yes I know it can be a problem because copyright laws can be very complicated. I think a good place to start is in Special:UnusedFiles. If a file is non-free then is MUST be in use and if it is not in use then it should either be added to an article or be deleted. If the file is licensed freely but there is no source/author then it is probably easier just to delete it than to try to save it because it is unused.
We need local admins to delete the files. I suggest to delete the bad files that does not seem to be usable. If in doubt skip them for now and perhaps ask uploader to fix. --MGA73 (diskutimet) 23 shtator 2020 20:44 (CEST)[reply]

Wiki of functions naming contest[Redakto nëpërmjet kodit]

29 shtator 2020 23:22 (CEST)

Call for feedback about Wikimedia Foundation Bylaws changes and Board candidate rubric[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language.

Today the Wikimedia Foundation Board of Trustees starts two calls for feedback. One is about changes to the Bylaws mainly to increase the Board size from 10 to 16 members. The other one is about a trustee candidate rubric to introduce new, more effective ways to evaluate new Board candidates. The Board welcomes your comments through 26 October. For more details, check the full announcement.

Ju faleminderit! Qgil-WMF (talk) 7 tetor 2020 19:17 (CEST)[reply]

Edit-a-thon: Wikipedia Shqip 17[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje Wikipedianë!

Wikipedia shqip po bën 17 vjeç dhe Wikimedianët e Gjuhës Shqipe nuk kishim si ta lëmë pa e festuar. Po organizojmë një edit-a-thon festive ku do mblidhemi të zgjerojmë komunitetin dhe përmbajtjen e enciklopedisë sonë! Takimin do e bëjmë me 10 tetor, offline në Shqipëri dhe Kosovë me numër të kufizuar pjesëmarrësish, si dhe të hapur për të gjithë online.

Për linkun e regjistrimit për takimin offline në Shqipëri dhe Kosovë, shikoni postimin në Facebook: https://www.facebook.com/SQWikimediansUG/posts/1017015138722628

Linku i takimit online: https://meet.flossk.org/b/mir-bg6-4zl

Për agjendën dhe detaje të tjera rreth eventit, shikoni faqen

Jetë të gjatë Wikipedia-s e shpresojmë të bëheni pjesë e festës sonë!

--Miranda038 (diskutimet) 8 tetor 2020 13:19 (CEST)[reply]

Përditësimi i modulit CS1 [Probleme me referimet][Redakto nëpërmjet kodit]

Ka filluar përditësimi i modulit CS1, modulit përgjegjës për referimet në artikuj. Në ditët në vijim pritet të ketë probleme me referimet. Kjo është diçka normale dhe çdo gjë do të kthehet në normalitet sapo të përfundojë puna. - Klein Muçi (diskutimet) 16 tetor 2020 17:19 (CEST)[reply]

Yes check.svg U bë! - Përditësimi përfundoi! Puna duhet të jetë kthyer në normalitet dhe kemi gjithashtu funksionalitete të shtuara. Gjithsesi, për çdo problem a paqartësi mos ngurroni të më shkruani. - Klein Muçi (diskutimet) 18 tetor 2020 17:37 (CEST)[reply]

Important: maintenance operation on October 27[Redakto nëpërmjet kodit]

-- Trizek (WMF) (talk) 21 tetor 2020 19:11 (CEST)[reply]

Wiki of functions naming contest - Round 2[Redakto nëpërmjet kodit]

5 nëntor 2020 23:10 (CET)

Community Wishlist Survey 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

SGrabarczuk (WMF)

20 nëntor 2020 19:09 (CET)

Wikidata descriptions changes to be included more often in Recent Changes and Watchlist[Redakto nëpërmjet kodit]

2020 Coolest Tool Award Ceremony on December 11th[Redakto nëpërmjet kodit]

Flagged Revisions discussion at Meta[Redakto nëpërmjet kodit]

First of all, sorry for the English. There is currently a discussion about a proposal for flagged revisions for this language version of Wikipedia at Flagged revisions should display latest versions. All community members from this wiki are welcome to join. Voltairacus (diskutimet) 9 dhjetor 2020 09:30 (CET)[reply]

Community Wishlist Survey 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

SGrabarczuk (WMF)

15 dhjetor 2020 01:52 (CET)

Emërimi i artikujve të personave që nuk kanë emra shqiptarë[Redakto nëpërmjet kodit]

Më rra në sy ky artikull i Karl Gustav Jungut dhe pashë se emri i tij është ngatërruar me emrin e nipit të tij që shkruhet "Carl Gustav Jung", d.m.th Karl Gustav Jungu është gjyshi i Carl Gustav Jungut. Prandaj po mendoja se duhet të vendosni një rregull për emërtimin e artikujve të tillë. A duhet ti shkruajmë emrat në formën origjinale (p.sh Sigmund Freud) apo ti përkthejmë në shqip (p.sh Sigmund Frojd)? Shpresoj të jem shprehur qartë! :) – Zamxr

@Zamxr, emrat e huaj në Wikipedian shqip shkruhen në gjuhën origjinale, përveç se në disa raste të veçanta të treguara këtu. --Olsi (diskutimet) 3 janar 2021 22:41 (CET)[reply]
@Olsi, Faleminderit për përgjigjen e shpejtë! Nuk kisha vënë re se ekzistonte një artikull instruksional i tillë, më fal për pakujdesinë! --

Përkthimi i termave teknikë që nuk ekzistojnë në gjuhën shqipe[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, jam duke përkthyer artikullin e tramvajeve nga versioni Anglez i Uikipedia-s, por kam hasur në një problem: ka shumë terma të cilët nuk kanë përkthime 1:1 në shqip. Kjo është për shkak se në trojet shqiptare nuk kemi sistem të tillë transporti. Alternativa e vetme është përshkrimi me disa fjalë i këtyre objekteve/koncepteve, por kjo e bën artikullin të tingëllojë shumë të panatyrshëm, sidomos kur flitet për të njëjtën gjë disa herë. E vetmja mundësi tjetër që po më vjen në mend është shpikja e fjalëve të reja, por s'besoj se do të pranohej (+ kjo është punë e Akademisë kompetente, jo e ndonjë personi të panjohur në internet). Çka duhet të bëj në këtë rast? Po ashtu, kam edhe një pyetje: A është e mundur që të mbaj emrat origjinalë të organizatave dhe personave? Më duket pak i panevojshëm shkrimi fonetik i *çdo* fjale të huaj. --KushËshtëAi (diskutimet) 30 dhjetor 2020 18:25 (CET)[reply]

@KushËshtëAi, me të vertetë është një problem i madh mungesa e disa fjalëve në gjuhën shqipe. Megjithatë unë të sugjeroj që në fillim t'i përshkruash objektet/konceptet me disa fjalë dhe të vendosësh në kllapa ose një fjalë të përafërt në shqip, ose nëse nuk është e mundur, një fjalë të huaj, të cilën mund ta përdorësh më pas më poshtë në artikull, por gjithnjë duke e shkruar me shkrim të pjerrët. Shpikja e fjalëve të reja është ide e mirë, por nëse këto fjalë nuk kuptohen nga ata që kuptojnë shqip, atëherë s'kanë ndonjë vlerë. Sa i përket shkrimit të emrave të personave apo organizatave, në Wikipedian shqip ata shkruhen në gjuhën e tyre origjinale, përveç rasteve kur këta emra përmbajnë shkronja jolatine. --Olsi (diskutimet) 3 janar 2021 22:49 (CET)[reply]

Përditësim i modulit përgjegjës për referimet (CS1)[Redakto nëpërmjet kodit]

Pas datës 10 janar 2021, do të ketë ndryshime në modulin CS1. Procesi i përditësimit mund të zgjasë për ca ditë dhe do të shoqërohet me probleme në lidhje me afishimin e referimeve te artikujt. Kjo gjë është normale dhe çdo gjë do të kthehet siç ishte pasi ndryshimi të ketë përfunduar. - Klein Muçi (diskutimet) 8 janar 2021 12:28 (CET)[reply]

Lajmëroj se megjithëse përditësimi nuk ka përfunduar ende plotësisht nga pikëpamja teknike, problemet me artikujt duhet të jenë rregulluar tashmë. Kështu që çdo problem me referimet që mund të hasni pas kësaj dite, raportojeni këtu ose te faqja ime e diskutimeve. - Klein Muçi (diskutimet) 12 janar 2021 13:00 (CET)[reply]
Yes check.svg U bë! - Përditësimi përfundoi. - Klein Muçi (diskutimet) 13 janar 2021 02:10 (CET)[reply]

Unë redaktoj Wikipedia-n 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje të gjithëve!

Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe sapo ka filluar fushatën online “Unë Redaktoj Wikipedia-n” me synim redaktimin e përmirësimin e artikujve me tema të ndyshme. Fushata ka për qëllim të përfshijë sa më shumë pjesëmarrës qofshin edhe fillestarë. Prandaj, ju lutemi, ndajeni këtë njoftim me të tjerët që të rrisim komunitetin shqipfolës të Wikipedia-s pikërisht në këto rrethana në të cilën po kalojmë më shumë kohë online. Fushata do të jetë e hapur gjatë periudhës 22 janar - 21 shkurt 2021. Rregulla për pjesëmarrje i gjeni në faqen / Unë redaktoj Wikipedia-n 2021

Redaktim të mbarë! --Vyolltsa (diskutimet) 22 janar 2021 11:21 (CET)[reply]

Stampa botërore[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Prej vitesh në komunitetin mbarëbotëror të Wikimedias diskutohet mundësia e stampave apo dhe moduleve botërore. Një gjë e tillë do të bënte të mundur pasjen e vetëm 1 stampe ose moduli për stampë dhe përshtatjen e saj në gjuhë të ndryshme sipas kërkesave pa pasur nevojë të përditësohen të gjitha një nga një sa herë njëra prej tyre (zakonisht ato në EnWiki) ndryshohet. Kjo do të kursente jashtmase punë në nivel teknik sidomos për stampat apo modulet që kërkojnë përditësim të vazhduar pasi mirëmbajtja e tyre do të bëhej vetëm 1 herë për tërë projektet wiki në të tëra gjuhët. Këtë vit po mundohemi t'i afrohemi këtij realiteti kështu që do të donim një diskutim praktik:

 • Çfarë mendoni për diçka të tillë?
 • Cilat do të ishin përfitimet e një projekti të tillë?
 • Cilat do të ishin anët negative?
 • Çfarë idesh konkrete keni në lidhje me këtë projekt?
 • A jeni dakord me kërkesën ndaj fondacionit për të rezervuar fonde për një projekt të tillë në planin e buxhetit të këtij viti?

Mirëpriten sa më shumë ide e diskutime. Për më shumë, shikoni këtu: [1], [2], [3] - Klein Muçi (diskutimet) 26 janar 2021 01:36 (CET)[reply]

Moving Wikimania 2021 to a Virtual Event[Redakto nëpërmjet kodit]

Wikimania's logo.

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language. Ju faleminderit!

Wikimania will be a virtual event this year, and hosted by a wide group of community members. Whenever the next in-person large gathering is possible again, the ESEAP Core Organizing Team will be in charge of it. Stay tuned for more information about how you can get involved in the planning process and other aspects of the event. Please read the longer version of this announcement on wikimedia-l.

ESEAP Core Organizing Team, Wikimania Steering Committee, Wikimedia Foundation Events Team, 27 janar 2021 16:16 (CET)

Project Grant Open Call[Redakto nëpërmjet kodit]

This is the announcement for the Project Grants program open call that started on January 11, with the submission deadline of February 10, 2021.
This first open call will be focussed on Community Organizing proposals. A second open call focused on research and software proposals is scheduled from February 15 with a submission deadline of March 16, 2021.

For the Round 1 open call, we invite you to propose grant applications that fall under community development and organizing (offline and online) categories. Project Grant funds are available to support individuals, groups, and organizations to implement new experiments and proven ideas, from organizing a better process on your wiki, coordinating a campaign or editathon series to providing other support for community building. We offer the following resources to help you plan your project and complete a grant proposal:

Program officers are also available to offer individualized proposal support upon request. Contact us if you would like feedback or more information.

We are excited to see your grant ideas that will support our community and make an impact on the future of Wikimedia projects. Put your idea into motion, and submit your proposal by February 10, 2021!

Please feel free to get in touch with questions about getting started with your grant application, or about serving on the Project Grants Committee. Contact us at projectgrantsStampa:Atwikimedia.org. Please help us translate this message to your local language. MediaWiki message delivery (diskutimet) 28 janar 2021 09:01 (CET)[reply]

New Wikipedia Library Collections Available Now (February 2021)[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello Wikimedians!

The TWL owl says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing new free, full-access, accounts to reliable sources as part of our research access program. You can sign up to access research materials on the Library Card platform:

 • Taxmann – Taxation and law database
 • PNAS – Official journal of the National Academy of Sciences
 • EBSCO – New Arabic and Spanish language databases added

We have a wide array of other collections available, and a significant number now no longer require individual applications to access! Read more in our blog post.

Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects!

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

--1 shkurt 2021 13:57 (CET)

Wiki Loves Folklore 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje të gjithëve!

Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju njofton rreth konkursit “Wiki Loves Folklore 2021” me synim mbledhjen e fotografive dhe muzikës që paraqesin bukuritë dhe pasurinë folkorike të Kosovës dhe Shqipërisë. Është hera e parë që ne po marrim pjesë në këtë konkurs me interes të madh në botë. Ju lutemi, ndajeni këtë njoftim me të tjerët që të kemi sa më shumë pjesëmarrës dhe të tregojmë pasurinë dhe vlerat tona folklorike. Konkursi do të qendrojë i hapur për periudhën 1 shkurt - 28 shkurt 2021. Për më tepër informacion, shkoni në faqen: https://w.wiki/xWB

Shkrepje të mbarë! --Vyolltsa (diskutimet) 4 shkurt 2021 14:00 (CET)[reply]

Kandidaturë për Kujdestar (Steward)[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje! :)

Doja t'ju lajmëroja se kam hedhur kandidaturën për Kujdestar në zgjedhjet e këtij viti që do të nisin me datë 5 shkurt. Këtu mund të shihni të gjitha kandidaturat aktuale dhe nëse shtypni te emri im, mund të shihni prezantimin tim dhe mund të më bëni pyetje të ndryshme në lidhje me të e pikëpamjet e mia. Po e njejta procedurë ndiqet për kandidatët e tjerë. Do të isha shumë i lumtur t'ju përgjigjesha pyetjeve tuaja atje nëse keni duke qenë se komunitetet shqiptare zakonisht mungojnë në ndërmarrje të tilla.

Nëse nuk e dini cili është roli i një Kujdestari, mund të shikoni këtu.

Një lajmërim i dytë (besoj se përmbyllës) do të bëhet sërish me fillimin e votimeve. - Klein Muçi (diskutimet) 24 janar 2021 16:34 (CET)[reply]

Shumë suksese dhe faleminderit për kontributin :) --Margott (diskutimet) 4 shkurt 2021 13:58 (CET)[reply]
Votimi ka nisur. Këtu mund të votoni për mua dhe të ndiqni në kohë të drejtpërdrejtë të gjitha diskutimet në lidhje me votimin tim. Duke ndryshuar emrin te adresa, mund të shikoni dhe faqet e kandidatëve të tjerë. Përpara se të votoni, ju lutem të provoni veten nëse përmbushni kushtet për të votuar duke vendosur emrin tuaj të përdoruesit këtu. Votat, sido qofshin e për këdo qofshin, është mirë të shoqërohen me një koment argumentues. - Klein Muçi (diskutimet) 5 shkurt 2021 17:08 (CET)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju njofton në lidhje me rubrikën e “Bashkëpunimit të javës”. Meqë jemi në valën e konkursit të ‘Wiki Loves Folklore 2021”, tema e bashkëpunimit të javës është rreth folklorit shqiptar. Ndajeni këtë lajm kaq të bukur me miqtë tuaj, ku të gjithë ne të shtojmë informacione për folklorin kaq të shtrenjtë të kulturës sonë. Më tepër informacion i gjeni në Wikipedia:Bashkëpunimi i javës --Vyolltsa (diskutimet) 5 shkurt 2021 15:08 (CET)[reply]

Wiki Loves Folklore 2021 is back![Redakto nëpërmjet kodit]

Please help translate to your language

Wiki Loves Folklore Logo.svg

You are humbly invited to participate in the Wiki Loves Folklore 2021 an international photography contest organized on Wikimedia Commons to document folklore and intangible cultural heritage from different regions, including, folk creative activities and many more. It is held every year from the 1st till the 28th of February.

You can help in enriching the folklore documentation on Commons from your region by taking photos, audios, videos, and submitting them in this commons contest.

Please support us in translating the project page and a banner message to help us spread the word in your native language.

Kind regards,

Wiki loves Folklore International Team

MediaWiki message delivery (diskutimet) 6 shkurt 2021 14:25 (CET)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Për këtë javë, në rubrikën e “Bashkëpunimit të javës" Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe vazhdon me një tjetër temë aktuale, që është ajo e virusit korona. Kureshtja e njerëzve është aq e madhe për të mësuar akoma dhe më shumë rreth këtij virusi. Ju lutem, kalojani edhe të tjerëve këtë informacion në mënyrë që të ndihmojmë njëri-tjetrin të informohemi vetëm me një klik në Wikipedia. Artikujt i gjeni këtu!

Punë të mbarë!

--Vyolltsa (diskutimet) 8 shkurt 2021 16:11 (CET)[reply]

Feminism & Folklore 1 February - 31 March[Redakto nëpërmjet kodit]

Please help translate to your language

Greetings!

You are invited to participate in Feminism and Folklore writing contest. This year Feminism and Folklore will focus on feminism, women's biographies and gender-focused topics for the project in league with Wiki Loves Folklore gender gap focus with folk culture theme on Wikipedia. folk activities, folk games, folk cuisine, folk wear, fairy tales, folk plays, folk arts, folk religion, mythology, etc.

You can help us in enriching the folklore documentation on Wikipedia from your region by creating or improving articles centered on folklore around the world, including, but not limited to folk festivals, folk dances, folk music, women and queer personalities in folklore, folk culture (folk artists, folk dancers, folk singers, folk musicians, folk game athletes, women in mythology, women warriors in folklore, witches and witch-hunting, fairy tales and more. You can contribute to new articles or translate from the list of suggested articles here.

You can also support us in translating the project page and help us spread the word in your native language.

Learn more about the contest and prizes from our project page. Thank you.

Feminism and Folklore team,

Joy Agyepong (talk) 16 shkurt 2021 03:40 (CET)[reply]

Proposal: Set two-letter project shortcuts as alias to project namespace globally[Redakto nëpërmjet kodit]

Please help translate to your language

Hello everyone,

I apologize for posting in English. I would like to inform everyone that I created a new global request for comment (GRFC) at Meta Wiki, which may affect your project: m:Requests for comment/Set short project namespace aliases by default globally.

In this GRFC, I propose that two-project shortcuts for project names will become a default alias for the project namespace. For instance, on all Wikipedias, WP will be an alias to the Wikipedia: namespace (and similar for other projects). Full list is available in the GRFC.

This is already the case for Wikivoyages, and many individual projects asked for this alias to be implemented. I believe this makes it easier to access the materials in the project namespace, as well as creating shortcuts like WP:NPOV, as well as helps new projects to use this feature, without having to figure out how to request site configuration changes first.

As far as I can see, Wikipedia currently does not have such an alias set. This means that such an alias will be set for you, if the GRFC is accepted by the global community.

I would like to ask all community members to participate in the request for comment at Meta-Wiki, see m:Requests for comment/Set short project namespace aliases by default globally.

Please feel free to ask me if you have any questions about this proposal.

Best regards,
--Martin Urbanec (talk) 18 shkurt 2021 15:12 (CET)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Pavarësia e Kosovës përbën një rëndësi historike dhe sakrificë e popullit shqiptar të Kosovës për pavarësi e liri. Prandaj, Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ka nderin t’ju ftojë të shtoni, përmirësoni dhe strukturoni artikujt me tema rreth Kosovës në rubrikën “Bashkëpunimi i javës”. Ju lutemi, shpërndajeni me të tjerët këtë informacion në mënyrë që të festojmë së bashku në Wikipedia. Artikujt i gjeni këtu! Pjesëmarrësit më aktivë do të marrin dhurata simbolike.

Punë të mbarë! --Vyolltsa (diskutimet) 22 shkurt 2021 12:44 (CET)[reply]

Kandidaturë për AM[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje. Kam rishkruar artikullin Pal Kastrioti dhe e kam emëruar atë për statusin "Artikull i Mirë". Nuk e di se cila është procedura, por askush nuk e ka shqyrtuar ende. Kjo është faqja e kandidaturës: Wikipedia:Artikuj të mirë/Kandidatura/Pal_Kastrioti për ata/o që kanë mundësi ta lexojnë. Faleminderit.--Maleschreiber (diskutimet) 22 shkurt 2021 18:24 (CET)[reply]

IMPORTANT: Admin activity review[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, interface administrator, etc.) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on all Wikimedia Foundation wikis with no inactivity policy. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.

We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no logged actions for more than 2 years):

 1. Armend (administrator)
 2. Puntori (bureaucrat, administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, --علاء (diskutimet) 7 shkurt 2021 19:55 (CET)[reply]

Puntori (diskutim · kontribute)

 • Kontrolluesit e nivelit të lartë në Wikipedia më kanë kontaktuar dhe njohtuar se për shkak të angazhimit tim të pakët në Wikipedia shqip duhet të paraqitem këtu për të miratuar ose ç'miratuar mbajtjen e privilegjeve të mia si Administrues dhe Burokrat në Wikipedia shqip. Unë, për kundër pasivitetit në të shkruar dhe redaktuar kam qenë aktiv në të ndihmuar të redaktuesve dhe vizitorëve të Wikipedia shqip përmes kontakteve private. Unë mendoj se është mirë të jenë privilegjet e lidhura për përdoruesin "puntori". Sidoqoftë është vota juaj e cila vendos. Përshëndetje Puntori (diskutimet) 9 shkurt 2021 11:44 (CET)

@Puntori, nuk mendoj se eshte vedi i duhur per ta diskutuar ket ceshtje. Per momentin i keni privilegjet, dhe nese vazhdoni te jeni aktiv dhe te beni veprime administrative, besoj se nuk do ju hiqen privilegjet. Nuk eshte votuar per heqje privilegjesh, prandaj as nuk duhet te votohet per shtim te tyre. --Liridon (diskutimet) 9 shkurt 2021 11:50 (CET)[reply]

Unë jam kontaktuar nga ana e një "steward" për këtë çështje dhe duhet të e lajmëroj komunitetin këtu dhe nëse ka reagime atëherë është në rregull. Sidoqoftë, komuniteti në sq.Wikipedia duhet njoftuar. Nëse në ndërkohë rregullat e diskutimit në sq.wikipedia kanë ndryshuar dhe unë kam ngatërruar faqen, atëherë e bart këtë diskutim në vendin e duhur. Përshëndetje Puntori (diskutimet) 9 shkurt 2021 12:37 (CET)[reply]
@Puntori, përshëndetje! :) E zhvendosa diskutimin në hapësirën e duhur. Të lutem, që të jemi korrekt me proceduren, vendos në hapësirën Reagimi i kandidatit të propozuar një reagim formal ku thua se e pranon kandidimin. - Klein Muçi (diskutimet) 9 shkurt 2021 15:02 (CET)[reply]
@Klein Muçi, mendoj se diskutimi ishte ne hapësirën e duhur, pasi Puntori nuk po kandidon për admin, pasi është admin për momentin. Diskutimi duhet të bëhet nëse Puntori do të mbetet admin apo do t'i hiqen privilegjet. --Olsi (diskutimet) 9 shkurt 2021 16:25 (CET)[reply]
@Olsi, problemi është që heqja e privilegjeve nuk është konceptuar të përdoret në këtë mënyrë, arsyeja pse është e vetmja hapësirë që nuk ka 2 nëndarjet "kandidaturë vetjake" dhe "propozim nga të tjerët". Ajo është menduar të shfrytëzohet vetëm nga të tjerë që kërkojnë t'u heqin privilegjet administratorëve në fuqi, jo për administratorët që kërkojnë diçka të tillë për veten. Diçka të tillë e ka prekur tërthorazi dhe Liridoni më sipër, megjithëse në kuptim tjetër. Nëse një administrator kërkon t'i heqin privilegjet, sipas rregullave në fuqi, ai thjesht heq dorë dhe kjo pranohet, ne si komunitet s'kemi të drejtën e votës. Prandaj e vetmja mënyrë ishte për ta shpallur si rikandidim nëse duam ta procedojmë këtu si kërkesë. Mirë do të ishte që si rast i veçantë që është, diskutimi të bëhej në Kuvend nëse nuk na pëlqen forma e mësipërme.
Gjithsesi, dhe sikur të donim të mbetej te ajo hapësirë, përsëri duhej zhvendosur për ta nxjerrë në nënfaqe më vete, jo direkt te faqja kryesore, se përndryshe prishet infrastruktura teknike e arkivimit. - Klein Muçi (diskutimet) 9 shkurt 2021 16:36 (CET)[reply]
Po vë re që diskutimi po u zhvilloka në Kuvend dhe për një përdorues tjetër. Po e zhvendos të tërin atje më mirë se siç po themi të gjithë, rasti është tepër i veçantë për faqen në fjalë. - Klein Muçi (diskutimet) 9 shkurt 2021 16:57 (CET)[reply]

Diskutimi i mësipërm është zhvendosur nga Administrata. Ju lutemi, vazhdojeni këtu. - Klein Muçi (diskutimet) 9 shkurt 2021 17:01 (CET)[reply]

Mendoj se duhet të mbetët. --PLANETI DISKUTO 9 shkurt 2021 23:07 (CET)[reply]
Unë nuk kam kërkuar heqjen e privilegjeve, por unë jam paralajmëruar se nëse nuk reagohet do të hiqen. Dhe për këtë çështje duhet shprehur qëndrimin vepruesit në sq.Wikipedia. Me qëndrim në këtë rast kuptoj edhe votimin sipas njoftimit që më është bërë. Andaj edhe votimi tek Administrata ishte veprim i duhur mendoj. Përshëndetje. Puntori (diskutimet) 11 shkurt 2021 13:42 (CET)[reply]
Unë mendoj se në përgjithësi kufiri kohor është i mirëmenduar. Nëse dikush rri pa kryer asnjë veprim me privilegjet e tij për 2 vjet duhet t'i hiqen automatikisht. Në rastin konkret, Puntori po kërkon t'i lihen dhe nëse vazhdon me kontributet, le t'i lihen. Njëlloj dhe në raste të tjera kur dikush mund të kërkojë si ai (për shembull, nëse Armendi kërkon te ky diskutim). Por në përgjithësi besoj se biem të gjithë dakord që është ide e mirë që t'i hiqen automatikisht privilegjet llogarive që kanë më shumë se 2 vjet pa i përdorur të paktën 1 herë këto privilegje. - Klein Muçi (diskutimet) 23 shkurt 2021 10:15 (CET)[reply]

WikiGap 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

Në Ditën Ndërkombëtare së Gruas, 8 mars, së bashku me mbështetjen e ambasadës suedeze në Shqipëri, organizojmë eventin WikiGap 2021. Bashkohuni me ne për të shkruar rreth grave aktiviste dhe mbështetëse shqiptare dhe suedeze të të drejtave të grave. Thuajini edhe shokëve e shoqeve! Për më shumë informacion, lexoni këtu.

--Vyolltsa (diskutimet) 1 mars 2021 16:17 (CET)[reply]

Wikifunctions logo contest[Redakto nëpërmjet kodit]

2 mars 2021 02:47 (CET)

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Marsi shënon një muaj tepër të veçantë me festat e 7 & 8 Marsit. Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ka nderin t’ju ftojë të shtoni, përmirësoni dhe strukturoni artikujt për Ditën e Mësuesit, 7 Mars, në rubrikën “Bashkëpunimi i javës”. Ju lutemi, shpërndajeni me të tjerët këtë informacion për të festuar së bashku në Wikipedia. Artikujt i gjeni këtu!

--Vyolltsa (diskutimet) 8 mars 2021 09:18 (CET)[reply]

Vala e IP-ve e shfaqur me 5 mars[Redakto nëpërmjet kodit]

Pershendetje te nderuar vullnetare, me dhe pa grada hierarkike. Pasi ne faqet e diskutimeve te artikujve ku jane bere disa edit-warring keto dite nuk u shfaq ndonjeri nga perdoruesit e administrates, po i rreshtoj ketu IP-te qe kam verejtur se rikthejne nje fryme konflikti dhe permbysjeje te vlerave enciklopedike. IP-te 185.248.102.118, 37.161.7.128, 51.159.148.219, 79.19.126.6 dhe Përdoruesi:Pjeter 1991, po t'u verehet veprimtaria dhe perçartja, do te mund te dilet ne perfundimin se ka gjasa te jene i njejti perdorues problematik. Ketu mund te shihet si jane konseguente ndaj njeri-tjetrit si IP, ketu nje tjeter vazhde perqalljeje per konfirmime, si dhe permes ketij historiku te artikullit dhe mbrojtjes se nje permbajtjeje qe nuk gezon ndonjefare shquarsie, kuptojme qartazi se me cilin perdorues te bllokuar kemi te bejme, i cili edhe humorin e ka po aq te skaduar sa sapuni i Rrogozhines.--Ikranjani (diskutimet) 8 mars 2021 17:33 (CET)[reply]

Dokrra hini, fletërrufe e turpshme me teori konspirative nga një person me redaktime të kuqe, ndërsa unë jam me redaktime të jeshilta. Me sa duket ke probleme me shumë individë të ndryshëm dhe po na fut të gjithëve me një grup armiqësor. Problemet filluan kur doja të shtoja referencën Anton Berisha (2021) në artikullin Meshari meqenëse ishte i shkruar sipas propagandës antifetare komuniste që mëton të ulë vlerat e çdo gjë fetare, ndërsa doja të tregoja për studimet e reja të cilat vënë në pah vlerat letrare të librit, por më bllokoi Ikranjani duke nxitur diskutime të kotë, pastaj më zhbëri disa herë me IP. Në diskutime hodhi gurin pastaj u fsheh dhe nuk u përgjigj më. I thirri ca persona tjerë që të më rrahin dhe të ndalojnë shtimin e referencave të reja që bien ndesh me mendimet e tij. Pasi hodha një sy redaktimeve të tij pashë një tendencë të qartë pro-komuniste, heqjen tinëzare të paragrafëve për denoncimet e Fatos Lubonjës ndaj të jatit. Kur i shtova paragrafët mbi denoncimet, më zhbëri.
Kjo nuk është e vetmja, tendencën e qartë për t'i bërë Whitewash biografitë e komunistëve dhe për t'i paraqitur ata si disidentë nuk ndalet me Lubonjën por edhe të komunistë tjerë si Kasëm Trebeshina dhe Rexhep Qosja [4] dhe për çudi në shumë nga këta artikuj ka pasur grindje më parë kurse Ikranjani në shkurt i ka kthyer versionet e vjetra aty ku nëse shikon historikun sheh grindje mes redaktorëve të ndryshëm. Por duket sikur problemet nuk i ka me mua por edhe me persona tjerë si dhe me Pjetrin1991 të cilin e këshillova të tregonte qetësi @Olsi,@Klein Muçi, A lejohet redaktimi në Wikipedia për të gjithë apo vetëm për Ikranjanin? Duket se kjo enciklopedi është bërë si Kalabria ku asgjë nuk bëhet pa lejen e mafias në këtë rast Ikranjanit. Ikranjani po përdor IP të ndryshme [5] për të bërë luftëra redaktimesh, pataj redaktimet e IP të tij i shqyrton me account Ikranjani.----185.248.102.118 8 mars 2021 12:03 (CET)[reply]
Djema shihni një koinçidencë interesante. Në dhjetor 2018 Përdoruesi:GrepfrutAroma ka bërë të njëjtën kërkesë për zhbllokimin e artikullit Kasëm Trebeshina sikur Përdoruesi:Ikranjanivitin 2021, madje ky i fundit e ka krijuar një version të personalizuar duke e larë nga krimet e komunizmit, siç veproi dhe me Lubonjën. Linku më lart. Problemet me këtë përdorues po vazhdojnë: Përdorues të tjerë po ankohen që Ikranjani po abuzon me privilegjet e tij--185.248.102.118 8 mars 2021 18:01 (CET)[reply]

[upcoming deployment] Growth team features[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello! Sorry to use English. Please help translate to your language.

I'm Trizek (WMF). I work as a community relations specialist for the Wikimedia Foundation. I'm here to share a message from the Growth team.

As you may already know, the Growth team's goal is to create features that would help newcomers. Our goal is to help newcomers when they edit for the first time and also to increase the retention of new editors. Several wikis already have these features since a long time now. Working with these wikis, the Growth team found evidence of the efficiency of these new features.

These features will be available for all new accounts on your Wikipedia starting on March 24. This way your Wikipedia will offer more options for newcomers to make good first edits and become community members.

Which features?[Redakto nëpërmjet kodit]

The newcomer homepage (displayed using Czech language)

We have created several features to help them, and also to help community members who help them :

 • Newcomer homepage: a new special page, the best place for a newcomer to get started. It includes:
  • Newcomer tasks: a feed of task suggestions that help newcomers learn to edit. Newcomers have been making productive edits through this feed! Know more about this tool.
  • [optional] Mentorship module: each newcomers has a direct link to an experienced user (see below). This way, they can ask questions about editing Wikipedia, less the need to find where to ask for assistance.
  • Impact module: the user sees how many pages views articles they edit received. Have a look at Special:Impact for yours!
 • Help panel: a platform to provide resources to newcomers while they are editing. If they do some suggested tasks, they are guided step-by-step on the process of editing.
 • Welcome Survey: communities can know why newcomers create an account on Wikipedia.

The features available right now in your preferences (here and there) so that you can try them. They are not yet visible to newcomers.

How to help?[Redakto nëpërmjet kodit]

First, we need help to translate the features. At the moment, most of the messages newcomers will see on your Wikipedia are in English, some of them have been translated using machine translation. Please help translate the interface (done on translatewiki.net. It needs a specific account).

Also, I need your help checking on the configuration the team setups as default. Please try the features and let us know if something questions you.

Newcomers tasks are based on templates to suggest edits to newcomers. You can check the templates used on MediaWiki:NewcomerTasks.json. You can also change the templates and the help links defined there. Several templates can be added for the same task.

It you are familiar with Phabricator, here is the ticket with all the information we used for the deployment. Please have a look at it. You can suggest changes by replying to this message.

If you wish to, you can create a list of mentors. This will activate the optional Mentorship module. Please format the list following the guidance. You need at least one mentor for each 500 new accounts created monthly on your wiki (3 mentors minimum). Are you hesitant to become a mentor? Please check the resources we have written based on other mentors' experiences.

Let me know if you have any question about this deployment. Of course, please move or share this message if needed.

Thank you. Trizek (WMF) (diskutimet) 8 mars 2021 15:07 (CET)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Në javët në vazhdim rubrika e “Bashkëpunimi i javës” paraqet një interes të vecantë për t’u vizituar, sepse ju mund të rishikoni dhe strukturoni artikuj rreth dy temave: Dita e Sulltan Novruzit dhe Kafshët e egra që ne vizitojmë në kopsht zoologjik. Grupi ynë ju fton ta shpërndani këtë informacion edhe te të tjerët. Artikujt i gjeni këtu!

--Vyolltsa (diskutimet) 22 mars 2021 09:55 (CET)[reply]

Shkrojna W[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, një temë e tillë ishte hapur edhe vite më parë me të njëjtin titull "Shkronja W" (shih Kuvendi arkiva 01) dhe ishte lënë pa vendim sepse nuk dihej çfarë mendonin të tjerët... Me sa kam vërejt në enciklopedinë wiki shqip ka shumë shumë shkelje të rregullit "§ 5. Përdorimi i gjuhëve të huaja nuk është i lejuar" të faqes "Rregullat Kryesore". Gjithashtu barbarizmi i gjuhës shqipe është në kulm (shi faqen "Wikipedia:Udhëzime mbi babarizmat në gjuhën shqipe"), sa të vjen keq, duhet gjithë ajo punë për të korrigjuar të gjitha. P.sh. faqja "James Bond" duhet të ishte "Xheims Bond" dhe përcjellësja "James Bond" që ata që e kanë të vështirë të shkruajnë shqip (ose të përkthejnë tingujt e huaj në alfabetin shqip, ose e kanë lexuar diku në gjuhë të huaj dhe nuk dinë si tingëllohet) ta gjejnë atë që kërkojnë gjithsesi. Po ajo që besoj i vë vulën është logoja me shkronjën W, nuk duhet të ishte "Wikipedia" por "Uikipedia" (dhe as Vikipedia, pasi W në anglisht prodhon tingullin "u", në gjuhën shqipe të përfaqësuar nga shkronja "u" e alfabetit shqip), siç ishte sugjeruar që në fillim (sërish shih Kuvendi arkiva 01). Kur vet logoja nuk zbaton rregullat e gjuhës shqipe çfarë do presim nga të tjerët në komunitet? E di që ka nja ca wiki të tjera që e lënë W tek logo edhe sepse nuk kanë W në alfabet por janë shumë pak dhe nuk e di a kanë shkelur ndonjë rregull të tyre me një veprim të tillë. Nuk e di si e mendoni se këtu është komunitet i lirë (d.m.th. i lirë por me rregulla) por ose ta heqim atë rregullin e gjuhës shqipe ose ta zbatojmë që nga logoja. E di që do kërkojë pak programim por ia vlen them unë nëse dikush ka privilegjet e duhura dhe kohë... Faleminderit! --urban (diskutimet) 27 mars 2021 11:02 (CET)[reply]

Help[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello - sorry for the English but I don't speak Albanian. I found in this article of yours Revani (Nestrami) a very interesting story about a place called "Xhumb/a e Shqipes". I understand that it is something Albanian (e Sqipes) but what is Xhumb/a? Thanks in advance. – Мико (diskutimet) 29 mars 2021 13:37 (CEST)[reply]

Hi, "xhumba" is used for smth protruding (coming forward) from a surface, i.e. say you hit the forehead and it starts to swell, now that you can call a xhumbë/a, most used form I have heard is xhungë/a. people were using that word to mean "the hill", as it protrudes from the area around it. So Xhumba e Shqipes means The Hill of Albanian.--urban (diskutimet) 31 mars 2021 06:20 (CEST)[reply]
Thank you very much. :) – Мико (diskutimet) 3 prill 2021 18:07 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Për këtë javë, Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të kontribuoni në dy tema të tjera te rubrika “Bashkëpunimi i javës”. Me rastin e Pashkës katolike, ju mund të përmirësoni e strukturoni artikuj me këtë temë, si edhe të përktheni nga gjuha angleze në shqipe artikuj për lloje të ndryshme kafshësh! Artikujt i gjeni këtu! Shkrim të mbarë! --Vyolltsa (diskutimet) 5 prill 2021 08:40 (CEST)[reply]

Universal Code of Conduct – 2021 consultations[Redakto nëpërmjet kodit]

Universal Code of Conduct Phase 2[Redakto nëpërmjet kodit]

Please help translate to your language

The Universal Code of Conduct (UCoC) provides a universal baseline of acceptable behavior for the entire Wikimedia movement and all its projects. The project is currently in Phase 2, outlining clear enforcement pathways. You can read more about the whole project on its project page.

Drafting Committee: Call for applications[Redakto nëpërmjet kodit]

The Wikimedia Foundation is recruiting volunteers to join a committee to draft how to make the code enforceable. Volunteers on the committee will commit between 2 and 6 hours per week from late April through July and again in October and November. It is important that the committee be diverse and inclusive, and have a range of experiences, including both experienced users and newcomers, and those who have received or responded to, as well as those who have been falsely accused of harassment.

To apply and learn more about the process, see Universal Code of Conduct/Drafting committee.

2021 community consultations: Notice and call for volunteers / translators[Redakto nëpërmjet kodit]

From 5 April – 5 May 2021 there will be conversations on many Wikimedia projects about how to enforce the UCoC. We are looking for volunteers to translate key material, as well as to help host consultations on their own languages or projects using suggested key questions. If you are interested in volunteering for either of these roles, please contact us in whatever language you are most comfortable.

To learn more about this work and other conversations taking place, see Universal Code of Conduct/2021 consultations.

-- Xeno (WMF) (talk) 6 prill 2021 00:09 (CEST)[reply]

CEE Spring / Ukrainë[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Sorry for writing in English, please feel free to translate :)

I see that Albanian Wikipedia does not participate in CEE Spring this year. However, in Ukrainian community we prepared lists that are useful even without CEE Spring:

Please help us make this campaign successful, cover the red link gaps and improve the stubs about Ukraine in your wiki! — NickK (diskutimet) 10 prill 2021 23:05 (CEST)[reply]

Line numbering coming soon to all wikis[Redakto nëpërmjet kodit]

-- Johanna Strodt (WMDE) 12 prill 2021 17:09 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton këtë javë të shkruani e të përktheni për një temë të re që është dita e punëtorëve në Shqipëri e Kosovë. Bashkohuni me ne të kontribuoni për këtë dhe kafshët e egra në “Bashkëpunimi i javës”. Përkthim të mbarë! Artikujt i gjeni këtu! --Vyolltsa (diskutimet) 19 prill 2021 17:08 (CEST)[reply]

Does Albanian Wikipedia want to be among the first wikis to get previews for references?[Redakto nëpërmjet kodit]

[Sorry, for writing in English. It would be great if you could add a translation.]

Reference Previews and Page Previews next to each other.

In the near future, editors and readers can get pop-ups for references in the same style as Page Previews: The feature called Reference Previews will soon be deployed to a first group of wikis as a default feature. Reference Previews show you a reference in a small pop-up when you hover over the reference number in square brackets. This way, you can look up a reference without jumping down to the bottom of the page. More than 1,500 people on sq.wikipedia are currently testing Reference Previews as a beta feature. After many months of testing, bug fixing and other improvements, the feature will soon be enabled as a default feature on German, Arabic and Hebrew Wikipedia, probably on May 5.

Would Albanian Wikipedia also want to get the feature early? We were thinking it would be a good candidate because on Albanian Wikipedia, there is no default gadget for previewing references yet. (Here’s a link to translatewiki, where the interface of the feature can be translated).

If you want to know more about the feature, please have a look at the project page or write me a message on my talk page. We would be very happy to have Albanian Wikipedia on board! -- For the Technical Wishes team at Wikimedia Germany, Johanna Strodt (WMDE) (talk) 21 prill 2021 11:21 (CEST)[reply]

Suggested Values[Redakto nëpërmjet kodit]

Timur Vorkul (WMDE) 22 prill 2021 16:08 (CEST)[reply]

Invitation for Wikipedia Pages Wanting Photos 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello there,

We are inviting you to participate in Wikipedia Pages Wanting Photos 2021, a global contest scheduled to run from July through August 2021.

Participants will choose among Wikipedia pages without photo images, then add a suitable file from among the many thousands of photos in the Wikimedia Commons, especially those uploaded from thematic contests (Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc.) over the years.

In its first year (2020), 36 Wikimedia communities in 27 countries joined the campaign. Events relating to the campaign included training organized by at least 18 Wikimedia communities in 14 countries.

The campaign resulted in the addition of media files (photos, audios and videos) to more than 90,000 Wikipedia articles in 272 languages.

Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP) offers an ideal task for recruiting and guiding new editors through the steps of adding content to existing pages. Besides individual participation, the WPWP campaign can be used by user groups and chapters to organize editing workshops and edit-a-thons.

The organizing team is looking for a contact person to coordinate WPWP participation at the Wikimedia user group or chapter level (geographically or thematically) or for a language WP. We’d be glad for you to reply to this message, or sign up directly at WPWP Participating Communities.

Please feel free to contact Organizing Team if you have any query.

Kind regards,
Tulsi Bhagat
Communication Manager
Wikipedia Pages Wanting Photos Campaign
Message delivered by MediaWiki message delivery (diskutimet) 2 maj 2021 08:24 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje miq, pas dy javësh të suksesshme në përkthimin e artikujve për kafshët dhe strukturimit të artikujve për të drejtat e punëtorëve, ‘Bashkëpunimi i javës’ vijon përsëri me kafshët e egra, si edhe me një temë jashtëzakonisht domethënëse për lirinë e shtypit. 5 maji është Dita Botërore e Lirisë së Shtypit. Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të shkruani e të përktheni për ketë. Përkthim të mbarë! Artikujt i gjeni këtu! --Vyolltsa (diskutimet) 3 maj 2021 09:59 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Për dy javët në vazhdim në “Bashkëpunimi i javës”, Grupi ynë ju prezanton një temë tepër domethënëse për shoqërinë shqiptare që ka të bëjë me Ditën Ndërkombëtare të Familjes. Krahas kësaj teme, rubrika përmban edhe temën për kafshët e kopshtit zoologjik. Ju ftojmë të bashkoheni me ne për të pasuruar Wikipedia-n me këto tema. Përkthim të mbarë! --Vyolltsa (diskutimet) 17 maj 2021 09:10 (CEST)[reply]

Dhimitër Ilo[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello, my dear friends from sqWikipedia. Sorry for writing here in English. Can you tell me why Dhimitër Ilo didn't sign the Declaration of Independence in 1912? – Donarius (diskutimet) 22 maj 2021 12:23 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje miq të dashur. Si gjithmonë Grupi ynë ju fton të merrni pjesë në “Bashkëpunimi i javës” për të përkthyer, shkruar, rishikuar artikuj rreth Ditës Botëore të Mjedisit, pa lënë mënjanë edhe artikujt rreth kafshëve të egra. Përktheni një artikull sot, për ta lexuar Wikipedia-n mot! Artikujt i gjeni këtu. Punë të mbarë! --Vyolltsa (diskutimet) 31 maj 2021 09:14 (CEST)[reply]

Universal Code of Conduct News – Issue 1[Redakto nëpërmjet kodit]

Universal Code of Conduct News
Issue 1, June 2021Read the full newsletter


Welcome to the first issue of Universal Code of Conduct News! This newsletter will help Wikimedians stay involved with the development of the new code, and will distribute relevant news, research, and upcoming events related to the UCoC.

Please note, this is the first issue of UCoC Newsletter which is delivered to all subscribers and projects as an announcement of the initiative. If you want the future issues delivered to your talk page, village pumps, or any specific pages you find appropriate, you need to subscribe here.

You can help us by translating the newsletter issues in your languages to spread the news and create awareness of the new conduct to keep our beloved community safe for all of us. Please add your name here if you want to be informed of the draft issue to translate beforehand. Your participation is valued and appreciated.

 • Affiliate consultations – Wikimedia affiliates of all sizes and types were invited to participate in the UCoC affiliate consultation throughout March and April 2021. (continue reading)
 • 2021 key consultations – The Wikimedia Foundation held enforcement key questions consultations in April and May 2021 to request input about UCoC enforcement from the broader Wikimedia community. (continue reading)
 • Roundtable discussions – The UCoC facilitation team hosted two 90-minute-long public roundtable discussions in May 2021 to discuss UCoC key enforcement questions. More conversations are scheduled. (continue reading)
 • Phase 2 drafting committee – The drafting committee for the phase 2 of the UCoC started their work on 12 May 2021. Read more about their work. (continue reading)
 • Diff blogs – The UCoC facilitators wrote several blog posts based on interesting findings and insights from each community during local project consultation that took place in the 1st quarter of 2021. (continue reading)

--MediaWiki message delivery (diskutimet) 12 qershor 2021 01:06 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, ‘Bashkëpunimi i javës’ do të vijojë me një temë tjetër po aq interesante sa të tjerat që janë paraqitur më përpara. Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të shkruani e të përktheni rreth Ditës Botërore të Muzikës. Le të përpiqemi të bëjmë muzikë me anë të artikujve në Wikipedia. Artikujt i gjeni këtu! Përkthim të mbarë! --Vyolltsa (diskutimet) 14 qershor 2021 09:09 (CEST)[reply]

Wikimania 2021: Individual Program Submissions[Redakto nëpërmjet kodit]

Wikimania logo with text 2.svg

Dear all,

Wikimania 2021 will be hosted virtually for the first time in the event's 15-year history. Since there is no in-person host, the event is being organized by a diverse group of Wikimedia volunteers that form the Core Organizing Team (COT) for Wikimania 2021.

Event Program - Individuals or a group of individuals can submit their session proposals to be a part of the program. There will be translation support for sessions provided in a number of languages. See more information here.

Below are some links to guide you through;

Please note that the deadline for submission is 18th June 2021.

Announcements- To keep up to date with the developments around Wikimania, the COT sends out weekly updates. You can view them in the Announcement section here.

Office Hour - If you are left with questions, the COT will be hosting some office hours (in multiple languages), in multiple time-zones, to answer any programming questions that you might have. Details can be found here.

Best regards,

MediaWiki message delivery (diskutimet) 16 qershor 2021 06:18 (CEST)[reply]

On behalf of Wikimania 2021 Core Organizing Team

Editing news 2021 #2[Redakto nëpërmjet kodit]

24 qershor 2021 16:14 (CEST)

Server switch[Redakto nëpërmjet kodit]

SGrabarczuk (WMF) 27 qershor 2021 03:19 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Tema e radhës në “Bashkëpunimi i javës” është rreth 2 korrikut 1990. Kjo datë është shumë me interes në historinë e Shqipërisë dhe të Kosovës, pasi shënojnë një pikë kthese në klimën e ndryshimeve historike të këtyre vendeve. Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të shkruani e të përktheni për kushtetutën e Kosovës si dhe hapjen e ambasadave e eksodin e shqiptarëve në Evropë në 2 korrik 1990. Punë të mbarë! Artikujt i gjeni këtu! --Vyolltsa (diskutimet) 28 qershor 2021 09:19 (CEST)[reply]

Summer of Wikivoyage 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të merrni pjesë në fushatën "Summer of Wikivoyage 2021" Kosovë dhe Shqipëri e cila do të zhvillohet nga dt. 7 korrik deri në dt. 1 gusht 2021 dhe kulmon me editatonin online/offline më dt. 31 korrik - 1 gusht. Artikujt do të shkruhen në gjuhën angleze. Mirëpresim të gjithë të interesuarit që dëshirojnë të shtojnë informacione të atraksioneve turistike, lokaleve të ushqimit, kafeneve e bareve, akomodimit, linjave të transportit, etj. Wikivoyage është një projekt më informal se Wikipedia, pasi nuk kërkon të vendosen referime dhe është mundësi shumë e mirë për të kontribuar në turizmin e Shqipërisë dhe Kosovës. Për më shumë shihni faqen e fushatës. --Vyolltsa (diskutimet) 7 korrik 2021 16:17 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje miq, rubrika “Bashkëpunimi i javës” këtë javë përmban një temë tepër aktuale, që është riviera shqiptare. Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të shkruani rreth vendeve e plazheve tona. Le “të pushojmë shqip” duke shkruar, përmirësuar dhe përkther për rivierën tonë të bukur. Punë të mbarë! Artikujt i gjeni këtu! --Vyolltsa (diskutimet) 12 korrik 2021 09:17 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje miq, rubrika “Bashkëpunimi i javës” vjen me një tjetër temë rreth monumenteve natyrore shqiptare, e cila na prezanton me parqet komëbtare shqiptare. Grupi i Përdoruesve Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe ju fton të shkruani, përmirësoni dhe strukturoni artikujt për pasurinë natyrore të parqeve kombëtare këtu. --Vyolltsa (diskutimet) 26 korrik 2021 09:20 (CEST)[reply]

Edit-a-thon Summer of Wikivoyage[Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të merrni pjesë në editatonin "Summer of Wikivoyage 2021" Kosovë dhe Shqipëri e cila do të zhvillohet nga dt. 31 korrik -1 gusht 2021. Artikujt do të shkruhen në gjuhën angleze. Mirëpresim të gjithë të interesuarit që dëshirojnë të shtojnë informacione të atraksioneve turistike, lokaleve të ushqimit, kafeneve e bareve, akomodimit, linjave të transportit, etj. Wikivoyage është një projekt më informal se Wikipedia, pasi nuk kërkon të vendosen referime dhe është mundësi shumë e mirë për të kontribuar në turizmin e Shqipërisë dhe Kosovës. Për më shumë shihni faqen e fushatës. Vyolltsa (diskutimet) 29 korrik 2021 10:20 (CEST)[reply]

Delay of the 2021 Board of Trustees election[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello,

We are reaching out to you today regarding the 2021 Wikimedia Foundation Board of Trustees election. This election was due to open on August 4th. Due to some technical issues with SecurePoll, the election must be delayed by two weeks. This means we plan to launch the election on August 18th, which is the day after Wikimania concludes.

For information on the technical issues, you can see the Phabricator ticket.

We are truly sorry for this delay and hope that we will get back on schedule on August 18th. We are in touch with the Elections Committee and the candidates to coordinate next steps. We will update the Board election Talk page and Telegram channel as we know more. Kindly, --Mehman (WMF) (diskutimet) 3 gusht 2021 19:36 (CEST)[reply]

Fushata "Wikipedia Pages Wanting Photos"[Redakto nëpërmjet kodit]

Muaji i gushtit i dedikohet fushatës “Wikipedia Pages Wanting Photos” (Faqet e Wikipedia-s pa Foto ). Kjo është një fushatë e përvitshme që thërret Wikipedian-ë, kontribues e redaktorë të projekteve të Wikipedia-s shumëgjuhëshe e komunitetet nga e gjithë bota të vendosin fotografi brenda artikujve pa ilustrime. Fushata ka për qëllim promovimin e përdorimit të skedarëve të medias dixhitale të mbledhura ndër konkurset e fotografive të zhvilluara nga projektet e Wikimedia-s. Grupi i përdoruesve - Wikimedianët e gjuhës shqipe ju fton të merrni pjesë t’i vendosni foto artikujve të Wikipedia-s të cilave u mungojnë foto ilustruese. Për më shumë informacion, lexoni këtu. Vyolltsa (diskutimet) 4 gusht 2021 15:16 (CEST)[reply]

New Wikipedia Library collections and design update (August 2021)[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello Wikimedians!

The TWL OWL says log in today!

The Wikipedia Library is pleased to announce the addition of new collections, alongside a new interface design. New collections include:

Additionally, De Gruyter and Nomos have been centralised from their previous on-wiki signup location on the German Wikipedia. Many other collections are freely available by simply logging in to The Wikipedia Library with your Wikimedia login!

We are also excited to announce that the first version of a new design for My Library was deployed this week. We will be iterating on this design with more features over the coming weeks. Read more on the project page on Meta.

Lastly, an Echo notification will begin rolling out soon to notify eligible editors about the library (T132084). If you can translate the notification please do so at TranslateWiki!

--The Wikipedia Library Team 11 gusht 2021 15:23 (CEST)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Request for comment notification[Redakto nëpërmjet kodit]

Here is a link to a RFC on Meta concerning all Wikimedia projects. Best, Lionel Scheepmans (diskutimet) 17 gusht 2021 02:11 (CEST)[reply]

Universal Code of Conduct - Enforcement draft guidelines review[Redakto nëpërmjet kodit]

The Universal Code of Conduct Phase 2 drafting committee would like comments about the enforcement draft guidelines for the Universal Code of Conduct (UCoC). This review period is planned to begin 17 August 2021.

Community and staff members collaborated to develop these draft guidelines based on consultations, discussions, and research. These guidelines are not final but you can help move the progress forward. Provide comments about these guidelines by 17 October 2021. The committee will be revising the guidelines based upon community input.

Everyone may share comments in a number of places. Facilitators welcome comments in any language on the draft review talk page or by email. Comments can also be shared on talk pages of translations, at local discussions, or during round-table discussions and conversation hours.

There are planned live discussions about the UCoC enforcement draft guidelines:

Wikimania 2021 session (recorded 16 August)
Conversation hours - 24 August, 31 August, 7 September @ 03:00 UTC & 14:00 UTC
Roundtable calls - 18 September @ 03:00 UTC & 15:00 UTC

The facilitation team supporting this review period hopes to reach a large number of communities. Having a shared understanding is important. If you do not see a conversation happening in your community, please organize a discussion. Facilitators can assist you in setting up the conversations.

Discussions will be summarized and presented to the drafting committee every two weeks. The summaries will be published here.

Please let me know if you have any questions. MNadzikiewicz (WMF) (diskutimet) 18 gusht 2021 13:12 (CEST)[reply]

WPWP Edit-a-thon 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

Të martën, më 31 gusht, Grupi i Përdoruesve Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe do të organizojë editatonin online për fushatën “Wikipedia Pages Wanting Photos”. Me anë të këtij editatoni, ne synojmë të punojmë me Wikipedian-ë të rinj apo me eksperiencë për të ilustruar artikujt në Wikipedia që nuk kanë foto, pasi fushata promovon përdorimin e medias dixhitale të mbledhura në konkurset e fotografive të zhvilluara nga projektet e Wikimedia-s. Editatoni do të zhvillohet në orën 17:00 deri në 20:00, në këtë dhomë virtuale: https://meet.jit.si/WPWPEdit-a-thon2021 Megjithatë, ju mund të ilustroni artikujt edhe para editatonit online duke u regjistruar në Outreach Dashboard. Ritamaliqi (diskutimet) 27 gusht 2021 10:48 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Tema e radhës në “Bashkëpunimin e javës” është për Shën Terezën. Papa San Francesku do të shprehej për Nënë Terezën kështu: "Shenjtëria e saj është aq pranë nesh, aq e ëmbël dhe e frytshme, sa dashur pa dashur do të vijojmë ta quajmë ‘Nënë Tereza’”. Grupi i Përdoruesve Wikimedianët e Gjuhës Shqipe ju fton të kontribuoni të përmirësoni, shkruani e strukturoni artikuj për Nënë Terezën tonë. Artikujt i gjeni këtu.--Vyolltsa (diskutimet) 6 shtator 2021 09:34 (CEST)[reply]

The 2022 Community Wishlist Survey will happen in January[Redakto nëpërmjet kodit]

SGrabarczuk (WMF) (talk) 7 shtator 2021 02:23 (CEST)[reply]

Call for Candidates for the Movement Charter Drafting Committee ending 14 September 2021[Redakto nëpërmjet kodit]

Movement Strategy announces the Call for Candidates for the Movement Charter Drafting Committee. The Call opens August 2, 2021 and closes September 14, 2021.

The Committee is expected to represent diversity in the Movement. Diversity includes gender, language, geography, and experience. This comprises participation in projects, affiliates, and the Wikimedia Foundation.

English fluency is not required to become a member. If needed, translation and interpretation support is provided. Members will receive an allowance to offset participation costs. It is US$100 every two months.

We are looking for people who have some of the following skills:

 • Know how to write collaboratively. (demonstrated experience is a plus)
 • Are ready to find compromises.
 • Focus on inclusion and diversity.
 • Have knowledge of community consultations.
 • Have intercultural communication experience.
 • Have governance or organization experience in non-profits or communities.
 • Have experience negotiating with different parties.

The Committee is expected to start with 15 people. If there are 20 or more candidates, a mixed election and selection process will happen. If there are 19 or fewer candidates, then the process of selection without election takes place.

Will you help move Wikimedia forward in this important role? Submit your candidacy here. Please contact strategy2030(_AT_)wikimedia.org with questions.

Xeno (WMF) 10 shtator 2021 19:02 (CEST)[reply]

Server switch[Redakto nëpërmjet kodit]

SGrabarczuk (WMF) (diskuto) 11 shtator 2021 02:45 (CEST)[reply]

Talk to the Community Tech[Redakto nëpërmjet kodit]

ltr

Read this message in another languagePlease help translate to your language

Hello!

As we have recently announced, we, the team working on the Community Wishlist Survey, would like to invite you to an online meeting with us. It will take place on September 15th, 23:00 UTC on Zoom, and will last an hour. Click here to join.

Agenda

Format

The meeting will not be recorded or streamed. Notes without attribution will be taken and published on Meta-Wiki. The presentation (first three points in the agenda) will be given in English.

We can answer questions asked in English, French, Polish, and Spanish. If you would like to ask questions in advance, add them on the Community Wishlist Survey talk page or send to sgrabarczuk@wikimedia.org.

Natalia Rodriguez (the Community Tech manager) will be hosting this meeting.

Invitation link

See you! SGrabarczuk (WMF) (diskuto) 11 shtator 2021 05:03 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Miq Wikipedianë, “Bashkëpunimi i javës” na sjell në vëmendje një ditë tepër interesante që është Dita Evropiane e Gjuhëve. Wikimedians of Albanian Language User Group ka grupuar një listë me tema për gjuhët dhe kulturën që përcjellin te njerëzit pa lënë mënjanë edhe rëndësinë e mësimit të gjuhëve të huaja. Bashkohuni edhe ju me ne për përkthimin dhe përmirësimin e këtyre artikujve. Për më shumë, vizitoni linkun.--Vyolltsa (diskutimet) 20 shtator 2021 08:27 (CEST)[reply]

Select You the question statements for candidates of Drafting Committee Movement Charter[Redakto nëpërmjet kodit]

Into 2021-10-04 11:59:59 UTC you can select question statements for the candidates of Drafting Committee Movement Charter. ✍️ Dušan Kreheľ (diskutimet) 30 shtator 2021 04:00 (CEST)[reply]

Faqet udhëzuese[Redakto nëpërmjet kodit]

Gjatë këtyre ditëve kam qenë duke punuar me modulet e stampat që përbëjnë pjesën kryesore të infrastrukturës teknike të faqeve udhëzuese (/doc subpages).

Duke filluar që sot mund të vihet re një lehtësim për të shtuar nënfaqet shoqëruese për modulet e stampat nga përdoruesit që punojnë me importimin e krijimin e tyre. Wikipedia shqip është shumë pak e mbuluar me shpjegime në infrastrukturën e saj teknike kështu që do t'ju lutesha të ndihmonit në këtë gjë nëse mundeni.

Përdoruesit e painteresuar në punën me stampat e modulet mund të ndalojnë së lexuari këtu. Kushdo tjetër mund të vazhdojë më poshtë për më shumë hollësi.


Disa nga modulet e përditësuar/importuar përfshijnë: Module:Documentation, Module:High-use, Module:Transclusion count, Module:Lua banner, Module:Uses TemplateStyles, të shoqëruar nga stampat e kategoritë përkatëse.

Disa nga stampat e përditësuara/importuara përfshijnë: {{documentation subpage}}, {{sandbox other}}, {{Template test cases notice}}, {{Test case}}, {{module rating}}.

Ndryshimet në fjalë prekin dhe hapësirat eksperimentuese si faqet e livadheve dhe faqet e provëzave, faqe që lejojnë provimin e funksionalitetit të stampave e moduleve përpara përdorimit të tyre masiv, krijimi e përditësimi i të cilave është lehtësuar.

Hollësi të tjera:

 • Faqet /doc subpages, të ashtuquajtura "dokumentacion" në shqip, janë standardizuar të gjitha nën termin "udhëzues", një term më miqësor ndaj përdoruesve me një përqasje jo teknike, (more new user-friendly). Megjithatë adresa për krijimin e tyre nuk ndryshon: Ato gjithmonë do të gjenden nën formatin Stampa/doc ose Moduli/doc. Kjo për shkak të standardizimit teknik botëror, për të ndërveprim të lehtë mes stampave e moduleve të tjera. Aktualisht anglishtja sundon nën aspektin teknik.
 • Për të njëjtën arsye, një mori prej më shumë se 600 faqesh me prapashtesën /dok po riemërohen gradualisht nga unë në /doc.
 • Gjatë këtij procesi po vihet re që ndjekja e një standardi të ndryshëm nga EnWiki për faqet e ashtuquajtura "Livadhe" këtu po sjell vështirësi në ndërveprimin teknik mes stampave. Importimi i çdo stampe që ndërlidhet me /sandbox duhet ndryshuar manualisht në /Livadhi në mënyrë që të përdoret në kapacitetin e saj të plotë. Për këtë arsye ka mundësi që në të ardhmen e afërt të ndërmarrim një riemërtim masiv standardizues për /Livadhi/sandbox. Kjo do të funksinojë në të njëjtën mënyrë maskuese si rasti i faqeve udhëzuese më sipër ku lexuesit e zakonshëm do të shohin termin "Livadhi" (ose çfarëdolloj termi tjetër) ndërkohë që pjesa teknike do të funksionojë me prapashtesën /sandbox.
 • Infrastruktura e përditësuar e nënfaqeve shoqëruese ka sjellë dhe faqet provëza (/testcases). Si në rastet më sipër ato janë "të maskuara" në një term shqip ndërkohë që prapashtesa mbetet në anglisht.
 • Aktualisht, CTT lejon mundësinë e përkthimit të çdo hapësire (kategori, portale, etj.) përveç atyre dedikuar moduleve e stampave. Së shpejti do të kërkoj për shtimin e dy hapësirave të munguara për të lejuar përkthimin automatik të faqeve bashkëshoqëruese udhëzuese. Gjithashtu do të propozoj për një ndryshim teknik që sugjeron automatikisht e përkthimin e faqeve udhëzuese nëpërmjet CTT të stampave e moduleve që u mungojnë ato menjëherë sapo lidhen në Wikidata. - Klein Muçi (diskutimet) 3 tetor 2021 13:46 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Në dy javët në vazhdim, rubrika “Bashkëpunimi i javës” përmban artikuj rreth Ditës Botërore të Mësuesit e cila festohet çdo vit më 5 tetor. Kjo ditë është një mundësi për të reflektuar rolin që mësuesit dhe edukatorët kanë pasur në jetën tonë. E, teksa kujtojmë kohën në bankat shkollore, bashkohuni me Grupin e Përdoruesve - Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe për të përkthyer e përmirësuar artikuj me këtë temë. Bashkohuni edhe ju me ne për përkthimin dhe përmirësimin e këtyre artikujve. Për më shumë, vizitoni linkun.--Vyolltsa (diskutimet) 4 tetor 2021 09:54 (CEST)[reply]

Wiki Loves Photowalk[Redakto nëpërmjet kodit]

WoALUG-u do të financojë fotografë individualë për udhëtime fotografimi (photowalk). 2-4 personave do t'u heqim shpenzimet për të realizuar udhëtim në zona ende të pambuluara të Shqipërisë dhe Kosovës me fotografi në Wikipedia dhe Wikimedia Commons. Aktiviteti është argëtues. Duhet të keni talent në fotografi. Mund të udhëtoni vetëm ose me dikë tjetër (njëri ose të dy mund të jeni fotografë).

WoALUG-u mbulon shpenzimet e rrugës, ushqimin dhe fjetjen. Puna është vullnetare në Wikipedia. Na dërgoni një email në info@wikimediashqip.org deri më 14 tetor, ku na tregoni talentin tuaj, planin për realizimin e udhëtimit 2 apo 3-ditorë, buxhetin që kërkoni dhe sa fotografi mendoni të realizoni. Udhëtimi dhe ngarkimi i fotove në Commons duhet të bëhet brenda 6 javësh. Ritamaliqi (diskutimet) 7 tetor 2021 09:27 (CEST)[reply]

Voting for the election for the members for the Movement Charter drafting committee is now open[Redakto nëpërmjet kodit]

Voting for the election for the members for the Movement Charter drafting committee is now open. In total, 70 Wikimedians from around the world are running for 7 seats in these elections.

Voting is open from October 12 to October 24, 2021.

The committee will consist of 15 members in total: The online communities vote for 7 members, 6 members will be selected by the Wikimedia affiliates through a parallel process, and 2 members will be appointed by the Wikimedia Foundation. The plan is to assemble the committee by November 1, 2021.

Learn about each candidate to inform your vote in the language that you prefer: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Candidates>

Learn about the Drafting Committee: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee>

We are piloting a voting advice application for this election. Click yourself through the tool and you will see which candidate is closest to you! Check at <https://mcdc-election-compass.toolforge.org/>

Read the full announcement: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Go vote at SecurePoll on: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Best,

Movement Strategy & Governance Team, Wikimedia Foundation

Xeno (WMF) 14 tetor 2021 04:25 (CEST)[reply]

Kandidaturë për burokrat[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje!

Dua të lajmëroj se kam hedhur kandidaturën për burokrat. Arsyet dhe motivimi gjenden këtu. Po aty mund të votoni për mua si dhe të më bëni pyetje në lidhje me kandidimin tim. Kandidimi i fundit për burokrat në Wikipedia-n shqip ka qenë para më shumë se 12 viteve kështu që do t'ju ftoja të gjithëve të jepnit votën e mendimin tuaj në lidhje me këtë gjë, qofshin ato dhe negative.

Ju faleminderit! :) - Klein Muçi (diskutimet) 8 tetor 2021 14:14 (CEST)[reply]

@Euriditi, @Puntori, përmendje për lajmërim si burokratët në detyrë. Liridoni ka marrë pjesë tashmë në votime. - Klein Muçi (diskutimet) 15 tetor 2021 16:51 (CEST)[reply]

Lehtësime teknike në faqet e rëndësishme[Redakto nëpërmjet kodit]

Tashmë faqet WP:AMK, WP:APK, WP:RB dhe Wikipedia:Administrata ofrojnë mundësinë e butonave dhe faqeve me tekst të paraformatuar për të lehtësuar krijimin e kandidaturave dhe kërkesave për miratim.

WP:RB ka dhe një pasqyrë të gjendjes aktuale të krejt robotëve funksional aktualisht në komunitet, shoqëruar me kërkesat përkatëse. - Klein Muçi (diskutimet) 11 tetor 2021 17:18 (CEST)[reply]

Wikipedia:Faqe për grisje i bashkohet faqeve të rëndësishme që ofrojnë lehtësime teknike me tekst të paraformatuar e butona.
Infrastruktura ekzistuese teknike e shtigjeve (shortcut në anglisht) përmirësohet e përkthehet. Shumica e faqeve të rëndësishme përmbajnë tashmë dhe listën e shtigjeve për të vajtur te to.
WP:FG dhe WP:RB i bashkohen listës anësore si faqe të rëndësishme me përkthime në 5 gjuhë, si lidhjet e tjera te ajo listë. Këto do të jenë dhe shtesat e fundit aty, të paktën për të ardhmen e afërt. - Klein Muçi (diskutimet) 15 tetor 2021 14:27 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Këtë herë rubrika “Bashkëpunimi i javës” përmban artikuj rreth Ditës Botërore të Trashëgimisë Audiovizale. Më 27 tetor 2005, UNESCO vendosi që ta shënonte si ditën e ndërgjegjësimit të shoqërisë për trashëgiminë dhe ruajtjen e përmbajtjes audiovizale. E, teksa Shqipëria dhe Kosova organizojnë aktivitete për të ruajtuar memorien audiovizuale, bashkohuni me Grupin e Përdoruesve - Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe për të përkthyer e përmirësuar artikuj me këtë temë. Për më shumë, vizitoni faqen. Vyolltsa (diskutimet) 18 tetor 2021 09:10 (CEST)[reply]

Paneli i ndihmës[Redakto nëpërmjet kodit]

Tashmë në çdo faqe të Wikipedia-s (përveç asaj kryesore dhe faqeve të ashtuquajtura "të veçanta") ofrohet mundësia e përdorimit të panelit të ndihmës.

Te parapëlqimet aktivizoni pjesën Enable the editor help panel dhe do t'ju shfaqet një sferë blu me një pikëpyetje të bardhë në pjesën e poshtme djathtas të ekranit. Me anë të saj mund të bëhet çfarëdolloj pyetjeje në lidhje me Wikipedia-n që do të shfaqet në faqen ND:PP, automatikisht e firmosur nga përdoruesi dhe me nje lidhje me faqen ku u bë pyetja. Për këtë arsye kërkohen disa vullnetarë me pak përvojë që ta mbajnë faqen e mësipërme nën mbikqyrje dhe të ndihmojnë në dhënien e përgjigjeve me mirësjellje ndaj pyetjeve që mund të bëhen. - Klein Muçi (diskutimet) 20 tetor 2021 02:15 (CEST)[reply]

Duke vazhduar me ndryshimet për përdoruesit e rinj, paneli i ndihmës dhe një faqe e re përdoruesi (e quajtur aktualisht "homepage") janë automatikisht të aktivizuara për çdo llogari të re që krijohet. Duke nisur që nga sot, të gjithë llogarive të reja do t'u caktohet automatikisht dhe një kujdestar. Për të vendosur veten si kujdestar, ju lutemi të ndiqni udhëzimet në faqen këtu. Për të qenë një kujdestar mjafton vetëm të jeni të sjellshëm e të dini bazat e punës në Wikipedia. Jemi në kërkim të regjistrimeve tuaja! :) -

Growth Newsletter #19[Redakto nëpërmjet kodit]

26 tetor 2021 20:36 (CEST)

Përditësim i kutive informuese (infobox)[Redakto nëpërmjet kodit]

Kutitë informuese në SqWiki nuk janë përditësuar prej vitesh. Përditësimi i tyre është lakuar prej disa kohësh por është shtyrë gjithmonë sepse është një proces që detyrimisht do të pasohej me rrëmujë ndër artikuj për shkak të përdorimit të madh të tyre. Këto ditë, duke pasur tashmë dhe një robot në ndihmë për ndryshimet e nevojshme, mora guximin ta hedh atë hap për të nisur një përditësim gradual të të gjitha stampave të kutive informuese në projekt.

Përditësimi do të jetë dobiprurës në dy drejtime:

 1. Do të rregullojë gabimet sintaksore të kodit, numri i të cilave ka vajtur në disa dhjetëra mijëra;
 2. Do të lejojë një përdorim më të mirë të CTT, mënyra më e përdorur së fundmi për shkrimin e artikujve të rinj;

Çfarë përfshin përditësimi?[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampat në komunitetet wiki njëherë e një kohë shkruheshin me wikimarkup, njëlloj si tekstet e artikujve. Me kalimin e kohës, pjesë e këtyre komuniteteve filloi të bëhej gjuha e programimit Lua si pjesë e zgjatimit Scribunto. Lua lejon shkrimin e moduleve që bëjnë të njëjtën punë si stampat por në një mënyrë shumë më efikase. Për ta thënë më thjesht këtë: Për të kryer të njëjtin funksion me një modul Lua me anë të stampave me wikimarkup do të nevojiteshin shpeshherë dhjetëra stampa.

Since 2012 an extension, Scribunto, has existed that allows for the creation of "modules" — wiki pages written in the scripting language Lua — which can then be run within templates and standard wiki pages. Scribunto has been installed on Wikipedia and other Wikimedia sites since 2013, and is used heavily on those sites. Scribunto code runs significantly faster than corresponding wikitext code using ParserFunctions.

- nga artikulli Mediawiki.

Kjo gjë ka bërë që gradualisht stampat të evolojnë nga stampa me kod vetjak wikimarkup në thjesht thërritje (invocations) të funksioneve të përcaktuara në module Lua. Një modul Lua mund të përmbajë kodin e dhjetërave stampave njëkohësisht e të thërritet nga to me pjesë sipas nevojës. Kjo lehtëson përditësimet e tyre të ardhshme pasi na duhet të punojmë vetëm me një modul për të bërë ndryshime që më pas reflektohen njëkohësisht në të gjitha stampat thërritëse të tij. Ky është një nga ndryshimet e përfshira.

Ndryshimi i dytë ka të bëjë me standardizimin. Fillimisht stampat në komunitetet wiki krijoheshin nga individe të ndryshëm në mënyrë të pavarur sipas nevojës. Me rritjen e madhe të numrit të tyre, për arsye mirëmbajtjeje, filloi që kodi i disa prej tyre të bashkohej në një stampë të vetme. Për shembull, në EnWiki, nga stampa të ndryshme kutish informuse për muzikantët, aktorët, futbollistët, etj. u krijua 1 stampë e vetme e quajtur Template:Infobox person. Në SqWiki, për shembull, një ndryshim i tillë nuk reflektohet ende duke pasur akoma stampa si {{infobox muzikant}}, {{infobox futbollist}}, {{infobox aktor}}, etj.

A do të sjellë probleme te artikujt?[Redakto nëpërmjet kodit]

Smallem përpiqet që të sjellë sa më pak probleme të mundshme te artikujt kur përditëson stampat. Megjithatë mes versioneve të vjetra e të reja të stampave nuk ekziston përputhja e plotë e parametrave 1:1. Ato që mund të përditësohen, ndryshohen nga Smallem, të vjetrit që nuk kanë një homolog të ri, lihen siç janë dhe të rinjtë që nuk kanë një homolog të vjetër, lihen pa u vendosur. Një shembull për këtë është ndryshimi i stampave në lidhje me vendbanimet. Në versionin e vjetër kishte vetëm një parametër për sipërfaqen dhe njësia përcaktohej manualisht por në atë të riun ekzistojnë disa parametra të veçuar në bazë të njësisë që përdoret (kilometra apo milje). Smallem nuk mund ta bëjë këtë dallim kështu që kur stampa përditësohet, ai parameter lihet i vjetëruar. Kjo do të bëjë që problemi më i dukshëm ndër artikuj do të jetë ekzistenca e disa kategorive që lajmërojnë për parametra të munguar apo të vjetëruar por stampa nuk do të ketë probleme të dukshme vetë. Këto probleme teknike të mbetura do të rregullohen gradualisht me dorë ose, idealisht, me robotë në një të ardhme të afërt duke u shënjestruar me ndihmën e kategorive në fjalë. Klein Muçi (diskutimet) 27 tetor 2021 18:22 (CEST)[reply]

Bashkëpunimi i javës[Redakto nëpërmjet kodit]

Në rubrikën “Bashkëpunimi i javës” në dy javët në vazdim do të gjeni artikuj për Ditën Botërore të Shkencës për Paqe dhe Zhvillim. Kjo ditë shënon rolin e madh që ka shkenca duke ndikuar në paqen dhe zhvillimin e shoqërisë. Bashkohuni me Grupin e Përdoruesve - Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe për të përkthyer e përmirësuar artikuj me këtë temë. Për më shumë, klikoni këtu. Vyolltsa (diskutimet) 1 nëntor 2021 07:56 (CET)[reply]

Meet the new Movement Charter Drafting Committee members[Redakto nëpërmjet kodit]

The Movement Charter Drafting Committee election and selection processes are complete.

The committee will convene soon to start its work. The committee can appoint up to three more members to bridge diversity and expertise gaps.

If you are interested in engaging with Movement Charter drafting process, follow the updates on Meta and join the Telegram group.

With thanks from the Movement Strategy and Governance team

5 nëntor 2021 16:53 (CET)

Enabling Section Translation: a new mobile translation experience[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello Albanian Wikipedians!

Apologies as this message is not in your native language, Please help translate to your language.

The WMF Language team is pleased to let you know that we will like to enable the Section translation tool in Albanian Wikipedia. For this, our team will love you to read about the tool and test it so you can:

 • Give us your feedback
 • Ask us questions
 • Tell us how to improve it.

Below is background information about Section translation, why we have chosen your community, and how to test it.

Background information

Content Translation has been a successful tool for editors to create content in their language. More than one million articles have been created across all languages since the tool was released in 2015. The Wikimedia Foundation Language team has improved the translation experience further with the Section Translation. The WMF Language team enabled the early version of the tool in February in Bengali Wikipedia. Through their feedback, the tool was improved and ready for your community to test and help us with feedback to make it better.

Section Translation extends the capabilities of Content Translation to support mobile devices. On mobile, the tool will:

 • Guide you to translate one section at a time in order to expand existing articles or create new ones.
 • Make it easy to transfer knowledge across languages anytime from your mobile device.

Albanian Wikipedia seems an ideal candidate to enjoy this new tool since data shows significant mobile editing activity.

We plan to enable the tool on Albanian Wikipedia in the coming weeks if we get positive feedback about the tool from your community. After it is enabled, we’ll monitor the content created with the tool and process all the feedback. In any case, feel free to raise any concerns or questions you may already have in any of the following formats:

Try the tool

Before the enablement, you can try the current implementation of the tool in our testing instance. Once it is enabled on Albanian Wikipedia, you’ll have access to https://sq.wikipedia.org/wiki/Special:ContentTranslation with your mobile device. You can select an article to translate, and machine translation will be provided as a starting point for editors to improve.

Provide feedback

Please provide feedback about Section translation in any of the formats you are most comfortable with. We want to hear about your impressions on:

 • The tool
 • What you think about our plans to enable it
 • Your ideas for improving the tool.

Thanks, and we look forward to your feedback and questions.

UOzurumba (WMF) (diskutimet) 14 nëntor 2021 15:35 (CET) On behalf of the WMF Language team[reply]

PS: Sending your feedback or questions in English is particularly appreciated. But, you can still send them in the language of your choice.

@Berishasinan, maybe you'll have interest in participating in this study. - Klein Muçi (diskutimet) 14 nëntor 2021 15:41 (CET)[reply]


Section Translation tool enabled in Albanian Wikipedia[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello Albanian Wikipedians!

The WMF Language team is pleased to let you know that the Section Translation tool is now enabled in Albanian Wikipedia. It means you can translate real content one section at a time using your mobile devices with ease.

Now you can also start translating an article on your mobile device when you notice it is missing in Albanian. From a Wikipedia article in any language, switch languages and search for Albanian. If the article does not exist, an option to translate it will appear, as shown in the image below.

Image of the entry point

We have enabled this tool in your Wikipedia after communicating our intentions to enable it and there was no objections. This tool will be useful for your community since data shows significant mobile device activity in Albanian Wikipedia.

Content created with the tool will be marked with the “sectiontranslation” tag for the community to review. We’ll monitor the content created, but we are very interested in hearing about your experience using the tool and reviewing the content created with it.

So, enjoy the tool and provide feedback on improving it.

Thank you!

UOzurumba (WMF) (diskutimet) 10 dhjetor 2021 20:04 (CET)[reply]

Kritere të reja për administratorët dhe burokratët[Redakto nëpërmjet kodit]

Siç premtova në kandidaturën time si burokrat, dua të propozoj disa ndryshime në lidhje me kriteret aktuale për dorëheqjet e administratorëve dhe burokratëve. Aktualisht SqWiki nuk ka një rregullore bazë për dorëheqjet automatike për mungesë aktiviteti të administratorëve dhe burokratëve si shumë projekte të tjera. Në këto raste aplikohet parimi më bazik ku dikush me asnjë redaktim të vetëm për dy vjet rresht, merr një paralajmërim pasi kufiri kohor arrihet dhe nëse nuk aktivizohet brenda një kohe të caktuar, hiqet nga kujdestarët. Siç thashë, ky është parimi më bazik i mundshëm dhe kjo gjë bën që numri i administatorëve/burokratëve të shtohet në mënyrë fiktive kur de facto janë vetëm 1-2 përdorues aktivë. Një numër i lartë përdoruesish të privilegjuar joaktivë sjell një rrezik të shtuar për projektin sepse nëse përdoruesi ka humbur interesin për të, llogaritë mund të bien në duar të gabuara, fjalëkalimet mund të publikohen, etj. Gjithashtu për shumë përdorues të rinj kjo gjë është zakonisht burim ankesash të tipit "Pse nuk po bëhet X gjë akoma kur ka Y administratorë?!", pavarësisht se numri i vërtetë i administratorëve aktivë është goxha më i vogël se Y. Shumë shpesh ndodh që atyre t'u duhet t'u shkruajnë 10 përdoruesve nga lista e administratorëve derisa të gjejnë dikë që është aktiv e mund t'u japë përgjigje. Së fundmi, çfarë është dhe arsyeja kryesore që më nxit të bëj këtë propozim, shpeshherë në propozimet e reja thuhet shprehja "nuk kemi nevojë më për administratorë/burokratë të tjerë" pasi numri është rritur goxha. Kjo gjë pret hovin e vullnetarëve të rinj që mund të duan të ndihmojnë. Unë besoj se një sistem më dinamik, ku privilegjet dhurohen e hiqen lehtësisht sipas nevojës e kohës është më i frytshëm për projektin në përgjithësi.

Propozimi im është si më poshtë (më shumë për ide, mund të luajmë me shifrat):

 • Burokratët të kthehen në administratorë automatikisht (nga kujdestarët) nëse nuk bëjnë të paktën 50 redaktime në 1 vit;
 • Administratorët (përfshirë ato të ndërfaqes) të kthehen në përdorues të thjeshtë (nga kujdestarët) nëse nuk bëjnë të paktën 50 redaktime në 1 vit;

Mund të propozoni raporte të reja të redaktimeve e kohës po të dëshironi por ideja e përgjithshme është që vlerësimi të jetë vjetor (jo më shumë se 12 muaj), shifra të jetë e tillë që të tregojë përfshirje serioze në projekt dhe jo thjesht sa për të shtyrë afatin dhe mundësia që kjo shifër të arrihet të jetë e lartë për përdoruesit e zakonshëm, pa kërkuar vullnet të shtuar.

Ju rikujtoj dhe njëherë se raporti aktual është 1 redaktim në 2 vjet përpara se dikush të shpallet jo aktiv dhe të ndërhyjnë kujdestarët.

Kushdo është i mirëpritur të japë mendimin e tij ose të votojë pro apo kundër këtij ndryshimi. Duke qenë se bëhet fjalë për diçka me rëndësi për projektin, shpresoj për një përfshirje sa më të gjerë. - Klein Muçi (diskutimet) 14 nëntor 2021 12:33 (CET)[reply]

Si një përpjekje për të krijuar diskutim, po etiketoj tërë administratorët e burokratët në fuqi aktualisht.
@Euriditi, @Liridon, @Puntori, @1l2l3k, @AT44, @Olsi, @Planeti, @Tëfcí, @Βατο - Klein Muçi (diskutimet) 23 nëntor 2021 08:55 (CET)[reply]

Diskutim[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Jam dakord me propozimin "50 redaktime në 1 vit". Gjithashtu propozoj që të vendoset edhe një numër minimal i veprimeve të përgjithshme administrative/burokratike: bllokime; mbrojtje; ndryshime privilegjesh; fshirje. P.sh. të paktën 20 veprime në 1 vit. – Βατο (diskutimet) 23 nëntor 2021 14:20 (CET)[reply]
  @Βατο, mbase është ide më e mirë që të jenë thjesht veprimet administrative dhe jo së bashku me veprimet e thjeshta?
  Gjithashtu më duhet të saktësoj që me sa duket kujdestarët nuk vepruakan në lidhje me administratorët joaktivë duke gjykuar se me ta mund të merren burokratët. Nga një diskutim që pata në Meta, m'u la të kuptohej përciptazi kjo gjë. - Klein Muçi (diskutimet) 24 nëntor 2021 00:46 (CET)[reply]
@Klein Muçi, personalisht mendoj se aktiviteti duhet vlerësuar edhe me redaktime të thjeshta. Bëra provë dje me punë administrative të zakonshme: nga 11 veprime, 7 janë konkretisht administrative (koha 14:28 – 14:43) , dhe 4 janë redaktime të thjeshta në përmirësim të artikujve (koha 14:37 – 14:42). Shifrat mund të ndyshohen, si p.sh. 50 veprime administrative + 30 redaktime të thjeshta në vit. Duhen parë gjithashtu mendimet/propozimet e përdoruesve të tjerë, presim që të komentojnë. – Βατο (diskutimet) 24 nëntor 2021 11:33 (CET)[reply]
 • Me pelqen ideja. Eshte mire te kete edhe fuqi prapavepruese. --  // tëfcí // bisedho 24 nëntor 2021 12:27 (CET)[reply]
  @Tëfcí, mund të shkruash numrat minimale të redaktimeve dhe të veprimeve administrative që mendon të jenë të mjaftueshëm për vlerësimin e aktivitetit? Kjo mund të ndihmoj të arrihet një marrëveshje për kriteret e reja. Gjithashtu një sqarim: me "fuqi prapavepruese" propozon që privilegjet të hiqen direkt në rastet kur nuk plotësohen kushtet e reja sa të hyj në fuqi ky vendim? – Βατο (diskutimet) 24 nëntor 2021 13:45 (CET)[reply]
  Vendosja e nje numri fiks eshte gjithmone nje arbitraritet, prandaj nuk doja te shtoja dicka lidhur me kete, por gjithsesi e kuptoj nevojen per caktimin e nje pragu te editimeve. Mua me duken shume pak 50 editime ne vit, sidomos kur metojme te kemi administratore aktive ne Wiki. Mendoj qe nje prag me i larte do te rriste edhe cilesine edhe prestigjin e adminit. Edhe ata qe duan te behen admina do ta kishin me te qarte se cfare niveli i punes (vullnetare) duhet te mbahet. Mbase mbi 200 editime/vit do ishte nje prag me i pershtatshem. --   // tëfcí // bisedho 24 nëntor 2021 16:15 (CET)[reply]
  Sa per pyetjen e dyte: po, jam qe te hiqen privilegjet adminave perkates menjehere pasi te votohen ketu modalitetet e reja. E di qe perfshihem edhe une ketu :) --   // tëfcí // bisedho 24 nëntor 2021 16:22 (CET)[reply]
  Jam dakord me rritjen e shifrës për vlerësimin e aktivitetit, gjithashtu përveç 200 redaktime/vit që propozove mund të shtohen edhe 50 veprime administrative/vit që listova më sipër (të cilat në fakt tregojnë specifikisht punën si admin). Ndërsa për heqjen e privilegjeve mendoj se është më mirë që të lihet një afat pas hyrjes në fuqi të kritereve të reja, sepse deri sa të merret vendimi i ri, statusi administrator/burokrat është i njohur si i përhershëm (Wikipedia:Administrata, Wikipedia:Administratorët#Administrator i përhershëm). @Klein Muçi, ti çfarë mendon? – Βατο (diskutimet) 25 nëntor 2021 23:13 (CET)[reply]
  @Βατο, unë mendoj që nëse do të shkojmë në "mbretërinë e numrave të mëdhenj" është më mirë që të kemi vetëm veprimet administrative dhe kjo të jetë një shifër e madhe se sa të kemi një ndërthurje të këtyre të dyjave në shifra të vogla (megjithëse s'e di nëse 200 është shifër e vogël ose jo). Këtë prapë e them me rezerva sepse mendoj një skenar kur kemi disa administratorë aktivë dhe kur mirëfilltazi s'ka mjaftueshëm veprime administrative që mund të kryhen në total dhe praktikisht do të ketë luftë për ekzistencë pastaj. Plus kësaj duhet të sigurohemi dhe për pjesën teknike se si do ta realizojmë këtë që po themi. Duhet të jemi të vetëdijshëm që nëse s'duam të kërkojmë ndryshime teknike në Fabrikator, kriteret duhet të jenë gjëra që janë të kontrollueshme nga regjistrat se përndryshe kontrolli do të mbetet një koncept fiktiv. Madje duhet të gjejmë dhe mënyra praktike se si do të realizohet kjo gjë sepse, fjala bie, nëse biem dakord për 200 + 50 veprime në vit, do të ishte pak primitive dhe e pamundur që të rrinim të numëronim manualisht redaktimet një për një për çdo administrator. Domethënë, fillimisht dhe mund ta bëjmë por mirë do të ishte që të krijonim vegla për këtë gjë nëse duam të krijojmë një sistem që të mos harrohet pas vitit të parë. Ose të gjejmë kritere që verifikohen më lehtësisht. Kur e nisa këtë diskutim mendova se Meta do të kishte ndonjë mënyrë që i kontrollonte automatikisht këto kritere dhe përdoruesit që nuk i përmbushnin kriteret thjesht largoheshin automatikisht. Më vonë kuptova që jo vetëm që diçka e tillë nuk ekzistonte dhe veprimet kryheshin manualisht nga kujdestarët por dhe ato veprime që kryheshin, kryheshin vetëm për burokratët. Administratorët supozoheshin nën kujdes të burokratëve dhe edhe nëse ndalonin së përmbushuri kriteret në fjalë Meta nuk merrej me ta. Ndërsa, për sa i përket paralajmërimit, unë them që e meritojnë një paralajmërim të gjithë në të gjitha rastet, jo vetëm aktualisht por dhe atyre që në të ardhmen do të jenë pranë afateve për degradim. Së fundmi duhet të caktojmë dhe nëse kriteret do të jenë të njëjta për administratorët e burokratët apo jo. Dhe nëse po, çfarë ndodh me administratorët e burokratët? Degradohen plotësisht apo gradualisht? - Klein Muçi (diskutimet) 25 nëntor 2021 23:50 (CET)[reply]
  @Klein Muçi, prandaj vura limitën e 50 veprimeve administrative, më shumë mund të çojë në luftë për ekzistencë siç shkruajte sipër. Kontrolli i aktivitetit duhet të jetë puna e burokratëve, në qoftë se nuk ka mënyrë automatike, mund të bëhet manualisht, mendoj se nuk nevojitet shumë kohë për të numëruar 200 redaktime ose 50 veprime tek regjistri. Për sa i përket statusit burokrat, mendoj se duhet hequr bashkë me statusin administrator kur nuk plotësohen kriteret minimale të aktivitetit, por për burokratët mund të jetë mirë një afat më i gjatë sesa ai i administratorëve. – Βατο (diskutimet) 26 nëntor 2021 00:15 (CET)[reply]
  @Βατο, s'e kuptoj mirë fjalinë e fundit. A s'do të jetë afati i njëjtë për të gjithë (1 vit)? Nëse duam të zgjatim afatin, a mos është më mirë që koha të rrijë njëlloj ndërsa numri të përgjysmohet për të arritur të njëjtin efekt? Dhe çfarë i ndodh një burokrati nëse nuk plotëson kriteret minimale? Ngelet administrator dhe vitin tjetër po s'i plotësoi sërish kthehet në përdorues të zakonshëm apo kthehet direkt në përdorues të zakonshëm? Arsyeja pse pyes është se nëse kthehet direkt në përdorues të zakonshëm, duke pasur parasysh kriteret që kemi vendosur për marrjen e statusit burokrat (votim → admin provë → admin → votim për burokrat) duket si kthim goxha i madh mbrapa, krahasuar me çfarë ndodh po të jesh administrator. Për mendimin tim, degradimi duhet të jetë gradual që të lejojë e nxisë rikthimin në aktivitet të përdoruesit (prandaj thashë dhe për paralajmërimet). - Klein Muçi (diskutimet) 26 nëntor 2021 01:14 (CET)[reply]
  Shënim: Sapo kontrollova regjistrat dhe nuk paska 1 regjistër për veprimet administrative. Ka regjistra të ndarë për mbrojtjet, grisjet, bllokimet, etj. Nga ana tjetër ka veprime administrative që nuk kanë një regjistër përkatës. Për shembull, redaktimet në hapësirën Mediawiki janë veprime administrative teknikisht sepse mund të bëhen vetëm nga administratorët dhe përbëjnë një pjesë të mirë të punës së administratorëve por për to nuk ekziston një regjistër.
  Nga pikëpamja praktike po më duket gjithnjë e më i vështirë implementimi i këtyre ndryshimeve që po diskutojmë. Do të mundohem të shoh te EnWiki nëse kanë krijuar vegla për të menaxhuar situata të tilla. - Klein Muçi (diskutimet) 26 nëntor 2021 01:24 (CET)[reply]
  @Klein Muçi, për burokratët propozimet tona janë të ngjashme: për mua statuset burokrat + administrator hiqen të dy pas 2 vitesh pa aktivitet, ndërsa për ty hiqet statusi burokrat pas 1 viti pa aktivitet dhe statusi admin pas 1 viti tjetër pa aktivitet. Propozimi i parë jep më rëndësi statusit burokrat, sepse fitohet me procedura më të gjata. Duhet zgjedhur gjithashtu koha e paralajmërimit. Redaktimet në hapësirën Mediawiki nuk bëjnë pjesë tek logs. Personalisht mendoj që redaktimet dhe veprimet administrative mbrojtje dhe fshirje të quhen vetëm ata tek mainspace për vlerësimin e aktivitetit, por kjo çështje ka nevojë për më shumë mendime nga komuniteti. – Βατο (diskutimet) 26 nëntor 2021 02:49 (CET)[reply]
  @Βατο, ah... Kuptoj. Për mendimin tim duhet të mbetemi te caku kohor i një viti për të promovuar ca dinamizëm. Dhe degradimi gradual sjell mundësinë e riaktivizimit në rastin më të mirë. Për veprimet administrative s'jam i sigurt nëse duhet të përqendrohemi vetëm te hapësira e artikujve apo jo. Për shembull, aktiviteti im, në qoftë aktivitet i bollshëm për t'u marrë disi si shembull, ka dhe fshirje e mbrojtje te artikujt por po aq ka punime te faqet Mediawiki apo specifikisht te veglat (Mediawiki:Gadget...). Madje, kohët e fundit aktivitet të bollshëm kam pasur te filtrat e redaktimit që është "botë krejt më vete" me sa folëm më sipër. Pastaj, ka plot administratorë në EnWiki që duan të bëjnë vetëm rolin e mbrojtësit ndaj vandalizmit. Kështu e konceptojnë administrimin dhe s'bëjnë keq. Për këta përdorues aktiviteti kryesor është bllokimi i përdoruesve, IP-ve dhe grupeve të IP-ve (IP range), përdorues që do të quheshin joaktiv në sistemin e mësipërm.
  Domethenë që të jem i sinqertë, isha unë që e nisa propozimin me një sistem të tillë por teksa po flasim po vetëdijësohem që puna e administrimit paska forma të ndryshme që shkojnë përtej thjesht "x redaktime". - Klein Muçi (diskutimet) 26 nëntor 2021 12:26 (CET)[reply]
  Në fakt ka shumë llojë veprimesh/redaktime në disa hapësira (namespaces), edhe disa forma logs. Unë mendoj se 200 redaktime në mainspace, dhe 50 veprime (mbrojtje dhe fshirjemainspace, gjithashtu bllokime dhe ndryshime privilegjesh të përdoruesve), të jenë të mjaftueshme për të vlerësuar një administrator si aktiv. Degradimin gradual mund edhe ta mbështes, por mendoj se burokratëve duhet ti lejohet një kohë pa aktivitet më e gjatë se administratorëve të thjeshtë. Nevojitet një pjesëmarrje më të gjërë nga wikipedianët për të zgjedhur kriteret e reja. – Βατο (diskutimet) 26 nëntor 2021 15:58 (CET)[reply]
  @Klein Muçi, pashë që në it.wiki ekziston procedura për revokimin e statusit administrator për mungesë aktiviteti: [11], ku vlerësohen edhe: en:Wikipedia:Revision deletion, en:Help:Import, edhe kontributet tek hapësira MediaWiki. Mund të marrim shembuj nga aty. Meqenëse puna e administratorit nuk ëshë thjesht redaktimi i artikujve, mendoj se mund të vihet një numër minimal vetëm të veprimeve specifike administrative për vlerësimin e aktivitetit. – Βατο (diskutimet) 26 nëntor 2021 16:25 (CET)[reply]
 • Ideja është e mirë, më duket se edhe më herët e kemi diskutuar temën e njëjt, që bëri të kemi administratorë të përkohshëm, por do ishte shumë më mirë nëse privilegjet do ishin më fleksibil.--Liridon (diskutimet) 24 nëntor 2021 14:24 (CET)[reply]

Sot arrita të mësoja përfundimisht procedurën për heqjen e të drejtave të administratorëve. Administratorët dhe burokratët mund të hiqen vetëm nga kujdestarët. Kontrolli duhet bërë nga ne periodikisht për personat që nuk përmbushin kuotat e aktivitetit dhe më pas në një datë fikse mund të shkojmë e të kërkojmë heqjen e tyre në Meta, pasi të kemi bërë paralajmërimet e nevojshme.

@Βατο, e pashë çfarë më ke dërguar. Duke u nisur nga çfarë kemi folur më sipër, bie dakord personalisht në përgjithësi që kriteret të jenë: X + y brenda 1 viti, degradim gradual dhe paralajmërim 1 javë/1 muaj (?) para, gjatë së cilës përdoruesi ka kohë të kërkojë të përmbushë kriteret? (X = redaktime të përgjithshme, y = veprime administrative) Kontrollin mund ta bëjë një burokrat çdo 1 qershor. (Domethënë, atëherë do të dërgohet kërkesa te Meta po pati nevojë se kontrolli teknikisht duhet të bëhet ca më përpara që të kemi mundësi të dërgojmë paralajmërimet.) - Klein Muçi (diskutimet) 27 nëntor 2021 01:45 (CET)[reply]

LintErrors[Redakto nëpërmjet kodit]

Falë fushatës së ndërmarrë së fundmi për rregullimin e gabimeve sintaksore me wikitekst, numri i tyre aktualisht është përgjysmuar nga mbi 20000 në mbi 10000, një numër që për disa vite ka qenë vetëm në rritje. Synimi është që të zerohet së shpejti.

Përdoruesit e përfshirë:

Robotët e përfshirë:

Infrastruktura teknike e përdorur:

Ndryshimet e ardhshme:

Si mund të ndihmoni?

 1. Aktivizoni LintHint te Parapëlqimet;
 2. Shkoni te Speciale:LintErrors, zgjidhni një nga listat, shtypni butonin ? Ndihmë në cepin e djathtë në krye të faqes e lexoni udhëzimet e thjeshta si mund të zgjidhni problemin.

Mos ngurroni të më kontaktoni te faqja ime e diskutimeve për të më kërkuar ndihmë. - Klein Muçi (diskutimet) 4 nëntor 2021 15:15 (CET)[reply]

Përditësim mbi gjendjen: Numri është përgjysmuar sërish nga 10 000 probleme në afro 5000 të mbetura. Nëse përparimi mbahet i njëtrajtshëm, synimi është të arrihet zgjidhja e të gjitha problemeve brenda vitit. Shpresohet për një lajmërim të dytë sapo të ndodhë përgjysmimi i radhës në afro 2500 probleme. - Klein Muçi (diskutimet) 17 nëntor 2021 12:38 (CET)[reply]

1 riemërtim i vogël dhe 1 veprim radikal[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje,

A mund t'i ndryshohet emri i faqes së veçantë Speciale:FasheteShkurta në FaqeteShkurtra, ju lutem? Me sa di unë mund të ndryshohet vetëm nga një administrues ndërfaqeje. Faleminderit! --  // tëfcí // bisedho 9 dhjetor 2021 00:20 (CET)[reply]

@Tëfcí, emrat e faqeve të veçanta mund të ndryshohen në dy mënyra, me anë të mesazheve të sistemit dhe në TranslateWiki. Nëse e ndryshon me anë të një mesazhi sistemi ndryshimi është vetëm lokal për projektin ndërsa nëse e ndryshon te TranslateWiki, ndryshimi aplikohet në të gjitha projektet në atë gjuhë.
Por në rastin konkret jam konfuz. Shkova për ta ndryshuar te TranslateWiki dhe faqja del në rregull (nëse kam gjetur vendin e duhur). Hidhi një sy vetë:[12]. - Klein Muçi (diskutimet) 9 dhjetor 2021 01:02 (CET)[reply]
E pashë edhe unë, por më duket se TranslateWiki nuk përfshin Wikipedian në projektet e tyre (përfshin Wikipedia Library Card Platform dhe Wikipedia Preview, por jo Wikipedia si të tërë). --  // tëfcí // bisedho 9 dhjetor 2021 01:10 (CET)[reply]
Hasa në faqen e lartpermendur se po filloja të grisja faqe shumë të vogla. Mirëpo për fat të keq zbulova që ishin mbi 10.000 faqe me më pak se 300 byte dhe se do çmendesha duke i grisur të gjithë dorazi. Shumica prej tyre kanë vetëm 1 redaktim... Sa për ta përfytyruar (faqja e 10-mijtë është e tipit):

Panairi i librit "Tirana 2010" u çel më 1 nëntor deri më 15 nëntor 2010 në Pallatit e Kongreseve në Tiranë dhe ishte panairi i 13-të i librit shqip, organizuar nga Shoqata e Botuesve Shqiptarë. [FUND]


Prandaj mendova të propozoj grisjen e të gjithë faqeve nën 300 bytes me vetëm 1 (ose 2, ose 3, ...) redaktim. Mendoj që këto dy kritere janë të mjaftueshme për të lokalizuar faqe jo-cilësore ose vandale. Për një veprim të tillë duhej parë edhe mënyra teknike e realizimit (bulk delete, mass delete, ose diçka tjetër). Si mendoni ju? --  // tëfcí // bisedho 9 dhjetor 2021 01:11 (CET)[reply]
@Tëfcí, TranslateWiki përfshin dhe Wikipedia-t se e kam përdorur shpesh për këtë gjë. Për shembull, titulli i asaj faqes që thua ti, (titulli del ndryshe nga adresa për çudi) aktualisht është siç është për shkak të kësaj faqeje:[13]
Nëse do të donim të përdornim mesazhin lokal dhe jo TranslateWiki do të përdornim MediaWiki:Shortpages që aktualisht nuk ekziston meqë fjala është në TranslateWiki. Bëra një provë dhe, dhe po të krijohej, ndryshon vetëm titulli, jo adresa. S'më kishte rastisur më parë ky lloj rasti. Do të pyes njëherë nga EnWiki mos ndihmojnë më shumë.
Sa për fshirjen masive... S'e di me siguri. Të them të drejtën, personalisht më vjen keq të fshijmë artikuj si ai që sapo përmende. Idealisht panairet e librit e meritojnë 1 artikull specifik besoj, si festivalet përkatëse të muzikës, fjala bie. Mbase nëse i lëmë për ca kohë, mund t'i zgjerojë ndonjë... Por nga ana tjetër, nëse kanë vite në atë gjendje pa u zgjeruar... :/ Më lejo të propozoj diçka tjetër: Si thua sikur, në vend të faqeve të shkurtra, të shohësh faqet e reja që kanë nevojë për kontroll dhe ato që kanë stampën për t'u grisur? Lista është bërë shumë e gjatë kohët e fundit dhe zakonisht janë raste ku mund të veprosh në mënyrë më "bardhë e zi", krahasuar me rastin e faqeve të shkurtra. - Klein Muçi (diskutimet) 9 dhjetor 2021 01:25 (CET)[reply]
Pashë disa nga faqet tani dhe po shoh që shumë prej tyre janë dhe lista bosh që i përkasin një epoke të vjetër të Wikipedia-s shqip ku shpresohej se do të mbusheshin me kalimin e kohës. Faqe të tilla përgjithësisht kanë përfunduar të fshira kështu që s'është ndonjë problem i madh por sërish mendoj që mbase do të ishte më mirë të merreshim me ato dy listat më sipër njëherë përpara se "t'i hapnim punë vetes me këto". Megjithatë e kuptoj që varet nga dëshira. Puna që propozon ti mbase është më interesante për ty se sa ajo që propozoj une. :) - Klein Muçi (diskutimet) 9 dhjetor 2021 13:18 (CET)[reply]

Diskutim[Redakto nëpërmjet kodit]

Upcoming Call for Feedback about the Board of Trustees elections[Redakto nëpërmjet kodit]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki.

The Board of Trustees is preparing a call for feedback about the upcoming Board Elections, from January 7 - February 10, 2022.

While details will be finalized the week before the call, we have confirmed at least two questions that will be asked during this call for feedback:

 • What is the best way to ensure fair representation of emerging communities among the Board?
 • What involvement should candidates have during the election?

While additional questions may be added, the Movement Strategy and Governance team wants to provide time for community members and affiliates to consider and prepare ideas on the confirmed questions before the call opens. We apologize for not having a complete list of questions at this time. The list of questions should only grow by one or two questions. The intention is to not overwhelm the community with requests, but provide notice and welcome feedback on these important questions.

Do you want to help organize local conversation during this Call?

Contact the Movement Strategy and Governance team on Meta, on Telegram, or via email at msg(_AT_)wikimedia.org.

Reach out if you have any questions or concerns. The Movement Strategy and Governance team will be minimally staffed until January 3. Please excuse any delayed response during this time. We also recognize some community members and affiliates are offline during the December holidays. We apologize if our message has reached you while you are on holiday.

Best,

Movement Strategy and Governance

Thank you. Xeno (WMF) 27 dhjetor 2021 18:56 (CET)[reply]

Wiki Loves Folklore is back![Redakto nëpërmjet kodit]

Please help translate to your language

Wiki Loves Folklore Logo.svg

You are humbly invited to participate in the Wiki Loves Folklore 2022 an international photography contest organized on Wikimedia Commons to document folklore and intangible cultural heritage from different regions, including, folk creative activities and many more. It is held every year from the 1st till the 28th of February.

You can help in enriching the folklore documentation on Commons from your region by taking photos, audios, videos, and submitting them in this commons contest.

You can also organize a local contest in your country and support us in translating the project pages to help us spread the word in your native language.

Feel free to contact us on our project Talk page if you need any assistance.

Kind regards,

Wiki loves Folklore International Team

--MediaWiki message delivery (diskutimet) 9 janar 2022 14:15 (CET)[reply]

Feminism and Folklore 2022[Redakto nëpërmjet kodit]

Please help translate to your language

Greetings! You are invited to participate in Feminism and Folklore 2022 writing competion. This year Feminism and Folklore will focus on feminism, women biographies and gender-focused topics for the project in league with Wiki Loves Folklore gender gap focus with folk culture theme on Wikipedia.

You can help us in enriching the folklore documentation on Wikipedia from your region by creating or improving articles focused on folklore around the world, including, but not limited to folk festivals, folk dances, folk music, women and queer personalities in folklore, folk culture (folk artists, folk dancers, folk singers, folk musicians, folk game athletes, women in mythology, women warriors in folklore, witches and witch hunting, fairy tales and more. You can contribute to new articles or translate from the list of suggested articles here.

You can also support us in organizing the contest on your local Wikipedia by signing up your community to participate in this project and also translating the project page and help us spread the word in your native language.

Learn more about the contest and prizes from our project page. Feel free to contact us on our talk page or via Email if you need any assistance...

Thank you.

Feminism and Folklore Team,

Tiven2240 --11 janar 2022 06:49 (CET)[reply]

Call for Feedback about the Board of Trustees elections is now open[Redakto nëpërmjet kodit]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki.

The Call for Feedback: Board of Trustees elections is now open and will close on 7 February 2022.

With this Call for Feedback, the Movement Strategy and Governance team is taking a different approach. This approach incorporates community feedback from 2021. Instead of leading with proposals, the Call is framed around key questions from the Board of Trustees. The key questions came from the feedback about the 2021 Board of Trustees election. The intention is to inspire collective conversation and collaborative proposal development about these key questions.

Join the conversation.

Best,

Movement Strategy and Governance

Xeno (WMF) 15 janar 2022 02:04 (CET)[reply]

IMPORTANT: Admin activity review[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, interface administrator, etc.) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on all Wikimedia Foundation wikis with no inactivity policy. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.

We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no logged actions for more than 2 years):

 1. 1l2l3k (administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, Stanglavine (diskutimet) 19 janar 2022 02:38 (CET)[reply]

@Stanglavine, thanks for the notification! We actually tried very recently setting up some new standards for that (basically halving the time) but the discussion, although overall positive failed to attract a large number of users so for the moment we'll roll with that. - Klein Muçi (diskutimet) 19 janar 2022 02:44 (CET)[reply]

Wikimedian në Rezidencë[Redakto nëpërmjet kodit]

Si pjesë e bashkëpunimit që ka WoALUG-u me Galerine Kombëtare të Kosovës, jemi duke kërkuar një vullnetarë për ta vendosur si Wikimedian në Rezidencë në galeri.


Qëllimet kryesore të Wikimedianit në Rezidencë janë:

 • Të organizoj dhe asistoj publikimin e materialeve në Wiki lidhur me misionin e GKK-së;
 • Të inkurajoj dhe ndihmoj institucionin për lirimin e materialeve nën licenca të hapura;
 • Të zhvilloj marrëdhenie afatgjate midis institucionit dhe komunitetit Wikimedia.


Puna është vullnetare (në Prishtinë) dhe do të zgjasë 3 muaj duke iu rimbursuar shpenzimet e rrugës dhe ushqimit nga WoALUG-u. Të gjithë të interesuarit të degojnë email në: info@wikimediashqip.org Ritamaliqi (diskutimet) 27 janar 2022 16:07 (CET)[reply]

Movement Strategy and Governance News – Issue 5[Redakto nëpërmjet kodit]

Movement Strategy and Governance News
Issue 5, January 2022Read the full newsletter


Welcome to the fifth issue of Movement Strategy and Governance News (formerly known as Universal Code of Conduct News)! This revamped newsletter distributes relevant news and events about the Movement Charter, Universal Code of Conduct, Movement Strategy Implementation grants, Board elections and other relevant MSG topics.

This Newsletter will be distributed quarterly, while more frequent Updates will also be delivered weekly or bi-weekly to subscribers. Please remember to subscribe here if you would like to receive these updates.

 • Call for Feedback about the Board elections - We invite you to give your feedback on the upcoming WMF Board of Trustees election. This call for feedback went live on 10th January 2022 and will be concluded on 16th February 2022. (continue reading)
 • Universal Code of Conduct Ratification - In 2021, the WMF asked communities about how to enforce the Universal Code of Conduct policy text. The revised draft of the enforcement guidelines should be ready for community vote in March. (continue reading)
 • Movement Strategy Implementation Grants - As we continue to review several interesting proposals, we encourage and welcome more proposals and ideas that target a specific initiative from the Movement Strategy recommendations. (continue reading)
 • The New Direction for the Newsletter - As the UCoC Newsletter transitions into MSG Newsletter, join the facilitation team in envisioning and deciding on the new directions for this newsletter. (continue reading)
 • Diff Blogs - Check out the most recent publications about MSG on Wikimedia Diff. (continue reading)

Xeno (WMF) 29 janar 2022 04:28 (CET)[reply]

Përditësime te moduli i referimeve[Redakto nëpërmjet kodit]

Këto ditë kam ndërmarrë përditësimin periodik të modulit CS1 që mund të kërkojë ca ditë për t'u përfunduar sepse ka pasur ndryshime të mëdha në versionin origjinal të EnWiki-t. Gjatë kësaj kohe mund të shihni gabime të ndryshme me referimet në artikuj, kategori gabimesh të zbrazura apo dhe gabime që njëherë e një kohë ishin e tashmë janë zhdukur. Çdo gjë do të kthehet në normalitet sapo përditësimi të mbarojë. - Klein Muçi (diskutimet) 1 shkurt 2022 13:51 (CET)[reply]

Yes check.svg U bë! - Klein Muçi (diskutimet) 6 shkurt 2022 11:40 (CET)[reply]

Updates on the Universal Code of Conduct Enforcement Guidelines Review[Redakto nëpërmjet kodit]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki.

Hello everyone,

The Wikimedia Foundation Board of Trustees released a statement on the ratification process for the Universal Code of Conduct (UCoC) Enforcement Guidelines.

The Universal Code of Conduct (UCoC) provides a baseline of acceptable behavior for the entire movement. The UCoC and the Enforcement Guidelines were written by volunteer-staff drafting committees following community consultations.

The revised guidelines were published 24 January 2022 as a proposed way to apply the policy across the movement. There is a list of changes made to the guidelines after the enforcement draft guidelines review. Comments about the guidelines can be shared on the Enforcement Guidelines talk page on Meta-wiki.

To help to understand the guidelines and process, the Movement Strategy and Governance (MSG) team will be hosting Conversation Hours on 4 February 2022 at 15:00 UTC, 25 February 2022 at 12:00 UTC, and 4 March 2022 at 15:00 UTC. Join the conversation hours to speak with the UCoC project team and drafting committee members about the updated guidelines and voting process.

The timeline is available on Meta-wiki. The voting period is March 7 to 21. All eligible voters will have an opportunity to support or oppose the adoption of the Enforcement guidelines, and share why. See the voting information page for more details.

Many participants from across the movement have provided valuable input in these ongoing conversations. The UCoC and MSG teams want to thank the Drafting Committee and the community members for their contributions to this process.

Sincerely,

Movement Strategy and Governance
Wikimedia Foundation

Xeno (WMF) 4 shkurt 2022 04:55 (CET)[reply]

Gara "Ushqimi Tradicional Shqiptar"[Redakto nëpërmjet kodit]

Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe ftojnë të gjithë dashamirësit e kulinarisë, kuzhinierë amatorë dhe profesionistë apo fotografë të marrin pjesë në garën “Ushqimi Tradicional Shqiptar” për të nxjerrë në pah llojllojshmërinë e ushqimeve dhe gatimit tradicional shqiptar. Nga 7 shkurti deri më 28 shkurt, ju mirëpresim të bashkoheni me ne në këtë garë për të bërë fotografi të gatimeve shqiptare. Pjesëmarrësit do t’i ngarkojnë fotot në Wikimedia Commons. Për më shumë informacion rreth garës, lexoni këtu. Vyolltsa (diskutimet) 8 shkurt 2022 09:13 (CET)[reply]

Zgjedhjet për kujdestar[Redakto nëpërmjet kodit]

Për herë të dytë marr pjesë në zgjedhjet për kujdestar. Do të ftoja këdo që të shprehte mendimin e tij pozitiv, neutral ose negativ për mua me votë në këtë faqe.

Faleminderit! :) - Klein Muçi (diskutimet) 8 shkurt 2022 12:46 (CET)[reply]

Leadership Development Task Force: Your feedback is appreciated[Redakto nëpërmjet kodit]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki.

The Community Development team at the Wikimedia Foundation is supporting the creation of a global, community-driven Leadership Development Task Force. The purpose of the task force is to advise leadership development work.

The team is looking for feedback about the responsibilities of the Leadership Development Task Force. This Meta page shares the proposal for a Leadership Development Task Force and how you can help. Feedback on the proposal will be collected from 7 to 25 February 2022.

Xeno (WMF) 9 shkurt 2022 03:35 (CET)[reply]

Përdorni të drejtën tuaj për të votuar! Mos harroni të merrni pjesë në bisedimet e UCoC dhe të votoni për ratifikimin![Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje Wikimedian,
Na vjen keq që nuk shkruaj në gjuhën tuaj. Teksti i mëposhtëm është përkthyer nga përkthimi i automatizuar i Google.
Ju lutem më njoftoni nëse ju duket i pamjaftueshëm ky lloj komunikimi.
Ju lutem mos ngurroni të kontribuoni duke përkthyer faqet përkatëse të Meta në gjuhën shqipe.


Një votim në SecurePoll nga 7 deri më 21 mars 2022 është planifikuar si pjesë e procesit të ratifikimit për udhëzimet e zbatimit të Kodit Universal të Sjelljes (UCoC). Ftohen votuesit me të drejtë vote t'i përgjigjen një pyetjeje sondazhi dhe të ndajnë komentet. Në faqen e Informacionit të Votuesit mund të gjeni informacione të dobishme, përgjigje për pyetjet e bëra shpesh, si dhe një mjet për të kontrolluar të drejtën e votës.. Gjatë sondazhit, votuesit do të pyeten nëse e mbështesin zbatimin e Kodit Universal të Sjelljes bazuar në udhëzimet e propozuara.

Kodi Universal i Sjelljes (UCoC) ofron një bazë të sjelljes së pranueshme për të gjithë lëvizjen. Udhëzimet e rishikuara të zbatimit u publikuan më 24 janar 2022 si një mënyrë e propozuar për të zbatuar politikën në të gjithë lëvizjen. Një deklaratë e Bordit të Fondacionit Wikimedia kërkon një proces ratifikimi ku votuesit me të drejtë vote do të kenë një mundësi për të mbështetur ose kundërshtuar miratimin e udhëzimeve të Zbatimit të UCoC në një votim. Wikimedianët ftohen të përkthejnë dhe të ndajnë informacione të rëndësishme. Për më shumë informacion rreth UCoC, ju lutemi shikoni faqen e projektit dhe pyetjet e bëra shpesh në Meta-wiki.

Ka ngjarje të planifikuara për të mësuar më shumë dhe për të diskutuar:

Ju mund të komentoni në faqet e diskutimit në Meta-wiki në çdo gjuhë. Ju gjithashtu mund të kontaktoni secilin ekip me email: msg(_AT_)wikimedia.org ose ucocproject(_AT_)wikimedia.org

Sinqerisht,
BPipal (WMF) (diskutimet) 19 shkurt 2022 13:30 (CET)
Facilitator for South-East Europe
Movement Strategy and Guidance[reply]

Wiki Loves Folklore is extended till 15th March[Redakto nëpërmjet kodit]

Please help translate to your language
Wiki Loves Folklore Logo.svg

Greetings from Wiki Loves Folklore International Team,

We are pleased to inform you that Wiki Loves Folklore an international photographic contest on Wikimedia Commons has been extended till the 15th of March 2022. The scope of the contest is focused on folk culture of different regions on categories, such as, but not limited to, folk festivals, folk dances, folk music, folk activities, etc.

We would like to have your immense participation in the photographic contest to document your local Folk culture on Wikipedia. You can also help with the translation of project pages and share a word in your local language.

Best wishes,

International Team
Wiki Loves Folklore

MediaWiki message delivery (diskutimet) 22 shkurt 2022 05:50 (CET)[reply]

Coming soon[Redakto nëpërmjet kodit]

- Johanna Strodt (WMDE) 28 shkurt 2022 13:38 (CET)[reply]

Remember to Participate in the UCoC Conversations and Ratification Vote![Redakto nëpërmjet kodit]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki.

Hello everyone,

A vote in SecurePoll from 7 to 21 March 2022 is scheduled as part of the ratification process for the Universal Code of Conduct (UCoC) Enforcement guidelines. Eligible voters are invited to answer a poll question and share comments. Read voter information and eligibility details. During the poll, voters will be asked if they support the enforcement of the Universal Code of Conduct based on the proposed guidelines.

The Universal Code of Conduct (UCoC) provides a baseline of acceptable behavior for the entire movement. The revised enforcement guidelines were published 24 January 2022 as a proposed way to apply the policy across the movement. A Wikimedia Foundation Board statement calls for a ratification process where eligible voters will have an opportunity to support or oppose the adoption of the UCoC Enforcement guidelines in a vote. Wikimedians are invited to translate and share important information. For more information about the UCoC, please see the project page and frequently asked questions on Meta-wiki.

There are events scheduled to learn more and discuss:

 • A community panel recorded on 18 February 2022 shares perspectives from small- and medium-sized community participants.
 • The Movement Strategy and Governance (MSG) team is hosting Conversation Hours on 4 March 2022 at 15:00 UTC. Please sign-up to interact with the project team and the drafting committee about the updated enforcement guidelines and the ratification process. See the Conversation Hour summaries for notes from 4 February 2022 and 25 February 2022.

You can comment on Meta-wiki talk pages in any language. You may also contact either team by email: msg(_AT_)wikimedia.org or ucocproject(_AT_)wikimedia.org

Sincerely,

Movement Strategy and Governance
Wikimedia Foundation

Xeno (WMF) 2 mars 2022 03:17 (CET)[reply]

Përditësime në lidhje me citimet/referimet[Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Shtypja mbi ISBN-në e vendosur në çdo citim (nëse është vendosur saktë), tashmë do të ofrojë informacion se ku mund të gjendet libri në fjalë në të gjithë botën. Këtu përfshihen mundësitë virtuale, të ndara sipas faqeve të ndryshe të internetit, dhe fizike, të ndara sipas bibliotekave të ndryshme nëpër shtete.
 2. Smallem mund të zgjidhë dhe më shumë probleme në lidhje me referimet automatikisht. Ai gjithashtu kryen standardizim formatimi në to ku mundet.
 3. Po diskutoj për sjelljen e 3 robotëve të rinj për zgjidhjen automatike të problemeve me referimet nga EnWiki. 1 prej tyre ishte në fazë prove paraprake te ne para ca ditësh. - Klein Muçi (diskutimet) 2 mars 2022 14:01 (CET)[reply]

Universal Code of Conduct Enforcement guidelines ratification voting open from 7 to 21 March 2022[Redakto nëpërmjet kodit]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki.

Hello everyone,

The ratification voting process for the revised enforcement guidelines of the Universal Code of Conduct (UCoC) is now open! Voting commenced on SecurePoll on 7 March 2022 and will conclude on 21 March 2022. Please read more on the voter information and eligibility details.

The Universal Code of Conduct (UCoC) provides a baseline of acceptable behavior for the entire movement. The revised enforcement guidelines were published 24 January 2022 as a proposed way to apply the policy across the movement. You can read more about the UCoC project.

You can also comment on Meta-wiki talk pages in any language. You may also contact the team by email: ucocproject(_AT_)wikimedia.org

Sincerely,

Movement Strategy and Governance
Wikimedia Foundation
--BPipal (WMF) (diskutimet) 7 mars 2022 11:59 (CET)[reply]

Invitation to Hubs event: Global Conversation on 2022-03-12 at 13:00 UTC[Redakto nëpërmjet kodit]

Hello!

The Movement Strategy and Governance team of the Wikimedia Foundation would like to invite you to the next event about "Regional and Thematic Hubs". The Wikimedia Movement is in the process of understanding what Regional and Thematic Hubs should be. Our workshop in November was a good start (read the report), but we're not finished yet.

Over the last weeks we conducted about 16 interviews with groups working on establishing a Hub in their context (see Hubs Dialogue). These interviews informed a report that will serve as a foundation for discussion on March 12. The report is planned to be published on March 9.

The event will take place on March 12, 13:00 to 16:00 UTC on Zoom. Interpretation will be provided in French, Spanish, Arabic, Russian, and Portuguese. Registration is open, and will close on March 10. Anyone interested in the topic is invited to join us. More information on the event on Meta-wiki.

Best regards,

Kaarel Vaidla
Movement Strategy

10 mars 2022 02:31 (CET)

Ju lutem ndryshoni një gabim që shfaqet në anglisht në Wikipedian shqiptare[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje administratorë të Wikipedias në Shqip!

Ju lutem a mund të bëni të mundur të shfaqet në shqip shkrimi kur klikojmë te gjuhët e disponueshme për një artikull në Wikipedian Shqiptare, pasi tani shfaqet në anglisht: "This page is not available in other languages" dhe ne duam që të jetë: "Kjo faqe nuk është e disponueshme në gjuhë të tjera" (nëse ai artikull nuk ka gjuhë të tjera të disponueshme në Wikipedia)

Po ju kërkoj këtë pasi në shumë gjuhë në Wikipedia të ndryshme kur klikojmë te gjuhët e tjera të disponueshme për një artikull që jemi duke vizituar, nëse ai artikull nuk ka gjuhë të tjera të disponueshme përveç gjuhës së asaj Wikipedia, shkrimi shfaqet në atë gjuhë të Wikipedias që jemi.

Faleminderit!

@RHAXHIJA, përshëndetje! :) Të lutem, mund të tregosh një faqe konkrete, qoftë kjo këtu apo në EnWiki, ku mund ta riprodhojmë atë që përshkruan? Çfarë mund të shtypim ekzaktësisht që të na dalë teksti This page is not available in other languages? - Klein Muçi (diskutimet) 13 mars 2022 02:52 (CET)[reply]

Kur klikojmë për të parë nëse ka gjuhë të tjera për këtë artikull: https://sq.m.wikipedia.org/wiki/Genard_Hajdini del në anglisht: "This page is not available in other languages"

@RHAXHIJA, faleminderit! Në çfarë gjuhe tjetër e ke provuar në të cilën mesazhi nuk të ka dalë në anglisht? Unë e provova te ItWiki, te ky artikull, dhe mesazhi më del sërish në anglisht. - Klein Muçi (diskutimet) 13 mars 2022 13:23 (CET)[reply]

Përshëndetje! Ai artikull në gjuhën italiane ka gjuhë të tjera të disponueshme dhe edhe po të ketë ndonjë artikull në Wikipedian italiane që nuk ka gjuhë të tjera në Wikipedia, mesazhi shfaqet në italisht. Shembull kjo faqe: https://it.m.wikipedia.org/wiki/Industria_Automobilistica_Ellenica, po të klikosh në gjuhët e tjera të disponueshme për atë artikull edhe pse ka por ende nuk janë shtuar në Wikipedian italiane pasi artikulli nuk është rregulluar siç duhet thotë në italisht: "Questa pagina non è disponibile in altre lingue." Kjo gjë mesa duket ndodh vetëm në Wikipedian shqip kur nuk ka gjuhë të tjera të disponueshme për atë artikull.

@RHAXHIJA, e habitshme pasi dhe në artikullin që sapo solle unë sërish shoh "This page is not available in other languages" kur shtyp te butoni për gjuhët e tjera. Gjithsesi, bëra përkthimin e nevojshëm për shqipen për atë mesazh te TranslateWiki dhe nëse gjithçka shkon mirë, duhet të ndryshojë brenda 1-2 javëve, koha që duhet për të ndodhur përditësimet. Faleminderit për raportimin! :) - Klein Muçi (diskutimet) 13 mars 2022 16:45 (CET)[reply]

Wiki Loves Folklore 2022 ends tomorrow[Redakto nëpërmjet kodit]

Wiki Loves Folklore Logo.svg

International photographic contest Wiki Loves Folklore 2022 ends on 15th March 2022 23:59:59 UTC. This is the last chance of the year to upload images about local folk culture, festival, cuisine, costume, folklore etc on Wikimedia Commons. Watch out our social media handles for regular updates and declaration of Winners.

(Facebook , Twitter , Instagram)

The writing competition Feminism and Folklore will run till 31st of March 2022 23:59:59 UTC. Write about your local folk tradition, women, folk festivals, folk dances, folk music, folk activities, folk games, folk cuisine, folk wear, folklore, and tradition, including ballads, folktales, fairy tales, legends, traditional song and dance, folk plays, games, seasonal events, calendar customs, folk arts, folk religion, mythology etc. on your local Wikipedia. Check if your local Wikipedia is participating

A special competition called Wiki Loves Falles is organised in Spain and the world during 15th March 2022 till 15th April 2022 to document local folk culture and Falles in Valencia, Spain. Learn more about it on Catalan Wikipedia project page.

We look forward for your immense co-operation.

Thanks Wiki Loves Folklore international Team MediaWiki message delivery (diskutimet) 14 mars 2022 15:40 (CET)[reply]

CEE Spring 2022[Redakto nëpërmjet kodit]

Edhe këtë vit Wikimedians of Albanian Language User Group do të marrë pjesë në eventin e CEE Spring-ut 2022, i cili mbështet krijimin e artikujve në Wikipedia për çdo vend në rajonin e Evropës Lindore e Qendrore, nga 21 marsi deri më 31 maj. Gjatë këtij eventi Wikipedian-ët do të përkthejnë artikuj nga Wikipedia të gjuhëve të ndryshme për të përhapur kulturën, historinë, traditat dhe njerëzit nga vendet evropiane respektive. Duke qenë se edhe ne do të jemi pjesë e këtij eventi të përvitshëm na ndihmoni të pasurojmë listën e artikujve të Kosovës dhe Shqipërisë me artikuj. Mund të kontribuoni dhe të propozoni artikujt në listat e Kosovës dhe Shqipërisë. Vyolltsa (diskutimet) 16 mars 2022 10:20 (CET)[reply]

Bëni të mundur të shfaqen në shqip të rejat ose njoftime nga Wikimedia[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje administratorë të Wikipedia në Shqip!

Siç ju kam bërë me dije një problem në Wikipedian shqip ku shfaqej gjuha angleze për një faqe në Wikipedian shqip kur klikojmë te gjuhët e tjera të disponueshme për atë faqe (kur nuk ka), po ju bëj me dije që po ashtu kur jemi duke vizituar Wikipedian Shqiptare na shfaqen në Anglisht të reja ose njoftime nga Wikimedia. Ne duam që të jenë në shqip siç janë në gjuhë të ndryshme të Wikipedias këto njoftime nga Wikimedia kur jemi duke vizituar atë Wikipedia specifike përveç në anglisht. (Njoftimet e Wikimedia që shfaqen në krye të webfaqes kur ka të reja).

Faleminderit

@RHAXHIJA, cilës faqe në Wikipedia-n shqip i referohesh? Faqes kryesore? - Klein Muçi (diskutimet) 16 mars 2022 15:30 (CET)[reply]

Faqes kryesore dhe kur jemi në faqe të ndryshme duke naviguar. Njoftime dhe të reja nga Wikimedia Foundation. P.sh: Dita e grave (siç ishte një sondazh më 8 mars në Wikimedia Foundation), dhe tani që është ky sondazh me votime që shfaqet në anglisht: https://meta.m.wikimedia.org/wiki/Universal_Code_of_Conduct/Enforcement_guidelines/Voter_information

Kur jemi duke naviguar Wikipedia në këto gjuhë: "Bahasa Indonesia Bahasa Melayu Deutsch English Hausa Kiswahili Tiếng Việt Türkçe Yorùbá eesti español français italiano polski português do Brasil română srpskohrvatski / српскохрватски suomi čeština македонски русский עברית اردو العربية हिन्दी বাংলা ไทย ትግርኛ 中文 日本語 한국어" (siç shfaqen te ai link) na shfaqen njoftime dhe të reja nga Wikimedia në gjuhën e asaj Wikipedia që jemi duke vizituar, por për Shqip nuk është bërë ende e mundur të shfaqen në këtë gjuhë.

@RHAXHIJA, kjo ndodh pasi nuk ka pasur vullnetarë shqiptarë që ta përkthejnë atë faqe. Apo faqe të tjera të ngjashme në Meta. Ndryshe nga mesazhet teknike, përmbajtja e faqeve ka vëllim pune dhe zakonisht kryhet nga mori vullnetarësh, gjë që në komunitetin shqiptar mungon. Nëse ke dëshirë, mund ta përkthesh ti si faqe duke ndjekur këtë lidhje. E njëjta gjë mund të bëhet dhe me faqe të tjera të kësaj natyre. - Klein Muçi (diskutimet) 16 mars 2022 17:15 (CET)[reply]

Growth Newsletter #20[Redakto nëpërmjet kodit]

16 mars 2022 18:12 (CET)

Leadership Development Working Group: Apply to join! (14 March to 10 April 2022)[Redakto nëpërmjet kodit]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki.

Hello everyone,

Thank you to everyone who participated in the feedback period for the Leadership Development Working Group initiative. A summary of the feedback can be found on Meta-wiki. This feedback will be shared with the working group to inform their work. The application period to join the Working Group is now open and will close on April 10, 2022. Please review the information about the working group, share with community members who might be interested, and apply if you are interested.

Thank you,

From the Community Development team

Xeno (WMF) 18 mars 2022 03:20 (CET)[reply]

Bëni të mundur që të shfaqet në shqip koha e fundit e redaktimit të një faqeje[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje administratorë të Wikipedia në shqip!

Siç e rregulluat problemin që shfaqej gjuha angleze kur klikojmë në një artikull në Wikipedian shqip për të parë gjuhët e tjera (kur nuk ka), po ju bëj me dije se në një artikull në Wikipedian shqip kur navigojmë në fund të faqes për të parë se kush e ka redaktuar për herë të fundit na del në anglisht: "last edited ... days ago" or "months ago" dhe duhet që ta rregulloni të dalë në shqip "redaktuar për herë të fundit para ... ditësh" ose "muajsh".

Faleminderit

@RHAXHIJA, përshëndetje sërish dhe faleminderit për raportimin! Fillimisht disa këshilla: Njoftime të tilla si këto për përkthimet është mirë të bëhen te WP:ZA duke qenë se janë probleme që kërkojnë zgjidhje të drejtpërdrejtë. Kuvendi zakonisht rezervohet për çështje që kanë nevojë për diskutim apo për lajmërime teknike. Së dyti, në fund të shkrimeve të tua duhet të nënshkruash që të dalë emri e data siç del te komentet e mia. Për të parë si realizohet kjo gjë, lexo këtu por e thënë shkurt, zakonisht mjafton të shtosh - ~~~~ në fund të komentit tënd. Së fundmi, në njoftime të tilla në lidhje me përkthimin nuk ka nevojë t'i referohesh zgjidhjes së problemit të kahershëm. Çfarë duhet thënë është një përshkrim për problemin aktual, faqja ku e hasët, pajisja (celular apo kompjuter) dhe mbase një sugjerim se si mund të jetë zgjidhja. Këto hollësi ndihmojnë për identifikimin dhe riprodhimin e problemit në mënyrë që ai të kuptohet e të mund të zgjidhet. Gjithashtu titulli nuk ka pse të jetë një kërkesë e mirëfilltë, mjafton një fjalë përshkruese. Për shembull, në rastin konkret titulli mund të ishte thjesht: "Përkthim" ose "Përkthim - Koha e redaktimit të fundit".
Për sa i përket këtij rasti, do të merrem unë së shpejti. :) - Klein Muçi (diskutimet) 19 mars 2022 13:59 (CET)[reply]
Yes check.svg U bë! - Ndryshimi do të shfaqet në përditësimin e parashikuar të radhës. - Klein Muçi (diskutimet) 19 mars 2022 14:16 (CET)[reply]

@Klein Muçi po ashtu kur jemi duke shtuar një temë diskutimi në faqen e diskutimeve për një artikull në Wikipedian shqip, na del në anglisht: "Add topic" dhe pasi klikojmë në të del "Subject" dhe "What is on your mind". Gjithashtu del ky mesazh në anglisht tek tema e re e diskutimit në krye: "By saving changes, you agree to the Terms of Use and agree to release your contribution under the CC BY-SA 3.0 and GFDL licenses". Nqs është e mundur, të bëhen edhe këto në shqip.

Faleminderit

@RHAXHIJA, fillimisht disa këshilla të tjera për komunikim më të lehtë. Etiketimi im nuk është kryer siç duhet. Që unë (apo kushdo tjetër) të njoftohet për mesazhin duhet që emri i tij të shkruhet në këtë mënyrë: @[[User:Klein Muçi|Klein Muçi]]qq. Gjithashtu ke harruar të firmosësh sërish në fund. Për sa i përket përkthimeve të kërkuara, do të merrem unë por, thjesht që të mos habitesh në të ardhmen, pothuajse e tërë ndërfaqja e përdorimit nga celulari është e papërkthyer. Raste të tilla do të gjesh vazhdimisht. - Klein Muçi (diskutimet) 20 mars 2022 14:49 (CET)[reply]
Yes check.svg U bë! (Pjesërisht.)
Ndryshimet janë vendosur në radhë për përditësimin e ardhshëm. Nëse ke dëshirë të ndihmosh personalisht në këtë gjë, mund të hapësh një llogari këtu dhe të përkthesh çfarë mundesh nga grupet e mëposhtme:
Mobile frontend, User interface, Minerva Neue, Mobile apps and Commons app. Çdo kontribut ndihmon! - Klein Muçi (diskutimet) 20 mars 2022 19:07 (⧼timezone-cet⧽)

@@Klein Muçi Faleminderit për kthimin në shqip të treguesit se kur është redaktuar për herë të fundit një faqe dhe të temës së re të diskutimit kur klikojmë te faqja e diskutimeve në Wikipedian shqip. E di që kam bërë disa kërkesa, por pothuajse janë kthyer të gjitha në shqip. Po ju bëj me dije se ka edhe 2 probleme që shfaqen në anglisht. E para, kur në një faqe të Wikipedias në shqip nuk ka faqe diskutimi dhe ne hapim një të re, del në anglisht vetëm ky mesazh: "You are creating a new page on Wikipedia" dhe kur shtojmë temë diskutimi te faqja e diskutimeve del në anglisht: "Add discussion", ky mesazh: "By saving changes, you agree to the Terms of Use and agree to release your contribution under the CC BY-SA 3.0 and GFDL licenses" dhe kur e publikojmë temën del në anglisht "Saving your new topic, please wait". Nëse është e mundur, të kthehen edhe këto në shqip. Faleminderit

@RHAXHIJA, përshëndetje! Si fillim, më sipër ke harruar të nënshkruash në fund. Nëse nuk nënshkruan unë nuk lajmërohem edhe nëse më përmend emrin. Duhet t'i mbyllësh mesazhet me - ~~~~ për të nënshkruar. Së dyti ke një @ tepër në fillim por kjo s'përbën shumë problem. Për sa i përket temës, sërish të përsëris që numri i mesazheve që presin përkthim për ndërfaqen e celularit është SHUMË i madh, thjesht aq ke rastisur ti deri tani. Shikoji lidhjet që të dërgova më sipër, pjesët untranslated. Gjithsesi, do të merrem dhe me disa prej tyre personalisht por më duhet të të them që komunikimi yt i përgjithshëm ka filluar të bjerë pak ndesh me mënyrën si funksionojnë komunitetet Wiki. Këto komunitete konsiderohen "të lira", në kuptimin që të gjithë mund të ndihmojnë e të kontribuojnë dhe të gjithë jemi pak a shumë të barabartë me njëri-tjetrin. Gjithashtu s'duhet pasur frikë se bëhen shumë gabime pasi për shkak të mënyrës teknike si janë krijuar këto projekte, asgjë nuk humbet. Nëse diçka bëhet gabim, mund të kthehet me shtypjen e një butoni të vetëm. Mund të lexosh më shumë për këtë, këtu. Këtë e kam më së shumti referuar kërkesave të tua këtu. Projektet Wiki nuk kanë staf kështu që nuk funksionojnë më kërkesa. Nëse diçka mendon se duhet rregulluar, vazhdo e rregulloje vetë pa frikë. Nëse bëhet një gabim, do ta rregullojë një vullnetar tjetër kur ta vërë re. Por kërkesat si ato që ke bërë zakonisht injorohen dhe në projektet me më shumë vullnetarë si EnWiki. Thjesht këshilla që të kesh një përvojë vetjake të mirë në projekte të tilla. - Klein Muçi (diskutimet) 22 mars 2022 14:18 (CET)[reply]
Yes check.svg U bë! (Pjesërisht.) - Klein Muçi (diskutimet) 22 mars 2022 14:40 (⧼timezone-cet⧽)

@Klein Muçi Përshëndetje sërish! Të kërkoj ndjesë për kërkesat e vazhdueshme por unë (dhe shumë përdorues të tjerë) duam që ta bëjmë Wikipedian shqiptare të gjithë në shqip për sa i përket faqeve dhe tabelave ku janë funksionet dhe udhëzimet e Wikipedia. E di që mund të ketë shumë faqe dhe tabela të pakthyera në shqip, por unë ju vë në dijeni ato që zbuloj unë. E para, tek faqja kryesore e Wikipedias në shqip del në anglisht: "View edit history of this page" në fund të faqes. E dyta, po ashtu në këtë link: https://sq.m.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Na_kontakto (për të kontaktuar administratorët e Wikipedia në shqip), një pjesë e faqes është në shqip dhe tjera në anglisht. (Përveçse duam ta kthejmë në shqip tek faqja na kontakto, duam të jenë edhe funksionet e asaj faqeje në shqip). Dhe e treta, kur duam të falënderojmë një përdorues të Wikipedias në shqip për grisjen e një faqeje, del në anglisht vetëm ky mesazh: "Do you want to publicly send thanks for this log action?" dhe pasi e falenderojmë "You thanked p.sh. Olsi". RHAXHIJA (diskutimet) 22 mars 2022 15:51 (CET)[reply]

Feminism and Folklore 2022 ends soon[Redakto nëpërmjet kodit]

Feminism and Folklore 2022 logo.svg

Feminism and Folklore 2022 which is an international writing contest organized at Wikipedia ends soon that is on 31 March 2022 11:59 UTC. This is the last chance of the year to write about feminism, women biographies and gender-focused topics such as folk festivals, folk dances, folk music, folk activities, folk games, folk cuisine, folk wear, fairy tales, folk plays, folk arts, folk religion, mythology, folk artists, folk dancers, folk singers, folk musicians, folk game athletes, women in mythology, women warriors in folklore, witches and witch hunting, fairy tales and more

Keep an eye on the project page for declaration of Winners.

We look forward for your immense co-operation.

Thanks Wiki Loves Folklore international Team MediaWiki message delivery (diskutimet) 26 mars 2022 15:29 (CET)[reply]

Çfarë është Grupi i Punës për Zhvillimin e Udhëheqjes dhe si mund të marr pjesë?[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje të gjithëve,

Nëse jeni të interesuar të jeni pjesë e Grupit të Punës për Zhvillimin e Udhëheqjes, mund të merrni pjesë në këtë faqe.
Aplikimet pranohen deri më 10 Prill 2022.

Aplikimet do të shqyrtohen dhe do të vlerësohen në mënyrë anonime nga një panel që përfshin stafin e Fondacionit Wikimedia me një formim të të mësuarit ose zhvillimit të udhëheqjes dhe vullnetarë me përvojë në këtë punë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth strukturës së Grupit të Punës dhe aftësive e përvojës së dëshirueshme të anëtarëve të mundshëm, ju lutemi të vizitoni këtë faqe në Meta.

Për të kuptuar pse lëvizja ka nevojë për një përkufizim të përbashkët të udhëheqjes, cili është qëllimi i Grupit të Punës, me çfarë do të merret ai, çfarë pyetjesh do të përpiqet t'u përgjigjet dhe si planifikon të zbatojë zgjidhjet, shkoni te Grupi i Punës për Zhvillimin e Udhëheqjes - Qëllimi dhe Struktura kjo faqe.

Një përmbledhje e komenteve dhe sugjerimeve të komunitetit rreth zhvillimit të udhëheqjes mund të lexohet në këtë faqe Meta.

Përshëndetjet më të përzemërta,
--BPipal (WMF) (diskutimet) 28 mars 2022 12:28 (CEST)
Facilitator, SEE
Movement Strategy and Governance
Wikimedia Foundation
[reply]