Hamleti, princi i vështirë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

“Hamleti, princi i veshtirë”, sprovë nga Ismail Kadare. Për katër shekuj me radhë pyetjet, dyshimet dhe hamendjet nuk kanë reshtur asnjëherë për Hamletin. Shumica e tyre përmblidhen pak a shumë në pyetjen nëse ajo ngjarje që shohim në skenë mbulon një tjetër. Një tjetër që Shekspiri nuk mundte, nuk e lanë apo nuk donte ta thoshte… Një tjetër sporvë e madhe e shkrimtarit universal shqiptar.