Jump to content

Lulet e ftohta të marsit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lulet e ftohta të marsit është një roman i shkruajtur nga Ismail Kadare. Është hera e parë që Kadareja del hapur përballë realitetit shqiptar, i zymtë dhe pesimist, për një tokë që e braktisën perënditë, për një mars, që, në të vërtetë, nuk është mars, për ca lule të rreme, të ftohta.