Pa formë është qielli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Pa formë është qielli është një pëmbledhje me poezi dhe poema të zgjedhura nga Ismail Kadare, botuar në vitin 2005.

Sipas botuesit, njëqind vjershat dhe poemat në këtë përmbledhje janë gjithë ç’është më e mira në pesëdhjetë vjetët e krijimtarisë poetike të Ismail Kadaresë. Shumë prej vjershave të tij kanë qenë bërthama të veprave të tij të ardhshme në prozë.