Stinë e mërzitshme në Olymp

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stinë e mërzitshme në Olymp është një Dramë e shkruajtur nga Ismail Kadare. Shtëpia botuese Onufri.

Zeusi ndihet i kërcënuar nga një komplot dhe “çështja Promethe”, para pajtimit mes atyre të dyve, është procesi i parë politik i historisë. Edhe pse e ka pushuar luftën me zotin madhor, Prometheu prapë nuk ndihet i qetë.