Jump to content

Kamarja e turpit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kamarja e turpit roman i autorit shqiptar Ismail Kadare botuar nga shtëpia botuese Onufri në vitin 2016.

"Kamarja e turpit" ka qenë botuar për herë të parë më 1978, si pjesë përbërëse e librit "Ura me tri harqe", me titullin "Pashallëqet e mëdha". Romani që ka në qendër fatin e Ali Tepelenës, pashait rebel shqiptar, që u ngrit kundër sulltanit dhe shtetit osman, është konsideruar nga kritika botërore si një nga veprat më tragjike të Kadaresë, ku përshkruhet terrori shtetëror. Libri ka 208 faqe.