Nëntori i një kryeqyteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Skeda:Nëntori i një Kryeqyteti.JPG
Një kopertinë e vjetër e romanit

Nëntori i një Kryeqyteti roman me autor: Ismail Kadare. Faqet e librit 225.

"Nëntori i një kryeqyteti" u shkrua dhe u botua në vitin 1974. Ngjarjet e romanit, të përqendruara rreth ndërtesës së Radiostacionit të kryeqytetit shqiptar në ditët e çlirimit të tij, nëntor i vitit 1944, janë të ndërthurura me atmosferën e hakmarrjes ndaj klasës së përmbysur.