Përballë pasqyrës së një gruaje

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Përballë pasqyrës së një gruaje.jpg

Përballë pasqyrës së një gruaje tri romane të shkurtra të Autorit Ismail Kadare. Shtëpia botuese Onufri, 156 f.

Tre tekstet e përmbledhur në këtë libër, janë të parët që janë cilësuar prej Kadaresë si “mikroromane”. “Kalorësi me skifter” përshkruan rrugëtimin e një krimi nga një epokë te tjetra, nga fashizmi në komunizëm, në botën reale dhe në atë të vetëdijes...