Lista e shqiptarëve në Turqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo është një listë e shqiptarëve të shquar turq, të renditura sipas fushave të veprimtarisë së tyre. [1] [2]

Politikanë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Biznesmenë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Özhan Canaydın – Biznesmen, basketbollist dhe ish-kryetar i klubit sportiv turk Galatasaray [22]

Akademikë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Nexhip Alpan, akademik dhe pedagog.
  • Murat Çetinkaya – Guvernator aktual i Bankës Qendrore të Republikës së Turqisë i emëruar në prill 2016
  • Erdem Başçı – ekonomist turk dhe ish-guvernator i Bankës Qendrore të Republikës së Turqisë
  • Osman Birsen – nëpunës civil i rangut të lartë turk për financa dhe ishte CEO i Bursës së Stambollit midis 1997 dhe 2007 [23] [24]
  • Meltem Arıkan – romanciere dhe dramaturge turke
  • Musa Hakan Asyalı – shkencëtar turk dhe profesor i inxhinierisë biomjekësore
  • Necati Cumalı – shkrimtar turk i romaneve, tregimeve, eseve dhe poezive [25]
  • Erhan Tabakoglu – profesor turk i mjekësisë në Universitetin Trakya [26]
  • Can Dündar – gazetar, kolumnist dhe dokumentar turk
  • Bilgin Çelik – historian turk

Ushtarakë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Enver Pasha – oficer ushtarak osman
  • Kara Mustafa Pasha – komandant ushtarak osman dhe vezir i madh, i cili ishte një personazh qendror në përpjekjet e fundit të Perandorisë Osmane për zgjerim në Evropën Qendrore dhe Lindore.
  • Patrona Halil - Nxitësi i një kryengritjeje turmash në 1730 e cila zëvendësoi Sulltan Ahmedin III me Mahmud I dhe i dha fund periudhës së tulipanëve
  • Nuri Killigil – gjeneral osman në ushtrinë osmane
  • Yakup Ağa – Sipahi osman [27][28]
  • Oruç Reis – bej greko-shqiptar osman [29]
  • Kâzım Özalp - oficer ushtarak turk, politikan dhe një nga figurat kryesore në Luftën Turke për Pavarësi. [30]
  • Hayrullah Fişek – Oficer në ushtrinë turke
  • Mehmet Esat Bülkat – gjeneral osman aktiv gjatë Luftës së Parë Ballkanike
  • Hayreddin Barbarossa - admiral osman i flotës [31]
  • Faik Pasha – Gjeneral i Ushtrisë Osmane dhe mjeshtër i madh i Masonerisë në Perandorinë Osmane
  • Mahmud Dramali Pasha – burrë shteti dhe udhëheqës ushtarak osman
  • Hasan Tahsin Pasha – oficer ushtarak osman, i cili shërbeu në Jemen dhe në Luftën e Parë Ballkanike.
  • Alemdar Mustafa Pasha – komandant ushtarak osman dhe vezir i madh
  • Ahmed Izzet Pasha – gjeneral osman gjatë Luftës së Parë Botërore
  • Wehib Pasha – Gjeneral në Ushtrinë Osmane [32] [33] [34]
  • Ismail Fazıl Pasha – Gjeneral i Ushtrisë Osmane
  • Ishak Pasha – gjeneral osman, burrë shteti dhe më vonë Vezir i Madh
  • Şefik Aker – Oficer i Ushtrisë Osmane dhe Ushtrisë Turke
  • Kara Murat Pasha – burrë shteti dhe ushtarak osman
  • Hasan Rami Pasha – oficer i karrierës osmane
  • İzzettin Çalışlar – Oficer i Ushtrisë Osmane dhe gjeneral i Ushtrisë Turke
  • Nurettin Ersin – gjeneral turk. Ai ishte komandant i Korpusit të 6-të gjatë pushtimit të Qipros në 1974 dhe komandant i Ushtrisë Turke gjatë grushtit të shtetit të vitit 1980.
  • Çevik Bir – Gjeneral në pension i ushtrisë turke [35]

Autorë dhe arkitektë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kinema[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Muzikantë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Modele[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ebru Şallı – personalitet televiziv, modele, biznesmene, autore, aktore dhe ish titullare e konkursit të bukurisë nga Turqia
  • Gizem Karaca – aktore dhe modele turke

Sportistë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ali Sami Yen – zyrtar sportiv shqiptaro-turk i njohur më së shumti si themeluesi i klubit sportiv Galatasaray
  • Qemal Omari – ish-futbollist dhe menaxher turk
  • İlhan Cavcav – Ish-President i Gençlerbirliği SK
  • Hakan Şükür – Futbollisti Şükür është me origjinë shqiptare nga Kosova [72] [73]
  • Arif Erdem – futbollist
  • Ayhan Akman – futbollist turk në pension i cili ka luajtur për herë të fundit për Galatasaray
  • Emre Belözoğlu – futbollist turk me origjinë shqiptare [74] [75]
  • Kenan Sipahi – basketbollist profesionist turk me origjinë nga Kosova
  • Necip Uysal – Prindërit e Uysal janë me origjinë shqiptare të Kosovës
  • Serdar Kurtuluş – futbollist turk me origjinë shqiptare
  • Serkan Kurtuluş – futbollist
  • Ergün Berisha – futbollist
  • Mehmet Okur – basketbollist
  • Erkan Kaş – futbollist turk që luan për Kayserispor
  • Erten Ersu – futbollist turk që luan për Fenerbahçen
  • Eray İşcan – futbollist profesionist turk që luan si portier për klubin e Süper Lig Galatasaray.
  • Ufuk Ceylan – futbollist profesionist turk
  • Fuat Yaman – trajner futbolli turk
  • Okan Kocuk – futbollist profesionist turk
  • Berkay Can Değirmencioğlu – futbollist turk
  • Derya Arhan – mbrojtëse turke e futbollit për femra
  • Sertan Vardar – futbollist profesionist turk
  • Ersun Yanal – Menaxher profesionist turk
  • Orhan Ak – ish-futbollist profesionist turk
  • Gökhan Güleç – ish-futbollist turk
  • Sevgi Salmanlı – sulmuese turke e futbollit për femra [76]
  • Emre Mor - futbollist turk me nënë shqiptare nga Maqedonia e Veriut [1]

Shkrimtarë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Namık Kemal – demokrat, shkrimtar, intelektual, reformator, gazetar, dramaturg dhe aktivist osman [77]
  • Gökşin Sipahioğlu – fotograf dhe gazetar turk që themeloi agjencinë e njohur fotografike me bazë në Paris, Sipa Press
  • Hayati Çitaklar – dramaturg, regjisor, romancier, aktor dhe poet i ri turk [78]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Mulaj, Isa (2014-01-22). "Albanian_Prominence_in_Ottoman_Empire_Modern_Turkey_and_Albanian_True_Identity". Marrë më 2019-03-24. {{cite journal}}: Burimi journal ka nevojë për |journal= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Albanians facing the Ottoman past: the case of the Albanian diaspora in Turkey". 2014-01-22. Marrë më 2019-03-24. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Edmonds, Anna (1997). Turkey's religious sites. Damko. fq. 1997. ISBN 975-8227-00-9. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Babinger, Franz (1992). Mehmed the Conqueror and His Time. Princeton University Press. fq. 51. ISBN 0-691-01078-1. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Peirce, Leslie P. (1993). The Imperial Harem: Women and Sovereignty in the Ottoman Empire. New York: Oxford University Press, Inc. fq. 94. ISBN 0-19-507673-7. Murad's favorite was Safiye, a concubine said to be of Albanian origin from the village of Rezi in the Ducagini mountains. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ a b Stavrides 2001.
  7. ^ Elsie, Robert (2012), A Biographical Dictionary of Albanian History, I. B. Tauris, fq. 21, ISBN 978-1780764313 {{citation}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ Gawrych, G. (2006). The Crescent and the Eagle: Ottoman Rule, Islam and the Albanians, 1874–1913. I. B. Tauris. fq. 58. ISBN 9781845112875. Marrë më 2015-08-26. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ "SEMİZ AHMED PAŞA". TDV İslâm Ansiklopedisi (në turqisht). Marrë më 2023-08-14.
  10. ^ Dumas, Juliette, Les perles de nacre du sultanat. Les princesses ottomanes (mi-XVe – mi-XVIIIe siècle) {{citation}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  11. ^ Öztuna, Yilmaz (2006), Babıali Kültür Yayıncılığı (red.), Kanuni Sultan Süleyman (në turqisht), ISBN 9789758486991
  12. ^ Haskan, Mehmet Nermi (2001), Üsküdar Belediyesi (red.), Yüzyıllar Boyunca Üsküdar (në turqisht), fq. 532, ISBN 978-975-97606-2-5
  13. ^ "Türkçe Bilgi: Semiz Ahmed Paşa". Türkçe Bilgi (në turqisht). Marrë më 2023-08-16.
  14. ^ Elsie, Robert (2013). A Biographical Dictionary of Albanian History. 6 Salem Road, London W2 4BU: I.B Tauris & Co. Ltd. fq. 416. ISBN 978-1-78076-431-3. Marrë më 2014-01-07. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Vendodhja (lidhja)
  15. ^ Truhart, Peter (1985). Regents of nations: systematic chronology of states and their political representatives in past and present; a biographical reference book. Saur. fq. 2179. ISBN 978-3-598-10493-0. Marrë më 27 shtator 2010. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  16. ^ Encyclopedia of the Ottoman Empire By Gábor Ágoston, Bruce Alan Masters, [2]
  17. ^ Hamilton, Alastair; Groot, Alexander Hendrik de; Boogert, Maurits H. Van Den (2000-01-01). Friends and Rivals in the East: Studies in Anglo-Dutch Relations in the Levant from the Seventeenth to the Early Nineteenth Century (në anglisht). BRILL. ISBN 9004118543.
  18. ^ Evliya Çelebi (ed. by von Hammer-Purgstall) (1834-01-01). The Travels of Evliya Efendi (në anglisht). fq. 156.
  19. ^ Tekin, Üzeyir (prill 2010). Abdülkadir Aksu. Oriennt Yayınları. ISBN 978-975-6124-09-3. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  20. ^ Zürcher 2014, p. 314.
  21. ^ "Ünlü 5 Arnavut - Arnavut Ünlüler". YouTube. 2017-11-24. Marrë më 2018-10-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  22. ^ Galatasaray'a Adanmış Bir Hayat: Özhan Canaydın
  23. ^ "Osman Birsen yeniden İMKB başkanı". Hürriyet (në turqisht). 2002-11-02. Arkivuar nga origjinali më 18 prill 2013. Marrë më 2010-05-15.
  24. ^ "Nazar boncuklu borsa başkanı". Hürriyet (në turqisht). 1999-12-11. Marrë më 2010-05-15.[lidhje e vdekur]
  25. ^ "arnavut-her-yerde-arnavuttur". 2011-07-12. Arkivuar nga origjinali më 18 nëntor 2018. Marrë më 2018-10-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  26. ^ "Context of 'July 1938: Turkey Agrees to Accept Albanians Deported from Yugoslavia'". YouTube. 2014-01-22. Marrë më 2018-11-07. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  27. ^ Bozbora, Nuray (1997), Osmanlı yönetiminde Arnavutluk ve Arnavut ulusçuluğu'nun gelişimi, fq. 16 {{citation}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  28. ^ Born in Mytilene around 1466 to a, Hayreddin, then called Hizir., Niccolò Capponi, Victory of the West: The Great Christian-Muslim Clash at the Battle of Lepanto, Da Capo Press, 2007, ISBN 978-0-306-81544-7, p. 30.
  29. ^ Encyclopædia Britannica, Vol 1, Encyclopædia Britannica, 1972, p. 147.
  30. ^ Gingeras, Ryan (2009). Sorrowful Shores. Oxford University Press. fq. 83. ISBN 978-0-19-160979-4. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  31. ^ Niccolò Capponi (prill 2007). Victory of the West: the great Christian-Muslim clash at the Battle of Lepanto. Da Capo Press. fq. 30. ISBN 978-0-306-81544-7. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  32. ^ Vehib Pasha, the Albanian, was perhaps a tiger; but he was likewise both valiant soldier and grand- seigneur. (Rafael de Nogales, Four Years Beneath the Crescent, C. Scribner's sons, 1926, p. 22.)
  33. ^ The Ottoman Albanian Vehib Pasha spoke to the Armenians in the language that any romantic nationalist could comprehend, and his point was clearly to cow his opponents with the depth of Ottoman determination. (Michael A. Reynolds, The Ottoman-Russian Struggle for Eastern Anatolia and the Caucasus, 1908-1918: Identity, Ideology and the Geopolitics of World Order, Volume 1, Princeton University, 2003, p. 424.)
  34. ^ Vehib Pasha said I've been the commander of the Caucasian front for one and a half years. I researched Caucasians and learned. You Caucasians love cleanliness like us Albanians. I won't make these dirty Turkish soldiers to enter into the Caucasus, especially with this guise. (Vehip Paşa «Ben bir buçuk yıldır Kafkas cephesi kumandanıyım. Kafkasyalıları tetkik ettim öğrendim. Siz Kafkasyalılar da, biz Arnavutlar gibi temizliği seviyorsunuz. Bu pis Türk neferlerini, hem de bu kılıkta Kafkasya'ya sokamam.» diyor., Naki Keykurun, Azerbaycan İstiklâl Mücadelesinin Hatıraları, Azerbaycan Gençlik Derneği, 1964, p. 64.)
  35. ^ "ÜNLÜ ARNAVUTLAR KİMDİR". 2016-10-24. Marrë më 2018-10-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  36. ^ "Pelin Batu". haber7 (në turqisht).
  37. ^ "Kivanc Tatlitug in " Isiltilar " Program CNN TURK ( Part 1 )". YouTube. 2010-12-21. Marrë më 2016-11-24. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  38. ^ "Shqiptarët në Turqi, të famshëm dhe krenar - Shekulli Online". Shekulli.com.al. 2013-04-04. Arkivuar nga origjinali më 21 shtator 2016. Marrë më 2016-11-24. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  39. ^ "Video/ Aktori turk Kivanç Tatlitug pranon se është shqiptar …. - Zëri i Luginës". Zerilugines.com. 2013-07-26. Arkivuar nga origjinali më 10 shtator 2016. Marrë më 2016-11-24. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  40. ^ Magazina / TV / Film (3 korrik 2016). "Aktori Kivanç Tatlitug e pranon me krenari origjinën: Po jam kosovar (Video)". Telegrafi. Marrë më 2016-11-24. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  41. ^ TheAlbanian.co.uk (2016-11-19). "Video/ Aktori turk Kivanç Tatlitug pranon se është shqiptar …". Thealbanian.co.uk. Arkivuar nga origjinali më 2016-10-21. Marrë më 2016-11-24. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  42. ^ ""Nereden Geliyor Bu Yakışıklılık?" Dedirten 24 Aktörümüz ve Memleketleri". Onedio.com. 2016-04-25. Marrë më 2017-02-25. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  43. ^ LajmeOnline (16 mars 2013). ""Sulejmani i Madherishem", Halit Ergenc: Une kam gjak shqiptar". Arkivuar nga origjinali më 3 mars 2016. Marrë më 14 maj 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  44. ^ "Albanianscreen.tv". Arkivuar nga origjinali më 2014-08-10. Marrë më 2019-05-14. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  45. ^ "finalde-rol-icabi-degil-ya-kan-akmazsa-diye-panikten-agladim-876528". milliyet (në turqisht). Marrë më 2019-02-13.
  46. ^ "Kaan Urgancıoğlu'nun olası partnerleri! - Noluyo". Arkivuar nga origjinali më 2 shtator 2018. Marrë më 2 shtator 2022. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  47. ^ "Özgür olmadığın ilişkiyi yaşama". Arkivuar nga origjinali më 2017-05-30. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  48. ^ "fikret-kuskan". biyografi (në turqisht). Marrë më 2019-02-13.
  49. ^ "fikret-kuskan-kimdir". sabah (në turqisht). Marrë më 2019-02-13.
  50. ^ "nur-fettahogl". nur-fettahoglu.blogspot (në turqisht). Marrë më 2018-02-13.
  51. ^ "nur_aysan_hakkinda_bilinmesi_gereken". harpersbazaar (në turqisht). Arkivuar nga origjinali më 25 janar 2020. Marrë më 2019-05-12.
  52. ^ "Kurtlar Vadisi Filistin'in esas kızı Nur Aysan hakkında bilinmesi gereken 30 şey". sabah (në turqisht). Marrë më 2019-05-12.
  53. ^ "Can Yaman kimdir?". www.biyografi.info. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  54. ^ "Can Yaman NTV Bayram Özel Reporpajı" (në turqisht).
  55. ^ ""İç dünyamda çok kırılgan bir kız çocuğuyum"". 24 nëntor 2013. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  56. ^ "Annem Arap, babam Arnavut". Arkivuar nga origjinali më 13 shtator 2017. Marrë më 12 shtator 2017. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  57. ^ Cıvaoğlu, Güneri (24 nëntor 2019). "Karahan ve Şeşen Şeffaf Oda'da". Marrë më 8 qershor 2020. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  58. ^ "Hilal Altınbilek". ATV. Arkivuar nga origjinali më 2 mars 2020. Marrë më 2 mars 2020. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  59. ^ "Kıraç: 'Gitarla konuştum deli sanmayın'". Arkivuar nga origjinali më 2 shkurt 2020. Marrë më 25 janar 2020. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  60. ^ "10 parmağında 10 marifet: Melis Sezen". formsante.com. 7 shkurt 2020. Marrë më 13 prill 2020. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  61. ^ "Ezgi Eyüboğlu ile oyunculuk ve bakım üzerine!". 22 gusht 2013. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  62. ^ "Ezgi Eyüboğlu: Hayatı ıskalamayı sevmiyorum". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  63. ^ "Aşk Mantık İntikam Çınar kimdir? Burak Yörük kimdir, kaç yaşında, yaşı, boyu, burcu, hangi dizilerde oynadı?". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  64. ^ "ÜNLÜ POPÇU SİMGE SAĞIN HAYATIYLA VE İŞİYLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ PAYLAŞTI!." Marrë më 24 nëntor 2017. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  65. ^ "Yeşim Salkım'dan Seda Sayan'a: Kadırgalı mısın bilmem, ben Arnavut kızıyım seni geldiğin yere gönderirim!". T24 (në turqisht). Marrë më 2019-02-13.
  66. ^ "Köy düğünlerinde de gece kulüplerinde de onun şarkıları çalıyor". hurriyet (në turqisht). Marrë më 2019-02-13.
  67. ^ "mfonun-defansi-fuat-guner-kendisi-gibi-dusunmeyeni-dusman-gorme-kafasi-degismeli". sabah (në turqisht). Marrë më 2019-02-13.
  68. ^ "Babam Arnavut annem Boşnak ben Şentürk'üm - Pazar - Sedat LAÇİNER". Arkivuar nga origjinali më 2016-02-01. Marrë më 2015-09-06. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  69. ^ "Ben Arnavut'um". Arkivuar nga origjinali më 25 janar 2020. Marrë më 25 janar 2020. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  70. ^ "usta-sanatci-metin-senturk". haberler (në turqisht). 19 tetor 2018. Marrë më 5 prill 2020.
  71. ^ "zeynep-bastik-kac-yasinda-zeynep-bastik-kimdir". haberturk (në turqisht). Marrë më 5 prill 2020.
  72. ^ "Hakan Şükür: Ben Türk değilim" [Hakan Şükür: I'm not Turkish]. Fanatik (në turqisht). 22 shkurt 2013. Arkivuar nga origjinali më 2 shkurt 2014. Marrë më 22 shkurt 2013.
  73. ^ "Hakan Şükür: I am Albanian, not Turkish". Oculus News. korrik 2016. Marrë më 14 korrik 2017. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  74. ^ "Shqiptaret e Famshem ne Turqi" [Famous Albanians in Turkey]. ikub.al. 22 tetor 2014. Arkivuar nga origjinali më 2 korrik 2020. Marrë më 30 tetor 2018.
  75. ^ Albana Rama (23 gusht 2013). "A Few Albanian Greats in Turkey". Kosovo Diaspora. Marrë më 30 tetor 2018.
  76. ^ "Klartext von Erdogan über die Albaner". YouTube. 2017-01-29. Marrë më 2018-11-07. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  77. ^ Metin Heper, The State and Kurds in Turkey: The Question of Assimilation, Springer (2007), p. 60
  78. ^ "Context of 'July 1938: Turkey Agrees to Accept Albanians Deported from Yugoslavia'". YouTube. 2014-01-22. Marrë më 2018-11-07. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)