Golden Globe - 2005

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Filmat, aktorët dhe regjisorët e nominuar për çmimin “Golden Globe”, i cili organizohet në 16 janar 2005.

Kategoria : Protagonist dramatik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktori me i mire në rolin kryesor dramatik
Aktorja me e mire në rolin kryesor dramatik

Kategoria : Protagonist muzikor ose komedi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktori me i mire rolin kryesor muzikor ose komedi
Aktorja me i mire në rolin kryesor muzikor ose komedi

Kategoria : Role dytësore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktori me i mire ne një rol dytësor
Aktorja me e mire ne një rol dytësor

Kategoria : Regjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Regjisori më i mirë

Kategoria : Film dramatik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Filmi më i mirë dramatik

Kategoria : Filmi muzik ose komedi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Filmi më i mirë muzikor ose komedi

Kategoria : Muzika e filmit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kolona me e mire zanore
Muzika dhe teksti David Bryson, Adam Duritz
Muzika dhe teksti Glen Ballard, Alan Silvestri
Muzika Andrew Lloyd Webber, Teksti Charles Hart
Muzika dhe teksti Jerry Duplessis, Andrea Guerra
Muzika dhe teksti Mick Jagger, David A. Stewart

Kategoria : Skenari[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Skenari më i mirë