Lista e papëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

FAQJA ËSHTË NË PUNIM E SIPËR

Lista e mëposhtme përmban emrat e papëvekishës katolike, të cilat janë renditur sipas kronologjisë që nga Shën Pjetri deri më sot.

Lista kronologjike[redakto | redakto tekstin burimor]

Mijëvjeçari I-rë[redakto | redakto tekstin burimor]

Shekulli 1-rë[redakto | redakto tekstin burimor]

Numri Periudha e Papatit Portreti Emri:

Latinisht/Shqip

Emri personal Vendlindja Mosha e fillimit/

mbarimit të papatit

Shënime
1 1 Prill 33

– 29 qershor 67 (34 vite, 89 ditë)

1-St.Peter.jpg Shën Pjetri

PETRUS

Šimʻōn Kêpâ

(Simon Pjetri)

Bethsaida,Galilea,Perandoria Romake 32/66 Apostull i Jezusit nga i cili mori çelësat e Mbretërisë së Qiellit, sipas Mateut 16: 18-19. Është kryqëzuar me kokë poshtë; Dita e festës (Festa e shën Pjetrit e Palit) 29 qershor, (Katedra e Shën Pjetrit) 22 shkurt. Ai njihet nga Kisha Katolike si ipeshkvi i parë i Romës i emëruar nga Krishti. Gjithashtu i nderuar si shenjtor në Krishtërimin Lindor, me 29 qershor. Bazilika e Shën Pjetrit në Vatikan ka marrë emrin e tij. Varri i tij gjendet nën Bazilikë
2 29 qershor 67

- 23 shtator 76

(9 vjet, 86 ditë)

2-St.Linus.jpg Shën Linus

PAPA LINUS

Linus VolterraItalia, Perandoria Romake 57/66 Papa i parë romak. Dita e festës 23 shtator. Gjithashtu nderohet si shenjtor në Krishtërimin Lindor, më 7 qershor.
3 23 shtator 76

- 26 prill 88

(11 vjet, 216 ditë)

3-St.Cletus.jpg Shën Anakletus

PAPA ANACLETUS

Anáklitos

(Klítos)

AthinëGreqi, Perandoria Romake 51/63 Papa i parë grek. I martirizuar; Dita e festës 26 prill.
4 26 prill 88

- 23 nëntor 99

(11 vjet, 211 ditë)

4-St.Clement I.jpg Shën Klementi I

PAPA CLEMENS I

Clemens Romë, Perandoria Romake 53/64 Romak. Dita e festës 23 Nëntor. Nderohet si shenjtor në Krishtërimin Lindor, më 25 nëntor.
5 23 nëntor 99

- 27 Tetor 107

(7 vjet, 338 ditë)

5-St.Evaristus.jpg Shën Evaristuo

Papa EVARISTUS

Evaristos Betlehem, Jude, Perandoria Romke 49/55 Hebre grek. Thuhet ka ndarë Romën në famulli, duke caktuar një prift për secilën. Dita e festës - 26 tetor.

Shekulli 2 - të[redakto | redakto tekstin burimor]

Numri Periudha e Papatit Portreti Emri:

Latinisht/Shqip

Emri personal Vendlindja Mosha në

fillimim/

mbarimit

të papatit

Shënime
6 27 Tetor 107

- 3 maj 115

(7 vjet, 188 ditë)

6-St.Alexander I.jpg Shën Aleksandri I

Papa ALEXANDER

Alexander Romë, Perandoria

Romake

30 / 40 Romak. Përuroi zakonin e bekimit të shtëpive me ujë të bekuar. Nderohet si shenjtor në Krishtërimin Lindor, më 16 mars.
7 3 maj 115

- 3 prill 125

(9 vjet, 335 ditë)

7-St.Sixtus I.jpg Shën Sisto I

PAPA XYSTUS

Xystus Romë, Perandoria

Romake

73/83 Romak. Dita e festës - 6 prill .Gjithashtu nderohet si shenjtor në Krishtërimin Lindor, më 10 gusht.
8 3 prill 125

- 5 janar 136

(10 vjet, 277 ditë)

8-St.Telesphrous.jpg Shën Telesfori

Papa TELESPHORUS

Telesfóros Terranova da Sibari

Itali, Perandoria Romake

58/69 Grek. Dita e festës 5 janar. Gjithashtu nderohet si shenjtor në Krishtërimin Lindor, më 22 shkurt. Ati i Kishës Shën Irenaeus e quajti atë një martir të madh.
9 5 janar 136

- 11 janar 140

(4 vjet, 6 ditë)

9-St.Hyginus.jpg Shën Higinus

PAPA HYGINUS

Ygínos Athinë, Greqi,

Perandoria Romake

58/62 Grek. Tradita thote se ai u martirizua; Dita e festës 11 janar.
10 11 janar 140

- 11 Korrik 155

(15 vjet, 181 ditë)

10-St.Pius I.jpg Shën Piu I

Papa PIUS

Pius Aquileia, Itali, Perandoria

Romake

59/74 Romak. Martirizuar; Dita e festës 11 korrik. Vendosi që Pashkët duhet të festohet vetëm të dielën.
11 11 korrik 155

- 20 prill 166

(10 vjet, 283 ditë)

11-St.Anicetus.jpg Shën Anicetus

Papa ANICETUS

Aníkitos Emesa, Siri, Perandoria

Romake

63/74 Grek. Papa i parë nga Siria. Tradita thotë se ai u martirizua; Dita e festës 17 Prill. Vendosi që priftërinjtë nuk lejohen të kenë flokë të gjata.
12 20 Prill 166

- 22 prill 174

(8 vjet, 2 ditë)

12-St.Soter.jpg Shën Soteri

Papa SOTERIUS

Soterius FondiPerandoria

Romake

46/55 Romak. Martirizuar; Dita e festës 22 prill. Dektretoi që martesa është e vlefshme si një sakrament i bekuar nga një prift; Zyrtarisht inauguroi Pashkët si një festival vjetor në Romë.
13 22 prill 174

- 26 maj 189

(15 vjet, 34 ditë)

13-St.Eleuterus.jpg Shën Eleuteri

Papa ELEUTHERUS

Eléutheros Nicopoli,Epir, Perandoria

Romake

45/59 Grek;Martirizuar; dita e festës 6 maj.
14 26 maj 189

- 28 korrik 199

(10 vjet, 63 ditë)

14-St.Victor I.jpg Shën Viktori I

Papa VICTOR

Victor Afrikë, Perandoria

Romake

34/44
15 28 korrik 199

- 20 dhjetor 217

(18 vjet, 145 ditë)

15-St.Zephyrinus.jpg Shen Zefirini

Papa ZEPHYRINUS

Zephyrinus Romë, Perandoria

Romake

39/57

Shekulli 3-të[redakto | redakto tekstin burimor]

Numri Periudha e Papatit Portreti Emri:

Latinisht/Shqip

Emri personal Vendlindja Mosha në

fillimim/

mbarimit

të papatit

Shënime
16 20 dhjetor 217

- 14 Tetor 222

(7 vjet, 298 ditë)

16-St.Callixtus I.jpg Papa Shën Kalisiti I

PAPA CALLIXTUS

Callixtus Romë,

Perandoria Romake

62 / 67 Romak; Martirizuar; Dita e festës 14 Tetor.
17 14 Tetor 222

- 23 maj 230

(7 vjet, 221 ditë)

17-St.Urban I.jpg Papa Shën Urbani I

Papa URBANUS

Urbanus Romë,

Perandoria Romake

47 / 55 Romak: Nderohet si shenjt edhe në Kishat e LIndjes me datë 25 Maj.
18 21 gusht 230

- 28 shtator 235

(5 vjet, 38 ditë)

18-St.Pontian.jpg Papa Shën Ponciani

Papa PONTIANUS

Pontianus Romë,

Perandoria Romake

55 / 60 Romak. Katalogu Liberian e shënon vdekjen e tij më 28 shtator 235,

data më e hershme e saktë në historinë papale.

19 21 nëntor 235

- 3 janar 236

(43 ditë)

19-St.Anterus.jpg Papa Shën Anteri

PAPA ANTERUS

Anthirós Petilia, Itali,

Perandoria Romake

55 / 56 Grek: Dita e festës 3 Janar. Nderohet si shenjt edhe në

Krishtërimin Lindor me datë 5 Gusht.

20 10 janar 236

- 20 janar 250

(14 vjet, 10 ditë)

20-St.Fabian.jpg Papa Shën Fabiani

Papa FABIANUS

Fabianus Romë,

Perandoria Romake

36 / 50 Romak. Ndau komunitetet e Romës në shtatë rrethe, secili i mbikëqyrur nga një diakon. Dita e Festës 20 Janar. Gjithashtu i nderuar si shenjtor në Krishtërimin Lindor, me një ditë festimi 5 gusht.
21 6 mars 251

- 25 qershor 253

(2 vjet, 111 ditë)

21-St.Cornelius.jpg Papa Shën Korneli

Papa Cornelius

Cornelius Romë,

Perandoria Romake

71 / 73 Romak. Vdiq si martir gjatë mundimeve ekstreme; Dita e festës 16 shtator.
22 25 qershor 253

- 5 mars 254

(253 ditë)

22-St.Lucius I.jpg Papa Shën Luçio I

Papa LUCIUS

Lucius Romë,

Perandoria Romake

48 / 49 Romak; Ditë feste 5 Mars.
23 12 mars 254

- 2 gusht 257

(3 vite, 143 ditë)

23-St.Stephen I.jpg Papa Shën Shtjefni I

Papa STEPHANUS

Stéfanos Romë,

Perandoria Romake

54 / 57 Roman grek (paraardhësit e tij ishin grekë). Martirizua me prerje koke; Dita e festës 2 gusht. Gjithashtu i nderuar si shenjtor në Krishtërimin Lindor, me të njëjtën datë.
24 30 gusht 257

- 6 gusht 258

(341 ditë)

24-St.Sixtus II.jpg Papa Shën Sisto II

PAPA XYSTUS

Secundus

Síxtos Athinë, Greqi,

Perandoria Romake

42 / 43 Grek; U martirizua me prerje koke, nderohet si shenjt edhe në Krishtërimin Lindor më 10 Gusht.
25 22 korrik 259

- 26 dhjetor 268

(9 vjet, 157 ditë)

25-St.Dionysius.jpg Papa Shën Dionisi

Papa DIONYSIUS

Dionýsios Terranova da Sibari,

Itali, Perandoria Romake

59 / 68 Grek: Dita e festës 26 dhjetor.
26 5 janar 269

- 30 Dhjetor 274

(5 vjet, 359 ditë)

26-St.Felix I.jpg Papa Shën Feliksi I

Papa FELIX

Felix Romë,

Perandoria Romake

63 / 68 Romak
27 4 janar 275

- 7 dhjetor 283

(8 vjet, 337 ditë)

27-St.Eutychian.jpg Papa Shën Eutikjani

Papa EUTYCHIANUS

Eutychianus Luni, Itali,

Perandoria Romake

35 / 43 Romak
28 17 dhjetor 283

- 22 Prill 296

(12 vjet, 127 ditë)

28-St.Caius.jpg Papa Kaio

Papa CAIUS

Gaíos Dalmaci,

Perandoria Romake

38 / 51 Grek. Papa i parë nga Kroacia. Martirizua me prerje koke (sipas legjendës). Dita e festës 22 Prill. Gjithashtu i nderuar si shenjtor në Krishtërimin Lindor, me një ditë festimi 11 gusht.
29 30 qershor 296

- 26 prill 304

(7 vjet, 301 ditë)

29-St.Marcellinus.jpg Papa Shën Marçelini

Papa MARCELLINUS

Marcellinus Rome,

Perandoria Romake

38 / 51 Romak. Dita e festës 26 prill. Gjithashtu nderohet si shenjtor në Krishtërimin Lindor, me një ditë festimi 7 qershor.

Shekulli 4-të[redakto | redakto tekstin burimor]

Numri Periudha e Papatit Portreti Emri:

Latinisht/Shqip

Emri personal Vendlindja Mosha në

fillimim/

mbarimit

të papatit

Shënime
30 27 mai 308

-16 Janvier 309

(234 ditë)

30-St.Marcellus I.jpg Papa Shën Marçeli I

Papa MARCELLUS

Marcellus Itali,

Perandoria Romake

53 / 54 Romak; U dëbua nga Roma nga Perandori Maxentius (309)
31 18 Avril 309

- le 17 Août 309

(121 ditë)

31-St.Eusebius.jpg Papa Shën Eusebi

Papa EUSEBIUS

Efsévios Sardenjë,

Perandoria Romake

54 / 54 Grek; Dëbuar nga Maxentius dhe vdiq në mërgim.
32 2 korrik 311

- 10 Janar 314

(2 vjet, 192 ditë)

32-St.Miltiades.jpg Papa Shën Miltiadi

Papa MILTIADES

Miltiades Afrikë,

Perandoria Romake

41 / 44 Romak; Papa i parë pas përfundimit të persekutimeve ndaj të krishterëve

që u vendos në Ediktin e Milanos (313) thirrur nga Kostandini i Madh.

Udhëhoqi Koncilin e Lateranit në 313.

33 31 janar 314

- 31 Dhjetor 335

(21 vjet, 334 ditë)

33-St.Sylvester I.jpg Papa Shën Silvestri I

Papa SYLVESTER

Silvester Sant'Angelo a Scala,

Perandoria Romake

29 / 50 Romak. Dita e Festës 31 Dhjetor. Gjithashtu nderohet si shenjtor në Krishtërimin Lindor, me 2 janar. Koncili i Parë i Nikesë (325). Gjatë pontifikatit të tij u ndërtua: Bazilika e Shën Gjonit Lateran, Santa Croce në Jeruzalem dhe Bazilika e Vjetër e Shën Pjetrit.
34 18 janar 336

- 7 tetor 336

(263 ditë)

34-St.Mark.jpg Papa Shën Marku

Papa MARCUS

Marcus

Romë, Perandoria Romake

46 / 46 Romak. Një prej angazhimeve të Markut ishte të përpilonte jetën e dëshmorëve dhe ipeshkve para kohës së tij. Ka disa arsye për të besuar se ka themeluar dy kisha në zonën e Romës. Njëra prej tyre është ende, e njohur për këtë ditë si Kisha e San Marco, megjithëse është ndryshuar shumë që nga koha e tij. Kisha tjetër ishte në Katakombet e Balbinës, një varrezë. Perandori Konstantin dhuratoi tokën ku u ndërtuan këto ndertesa. Dita e Festës 7 Tetor.
35 6 shkurt 337

- 12 prill 352

(15 vjet, 66 ditë)

35-St.Julius I.jpg Papa Shën Juli I

Papa IULIUS

Iulius

Romë, Perandoria Romake

57 / 72 Romak. Vendosi që Lindja e Krishtit të celebrohej në dy festa të veçanta: Epifania (Dëftimi i Zotit) qëndroi në datën tradicionale, dhe Krishtlindja më 25 dhjetor.
36 17 maj 352

- 24 shtator 366

(14 vjet, 130 ditë)

36-Liberius.jpg Papa Liberi

Papa LIBERIUS

Liberius

Romë, Perandoria Romake

42 / 56 Romak; Papa më i hershëm jo i shenjtëruar nga Kisha Katolike.

Nderohet si shenjt në Krishterimin Lindor me datë 27 Gusht.

37 1 Tetor 366

- 11 dhjetor 384

(18 vjet, 71 ditë)

37-St.Damasus I.jpg Papa Shën Damasi I

Papa DAMASIUS

Damasus

Egitania, Lusitania, ,

Perandoria Romake

60 / 78 Romak dhe Papa i parë nga Portugalia. Urdhëroi përkthimin e Biblës në latinisht.
38 17 dhjetor 384

- 26 nëntor 399

(14 vjet, 344 ditë)

38-St.Siricius.jpg Papa Shën Sirici

Papa SIRICIUS

Sicirius

Romë,

Perandoria Romake

50 / 65 Roman. Letrat e tij të famshme - tekstet më të hershme të dekreteve papale - përqendrohen veçanërisht në disiplinën fetare dhe përfshijnë vendime mbi pagëzimin, shenjtërimin. Dekreti i rëndësishëm i Siricius prej 386 (i shkruar te Peshkopi Himerius i Tarragonës), që urdhëroi beqarinë për priftërinjtë, ishte dekreti i parë mbi këtë temë.
39 27 nëntor 399

- 19 Dhjetor 401

(2 vjet, 22 ditë)

39-St.Anastasius I.jpg Papa Shën Anastasi I

Papa ANASTASIUS

Anastasius

Romë,

Perandoria Romake

59 / 61 Romak. Nxitni priftërinjtë të qëndrojnë dhe të përkulin kokën ndërsa lexohet Ungjilli.

Shekulli 5 -të[redakto | redakto tekstin burimor]

Numri Periudha e Papatit Portreti Emri:

Latinisht/Shqip

Emri personal Vendlindja Mosha në

fillimim/

mbarimit

të papatit

Shënime
40 21 dhjetor 401

- 12 mars 417

(15 vjet, 81 ditë)

40-St.Innocent I.jpg Papa Shën Inoçenti I

Papa INNOCENTIUS

Innocentius Perandoria Romake 41 / 57 Romak.
41 18 mars 417

- 26 Dhjetor 418

(1 vit, 283 ditë)

41-St.Zosimus.jpg Papa Shën Zosimo

Papa ZOSIMUS

Zósimos Mesoraca,

Perandoria Romake

47 / 48 Grek.
42 28 dhjetor 418

- 4 shtator 422

(3 vjet, 250 ditë)

42-St.Boniface I.jpg Papa Shën Bonafaci I

Papa BONIFACIUS I

Bonifacius Romë,

Perandoria Romake

43 / 47 Romak.
43 10 shtator 422

- 27 korrik 432

(9 vjet, 321 ditë)

43-St.Celestine I.jpg Papa Shën Çelestini I

Papa COELESTINUS I

Kelestínos Campania

Perandoria Romake

42 / 52 Grek. Gjithashtu ndeohetr si shenjtor në Krishtërimin Lindor,

me 8 prill.

44 31 korrik 432

- 18 gusht 440

(8 vjet, 18 ditë)

44-St.Sixtus III.jpg Papa Shën Sisto III

Papa XYXTUS III

Xystus Romë,

Perandoria Romake

42 / 50 Romak.
45 29 shtator 440

- 10 nëntor 461

(21 vjet, 42 ditë)

45-St.Leo I.jpg Papa Shën Leoni I

(Leo i Madh)

Papa LEO MAGNUS

Leo Etruria, 

Perandoria Romake

50 / 71 Romak. Bindi Atilën e Hunëve që të ndalte pushtimin e Italisë.

Dita e festës - 10 Nëntor.

Nderohet si shenjt edhe në Krishtërimin Lindor me 18 Shkurt.

46 19 nëntor 461

- 29 Shkurt 468

(6 vjet, 102 ditë)

46-St.Hilarius.jpg Papa Shën Hilari

Papa HILARIUS

Ilários Sardenjë,

Perandoria Romake

e Perëndimit

46 / 53 Grek.
47 3 mars 468

- 10 mars 483

(15 vjet, 7 ditë)

47-St.Simplicius.jpg Papa Shën Simplici

Papa SIMPLICIUS

Simplicius Tivoli,

Perandoria Romake

e Perëndimit

38 / 53 Romak. Gjatë papatit të tij ra Perandoria Romake e Perëndimit

dhe Italia e Roma u morën nga Odoacer.

48 13 mars 483

- 1 mars 492

(8 vjet, 354 ditë)

48-St.Felix III.jpg Papa Feliks III

(Feliks II)

Papa FELIX Tertius

(Secundus)

Felix Romë,

Perandoria Romake

e Perëndimit

43 / 52 Romak. Thirrej edhe Felix II
49 1 mars 492

- 21 nëntor 496

(4 vjet, 265 ditë)

49-St.Gelasius I.jpg Papa Shën Gelasi I

Papa GELASIUS

Gelásios Kabylie, Afrikë, 

Perandoria Romake

e Perëndimit

82 / 86 Grek. Papa i fundit që ka lindur në kontinentin e Afrikës. Papa i parë I quajtur "Vikar i Krishtit" (Zëvendësi i Krishtit).
50 24 nëntor 496

- 19 nëntor 498

(1 vit, 360 ditë)

50-Anastasius II.jpg Papa Anastasi II

Papa ANASTASIUS

Anastasius Romë,

Perandoria Romake

e Perëndimit

51 / 53 Romak
51 22 nëntor 498

- 19 korrik 514

(15 vite, 239 ditë)

51-St.Symmachus.jpg Papa Shën Simaku

Papa SYMMACHUS

Sýmmachos Sardenjë,

Perandoria Romake

e Perëndimit

38 / 54 Grek

Shekulli 6 -të[redakto | redakto tekstin burimor]

Numri Periudha e Papatit Portreti Emri:

Latinisht/Shqip

Emri personal Vendlindja Mosha në

fillimim/

mbarimit

të papatit

Shënime
52 20 korrik 514

- 6 gusht 523

(9 vjet, 17 ditë)

52-St.Hormisdas.jpg Papa Shën Hormizda

Papa HORMISDAS

Hormisdas Perandoria Romake

e Perëndimit

39 / 48 Romak
53 13 gusht 523

- 18 maj 526

(2 vjet, 278 ditë)

53-St.John I.jpg Papa Shën Gjoni I

Papa IOHANNES I

Ioannes Perandoria Romake

e Perëndimit

53 / 56 Romak
54 12 korrik 526

- 22 shtator 530

(4 vjet, 72 ditë)

54-St.Felix IV.jpg Papa Feliksi IV

(Feliksi III)

Papa Felix

Quartus

(Tertius)

Fílixi Sammium 36 / 40 Grek. Nganjëherë thirrej Feliksi III
55 22 shtator 530

- 17 Tetor 532

(2 vjet, 25 ditë)

55-Boniface II.jpg Papa Bonifaci II

Papa BONIFACIUS

Secundus

Bonifacius Romë 40 / 42 Romak
56 2 janar 533

- 8 maj 535

(2 vjet, 126 ditë)

56-John II.jpg Papa Gjoni II

Papa IOHANNES

Secundus

Mercurius Romë, Perandoria Romake

e Perëndimit

63 / 65 Romak. Papa i parë që nuk përdori emrin e tij personal,

sepse kishte emrin e një Perëndie Romake të quajtur Mërkur.

57 13 maj 535

- 22 prill 536

(356 ditë)

57-St.Agapetus I.jpg Papa Shën Agapeti I

Papa AGAPITUS

Agapitus Romë 45 / 46 Romak
58 8 qershor 536

- 11 mars 537

(276 ditë)

58-St.Silverius.jpg Papa Shën Silveri

Papa SILVERIUS

Silverius Ceccano 36 / 37 Romak
59 29 mars 537

- 7 qershor 555

(18 vjeç, 70 ditë)

59-Vigilius.jpg Papa Vigili

Papa VIGILIUS

Vigilius Romë 37 / 55 Romak
60 16 prill 556

- 4 mars 561

(4 vjet, 322 ditë)

60-Pelagius I.jpg Papa Pelagi I

Papa PELAGIUS I

Pelagius Romë 51 / 56 Romak
51 17 korrik 561

- 13 korrik 574

(12 vjet, 361 ditë)

61-John III.jpg Papa Gjoni III

Papa IOHANNES III

Catelinus Romë 41 / 54 Romak
62 2 qershor 575

- 30 korrik 579

(4 vjet, 58 ditë)

62-Benedict I.jpg Papa Benedikti I

Papa Benedictus I

Benedictus Romë 50 / 54 Romak
63 26 nëntor 579

- 7 shkurt 590

(10 vjet, 73 ditë)

63-Pelagius II.jpg Papa Pelagi II

Papa PELAGIUS II

Pelagius Romë 59 / 70 Romak
64 3 shtator 590

- 12 mars 604

(13 vjet, 191 ditë)

64-St.Gregory I.jpg Papa Shën Gregori I

(Gregori i Madh)

Papa GREGORIUS

Magnus

Gregorius Romë 50 / 64 Papa i fundit romak. I pari papë që kishte titujt "Servus servorum

Dei" (Shërbyes i shêrbëtorëve të Zotit) dhe"Pontifex Maximus".

Themeloi këngët gregoriane. Dita e festës 3 shatator.

Nderohet si shnjt edhe në Krishtërimin Lindor me 12 Mars.

FAQJA ËSHTË NË PUNIM E SIPËR


40. Shën Papa Innocenzo I - (401-417)
41. Shën Papa Zosimo - (417-418)
42. Shën Papa Bonifacio I - (418-422)
43. Shën Papa Celestino I - (422-432)
44. Shën Papa Sisto III - (432-440)
45. Shën Papa Leoni I (Leoni i Madh) - (440-461)
46. Shën Papa Ilario - (461-468)
47. Shën Papa Simplicio - (468-483)

Prej 483 deri 752[redakto | redakto tekstin burimor]

48. Shën Papa Felice III - (483-492)
49. Shën Papa Gelasio I - (492-496)
50. Shën Papa Anastasio II - (496-498)
51. Shën Papa Simmaco - (498-514)
52. Shën Papa Ormisda - (514-523)
53. Shën Papa Gjoni I - (523-526)
54. Shën Papa Felice IV - (526-530)
55. Shën Papa Bonifacio II - (530-532)
56. Shën Papa Gjoni II - (533-535)
57. Shën Papa Agapito I - (535-536)
58. Shën Papa Silverio - (536-537)
59. Shën Papa Vigilio - (537-555)
60. Shën Papa Pelagio I - (556-561)
61. Shën Papa Gjoni III - (561-574)
62. Shën Papa Benedikti I - (575-579)
63. Shën Papa Pelagio II - (579-590)
64. Shën Papa Gregori I (Gregori i Madh; Gregorius Dialogus) - (590-604)
65. Shën Papa Sabiniano - (604-606)
66. Shën Papa Bonifacio III - (607)
67. Shën Papa Bonifacio IV - (608-615)
68. Shën Papa Adeodato I - (615-619)
69. Shën Papa Bonifacio V - (619-625)
70. Shën Papa Onorio I - (625-638)
71. Shën Papa Severino - (640)
72. Shën Papa Gjoni IV - (640-642)
73. Shën Papa Teodoro I - (642-649)
74. Shën Papa Martino I - (649-655)
75. Shën Papa Eugenio I - (654-657)
76. Shën Papa Vitaliano - (657-672)
77. Shën Papa Adeodato II - (672-676)
78. Shën Papa Dono - (676-678)
79. Shën Papa Agatone - (678-681)
80. Shën Papa Leoni II - (682-683)
81. Shën Papa Benedikti II - (684-685)
82. Shën Papa Gjoni V - (685-686)
83. Shën Papa Conone - (686-687)
84. Shën Papa Sergio I - (687-701)
85. Shën Papa Gjoni VI - (701-705)
86. Shën Papa Gjoni VII - (705-709)
87. Shën Papa Sisinnio - (708)
88. Shën Papa Costantino - (708-715)
89. Shën Papa Gregori II - (715-731)
90. Shën Papa Gregori III - (731-741)
91. Shën Papa Zaccaria - (741-752)

Prej 752 deri 1003[redakto | redakto tekstin burimor]

92. Shën Papa Stefano II - (752)
93. Shën Papa Stefano III - (752-757)
94. Shën Papa Pali I - (757-767)
95. Shën Papa Stefano IV - (767-772)
96. Shën Papa Adriano I - (772-795)
97. Shën Papa Leoni III - (795-816)
98. Shën Papa Stefano V - (816-817)
99. Shën Papa Pasquale I - (817-824)
100. Shën Papa Eugenio II - (824-827)
101. Shën Papa Valentino - (827)
102. Shën Papa Gregori IV - (827-844)
103. Shën Papa Sergio II - (844-847)
104. Shën Papa Leoni IV - (847-855)
105. Shën Papa Benedikti III - (855-858)
106. Shën Papa Niccolò I - (858-867)
107. Shën Papa Adriano II - (867-872)
108. Shën Papa Gjoni VIII - (872-882)
109. Shën Papa Marino I - (882-884)
110. Shën Papa Adriano III - (884-885)
111. Shën Papa Stefano VI - (885-891)
112. Shën Papa Formoso - (891-896)
113. Shën Papa Bonifacio VI - (896)
114. Shën Papa Stefano VII - (896-897)
115. Shën Papa Romano - (897)
116. Shën Papa Teodoro II - (897)
117. Shën Papa Gjoni IX - (898-900)
118. Shën Papa Benedikti IV - (900-903)
119. Shën Papa Leoni V - (903)
120. Shën Papa Cristoforo antip. (903-904)
121. Shën Papa Sergio III - (904-911)
122. Shën Papa Anastasio III - (911-913)
123. Shën Papa Lando - (913-914)
124. Shën Papa Gjoni X - (914-928)
125. Shën Papa Leoni VI - (928-929)
126. Shën Papa Stefano VIII - (929-931)
127. Shën Papa Gjoni XI - (931-935)
128. Shën Papa Leoni VII - (936-939)
129. Shën Papa Stefano IX - (939-942)
130. Shën Papa Marino II - (942-946)
131. Shën Papa Agapito II - (946-955)
132. Shën Papa Gjoni XII - (955-963)
133. Shën Papa Leoni VIII - (963-965)
134. Shën Papa Benedikti V - (964)
135. Shën Papa Gjoni XIII - (965-972)
136. Shën Papa Benedikti VI - (973-974)
137. Shën Papa Benedikti VII - (974-983)
138. Shën Papa Gjoni XIV - (983-984)
139. Shën Papa Gjoni XV - (985-996)
140. Shën Papa Gregori V - (996-999)
141. Shën Papa Silvestro II - (999-1003)

Prej 1003 deri 1254[redakto | redakto tekstin burimor]

143 Gjoni XVII. 1003
144 Gjoni XVIII. 1004-1009
145 Serius IV. 1009-1012
--- Gregori VI. (Kundërpapa) 1012
146 Benedikti VIII. 1012-1024
147 Gjoni XIX. 1024-1032
148 Benedikti IX. 1032-1045
149 Silvester III. 1045
150 Gregori VI. 1045-1046
--- Sylvester III. (Kundërpapa) 1045-1046
151 Klementi II. 1046-1047
152 Damasus II. 1048
153 Leoni IX 1049-1054
154 Victor II. 1055-1057
155 Stephan IX. 1057-1058
156 Benedikti X. 1058-1059
157 Nikolaus II. 1058-1061
158 Alexander II. 1061-1072
--- Honorius II. (Kundërpapa) 1061-1064
159 Gregori VII. 1073-1085
--- Klementi III. (Kundërpapa) 1080-1100
160 Victor III. 1086-1087
161 Urban II. 1088-1099
162 Paschalis II. 1099-1118
--- Theoderich (Kundërpapa) 1100-1102
--- Albert (Kundërpapa) 1102
--- Sylvester IV. (Kundërpapa) 1105-1111
163 Gelasius II. 1118-1119
--- Gregori VIII. (Kundërpapa) 1118-1121
164 Calixtus II. 1119-1124
165 Honorius II. 1124-1130
166 Innozenz II. 1130-1143
167 Coelestinus II. 1143-1144
168 Lucius II. 1144-1145
169 Eugenius III. 1145-1153
170 Anastasius IV. 1153-1154
171 Hadrian IV. 1154-1159
172 Alexander III. 1159-1181
--- Viktor IV. (Kundërpapa) 1159-1164
--- Paschalis III. (Kundërpapa) 1164-1168
--- Kalixt III. (Kundërpapa) 1168-1178
--- Innozenz III. (Kundërpapa) 1179-1180
173 Lucius III. 1181-1185
174 Urban III. 1185-1187
175 Gregori VIII. 1187
176 Klementi III. 1187-1191
177 Coelestinus III. 1191-1198
178 Innozenz III. 1198-1216
179 Honorius III. 1216-1227
180 Gregori IX. 1227-1241
181 Coelestinus IV. 1241
182 Innozenz IV. 1243-1254
183 Alexander IV. 1254-1261
184 Urban IV. 1261-1264
185 Klementi IV. 1265-1268
186 Gregori X. 1271-1276
187 Innozenz V. 1276
188 Hadrian V. 1276
189 Gjoni XXI. 1276-1277
190 Nikolaus III. 1277-1280
191 Martinus IV. 1281-1285
192 Honorius IV. 1285-1287
193 Nikolaus IV. 1288-1292
194 Coelestinus V. 1294
195 Bonifatius VIII. 1294-1303
196 Benedikti XI. 1303-1304
197 Klementi V 1305-1314
198 Gjoni XXII. 1316-1334
--- Nikolaus V. (Kundërpapa) 1328-1330
199 Benedikti XII. 1334-1342
200 Klementi VI. 1342-1352
201 Innozenz VI. 1352-1362
202 Urban V. 1362-1370
203 Gregori XI. 1370-1378
204 Urban VI. 1378-1389
--- Klementi VII. (Avignon) 1378-1394
--- Benedikti XIII. (Avignon) 1394-1423
205 Bonifatius IX. 1389-1404
206 Innozenz VII. 1404-1406
207 Gregori XII. 1406-1415
--- Alexander V. (Konzilspapst) 1409-1410
--- Gjoni XXIII. (Konzilspapst) 1410-1415
208 Martinus V. 1417-1431
--- Klementi VIII. (Kundërpapa) 1424-1429
--- Benedikti XIV. (Kundërpapa) 1424-?
209 Eugenius IV. 1431-1447
--- Felix (Gegenpapst) 1439-1449
210 Nikolaus V 1447-1455
211 Calixtus III. 1455-1458
212 Pio II. 1458-1464
213 Pali II. 1464-1471
214 Sixtus IV. 1471-1484
215 Papa Innocenci VIII. 1484-1492
216 Alexander VI. 1492-1503
217 Pio III. 1503-1503
218 Julius II. 1503-1513
219 Leoni X. 1513-1521
220 Hadrian VI. 1522-1523
221 Klementi VII. 1523-1534
222 Pali III. 1534-1549
223 Julius III 1550-1555
224 Marcellus II. 1555
225 Papa Pali IV. 1555-1559
226 Pio IV.1559-1565
227 Pio V. 1566-1572
228 Gregori III 1572-1585
229 Sixtus V. 1585-1590
230 Urban VII. 1590
231 Gregori XIV. 1590-1591
232 Innozenz IX. 1591
233 Klementi VIII. 1592-1605
234 Leoni XI 1605
235 Pali V. 1605-1621
236 Gregori XV. 1621-1623
237 Urban VIII. 1623-1644
238 Innozenz X. 1644-1655
239 Aleksandër VII. 1655-1667
240 Klementi IX. 1667-1669
241 Klementi X. 1670-1676
242 Innozenz XI. 1676-1689
243 Alexander VIII 1689-1691
244 Innozenz XII 1691-1700
245 Klementi XI 1700-1721
246 Innozenz XIII. 1721-1724
247 Benedikti XIII. 1724-1730
248 Klementi XII. 1730-1740
249 Benedikti XIV. 1740-1758
250 Klementi XIII. 1758-1769
251 Klementi XIV. 1769-1774
252 Pio VI. 1775-1799
253 Pio VII 1800-1823
254 Leoni XII. 1823-1829
255 Pio VIII. 1829-1830
256 Gregori XVI. 1831-1846
257 Pio IX. 1846-1878
258 Leoni XIII. 1878-1903
259 Pio X. 1903-1914
260 Benedikti XV. 1914-1922
261 Pio XI 1922-1939
262 Pio XII 1939-1958
263 Gjoni XXIII. 1958-1963
264 Pali VI. 1963-1978
265 Gjon Pali I. 1978
266 Gjon Pali II 1978-2005
267 Benedikti XVI 2005-

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]