Linditë Ahmeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Lindita Ahmeti (b 26 April 1973 në Prizren.) - Origjina poet Maqedonisht Shqip.

Përmbajtja [fshih] 1 Biografia 2 Kreativiteti 2.1 në gjuhën shqipe 2.2 në maqedonisht 2.3 në bullgarisht 3 Translations në polonisht 4 Bibliografia Biografia [redakto] Ajo ka lindur në një familje të jetesës shqiptare në Prizren. Pas diplomimit nga shkolla e mesme në Shkup, ai ka studiuar filologji klasike në Fakultetin Filologjik në Universitetin skopijskiego. Ai aktualisht jep mësim letërsinë antike në Universitetin e Tetovës. Ai është anëtar i Klubit PEN në Maqedoni.

Ai shkruan poezi në gjuhën shqipe dhe maqedonase që nga fillim të viteve '90 Ajo botuar dhjetë vëllime me poezi (duke përfshirë një në Bulgarian). Jeton në Shkup.

Puna [edit] në gjuhën shqipe [redakto] 1993: Mjedra dhe opinione nga redaktorët sweatshirts (Raspberries dhe blues) 1996: Ishulli Adular (Island Adular) 2000: Brezi dhe Zonjës (Sash Mary) 2004: Vete perballe Erosit (vetë kundër Eros) 2008: Lulja alba në maqedonase [edit] 1998: Камена месечина (Hëna Stone) 2002: Син сон (Navy sen) 2007: e Призивање во април (Telefononi në prill) 2011: The Утрешните монети (monedha mëngjesit) Bulgarian [edit] 2008: e Пролетен копнеж (malluar Spring) Translations në polonisht [edit] Pesë poezi, trans. Dorothy Horodyska, letërsia në botë në vitin 2013 / 5-6, s.383-388. Bibliografia [edit] Biografia në faqen e internetit të PEN të Maqedonisë portal i dedikuar për biografi letërsisë shqipe Intervistë me poetin Biografia, Letërsi në botë në vitin 2013 / 5-6, s.425.