Këshilli Bashkiak i Tiranës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Këshilli Bashkiak i Tiranës
2015–2019
Coat of arms or logo
Lloji
Lloji
Qeverisje lokale of the bashkia e Tiranës
Udhëheqës
Vende61

Këshilli Bashkiak i Tiranës është organi legjislativ i Tiranës, Shqipëri.[1] Që nga viti 2018 ai përbëhet nga 61 anëtarë që shërbejnë për një mandat 4-vjeçar. Anëtarët e këshillit zgjidhen në zgjedhjet lokale dhe zgjedhjet e fundit u fituan nga Partia Socialiste. Anëtari i këshillit zgjedh Kryetarin e këshillit.

Komitetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Këshilli Bashkiak i Tiranës përbëhet nga 55 anëtarë. Ai ka 14 komitete të renditura si më poshtë:

 • Komisioni i Financës (7 anëtarë)
 • Komisioni Juridik (5 anëtarë)
 • Komisioni i Ekonomisë dhe Çështjeve Sociale (5 anëtarë)
 • Komisioni i Arsimit (5 anëtarë)
 • Komisioni për Shëndetësi, Veterinar, Mbrojtjen e Mjedisit (5 anëtarë)
 • Komisioni i Shërbimeve Publike (5 anëtarë) Komisioni i Rregullimit të Territorit (5 anëtarë)
 • Komisioni i Punëve të Jashtme (5 anëtarë)
 • Komisioni i Mandateve (5 anëtarë)
 • Komisioni i Rendit Publik dhe Mbrojtjes Civile (5 anëtarë)
 • Komiteti i Strehimit (5 anëtarë)
 • Komisioni i Kulturës Rinisë dhe Sportit (5 anëtarë)
 • Komisioni i Auditimit (5 anëtarë)
 • Shifrat e Komisionit të Vlerësimit Qyteti (7 anëtarë)

Përbërja e këshillit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pas rezultateve të zgjedhjeve lokale shqiptare 2015, përbërja e Këshillit të Tiranës është si më poshtë:

Emri Shk. Ulëse
Partia Socialiste e Shqipërisë
Partia Socialiste e Shqipërisë
PS 25
Partia Demokratike e Shqipërisë
Partia Demokratike e Shqipërisë
PD 17
Lëvizja Socialiste për Integrim
Lëvizja Socialiste për Integrim
LSI 12
style="background-color: Stampa:Party for Justice, Integration and Unity/meta/color" | Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet
Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet
PDIU 4
Partia Republikane e Shqipërisë
Partia Republikane
PR 2
Fryma e Re Demokratike
Fryma e Re Demokratike
FRD 1

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Këshilli Bashkiak i Tiranës". Tirana.gov.al. Arkivuar nga origjinali më 26 gusht 2018. Marrë më 3 nëntor 2021.