Lista e shkrimtarëve shqiptarë sipas kohës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është lista e shkrimtarëve shqiptarë të renditura sipas periudhave kohore të krijimit të veprave letrare.

Treguesi i përmbajtjes Lart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

Shekulli 16-të - shek. 18-të[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Autorë të hershëm (vepra në shqip)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shekulli 16-të - fillimi shek. 18-të[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Autorë klasikë (vepra në shqip)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fundi i shek. 20 - fillimi i shek. 21[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Autorë modernë nga Shqipëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Marash Mirashi

Autorë modernë nga Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Autorë modernë arbëresh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Treguesi i përmbajtjes Lart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

| sipas_kohës