Tirana e Re

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Tirana e Re is located in Tirana
Tirana e Re
Tirana e Re
Tirana e Re

Tirana e Re është një lagje e Tiranës. Ajo shtrihet në pjesën jugore të qytetit duke filluar nga "libri universitar" pranë ish-bllokut, vazhdon anash stadiumit Selman Stërmasi e arrin deri te shkolla Vasil Shanto. Kohët e fundit shtrirja ka marrë përmasa të pazakonta, kjo si pasojë e ngritjes së shumë pallateve përqark serave dhe kodrave të liqenit artificial, duke e zgjeruar shtrirjen e kësaj lagje përtej kopshtit botanik.