Wikipedia:Udhëzuesit/Gjeografi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Udhëzues gjeografie redakto

Gjeografia, Fshati, Ablacioni, Abrazioni, Akullnaja, Antarktis, Arkipelagu, Astenosfera, Atlasi, Atmosfera, Azia jugperëndimore,Azia Jugore,Azia Lindore,Azia Juglindore,Azia Qendrore,Azimuti, Batica dhe zbatica,Baku, Bazalti, Biogjeografia, Biosfera, Biotopet, Bosna (regjion),Blegtoria, Breshëri, Brionet, Bryma, Bujqësia, Bërthama e Tokës,‎Boka e Kotorit, Ciruset, Delta lumore, Deltina, Deti, Duna, Dëbora, Egzosfera, Estuarët, Feni, Firni, Fjordi, Flishi, Fusha, Gadishulli, Gazi natyror, Gejzeri, Gjatësia gjeografike, Gjeografia politike, Gjeologjia, Gjeomorfologjia,Gjeografia e Emiratet të Bashkuara Arabe, Gjersia gjeografike, Gjiret detare, Glaciologjia, Graniti,Ishulli,Harta memece, Hartografia, Hemisfera,Havana, Hidrografia, Hidrologjia, Hidrosfera, Historia gjeologjike e Tokës, Horizonti, Ishulli, Karsti, Kartografia, Klima,Klimatologjia, Komonvelti, Kompasi (Busolla), Kontinenti, Koordinatat gjeografike, Korja e tokës, Krahina, Kufiri i borës, Kënetat, Laguna, Limnologjia, Liqeni, Lista e maleve, Lista e shteteve, Litosfera, Lënda djegëse, Mali (gjeografi), Meandra lumore, Mezosfera, Morena, Ndërtimi i brendshëm i Tokës, Oaza, Oqeanografia, Pedologjia, Pedosfera, Petrologjia, Plazha,Proceset akullnajore, Projeksionet hartografike, Rajoni rural, Relievi, Reynon, Riaset, Rrafshnalta, Rrufeja, Rrymat detare,Prevllaka, Rrymat oqeanike, Savana, Selia, Shkarja, Shkencat e Tokës, Shkretëtira, Shtrati i lumit, Shtypja e ajrit, Sistemi koordinativ Gauß-Krüger, Sizmologjia, Solstici, Speleologjia, Stalaktitet dhe stalagmitet, Stepa, Stratosfera, Subregjioni, Tajga, Termosfera, Treva, Trojet Shqiptare, Troposfera, Trualli, Tundra, Turizmi bregdetar, Tërmeti, Uadja, Ujëmbledhësi, Ujëndarësi, Ujërat arteziane, Ujëvara, Valët e detit,Vargmali, Vau, Vesa, Vullkani, Zhavorri, Zona Aride, Zënia e Diellit (Eklipsi), Zënia e Hënës (Eklipsi)