Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2018 Shqipëria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
CEE Spring

Wikimedia CEE Spring 2018 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon.

Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL ka përjetuar disa Pranvera që kanë rezultuar në keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (psh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988 , intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi pranverë të vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).

Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive të lira për të grumbulluar dhe të shpërndajë informacion në lidhje me historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë dhe mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive të lirë në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.

Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri më 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqendruar në krijimin dhe redaktimi e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni. Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni faqen qendrore të garës.

Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ketë një fytyrë pak të ndryshme duke marrë në konsideratë kontekstin lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat ata do të donin ti shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera krijojnë dhe të redaktojnë këto artikuj.

  1. Çdo përdorues mund të marr pjesë në konkurs, juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime
  2. Artikujt të jenë të kompletuar, pa përdorimin e mjeteve për përkthim automatik.
  3. Kontributet duhet të jenë shkruara me një shqipe të mirë dhe të plotësojnë rregullat e Wikipedia-s.
  4. Vetëm artikujt e listuar në listat e shteteve të CEE Spring do të marrin pikë.
  5. Artikujt duhet të jetë të paktën 2,000 bajt dhe të kenë të paktën 200 fjalë.
  6. Artikujt duhet të krijohen mes datave 21 mars dhe 31 maj 2018.

Më poshtë gjeni sugjerime rreth afateve kohore për secilin shtet, por nuk është e detyrueshme që të ndiqet patjetër lista si më poshtë, ju mund të shkruani për secilin shtet pa pasur rëndësi se në cilën javë sugjerohet të shkruhet. Listën e artikujve për secilin shtet e gjeni këtu. Është shumë e rëndësishme për dokumentimin rajonal. Për secilin shtet artikujt janë në anglisht ju lutemi tek lista e pjesëmarrësve shënoni artikullin që do përktheni në gjuhën shqipe.

Week # Days Communities / Languages Themes
Week 1 21 March – 25 March Belarus, Macedonia Politics
Week 2 26 March – 1 April Republika Srpska, Lithuania Sports
Week 3 2 April – 8 April Georgia, Hungary, Kosovo Food
Week 4 9 April – 15 April Austria, Serbia, Estonia Architecture
Week 5 16 April – 22 April Russia, Croatia Nature
Week 6 23 April – 29 April Turkey, Albania Education
Week 7 30 April – 6 May Latvia, Poland, Crimean Tatar History
Week 8 7 May – 13 May Ukraine, Azerbaijan Music / Eurovision
Week 9 14 May – 20 May Romania / Moldova, Bashkortostan Science
Week 10 21 May – 27 May Bulgaria, Don Region Literature
Week 11 28 May – 31 May Greece, Armenia, Kazakhstan Culture

Pjesëmarrësit[Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ju lutem shtoni emrin tuaj ose emrin e përdoruesit në tabelën me poshtë nqs doni të merni pjesë në konkurs dhe plotësoni listën e kontributeve pasi të shtoni apo redaktoni artikujt!
Përdoruesi Artikujt Numri i artikujve Numri i byteve E gjeni te historia e artikullit Shuma e pikëve
JonaRizvanolli Jovanka Broz  • Literatura e Kosovës  • Zsuzsa Koncz  • Mjedisi i Shqipërisë  • Artist i Popullit të Shqipërisë  • Futbolli në Shqipëri  • Daina (Latvia)  • Odra (Kompjuter)  • Rustam Kazakov  • Leilia Adzhametova  • Usein Bodaninsky  • Historia e Bashkortostanit  • 12
Liridon Larysa Hienijuš  • 1
Kristina Millona Katarina Ivanovska  • Gordana Jankuloska • Shenjtorja Zlata • Natallia Arsiennieva • Emilia Plater • Dušanka Sifnios • Borka Pavićević • Olja Ivanjicki • Milena Pavlović-Barili • Nadežda Petrović • Selma Rıza • Naşide Gözde Durmuş • Saadet Ozkan • Mihri Müşfik Hanım • Ružica Sokić • Svetlana Bojković • Milunka Savić • Ayşe Erzan • Gülsün Sağlamer • İdil Biret • Ayla Erduran • Dilhan Eryurt • Muhibbe Darga • Tamara Martinović • Marijana Matthäus • Sabiha Bengütaş • Lidija Dimkovska • Ljupka Džundeva • Jelena Jovanova • Ilinka Mitreva • Nuriye Ulviye Mevlan Civelek • Lepa Brena • Suzan Kahramaner • Princesha e Jugosllavisë • Hasmik Papian • Metaksia Simonyan • Lusine Zakaryan • Armen Ohanian • Bodil Katharine Biørn • Gerti Deutsch • Anna Mahler • Hortensia Fussy • Irmgard Griss • Evelyn Lauder • Gabriele Possanner • Marija Šerifović • Gisela Januszewska • Marija Ujević-Galetović • Stana Katic • Gertrud Bodenwieser • Olivera Despina • Zilya Valeeva • Dina Garipova • Aida Garifullina • Zulya Kamalova • Sofija Jovanović • Sofia Gubaidulina • Venera Gimadieva • Alfiya Avzalova • Banine • Aziza Mustafa Zadeh • Magda Frank • Mónika Lamperth • Kati Kovács • Erzsébet Schaár • Vilma Hugonnai • Alexandra Marinina  • Ágnes Hranitzky  • Oja Kodar  • Margarita Morozova  • Sandra Kalniete  • Yelena Baturina • Sanela Diana Jenkins • 73
NabruRizv Teatri Kombëtar i Operës së Gjeorgjisë  • 1
Punëtoria Enciklopedia kroate 1
Klein Muçi Santorini (vera) 1
Ina Muzika në Azerbajxhan‎  • Nicolae Filip 2
Bruna_Rizvanolli Alexandra Camenșcic 1


Përdorimi në faqen e diskutimit të artikullit:

{{CEE Spring 2018 |user= Emri i përdoruesit |topic= Kulturë |topic2=Gratë |topic3=Shkencën |country=Shqipëri |country2= Poloni |country3= Estoni}}

(tenative)

Fituesit e vlerësuar sipas kategorive më poshtë do të fitojnë çmime dhe certifikata.

  • Artikulli (i ri) më i mirë (gjykohet nga Juria)
  • Kontribuesi më aktiv
  • Kontribuesi/ja me i/e mirë i ri/ e re.

Duke falenderuar të gjithë pjesëmarrësit e konkursit Wikimedia CEE Spring 2018 Shqipëria, ku për tre muaj me rradhë kanë kontribuar në përkthimin, krijimin dhe redaktimin e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të famshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni, kemi kënaqësinë t'ju bëjmë me dije fituesit sipas kategorive të renditur si më poshtë:

Kontribuesja me më shumë artikuj të rinj është Kristina Millona me gjithësej 73 artikuj, Si falenderim për kohën dhe kontributin, Kristina është propozuar nga grupi që të marrë pjesë në Wikimedia Cee Meeting që do të mbahet ne Lviv në 13-15 Tetor 2018.

Duke qenë se kontribuesit e tjerë janë të gjithë kontribues të rinj, menduam që ti dhurojmë nga një libër me vlerë deri në 10 Euro si shenjë falenderimi për kontributin e dhënë. Përkatësisht Klein Muçi, Ina dhe NabruRizv. Përdoruesit e tjerë janë pjesë e organizimit dhe nuk janë përfshirë në vlerësim.

Fituesit do të marin një email personal me detaje të tjera lidhur me çmimin.

Në emër të Wikimedians of Albanian Language UG, JonaRizvanolli

Wikimedia CEE Spring 2018 Kosova

Lidhje të jashtme[Redakto nëpërmjet kodit]