Lista e futbollistëve shqiptarë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është lista e futbollistëve më të dalluar shqiptarë në arenën kombëtare dhe atë ndërkombëtare.

Kjo listë i përfshin futbollistët e radhitur në grupe sipas shteteve nga të cilët vijnë dhe në grupin përkatës futbollistët radhiten sipas shkronjës së parë të emrit.

Futbollistë nga Shqipëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Adrian Aliaj
  2. Adriatik Ziaj
  3. Admir Teli
  4. Admir Shenaj
  5. Agim Bulku
  6. Agim Cela
  7. Alban Bushi
  8. Alban Muca
  9. Albert Kaci
  10. Albert Duro
  11. Altin Haxhi
  12. Alfred Filiari
  13. Alfred Ziaj
  14. Altin Lala
  15. Altin Rrakli
  16. Amarildo Belisha
  17. Andrea Drenova
  18. Arber Abilaliaj
  19. Ardi Behari
  20. Ardit Beqiri
  21. Arjan Peco
  22. Arjan Pisha
  23. Arjan Sheta
  24. Arjan Zere
  25. Arlind Nora
  26. Artan Spahiu
  27. Artion Poci
  28. Auron Miloti
  29. Bekim Kuli
  30. Bledar Mancaku
  31. Bledar Hodo
  32. Bledion Guga
  33. Blendi Nallbani
  34. Blendi Shkembi
  35. Daniel Xhafa
  36. Dritan Babamusta
  37. Dritan Stafsula
  38. Dritan Sakaj
  39. Dorian Bubeqi
  40. Dorian Bylykbashi
  41. Edmond Kapllani
  42. Edvin Murati
  43. Eldorado Merkoci
  44. Eldorado Pema
  45. Elvin Beqiri
  46. Elvis Kotorri
  47. Elvis Sina
  48. Emiliano Barka
  49. Emiliano Veliaj
  50. Enco Malindi
  51. Endri Dalipi
  52. Endri Vrapi
  53. Enkel Alikaj
  54. Erald Deliallisi
  55. Erion Xhafa
  56. Erjon Bogdani
  57. Erjon Dine
  58. Erjon Rizvanolli
  59. Ervin Bulku
  60. Ervin Skela
  61. Estref Billa
  62. Fatmir Hima
  63. Fatmir Vata
  64. Fehti Golashi
  65. Fjodor Xhafa
  66. Florian Myrtaj
  67. Franc Ahi
  68. Fotaq Strakosha
  69. Gasper Ndoja
  70. Gentian Bylykbashi
  71. Gentian Hajdari
  72. Gentian Kote
  73. Gentian Lici
  74. Gentian Stojku
  75. Gerhard Progri
  76. Gezim Kasmi
  77. Gjergj Muzaka
  78. Henri Ndreka
  79. Hetlem Çapja
  80. Igli Allmuca
  81. Igli Tare
  82. Ilion Lika
  83. Ilir Selimi
  84. Ilir Qorri
  85. Indrit Fortuzi
  86. Irakli Toci
  87. Isli Hidi
  88. Jahmir Hyka
  89. Jetmir Sefa
  90. Johan Driza
  91. Julian Ahmataj
  92. Justin Bespalla
  93. Julian Brahja
  94. Klevis Dalipi
  95. Kliton Bozgo
  96. Klodian Arberi
  97. Klodian Asllani
  98. Klodian Duro
  99. Kristaq Toci
  100. Kujtim Majaci
  101. Kristi Vangjeli
  102. Maksut Leshteni
  103. Maringlen Kapaj
  104. Mikel Cenko
  105. Muharem Kariqi
  106. Naim Dollaku
  107. Nazmi Maxhuni
  108. Nevil Dede
  109. Niko Jani
  110. Niko Lito
  111. Nikolla Bespalla
  112. Olgert Stafa
  113. Olsi Llakaj
  114. Orges Shehi
  115. Orjand Abazaj
  116. Osman Kapidani
  117. Panajot Pano
  118. Parid Xhihani
  119. Paulin Dhembi
  120. Petraq Ikonomi
  121. Qazim Buna
  122. Redi Jupi
  123. Redinjel Abazi
  124. Rezart Dabulla
  125. Robert Grizha
  126. Roland Dervishi
  127. Roland Nenaj
  128. Roland Zajmi
  129. Rrahman Hallaci
  130. Sabino Plaku
  131. Saimir Patushi
  132. Skender Hyka
  133. Skerdi Bejzade
  134. Skerdilaid Curri
  135. Sokol Bulku
  136. Sokol Ishka
  137. Suad Lici
  138. Vangjel Mile
  139. Vasfi Samimi
  140. Vasian Ballco
  141. Vasiljevsk Lamaj
  142. Viktor Gjyla
  143. Vioresin Sinani
  144. Vladimir Ajazi
  145. Xhevahir Kapllani
  146. Xhevahir Sukaj
  147. Xhulian Rrudho
  148. Sokol Kushta
  149. Ilir Lame
  150. Lefter Millo
  151. Ylli Shehu
  152. Perlat Musta
  153. Sulejman Demollari
  154. Genc Tomorri
  155. Ledio Pano

Futbollistë nga Kosova[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Atdhe nuhiu nga Presheva
  2. Adil Vokrri
  3. Admir Bilbani
  4. Afrim Toverlani
  5. Agim Nushi
  6. Agim Cana
  7. Albert Bunjaku
  8. Allmi Ademi
  9. Almir Murati
  10. Aqif Shehu
  11. Arben Zhjeqi
  12. Arbër Zeneli
  13. Arbër Hasangjekaj
  14. Ardian Gashi
  15. Ardian Gjokaj
  16. Argjend Beqiri
  17. Arian Beqaj
  18. Arsim Gashi
  19. Arsim Plepolli
  20. Artan Bytyqi
  21. Afrim Vokshi
  22. Adem Mustafa
  23. Bajram Fetai
  24. Baki Bulliqi
  25. Bashkim Zyberi
  26. Bedredin Gjinali
  27. Behajdin Gjinali
  28. Besard Berisha
  29. Besian Idrizaj
  30. Besnik Hasi
  31. Ditëlind Reshiti
  32. Blerim Ibrahmi
  33. Blerim Xhemali
  34. Bojan Neziri
  35. Burim Hatipi
  36. Ekrem Beqiri
  37. Edmond Rugova
  38. Erdogan Celina
  39. Ermir Amiti
  40. Fadil Muriqi
  41. Fadil Vokrri
  42. Fahredin Jusufi
  43. Faton Bytyqi
  44. Faton Domi
  45. Faton Toski
  46. Faruk Domi
  47. Faruk Statovci
  48. Fevzi Rama
  49. Fisnik Ademi
  50. Fisnik Kameraj
  51. Flamur Tahiraj
  52. Gani Dautaj
  53. gani llapashtica
  1. Hajrush Latifi
  2. Artan Latifi
  3. Ilir Shehi
  4. Enver Paçarada
  5. Ismet Munishi
  6. Ismet Shabani
  7. Johan Berisha
  8. Kujtim Shala
  9. Kristian Nushi
  10. Lavdim Beriha
  11. Liridon Elshani
  12. Liridon Gashi
  13. Lorik Cana
  14. Luan Prekazi
  15. Mehmet Dragusha
  16. Mensur Nexhipi
  17. Mentor Zhubi
  18. Milaim Rama
  19. Muharrem Sahiti
  20. Nazmi Rama
  21. Naim Jashari
  22. Neshet Zhavelli
  23. Neser Bunjaku
  24. Nesret Ljimani
  25. Njazi Kuqi
  26. Nuri Sabani
  27. Patrik Doçi
  28. Petrit Frokaj
  29. Rafet Prekazi
  30. Ramadan Cimili
  31. Remzi Paçarada
  32. Ramadan Ahmeti
  33. Ramadan Mehana
  34. Ramiz Budeci
  35. Ramiz Krasniqi
  36. Rahim Shala
  37. Ridvan Zeneli
  38. Rijat Shala
  39. Sabit Dallku
  40. Sahit Kelmendi
  41. Sehar Sulejmani
  42. Sehid Sinani
  43. Skender Shengyli
  44. Sokol Hadri
  45. Sunaj Keqi
  46. Shefki Kuqi
  47. Shefqet Kurti
  48. Shefqet Sinani
  49. Shemsedin Ajeti
  50. Vahedin Ajeti
  51. Valon Behrami
  52. Venhar Shabai
  53. Xhevat Kurti
  54. Xhevat Prekazi
  55. Xhevdet Muriqi
Mustaf Latifaj

Futbollistë nga Maqedonia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Agron Memedi
  2. Ardian Nuhiu
  3. Artim Pollozhani
  4. Valton Ristemi
  5. Artim Shaqiri
  6. Blerim Xhemaili
  7. Burhan Emurllahu
  8. Erhan Selimi
  9. Festim Ademi
  10. Nebi Mustafi
  11. Nuri Mustafi
  12. Vullnet Emini
  13. Erxhan Menga
  14. Kushtirm Ballazhi
  15. Argjent Beqiri
  16. Admir Demiri
  17. Minas Osmani
  18. Drilon Xheladini
  19. Abidin Arsllani-Sërbicë[Kërçovë]
  20. Jetmir Kadriu-Garanë[Kërçovë]
  21. Admir Mehmedi