Bradashi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

BradashI është fshat që shtrihet në pjesën perëndimore të Komunës së Podujevës në Gjatësin Gjeografike veriore 42 `56" 20.4' dhe Gjerësinë Gjeografike lindore 21` 0,4" 20.4'.Ka një sipërfaqe prej 15.30km2, me numër të banorëve rreth 3000 ,me dendësi të Popullsisë rreth 168b/1klm2 , me sipërfaqe të ndërtuar rreth 71m3. dhe me një lartësi mbidetare 768m .Në pjesën veriore kufizohet me Fshatrat Dobratin dhe Bajçinë , në pjesën Lindore me Fshatrat Letancë dhe Peran ,në pjesën Jugore me Fshatin Katunishtë ,ndërsa në pjesën jugore dhe jugperëndimore me Fshatin Popovë dhe Kaqandollë.Popullsia i përket Besimit Islam , përbëhet nga 13 lagje , familje të cilat janë vendas dhe të ardhur nga viset tjera sic janë: Gashët, GJakiqët(Zenjullahët .Ajetët . Osmanët),Tulahët, Bekitë(Abazët), Hotët(Hoti, Qukollët), Spahinjtë,Malokët , Miftarët,Kacanollët ,Blaqkcorët ,Tërmkollët ,Revuqët,Pakashticët si dhe disa famillje të ardhura më vonë Popullsia merret me Bujqësi dhe Blegëtori. Në brendësi të fshatit rrjedh një lum që ushqehët nga përroskat nga pjesët malore ky lum derdhet në lumin llap prurjet më të mëdha i ka gjatë muajit shkurt .Klima në fshatin e Bradash është Malore , sa i përket vegjetacionit përbëhet prej një numri të bimëve të larta sic janë Ahu ,Bung, charri ..,bimëve të ulëta siç është fierni ,likenet.. gjithëashtu në këtë fshat gjendën lloje të kafshëve të egra siç janë :dhelpëra ,ujku ,si dhe shpend siç jan:ëshqiponja , Korbi , lloje të bylbylëve të malit etj,,po ashtu infrastruktura është e zhvilluar ku bëhet lidhja me fshatrat e tjera , janë të ndërtuar edhe objete fetare si xhamia pastaj objekti Komunalë si dhe Ambulanta ku kryhën shërbime mjekësore .

Shih dhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]


Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]