Jump to content

Velezha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Velezhë
Fshat

Velezhë është një vendbanim në komunën e Prizrenit, Kosovë.

Fshati Velezhë gjendet larg prej rrugës magjistrale Prizren – Therandë, në kilometrin e gjashtë, nga perëndimi diku rreth 4 km. Për të arritur gjerë në fshatin Velezhë, rruga kalon nëpërmes fshatit Shpenadi.

Nën administrimin e zyrës civile te Velezhës janë: Velezhë, Shpenadi, Novak, Caparcë, Smaç, Sërbicë e Eperme, Sërbicë e Poshtme dhe Trepetnicë.

Në Velezhe ekzistojnë :

  • 1. Kisha si dhe famullia e Shën Nikollës,
  • 2. Zyra e Gjendjes Civile,
  • 3. Shkolla Fillore "Zef Lush Marku",
  • 4. Gjimnazi "Gjon Buzuku" paralele e ndarë nga Gjimnazi i Prizrenit,
  • 5. Ambulanca Shëndetësore,
  • 6. Klubi Futbollistit DRITA Velezhë.

Velezha është e banuar tërësisht me popullatë shqiptare (katolike) me afro 600 banorë, ku prej tyre më së 60 % jetojnë në shtetet e perëndimit momentalisht jetojnë rreth 250 banorë.

Në fshat ekzistojnë me shumë se 5 dyqane të gjerave ushqimore. Fshati është tërësisht me rrugë të asfaltuara, po ashtu i pajisur me ujësjellës, ndriçim të rrugëve, dhe me kanalizime.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]