Jump to content

Bata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Bata
Location of Bata
Popullsia
 • Gjithsej1.226

Bata (hungarisht: Batta) është një komunë në qarkun AradRumani. Ka një popullsi prej 1,226 banorësh dhe sipërfaqe 85,00 km2.

Sipas regjistrimit të fundit të popullsisë së komunës numërohen 1226 banorë. Nga pikëpamja etnike ka strukturën e mëposhtme: 99,6% janë rumunë, hungarezë 0,2% dhe 0,2% janë të kombësive të tjera apo të padeklaruar.

Të dhënat e para të dokumentara për lokalitetin Bata datojnë në vitin 1367 me emrin "Kethbata". Në turqishten e vjetër "Bata" do të thotë "pijetore" dhe në hungarisht "keth" do të thotë "dy". Emri i parë i regjistruar ka kuptimin "dy pijetore".