Festivali i 23-të i Këngës në RTSH

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Festivali i 23-të i Këngës në RTSH
Edicioni 23-të
Qyteti Tirana
Vendi Shqipëri
Viti 1984
Datat 25, 26, 27 Dhjetor, 1984
Prezantues Elvira Diamanti dhe Artan Imami
Artisti Fitues
Kënga Fituese Çel si gonxhe dashuria
              1983 1985              


Parathënie[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përmbledhjet, këngët pjesëmarrëse të secilës natë, fituesit, deri në festivalin e 30-të, këtu e kudo që t'i lexoni, janë hedhur nga Jozef Zamputti që i ka të regjistruara direkt nga festivalet [1]. Njëlloj janë rregjistruar nga Jozef Zamputti koncertet "Kur vjen pranvera".

Përmbledhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Festivali i 23-të i Këngës në RTSH u zhvillua në Tiranë në tri net: 25-27.12.1984. Prezantuan: Elvira Diamanti dhe Artan Imami. Dirigjentë: Ferdinand Deda e Eno Koço me Orkestrën Sinfonike dhe Alqi Kareco me kompleksin e vogël. U paraqitën gjithsej 24 këngë: 12 natën e parë, 12 natën e dytë dhe 13 këngë natën finale. Vazhdojne këngët me tematikë për Partinë, punën, revolucionin etj., por në fund, si vazhdim i festivalit te mëparshëm, fiton një këngë për dashurinë. Fillon të ndihet një erë e re. Kënga fituese “Çel si gonxhe dashuria”, kënduar nga dueti Nertila Koka-Gëzim Çela dhe përsëritur nga Bashkim Alibali. Pati një sukses të veçantë nga dueti Koka-Çela. Muzika: Vladimir Kotani. Teksti: Arben Duka. Është festivali i fundit në të cilin këngët përsëriten në dy interpretime (perveç festivalit të 11-të).

.

Nata e parë - 25.12.1984[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Radha e

prezantimit

Titulli i këngës Muzika Teksti Interpretuesi i parë Interpretuesi i dytë
1 Dyzet vjet fitore Ferdinand Deda Sulejman Mato Dhimitër Dushi

Petrit Lulo

Valdete Hoxha

Luan Sula

2 Gëzimi i grurit te ri Irfan Ponoçi Zaho Puci Yllka Senja Najada Basha
3 Me shokët e mij Alfons Balliçi Skënder Rusi Tonin Tërshana Fatmir Shahini
4 U rrita me ty Maksim Shehu Skënder Rusi Jolanda Dhamo Adriana Ceko
5 Me zërin e atdheut Tish Daija Koçi Petriti Kozma Dushi Burbuqe Rada
6 Në festën e brigadës Naim Gjoshi Basri Bushkashi Milika Nerënxi Ludmilla Baballëku
7 Ditë që kish ëndërruar Pjetër Gaci Petraq Risto Bahri Rustja Gëzim Çela
8 Ne punëtorët e dritës Shaqir Kodra Luan Malaj Telemak Papapano Gramos Burba
9 Në udhët e galerive Nazmi Lishi Fatmir Dede Dhimitër Dushi Eduard Jubani
10 Pranë të ndjej kudo Agim Krajka Arben Duka Irma Libohova Luan Zhegu
11 Sonte kemi festë Agim Prodani Betim Muço Pëllumb Elmazi Liliana Kondakçi
12 Fjala e ngrohtë Feim Ibrahimi Gjokë Beci Afërdita Laçi Ema Qazimi

.

Nata e dytë - 26.12.1984[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Radha e

prezantimit

Tituli i këngës Muzika Teksti Interpretuesi i parë Interpretuesi i dytë
1 Rruga jonë revolucioni Luan Sula Llazar Siliqi Genc Hoxha Luan Sula
2 Ngrohtësi Spartak Tili Foto Malo Miga Hysi

Pëllumb Elmazi

Parashqevi Simaku

Tonin Tërshana

3 Takim pas vitesh Ferdinand Deda Kudret Isai Bashkim Alibali

Eduard Jubani

Adriana Ceko

Kozma Dushi

4 Ditët që jetojmë Gazmend Mullahi Betim Muço Liliana Kondakçi Luan Zhegu
5 Bir dhe shok Kozma Lara Preç Zogaj Rajmonda Kamberi Ludmilla Baballëku
6 Këndon e gjithë Shqipëria Avni Mula Hysni Milloshi Irma Libohova Genc Hoxha
7 Sirena e lumturisë Estref Shaqiri Vullnet Mato Telemak Papapano Burbuqe Rada
8 Me të kuq të mollës

faqja jote shkruar

Josif Minga Popullor Petrit Lulo Afërdita Laçi
9 O toka ime e lashtë Tasim Hoshafi Preç Zogaj Tatjana Isai Gramos Burba
10 Kujtimi i shtrenjtë Hajg Zaharian Zhuliana Jorganxhi Miga Hysi Tonin Tërshana
11 Çel si gonxhe dashuria Vladimir Kotani Arben Duka Bashkim Alibali Nertila Koka

Gëzim Çela

12 Të përshëndes atdheu im Limos Dizdari Spiro Dede Mefarete Laze Gaqo Çako

.

Nata finale - 27.12.1984[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në natën finale dolën 13 këngë sipas kësaj radhe:

 1. Dyzet vjet fitore
 2. Në festën e brigadës
 3. Me zërin e atdheut
 4. Kujtimi i shtrenjtë
 5. Takim pas vitesh
 6. Këndon e gjithë Shqipëria
 7. Të përshëndes atdheu im
 8. U rrita me ty
 9. Pranë të ndjej kudo
 10. Me të kuq të mollës faqja jote shkruar
 11. Sonte kemi festë
 12. Çel si gonxhe dashuria
 13. Fjala e ngrohtë

.

Çmimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Çmimi i parë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Çmimi i dytë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Çmimi i tretë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

...


Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Shënim i autorit i cili kontribuoi me artikujt për Festivalet e këngës ne RTSH, në Wikipedia-n shqip dhe këto të dhëna janë direkt nga Fletorja e tij e Shënimeve për këto Festivale