Wikipedia:WikiProjekti LGBT

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
WikiProjekti LGBT
Ky projekt ka si qëllim shkrimin e artikujve rreth temave të komunitetit LGBT. Në Wikipedia në gjuhën shqipe kemi mungesë të theksuar të artkujve rreth këtyre temave. Ky projekt synon të rregullojë këtë gjendje.

Artikuj të përkthyer[redakto tekstin burimor]

Tirana Gay(P)Ride 2016

Artikujt më poshtë mund të përkthehen, përmirësohen në Shqip nga kushdo.

Celebrime dhe manifestime për LGBT[redakto tekstin burimor]

Organizata lobuese për komunitetin[redakto tekstin burimor]

Media dedikuar komunitetit LGBT+[redakto tekstin burimor]

Lista e artikujve të të drejtave LGBT sipas shteteve[redakto tekstin burimor]

Aktivistë shqiptarë për lëvizjen LGBT në Shqipëri[redakto tekstin burimor]

Aktivistja transgjinore Serafina gjatë Albania Gay Pride
Kristi Pinderi

Aktivistë për lëvizjen LGBT në botë[redakto tekstin burimor]

Artistë LGBTIQ+ që promovojnë komunitetin LGBT[redakto tekstin burimor]

Lezbike të famshme[redakto tekstin burimor]

Figura të njohura nga komuniteti trans[redakto tekstin burimor]

Transgjinorë të vrarë[redakto tekstin burimor]

Figura të njohura nga komuniteti interseks[redakto tekstin burimor]

Aktivistë interseks[redakto tekstin burimor]

Persona "queer"[redakto tekstin burimor]

Filma dhe dokumentarë dedikuar LGBTI+[redakto tekstin burimor]

Artikuj punuar ose përmirësuar gjatë OSCAL'18[redakto tekstin burimor]

  1. Marielle Franco
  2. Zebra Katz
  3. Të drejtat LGBT në Kosovë
  4. Haveit
  5. Kristi Pinderi
  6. Xheni Karaj
  7. Astrit Ismaili
  8. Parada e Krenarisë