Palofshati

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Palofshat
Παλαιοχώρι
Fshat

Palofshat (greqisht: Παλαιοχώρι/Palaiokhorí) është fshat në qarkun i Çamërisë, Greqi.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga veriu Palofshati kufizohet me Gollain, nga jugu me Muzhakën, nga lindja me lumin Kalama and nga perëndimi me Sollopinë e Sklavin. Fshati Vilë ka qenë ndonjëherë si lagje e Palofshatit.[1]

Toponimet të fshatit Palofshat:(Kjo nuk është një listë e plotë të toponimeve për këtë fshat. Për më shumë informacion, shih shënimin më poshtë)[2]

 • Ajlaja - varret e shqiptareve të krishterë të fshatit.
 • Ar’ e zezë - arë ku dikur aty është vrarë një njeri, në J.
 • Gurezët – ara, në V
 • Haxhesha – ara, në V.
 • Klisha e Palofshatit - kishë midis fshatit.
 • Kroi Agait - krua në qendër të fshatit. E ka ndërtuar Iljaz Brahim Vila nga Muzhaka për bujqit e tij në PaIofshat.
 • Lamet - ara, në P.
 • Mulqe – ara, në V.
 • Prreret e Gollait - pyll me përrall në V.
 • Qaf’ e Gollait – qafë, në V.
 • Rrahu i Kaçenje - vësh me uIlinj, në V.
 • Ullit e Kaçenje – ullinj, në V.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshati ishte dhe ende është e banuar vetëm nga popull shqipfolës ortodokse.

Familjet në fshatin Palofshat:[3]

Boraçenjt, Boborenjt, Buzhurenjt, Daflenjt, Dukenjt, Kaçenjt, Koçonenjt, Kuçokristatë, Papadhenjt, Stavrenjt, Shokolenjt, Sholenjt.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Fatos Mero Rrapaj (1995). Fjalori Onomastik i Epirit. Eurorilindja. f. 93.
 2. ^ Rrapaj. Fjalori Onomastik i Epirit. 1995. f. 93. Shënim: Për shkak të luftës së ftohtë, komunizmit dhe kufirit të mbyllur, studiuesi Fatos Mero Rrapaj nuk ishte në gjendje për të mbledhur një listë e plotë të toponimeve së fshatrave shqipfolës ortodokse. Informatorët e tij ishin shqiptarë muslimanë, të cilët kishin ndërveprime të vogla me këto fshatra. Tregoi: Brahim Iljaz ViIa, 68 vjeç, nga Muzhaka e Filatit sot me banim në Poro - Vlorë.
 3. ^ Rrapaj. Fjalori Onomastik i Epirit. 1995. f. 93.