Lista e qyteteve në Kroaci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kroacia ka 127 qytete dhe 429 komuna. Më poshtë është lista e qyteteve të vendit.

Lista e qyteteve[redakto | redakto tekstin burimor]

Qyteti Zhupanitë
Zagreb Qyteti i Zagrebit
Split Split-Dalmatia
Rijeka Primorje-Gorski Kotar
Osijek Osijek-Baranja
Zadar Zadar
Velika Gorica Zhupania e Zagrebit
Slavonski Brod Brod-Posavina
Pula Istria
Karlovac Karlovac
Sisak Sisak-Moslavina
Varaždin Varaždin
Šibenik Šibenik-Knin
Dubrovnik Dubrovnik-Neretva
Bjelovar Bjelovar-Bilogora
Kaštela Split-Dalmatia
Samobor Zagreb
Vinkovci Vukovar-Srijem
Koprivnica Koprivnica-Križevci
Đakovo Osijek-Baranja
Vukovar Vukovar-Srijem
Čakovec Međimurje
Požega Požega-Slavonia
Zaprešić Zagreb
Sinj Split-Dalmatia
Petrinja Sisak-Moslavina
Solin Split-Dalmatia
Kutina Sisak-Moslavina
Virovitica Virovitica-Podravina
Križevci Koprivnica-Križevci
Sveta Nedelja Zagreb
Dugo Selo Zagreb
Metković Dubrovnik-Neretva
Poreč Istria
Našice Osijek-Baranja
Sveti Ivan Zelina Zagreb
Jastrebarsko Zagreb
Knin Šibenik-Knin
Omiš Split-Dalmatia
Vrbovec Zagreb
Ivanić-Grad Zagreb
Rovinj Istria
Nova Gradiška Brod-Posavina
Ogulin Karlovac
Makarska Split-Dalmatia
Ivanec Varaždin
Slatina Virovitica-Podravina
Novska Sisak-Moslavina
Umag Istria
Novi Marof Varaždin
Trogir Split-Dalmatia
Gospić Lika-Senj
Krapina Krapina-Zagorje
Županja Vukovar-Srijem
Popovača Sisak-Moslavina
Opatija Primorje-Gorski Kotar
Labin Istria
Daruvar Bjelovar-Bilogora
Valpovo Osijek-Baranja
Pleternica Požega-Slavonia
Duga Resa Karlovac
Crikvenica Primorje-Gorski Kotar
Benkovac Zadar
Belišće Osijek-Baranja
Imotski Split-Dalmatia
Garešnica Bjelovar-Bilogora
Kastav Primorje-Gorski Kotar
Ploče Dubrovnik-Neretva
Beli Manastir Osijek-Baranja
Otočac Lika-Senj
Donji Miholjac Osijek-Baranja
Glina Sisak-Moslavina
Trilj Split-Dalmatia
Zabok Krapina-Zagorje
Vodice Šibenik-Knin
Pazin ¤ Istria
Ludbreg Varaždin
Pakrac Požega-Slavonia
Lepoglava Varaždin
Bakar Primorje-Gorski Kotar
Đurđevac Koprivnica-Križevci
Mali Lošinj Primorje-Gorski Kotar
Čazma Bjelovar-Bilogora
Rab Primorje-Gorski Kotar
Prelog Međimurje
Drniš Šibenik-Knin
Senj Lika-Senj
Ozalj Karlovac
Ilok Vukovar-Srijem
Pregrada Krapina-Zagorje
Vrgorac Split-Dalmatia
Grubišno Polje Bjelovar-Bilogora
Varaždinske Toplice Varaždin
Otok Vukovar-Srijem
Mursko Središće Međimurje
Krk Primorje-Gorski Kotar
Kutjevo Požega-Slavonia
Lipik Požega-Slavonia
Oroslavje Krapina-Zagorje
Buzet Istria
Vodnjan Istria
Zlatar Krapina-Zagorje
Delnice Primorje-Gorski Kotar
Donja Stubica Krapina-Zagorje
Korčula Dubrovnik-Neretva
Biograd na Moru Zadar
Orahovica Virovitica-Podravina
Buje Istria
Novi Vinodolski Primorje-Gorski Kotar
Slunj Karlovac
Vrbovsko Primorje-Gorski Kotar
Kraljevica Primorje-Gorski Kotar
Novigrad Istria
Obrovac Zadar
Hvar Split-Dalmatia
Supetar Split-Dalmatia
Pag Zadar
Skradin Šibenik-Knin
Čabar Primorje-Gorski Kotar
Novalja Lika-Senj
Opuzen Dubrovnik-Neretva
Klanjec Krapina-Zagorje
Cres Primorje-Gorski Kotar
Stari Grad Split-Dalmatia
Hrvatska Kostajnica Sisak-Moslavina
Nin Zadar
Vrlika Split-Dalmatia
Vis Split-Dalmatia
Komiža Split-Dalmatia