Lista e fituesit e Festivalit të Këngës në RTSH

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Këtu gjeni listën e fituesit e Festivalit të KëngësRTSH.

Edicioni Viti Fituesi / Fituesja / Fituesit Kënga fituese
1 1962 Vaçe Zela
2 1963 Vaçe Zela
3 1964 Vaçe Zela
4 1965 Vaçe Zela
5 1966 Vaçe Zela
6 1967 Vaçe Zela
7 1968 Vaçe Zela
8 1969 David Tukiçi
9 1970 Vaçe Zela
10 1971 Sherif Merdani
11 1972 Tonin Tërshana
12 1973
13 1974 Alida Hisku
14 1975 Alida Hisku
15 1976 Vaçe Zela
16 1977 Vaçe Zela
17 1978 Gaqo Çako
18 1979 Zeliha Sina
19 1980 Vaçe Zela

Çmimi i dyte[redakto | redakto tekstin burimor]

"Rrjedh ne kënge e ligjërime", muzika Fehim Ibrahimi, teksti Gjoke Beci, kënduar nga Vaçe Zela dhe Gaqo Cako.

20 1981 Ema Qazimi

Çmimi i pare[redakto | redakto tekstin burimor]

“Krenari e brezave” – Muz. Feim Ibrahimi / tks. Gjokë Beci

21 1982 Marina Grabovari
22 1983 Tonin Tërshana
23 1984 Gëzim Çela dhe Nertila Koka
24 1985 Parashqevi Simaku
25 1986 Nertila Koka Çmimi i pare"Dy gëzime në një ditë", muzika David Tukiqi, teksti Gjoke Beci

Çmimi i dyte"Emrat flamur", muzika Ferdinand Deda, teksti Gjoke Beci, kënduar nga Irma Libohova.

26 1987 Irma Libohova dhe Eranda Libohova
27 1988 Parashqevi Simaku
28 1989 Frederik Ndoci, Manjola Nallbani dhe Julia Ndoci
29 1990 Anita Bitri
30 1991 Ardit Gjebrea
31 1992 Aleksandër Gjoka, Manjola Nallbani dhe Viktor Tahiraj
32 1993 Manjola Nallbani
33 1994 Mira Konçi
34 1995 Ardit Gjebrea
35 1996 Elsa Lila
36 1997 Elsa Lila
37 1998 Arbërie Hadërgjonaj
38 1999 Aurela Gaçe
39 2000 Rovena Dilo
40 2001 Aurela Gaçe
41 2002 Mira Konçi
42 2003 Anjeza Shahini
43 2004 Ledina Çelo
44 2005 Luiz Ejlli
45 2006 Frederik Ndoci
46 2007 Olta Boka
47 2008 Kejsi Tola
48 2009 Juliana Pasha
49 2010 Aurela Gaçe Kënga ime
50 2011 Rona Nishliu Suus

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Festivali 1 - Nuk pati kenge fituese Festivali 2 - "Flake e bore" muzika Tish Daija, teksti Llazar Siliqi, kenduar nga Nikoleta Shoshi dhe Rita Vako. Festivali 3 - Nuk pati kenge fituese Festivali 4 - "Te dua o det" muzika Tonin Harapi, teksti Mark Gurakuqi, kenduar nga Tonin Tershana dhe Rita Vako. Festivali 5 - "Shqiponje e lire" muzika Pjeter Gaci, teksti Ismail Kadare, kenduar nga Vaçe Zela dhe Ramiz Kovaçi. Festivali 6 - "Kenge per shkurte Vaten" muzika Ferdinand Deda, teksti Ruzhdi Pulaha, kenduar nga Vaçe Zela dhe Gaqo Cako. Festivali 7 - "Mesuesit hero" muzika Limos Dizdari, teksti Dritero Agolli, kenduar nga Vaçe Zela dhe Ramiz Kovaçi. Festivali 8 - "Dhurate per ditelindje" muzika Nikolla Zoraqi, teksti Fatos Arapi, kenduar nga David Tukiqi dhe Rozeta Doraci. Festivali 9 - Dy kenge fituese:

             "Mesnate" muzika Shpetim Kushta, teksti Fatos Arapi kenduar nga Vaçe Zela dhe Liliana Kondakçi.
             "Shtepia ku lindi partia" muzika Nikolla Zoraqi, teksti Agim Shehu, kenduar nga Gaqo Cako dhe Ema Qazimi.

Festivali 10 - "Kenga e nenes" muzika Agim Prodani, teksti Agim Shehu kenduar nga Tonin Tershana dhe Sherif Merdani. Festivali 11 - "Kur vjen pranvera" muzika Pjeter Gaci, teksti Fatos Arapi, kenduar nga Tonin Tershana (nuk u perseriten kenget). Festivali 12 - "Gjurme te arta" muzika Kujtim Laro, teksti Lirim Deda, kenduar nga Vaçe Zela dhe Ema Qazimi. Festivali 13 - "Vajzat e fshatit tim" muzika Enver Shengjergji, teksti Zhuliana Jorganxhi, kenduar nga Alida Hisku dhe Petrit Dobjani (ne finale e perseriti Valentina Gjoni). Festivali 14 - "Buka e duarve tona" muzika Kujtim Laro, teksti Xhevahir Spahiu, kenduar nga Ema Qazimi dhe Alida Hisku. Festivali 15 - "Nene moj do pres gershetin" muzika Avni Mula, teksti Hysni Milloshi, kenduar nga Vaçe Zela dhe Avni Mula. Festivali 16 - "Gonxhe ne pemen e lirise" muzika Limos Dizdari, teksti Zhuliana Jorganxhi dhe Robert Shvarc, kenduar nga Vaçe Zela dhe Shpresa Spaho. Festivali 17 - "Keputa nje gjethe dafine" muzika Limos Dizdari, teksti Xhevahir Spahiu, kenduar nga Gaqo Cako dhe dueti Liliana Kondakçi e Ema Qazimi. Festivali 18 - "Feste ka sot Shqiperia" muzika Agim Prodani, teksti Zhuliana Jorganxhi, kenduar nga dueti Zeliha Sina e Liliana Kondakçi dhe dueti Zeliha Sina e Aferdita Laçi. Festivali 19 - "Shoqet tona ilegale" muzika Agim Prodani, teksti Zhuliana Jorganxhi, kenduar nga Vaçe Zela dhe Mefarete Laze. Festivali 20 - "Krenari e brezave" muzika Fehim Ibrahimi, teksti Gjoke Beci, kenduar nga Liliana Kondakçi dhe Ema Qazimi. Festivali 21 - "Nje djep ne barrikade" muzika Avni Mula, teksti Hysni Milloshi, kenduar nga Marina Grabovari dhe Luan Zhegu. Festivali 22 - "Vajze moj, lule moj" muzika Luan Zhegu, teksti Adelina Balashi, kenduar nga Tonin Tershana dhe Liliana Kondakçi. Festivali 23 - "Cel si gonxhe dashuria" muzika Vladimir Kotani, teksti Arben Duka, kenduar nga dueti Nertila Koka e Gezim Cela dhe Bashkim Alibali. Festivali 24 - "Ne moshen e rinise" muzika Vladimir Kotani, teksti Arben Duka, kenduar nga Parashqevi Simaku (kenget nuk perseriten me duke filluar nga ky festival). Festivali 25 - "Dy gezime ne nje dite" muzika David Tukiqi, teksti Gjoke Beci, kenduar nga Nertila Koka. Festivali 26 - "Nuk te harroj" muzika Agim Krajka, teksti Haxhi Rama, kenduar nga dueti Irma e Eranda Libohova. Festivali 27 - "E duam lumturine" muzika Pirro Cako, teksti Agim Doçi, kenduar nga Parashqevi Simaku. Festivali 28 - "Toka e diellit" muzika Aleksander Peçi, teksti Xhevahir Spahiu, kenduar nga trioja Frederik Ndoci, Juli Ndoci e Manjola Nallbani. Festivali 29 - "Askush s'do ta besoje" muzika Flamur Shehu, teksti Jorgo Papingji, kenduar nga Anita Bitri. Festivali 30 - "Jon" muzika Ardit Gjebrea, teksti Zhuliana Jorganxhi, Xhuzepe Milone, kenduar nga Ardit Gjebrea.