Lista e anëtarëve të Kuvendit të Republikës së Shqipërisë (2009-sot)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e anëtarëve të Legjislaturës VII të Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, (2009 deri sot) është lista e anëtarëve të Kuvendit të Shqipërisë në bazë të rezultatit të zgjedhjeve parlamentare shqiptare të vitit 2009.

Vetëm anëtarët e aktualë janë të përfaqësuar në këtë listë.

Palët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Deputetët janë të renditur sipas qarkut nga ku janë zgjedhur:[1]

Qarku i Beratit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Erion Braçe Partia Socialiste
2 Ermonela Felaj Partia Socialiste
3 Fidel Ylli Partia Socialiste
4 Genc Pollo Partia Demokratike
5 Lefter Maliqi Partia Demokratike
6 Marko Bello Partia Socialiste
7 Mehmet Xheka Partia Demokratike
8 Nasip Naço Lëvizja Socialiste për Integrim

Qarku i Dibrës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Bedri Hoxha Partia Demokratike
2 Jemin Gjana Partia Demokratike
3 Qemal Minxhozi Partia Socialiste
4 Sadri Abazi Partia Socialiste
5 Selami Xhepa Partia Demokratike
6 Sherefedin Shehu Partia Demokratike

Qarku i Durrësit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Albana Vokshi Partia Demokratike
2 Blendi Klosi Partia Socialiste
3 Eduard Halimi Partia Demokratike
4 Ndriçim Babasi1) Partia Demokratike
5 Gazmend Oketa Partia Demokratike
6 Gazmir Bizhga Partia Socialiste
7 Hazir Gashi Partia Socialiste
8 Igli Cara Partia Demokratike
9 Klodiana Spahiu Partia Socialiste
10 Lefter Koka Lëvizja Socialiste për Integrim
11 Osman Metalla Partia Demokratike
12 Edison Konomi2) Partia Socialiste
13 Ylli Lama Partia Demokratike

1)Fiton mandatin e deputetit më datë 29 mars 2011, për arësye të dorëheqjes së deputetit Ferdinand Xhaferri i cili kandidoi për kryetar Bashkie Durrës.

2)Fiton mandatin e deputetit pas dorëheqjes së deputetes Rudina Seseri.

Qarku i Elbasanit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Adriana Gjonaj Partia Demokratike
2 Agim Leka Partia Socialiste
3 Ardian Turku Partia Demokratike
4 Damian Gjiknuri Partia Socialiste
5 Dashnor Sula Partia Demokratike
6 Ilir Bejtja Partia Socialiste
7 Luçiano Boçi Partia Demokratike
8 Aurel Bylykbashi3) Partia Demokratike
9 Rrahim Çota Partia Demokratike
10 Shegush Ligori Partia Socialiste
11 Skënder Hasa Partia Socialiste
12 Sybi Hida Partia Demokratike
13 Taulant Balla Partia Socialiste
14 Valentina Leskaj Partia Socialiste

3)Fiton mandatin e deputetit më datë 29 mars 2011, për arësye të dorëheqjes së deputetit Lulzim Basha i cili kandidoi për kryetar Bashkie Tiranë.

Qarku i Fierit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Albert Çaçi Partia Socialiste
2 Arben Çuko Partia Socialiste
3 Armando Subashi Partia Socialiste
4 Bashkim Fino Partia Socialiste
5 Dritan Prifti Partia Socialiste (first LSI)
6 Enkelejd Alibeaj Partia Demokratike
7 Anduel Xhindi4) Partia Socialiste
8 Ervin Koçi Partia Socialiste
9 Fatos Beja Partia Demokratike
10 Arion Muçaj5) Partia Socialiste
11 Gramoz Ruçi Partia Socialiste
12 Ilir Bano Partia Demokratike
13 Mesila Doda Partia Demokratike
14 Piro Lutaj Partia Socialiste
15 Sokol Olldashi Partia Demokratike
16 Vasillaq Ngresi Partia Demokratike

4)Fiton mandatin e deputetit më datë 15 nëntor 2011, për arësye të dorëheqjes së deputetes Ermelinda Meksi e cila u zgjodh anëtare e Këshillit Mbikqyrës të Bankës së Shqipërisë.

5)Fiton mandatin e deputetit më datë 29 mars 2011 për arsye të dorëheqjes së deputetit Fatos Tushe i cili kandidoi për kryetar Bashkie Lushnje.

Qarku i Gjirokastrës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Arta Dade Partia Socialiste
2 Et’hem Ruka Partia Socialiste
3 Genc Ruli Partia Demokratike
4 Spiro Ksera Partia Demokratike
5 Vangjel Tavo Lëvizja Socialiste për Integrim (first PS[2])

Qarku i Korçës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Alfred Dalipi Partia Socialiste
2 Arben Ahmetaj Partia Socialiste
3 Ben Blushi Partia Socialiste
4 Edmond Spaho Partia Demokratike
5 Fatbardh Kadilli Partia Demokratike
6 Gjergji Papa Partia Demokratike
7 Ismail Hoxha Partia Demokratike
8 Ledina Aliolli Partia Demokratike
9 Mimi Kodheli Partia Socialiste
10 Olta Xhaçka Partia Socialiste
11 Pandeli majko Partia Socialiste
12 Ridvan Bode Partia Demokratike

Qarku i Kukësit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Asllan Dogjani Partia Socialiste
2 Besnik Dushaj Partia Demokratike
3 Fatos Hoxha Partia Demokratike
4 Flamur Noka Partia Demokratike

Qarku i Lezhës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Armando Prenga Partia Socialiste
2 Edi Paloka Partia Demokratike
3 Gjok Jaku Partia Socialiste
4 Gjovalin Kadeli Partia Socialiste
5 Mark Marku Partia Demokratike
6 Pavlina Hoti Partia Demokratike
7 Rrajmond Hoxha Partia Demokratike

Qarku i Shkodrës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Arenca Trashani Partia Demokratike
2 Astrit Bushati Partia Demokratike
3 Astrit Beci Partia Socialiste
4 Gëzim Dibra Partia Demokratike
5 Gjok Uldedaj Partia Demokratike
6 Ilir Beqja Partia Socialiste
7 Jozefina Topalli Partia Demokratike
8 Ndue Paluca Partia Demokratike
9 Ndue Kola Partia Socialiste
10 Paulin Sterkaj Partia Socialiste e Shqipërisë
11 Tom Doshi Partia Socialiste

Qarku i Tiranës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Aldo Bumçi Partia Demokratike
2 Andis Harasani Partia Socialiste
3 Arben Imami Partia Demokratike
4 Artan Gaçi Partia Socialiste
5 Besnik Baraj Partia Socialiste
6 Bujar Nishani Partia Demokratike
7 Dashamir Peza Partia Socialiste
8 Ditmir Bushati Partia Socialiste
9 Eduard Shalsi Partia Socialiste
10 Eglantina Gjermeni Partia Socialiste
11 Enkelejda Shkreli Partia Socialiste
12 Fatmir Mediu Partia Republikane
13 Fatmir Xhafaj Partia Socialiste
14 Florian Mima Partia Demokratike
15 Gent Strazimiri Partia Demokratike
16 Gerti Bogdani Partia Demokratike
17 Ilir Rusmali Partia Demokratike
18 Ilir Meta Lëvizja Socialiste për Integrim
19 Ilir Gjoni Partia Socialiste
20 Kastriot Islami Partia Socialiste
21 Lajla Pernaska Partia Demokratike
22 Luan Skuqi Partia Demokratike
23 majlinda Bregu Partia Demokratike
24 Myqerem Tafaj Partia Demokratike
25 Namik Dokle Partia Socialiste
26 Rajmonda Bulku Partia Demokratike
27 Sajmir Tahiri Partia Socialiste
28 Sali Berisha Partia Demokratike
29 Tritan Shehu Partia Demokratike
30 Vasilika Hysi Partia Socialiste
31 Viktor Gumi Partia Demokratike
32 Xhemal Qefalia Partia Socialiste

Qarku i Vlorës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

No. Name Party
1 Arben Isaraj Partia Socialiste
2 Arben Malaj Partia Socialiste
3 Ardian Kollozi* Partia Demokratike
4 Astrit Patozi Partia Demokratike
5 Dashamir Tahiri Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet (formerly PDU)
6 Eltar Deda Partia Socialiste
7 Fatmir Toçi Partia Socialiste
8 Kreshnik Çipi Partia Demokratike
9 Leonard Demi Partia Demokratike
10 Luiza Xhuvani Partia Socialiste
11 Shpëtim Idrizi Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet (formerly PS/PDI)
12 Vangjel Dule Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut

Anëtarë të zëvendësuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Të PD-së:
Lulzim Basha u dorhequr per Tirana.[3]
Ferdinand Xhaferraj u dorhequr per Durrës.[3]
Adrian Kollozi u dorhequr per Vlorë.[3]
Keto jane zhevensuar nga Kosta Barka, Ndriçim Babasi dhe Aurel Bylykbashi.[3]
  • Të PS-së:
Gjok Jaku u dorhequr per Lezha.[3]
Fatos Tushe u dorhequr per Lushnje.[3]
Keto jane zhevesuar nga Ndrec Deda dhe Arjon Muçaj.[3]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali origjinali më 14 maj 2011. Marrë më 23 prill 2011.
  2. ^ "Balkanweb | Deputeti Vangjel Tavo bashkohet me LSI: Nuk mora përgjigje nga PS - Shqiperi". Arkivuar nga origjinali origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 23 prill 2011.
  3. ^ a b c d e f g "Kuvend, hyjnë pesë deputetë të rinj". Top Channel.