Lista e qyteteve në Francë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Më poshtë është lista e qyteteve të Francës me mbi (rreth) 50000 banorë.

Lista e qyteteve në Francë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Harta e Francës

(C = Censusi)

Renditja
(2006)
Emri
C 1982
C 1990
C 1999
C 2006
Departamenti
Rajoni
1. Paris - Blick vom großen Triumphbogen.jpg
Paris
2.176.243 2.152.423 2.125.246 2.181.371 Paris Île-de-France
2. Marseille.arp.750pix.jpg
Marseille
874.436 800.550 798.430 839.043 Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur
3. Lyon 1.jpg
Lyon
413.095 415.487 445.452 472.305 Rhône Rhône-Alpes
4. Toulouse Capitole Night Wikimedia Commons.jpg
Toulouse
347.995 358.688 390.350 437.715 Haute-Garonne Midi-Pyrénées
5. Nice-night-view-with-blurred-cars 1200x900.jpg
Nizza
337.085 342.439 342.738 347.060 Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur
6. Nantes 2005 7.jpg
Nantes
240.539 244.995 270.251 282.853 Loire-Atlantique Pays de la Loire
7. Absolute Pl marche aux cochons 01.JPG
Strasbourg
248.712 252.338 263.941 272.975 Bas-Rhin Elsass
8. Tour de la Babote Montpellier.JPG
Montpellier
197.231 207.996 225.392 251.634 Hérault Languedoc-Roussillon
9. Bordeaux place de la bourse with tram.JPG
Bordeaux
208.159 210.336 215.363 232.260 Gironde Akuitania
10. Lille2.JPG
Lille
196.705 198.691 212.597 226.014 Nord Nord-Pas-de-Calais
11. Rennes rue Saint-Michel.jpg
Rennes
194.656 197.536 206.229 209.613 Ille-et-Vilaine Bretanja
12. Gare Reims.JPG
Reims
177.234 180.620 187.206 183.837 Marne Champagne-Ardenne
13. LehavrePlaceHoteldeVille.jpg
Le Havre
199.388 195.854 190.905 182.580 Seine-Maritime Normandia e Epërme
14. Vueste1.jpg
Saint-Étienne
204.955 199.396 175.127 177.480 Loire Rhône-Alpes
15. Port militaire de Toulon.jpg
Toulon
179.423 167.619 160.639 167.816 Var Provence-Alpes-Côte d’Azur
16. Grenoble 01.JPG
Grenoble
156.637 150.758 153.317 156.107 Isère Rhône-Alpes
17. Angers chateau.jpg
Angers
136.038 141.404 151.279 152.337 Maine-et-Loire Pays de la Loire
18. Dijon Herzogspalast.jpg
Dijon
140.942 146.703 149.867 151.504 Côte-d’Or Burgonja
19. Vue brest 800x600 ArM.jpg
Brest
156.060 147.956 149.634 144.548 Finistère Bretanja
20. Nîmes, Centre ville.jpg
Nîmes
124.220 128.471 133.424 144.092 Gard Languedoc-Roussillon
21. Le Mans 147.697 145.502 146.105 144.016 Sarthe Pays de la Loire
22. Aix-en-Provence 121.327 123.842 134.222 142.534 Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur
23. Clermont-Ferrand 147.224 136.181 137.140 138.992 Puy-de-Dôme Auvernia
24. Tours 132.209 129.509 132.820 136.942 Indre-et-Loire Centre
25. Limoges 140.400 133.464 133.968 136.539 Haute-Vienne Limousin
26. Villeurbanne 115.960 116.872 124.215 136.473 Rhône Rhône-Alpes
27. Amiens 131.332 131.872 135.501 136.105 Somme Pikardia
28. Metz 114.232 119.594 123.776 124.435 Moselle Lothringen
29. Besançon 113.283 113.828 117.733 117.080 Doubs Franche-Comté
30. Perpignan 111.669 105.983 105.115 115.326 Pyrénées-Orientales Languedoc-Roussillon
31. Orléans 102.710 105.111 113.126 113.130 Loiret Centre
32. Mülhausen 112.157 108.357 110.141 110.514 Haut-Rhin Elsass
33. Caen 114.068 112.846 113.987 110.399 Calvados Normandia e Poshtme
34. Boulogne-Billancourt 102.582 101.743 106.367 110.251 Hauts-de-Seine Île-de-France
35. Rouen 101.945 102.723 106.592 107.904 Seine-Maritime Normandia e Epërme
36. Nancy, Place Stanislas, E.Héré, 1752-60.jpg
Nancy
96.317 99.351 103.605 105.468 Meurthe-et-Moselle Lothringen
37. Argenteuil 95.347 93.096 93.961 102.683 Val-d'Oise Île-de-France
38. Montreuil 93.368 94.754 90.674 101.587 Seine-Saint-Denis Île-de-France
39. Roubaix 101.602 97.746 96.984 97.952 Nord Nord-Pas-de-Calais
40. Saint-Denis 90.829 89.988 85.832 97.875 Seine-Saint-Denis Île-de-France
41. Avignon 89.132 86.939 85.935 92.454 Vaucluse Provence-Alpes-Côte d’Azur
42. Tourcoing 96.908 93.765 93.540 92.357 Nord Nord-Pas-de-Calais
43. Créteil 71.693 82.088 82.154 88.939 Val-de-Marne Île-de-France
44. Poitiers 79.350 78.894 83.448 88.776 Vienne Poitou-Charentes
45. Nanterre 88.578 84.565 84.281 88.316 Hauts-de-Seine Île-de-France
46. Versailles 91.494 87.789 85.726 87.549 Yvelines Île-de-France
47. Courbevoie 59.830 65.389 69.694 84.415 Hauts-de-Seine Île-de-France
48. Pau 83.790 82.157 78.732 83.903 Pyrénées-Atlantiques Akuitania
49. Vitry-sur-Seine 85.263 82.400 78.908 82.902 Val-de-Marne Île-de-France
50. Asnières-sur-Seine 71.077 71.850 75.837 82.351 Hauts-de-Seine Île-de-France
51. Colombes 78.777 78.513 76.757 82.026 Hauts-de-Seine Île-de-France
52. Aulnay-sous-Bois 75.996 82.314 80.021 81.600 Seine-Saint-Denis Île-de-France
53. Rueil-Malmaison 63.412 66.401 73.469 77.625 Hauts-de-Seine Île-de-France
54. La Rochelle 75.840 71.094 76.584 77.196 Charente-Maritime Poitou-Charentes
55. Antibes 62.859 70.005 72.412 75.820 Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur
56. Saint-Maur-des-Fossés 80.811 77.206 73.069 75.214 Val-de-Marne Île-de-France
57. Calais 76.527 75.309 77.333 74.888 Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais
58. Champigny-sur-Marne 76.176 79.486 74.237 74.863 Val-de-Marne Île-de-France
59. Aubervilliers 67.719 67.557 63.136 73.506 Seine-Saint-Denis Île-de-France
60. Béziers 76.647 70.996 69.153 72.245 Hérault Languedoc-Roussillon
61. Bourges 76.432 75.609 72.480 70.828 Cher Centre
62. Cannes 72.259 68.676 67.304 70.610 Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur
63. Dunkerque 73.120 70.331 70.850 69.274 Nord Nord-Pas-de-Calais
64. Saint-Nazaire 68.348 64.812 65.874 68.838 Loire-Atlantique Pays de la Loire
65. Drancy 60.183 60.707 62.263 66.063 Seine-Saint-Denis Île-de-France
66. Colmar 62.483 63.498 65.118 65.713 Haut-Rhin Elsass
67. Mérignac 51.306 57.273 61.992 65.469 Gironde Akuitania
68. Valence 66.356 63.437 64.260 65.263 Drôme Rhône-Alpes
69. Quimper 56.907 59.437 63.238 64.902 Finistère Bretanja
70. Ajaccio 54.089 58.949 52.880 63.723 Corse-du-Sud Korsika
71. Levallois-Perret 53.500 47.548 54.700 62.851 Hauts-de-Seine Île-de-France
72. Issy-les-Moulineaux 45.835 46.194 52.647 61.471 Hauts-de-Seine Île-de-France
73. Neuilly-sur-Seine 64.170 61.768 59.848 61.471 Hauts-de-Seine Île-de-France
74. Troyes 63.579 59.255 60.958 61.344 Aube Champagne-Ardenne
75. Noisy-le-Grand 40.585 54.032 58.217 61.341 Seine-Saint-Denis Île-de-France
76. Villeneuve-d’Ascq 59.527 65.320 65.042 61.151 Nord Nord-Pas-de-Calais
77. Antony 54.610 57.771 59.855 60.552 Hauts-de-Seine Île-de-France
78. Sarcelles 53.630 56.833 57.871 58.654 Val-d’Oise Île-de-France
79. Lorena 62.554 59.271 63.238 58.547 Morbihan Bretanja
80. Niort 58.203 57.012 56.663 58.066 Deux-Sèvres Poitou-Charentes
81. Chambéry 53.427 54.120 55.786 57.543 Savoie Rhône-Alpes
82. Pessac 50.267 51.055 56.143 57.187 Gironde Akuitania
83. Vénissieux 64.804 60.444 56.061 57.179 Rhône Rhône-Alpes
84. Clichy 46.895 48.030 50.179 57.162 Hauts-de-Seine Île-de-France
85. Cergy 19.357 48.141 54.719 56.873 Val-d’Oise Île-de-France
86. Saint-Quentin 63.567 60.644 59.066 56.792 Aisne Pikardia
87. La Seyne-sur-Mer 57.659 59.968 60.188 56.768 Var Provence-Alpes-Côte d’Azur
88. Ivry-sur-Seine 55.699 53.619 50.972 55.608 Val-de-Marne Île-de-France
89. Beauvais 52.365 54.190 55.392 55.481 Oise Pikardia
90. Hyères 38.999 48.043 51.417 55.007 Var Provence-Alpes-Côte d’Azur
91. Cholet 55.524 55.132 54.204 54.632 Maine-et-Loire Pays de la Loire
92. Montauban 50.682 51.224 51.855 53.941 Tarn-et-Garonne Midi-Pyrénées
93. Pantin 43.553 47.303 49.919 53.577 Seine-Saint-Denis Île-de-France
94. Bondy 44.301 46.676 46.826 53.311 Seine-Saint-Denis Île-de-France
95. Maisons-Alfort 51.065 53.375 51.103 53.233 Val-de-Marne Île-de-France
96. Vannes 42.178 45.644 51.759 53.079 Morbihan Bretanja
97. Évry 29.471 45.531 49.437 52.651 Essonne Île-de-France
98. Charleville-Mézières 58.667 57.008 55.490 51.997 Ardennes Champagne-Ardenne
99. Arles 50.500 52.058 50.513 51.970 Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur
100. Fontenay-sous-Bois 52.627 51.868 50.921 51.727 Val-de-Marne Île-de-France
101. Sartrouville 46.197 50.329 50.219 51.600 Yvelines Île-de-France
102. Épinay-sur-Seine 50.314 48.762 46.409 51.598 Seine-Saint-Denis Île-de-France
103. Fréjus 31.662 41.486 46.801 51.537 Var Provence-Alpes-Côte d’Azur
104. Évreux 46.045 49.103 51.198 51.239 Eure Normandia e Epërme
105. Laval 50.360 50.473 50.947 51.233 Mayenne Pays de la Loire
106. Le Blanc-Mesnil 47.037 46.956 46.936 51.109 Seine-Saint-Denis Île-de-France
107. Sevran 41.809 48.478 47.063 51.106 Seine-Saint-Denis Île-de-France
108. Annecy 49.965 49.644 50.348 51.023 Haute-Savoie Rhône-Alpes
109. Belfort 51.206 50.125 50.417 50.863 Territoire de Belfort Franche-Comté
110. Narbonne 41.565 45.849 46.510 50.776 Aude Languedoc-Roussillon
111. La Roche-sur-Yon 45.098 45.219 49.262 50.717 Vendée Pays de la Loire
112. Clamart 48.353 47.227 48.572 50.655 Hauts-de-Seine Île-de-France
113. Villejuif 52.448 48.405 47.384 50.571 Val-de-Marne Île-de-France
114. Brive-la-Gaillarde 51.511 49.765 49.141 50.009 Corrèze Limousin

Të dhënat: Instituti Kombëtar i Statistikave dhe Studimeve Ekonomike (INSEE)