Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2016

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
CEE Spring Logo

Wikimedia CEE Spring 2016 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon. Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL ka përjetuar disa Pranvera që kanë rezultuar në keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (psh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988 , intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi pranverë të vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).

Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive të lira për të grumbulluar dhe të shpërndajë informacion në lidhje me historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë dhe mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive të lirë në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.

Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri në 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqëndruar në krijimin dhe redaktimi e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni. Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni faqen struktura. Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ketë një fytyrë pak të ndryshme duke marrë në konsideratë kontekstin lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat ata do të donin ti shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera krijojnë dhe të redaktonjnë këto artikuj.

 1. Çdo përdorues mund të marri pjesë në konkurs, juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime
 2. Janë të shkruara tërësisht, pa përdorimin e mjeteve për përkthim automatik
 3. Editimet duhet të jenë shkruajtur me një shqipe të rregullt dhe të plotësojnë rregullat e Wikipedia
 4. Vetëm artikujt e listuar në listat e shteteve të CEE Spring do të marrin pikë
 5. Artikulli duhet të jetë të paktën 2,500 bytes dhe minimum prej 200 fjalë.
 6. Pikët e vlerësimit nga juria janë në rangun nga 1 deri në 5
 7. Artikujt duhet të krijohen mes 21 mars, 2016 dhe 31 maj, 2016
 8. Editimet, në një artikull ekzistues, që arrijnë deri në 350 fjalë do të vlerësohen me 1 pikë

Më poshtë gjeni afatet kohore për secilin shtet. Listën e artikujve për secilin shtet e gjeni këtu. Është shumë e rësishme për dokumentimin rajonal. Për secilin shtet artikujt janë në anglisht ju lutemi tek lista e pjesëmarrësve shënoni artikullin që do përktheni në gjuhën shqipe. Duke u mbështetur tek datat më poshtë cdo javë do shkruhet për atikujt e shteteve specifike. Psh: nga data 21-27 mars do përkthehen artikujt e Serbisë, Sllovakisë dhe Hungarisë.

Java Tema
21 – 27 mars Serbia  • Sllovakia  • Hungaria
28 mars – 3 prill Shqipëria  • Estonia  • Bashkortostan
4 – 10 prill Republika Serpska  • Austria • Rusia
11 – 17 prill Moldavia  • Ukraina  • Lituania
18 – 24 prill Maqedonia  • Bullgaria  • Kroacia
25 prill – 1 maj Azerbajxhani  • Polonia  • Kazakistani
2 – 8 maj Java Gratë në Shkencë dhe Arsim
Greqia  • Bjellorusia  • Sahaja
9 – 15 maj Rumunia  • Letonia  • Kosova
16 – 22 maj Armenia  • Republika Çeke  • Bosnia dhe Hercegovina
23 – 29 maj Gjeorgjia  • Esperanto  • Turqia

Pjesëmarrësit[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Ju lutem shtoni emrin tuaj ose emrin e përdoruesit në tabelën me poshtë nqs doni të merni pjesë në konkurs dhe plotësoni listën e kontributeve pasi të shtoni apo redaktoni artikujt!
Përdoruesi Artikujt Numri i artikujve Numri i byteve E gjeni tek historia e artikulli Shuma e pikëve
Liridon [shënim] KosovaSerbiaUniversiteti i Prishtinës (1969–99)  • SllovakiaKështjella e Bratisllavës  • HungariaPrezi  • EstoniaTransporti hekurudhor në Estoni  • HungariaAkademia e Shkencave e Hungarisë  • ShqipëriaMotra Tone  • SllovakiaIveta Radičová  • Lyasan Utiasheva  • EstoniaUniversiteti Teknik i Talinit  • Bosnja dhe HercegovinaJahorina  • KosovaGryka e Rugovës  • KosovaTringa Hysa  • AustriaIngeborg Bachmann  • RusiaAnna Netrebko  • RusiaSvetlana Khodchenkova  • Aeroporti Ndërkombëtar Ufa  • Lumi Dyoma  • Salavat, Rusi  • RusiaLena Katina  • RusiaJulia Volkova  • RusiaVera Karalli  • RusiaYelena Kondakova  • RusiaIrina Shayk  • AustriaMaria Lassnig  • AustriaAlpet Gëlqerorë Jugor • MoldaviaAkademia e Shkencave e Moldavisë  • UkrainaKultura ukrainase  • LituaniaAlina Orlova  • UkrainaAkademia Kombëtare e Shkencave e Ukrainës  • UkrainaMarjana Gaponenko  • UkrainaYana Klochkova  • UkrainaTeatri i Operas dhe Baletit Odessa  • LituaniaIngeborga Dapkūnaitė  • LituaniaKristina Buožytė  • LituaniaIndrė Šerpytytė  • Maqedonia e VeriutBistra (mal)  • KroaciaAkademia e Shkencave dhe Arteve e Kroacisë  • KroaciaKuna kroate  • KroaciaVeshjet kombëtare kroate  • KroaciaIvana Brliç-Mazhuraniç  • KroaciaKatedralja e Zagrebit  • KroaciaKultura e Kroacisë  • KroaciaGratë në Kroaci  • KroaciaSandra Bagarić  • PoloniaIrena Eichlerówna  • PoloniaHanna Krall  • PoloniaEwa Lipska  • PoloniaMaryla Wolska  • PoloniaMagdalena Tulli  • PoloniaJulia Hartwig  • PoloniaMałgorzata Rejmer  • PoloniaSylwia Chutnik  • AzerbajxhaniHistoria e Shtetit Albania  • AzerbajxhaniGratë në Azerbajxhan  • AzerbajxhaniAzerbajxhanasit  • AzerbajxhaniOpera Astana  • KazakistaniSara Nazarbayeva  • KazakistaniSahan Dosova  • KazakistaniKulyash Baiseitova  • KazakistaniLumi Irtysh  • AustriaMarie Jahoda  • GreqiaAmalia Fleming  • UkrainaSvetlana Gerasimenko  • AustriaGrete Mostny  • HungariaÁgnes Heller  • HungariaBlanka Teleki  • BjellorusiaAkademia Kombëtare e Shkencave e Bjellorusisë  • AustriaAlma Mahler  • Kosova Kultura në Prishtinë  • Rumania Maia Morgenstern  • Armenia Universiteti Shtetëror i Jerevanit  • Republika ÇekeEva Herzigova  • Republika ÇekeMarketa Irglova  • Armenia Demografia e Armenisë  • Azerbajxhani Gara Garayev  • Bosnja dhe Hercegovina Aida Begiç  • Kosova Mirlinda Kusari Purrini  • ShqipëriaValentina Pistoli  • ShqipëriaTringë Smajli  • TurqiaAfife Jale  • Marjorie Boulton • TurqiaJanet Akyuz Mattei 81
Margott 1.SerbiaMilena Dravić 2. SllovakiaJán Kadár 3. Estonia Fauna e Estonisë 4. Estonia Liqeni Vagula 5. Austria Shkëputja e Vienës 6.Ukraina Oksana Zabuzhko 7.GreqiaSofia Bekatorou 7
Olsi Serbia Aleksandar Vučić  • Austria Olga Taussky-Todd  • Maqedonia e Veriut Partia Demokratike Shqiptare  • Maqedonia e Veriut Karta e identitetit e Maqedonisë  • Kosova Sigal Prishtina  • Rumania Emil Boc  • Armenia Nazik Avdalyan‎ 7
Ktrimi991 1.RusiaParku Kombëtar Sochi 2.AustriaLiqeni Millstätter 3.RusiaLista e liqeneve të Rusisë 3
Bunker92 MoldaviaDeklarata e Pavarësisë e Moldavisë, MoldaviaUniversiteti Shtetëror i Moldavisë, MoldaviaMinistria e Arsimit (Moldavi), LituaniaList e lumenjëve të Lituanisë, BullgariaTeatri Kombëtar Ivan Vazov, GreqiaLiqeni i Prespës së Vogël 6
Dea Likaj
AT44 Kroacia Ante Gotovina 1 2.887 byte
Dajana Mulaj Republika ÇekeKarolina Kurkova, KosovaLiteratura në Kosovë 2
Punëtoria KosovaMustafë Venhari[b] • Rusia Nadezhda Krupska • Maqedonia e Veriut Remzi Nesimi[b] 3

Shënime
1.^ Juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime.
2.^ Artikuj që nuk janë të listuar në listat e shteteve.

Kategoria e fituesve[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Zgjedhur nga Organizuesit ndërkombëtarë shih shënimin.

Artikulli (i ri) më i mirë (gjykohet nga Juria) Kultura në Prishtinë- Liridoni

 • Fitues të nxjerre nga statistikat nërmjet tools-it metric.

- Kontribuesi/ja me më shumë artikuj të rinj (Bunker92)
- Kontribuesi/ja që ka shtuar më shumë byte (Olsi)
- Kontribuesi/ja që shkruan të paktën një artikull për secilin shtet pjesëmarrës (Olsi)
- Kontribuesi/ja me i/e mirë i ri/ e re (DajanaMulaj)

Shënim
 • Për çmimin "Kontribuesi/ja që shkruan të paktën një artikull për secilin shtet pjesëmarrës" asnjë përdorues nuk plotëson kushtet, prandaj i ndahet përdoruesit/es të dytë më të mirë.
 • Gjithashtu duke qenë që asnjë artikull përveç atyre të Liridonit nuk plotësonte kushtet për të qenë artikull i mirë(asnje prej tyre qofte në kilobyte apo në permbatje), dhe meqë Liridoni kishte shprehur që nuk konkuronte për çmim, u konsultuam me Jurinë Ndërkombetare të cilët këmbëngulen që çmimi ti jepej Liridonit gjithësesi për shkak të kontributit të lartë.

Wikimedia CEE Spring 2016 Kosova

Lidhje të jashtme[Redakto nëpërmjet kodit]

1. https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2016