Kodi i mallërave 0600

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 0600 është pjesa e numrave çelës nga 0301 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
0601 Kokat e bimëve, tuberet, rrënjet tuberoze, zhardhoket, kurorat dhe rizomat, të pa aktivizuara, në rritje apo në lule; bimët cikore dhe rrënjët cikore përveç rrënjëve të kreut Nr. 1212:
0602 Bimë të tjera të gjalla ( përfshirë rrënjet e tyre ), shartimet dhe kalemat; spore kërpurdhash
0603 Lule të prera dhe gonxhe lulesh të një lloji të përshtatshëm për buqeta apo për qellime zbukurimi, të freskëta, të thara, të lyera, të zbardhura, të ngopura apo të përgatitura ndryshe
0604 Gjethnajat, degët dhe pjesë të tjera të bimëve, pa lule apo pa gonxhe lulesh, dhe barishtet, myshqet dhe likenet, me kusht që të jenë mall i një lloji të përshtatshëm për buqeta apo për qëllime zbukurimi, të freskëta, të thara, të lyera, të zbardhura, të ngopura apo të përgatitura ndryshe
Burimi TARIK indeksi shqip