Kodi i mallërave 2200

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 2200 është pjesa e numrave çelës nga 2201 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
2201 Ujra, përfshirë ujrat minerale natyrale apo artificiale dhe ujrat e gazuar, që nuk përmbajnë sheqer apo lënde të tjera ëmbëlsuese apo aromatizuese shtesë; akulli dhe bora
2202 Ujrat, përfshirë ujrat minerale dhe ujrat e gazuar, që përmbajnë sheqer apo lënde të tjera ëmbelsuese apo aromatizuese shtesë, dhe pije të tjera jo-alkoolike, pa përfshirë lëngun e frutave apo tëzarzavateve të kreut Nr.2009
2203 Birrë e bërë nga malti
2204 Verë prej rrushit të freskët, përfshirë verërat e pasuruara me alkool; musht rrushi përveç atij të kreut Nr. 2009
2205 Vermuth dhe verëra të tjera prej rrushit të freskët aromatizuar me bimë apo me substanca aromatizuese
2206 Pije të tjera të fermentuara (psh, musht molle, musht dardhe, hidromel); përzierjet e pijeve të fermentuara dhe pijeve joalkoolike, të papërfshira dhe të paspecifikuara diku tjetër
2207 Alkool etilik jo i denatyruar i një force alkoolike ndaj volumit prej 80 % vol apo më e lartë; alkool etilik dhe alkoole të tjera, të denatyruara, të çdo lloj force
2208 Alkool etilik jo i denatyruar i një force alkoolike ndaj volumit prej më pak se 80 % vol; pije alkoolike, likere dhe alkoole të tjera
2209 Uthull dhe zëvendësuesit e uthullës fituar prej acidit acetik
Burimi TARIK indeksi shqip