Jump to content

Kodi i mallërave 0700

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 0700 është pjesa e numrave çelës nga 0301 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
0701 Patate, të freskëta apo të ftohta
0702 Domate, të freskëta apo të ftohta
0703 Qepë, preshe, hudhra, qepë të njoma dhe zarzavate të tjera djegëse, të freskëta apo të ftohta
0704 Lakër, lule-lakër, rrepa të bardha dhe produkte të ngjashme të ngrënëshme të llojit brassicas, të freskëta apo të ftohta
0705 Sallatë marule (Lactuca sative) dhe cikore (Cichorium spp.), të freskëta apo të ftohta:
0706 Karrota, rrepa të kuqe, panxhar kokërr për sallatë, rrepë e zezë, zhardhok selinoje, rrepa të tjera dhe rrënjë të tjera të ngjashme të ngrënëshme, të freskëta apo të ftohta
0707 Kastravecat e zakonshem dhe kastravecat e vegjël, të freskët apo të ftohta
0708 Perime leguminoze, me lëvozhgë apo pa lëvozhgë, të fresketa apo të ftohta
0709 Zarzavate të tjera, të freskëta apo të ftohta
0710 Perime (të pagatuara apo të gatuara në avull apo të ziera në ujë), të ngrira
0711 Perime të ruajtura përkohësisht (psh, me anë të gazit të dyoksidit të sulfurit, në shellire, në ujë sulfuror apo në solucione të tjera ruajtese), por të papërshtatshme në atë gjendje për konsum të menjëhershëm
0712 Perime të thara, të plota, të prera, në feta, të shtypura apo në forme pluhuri, por jo më tej të përgatitura
0713 Perime leguminoze të thara, me lëvozhgë, nëse janë apo jo të ndara apo të zhveshura
0714 Rrënjë dhe zhardhoke të ngjashëm të maniokeve, rrenjë-arrow, salepit, molleve të dheut (Oreshke), patateve të ëmbla me përmbajtje të lartë inuline apo niseshteje, të freskëta, të ftohta, të ngrira apo të thara, nëse janë apo jo të prera në feta apo në forme të sferave ; palca e palmës e miellëzuar
Burimi TARIK indeksi shqip