Kodi i mallërave 8800

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 8800 është pjesa e numrave çelës nga 8801 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
8801 Balonat dhe aerostatet e drejtuar; aeroplanët pa motor,

aeroplanët pa motor (deltaplan) të varur dhe avionë tjerë pa motor:

8802 Mjete të tjera fluturuese (psh, helikopterët, aeroplanët); anijet e

hapësirës (përfshi satelitet) dhe mjetet që lëshojnë anije të hapësirës dhe mjetet suborbitale:

8803 Pjesët e mallrave të kreut Nr. 8801 ose 8802:
8804 Parashutat (përfshi parashutat e drejtuara dhe avionët pa motor

që përdorin parashutë) dhe rotoshutat; pjesët e tyre dhe plotësuesit në shtesë të tyre

8805 Mekanizmat e lëshimit të anijeve të hapësirës; kuverta kapëse

apo mekanizma të ngjashëm; aeroplanët për stërvitje mësimore ne tokë; pjesët e artikujve të lartpërmendur:

Burimi TARIK indeksi shqip