Kodi i mallërave 0800

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 0800 është pjesa e numrave çelës nga 0801 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
0801 Arrat e kokosit,arrat e brazilit dhe arrat e shqemës,të freskëta apo të thara,nëse janë apo jo të qeruara me apo pa levozhgë
0802 Arra të tjera,të freskëta apo të thara,nëse janë apo jo të qëruara apo me lëvozhgë
0803 Banane,perfshirë gjethet e dellit të bananës,të freskëta apo të thara
0804 Hurma Arabie,fiq, ananas, avokado, gujava, mango dhe mangostin, të freskëta apo të thara
0805 Agrumet, të freskëta apo të thara
0806 Rrush,i freskët apo i tharë
0807 Pjeprat (përfshirë shalqinjtë), dhe papaja (papays), të freskëta
0808 Mollë, dardhë dhe ftonj, të freskëta
0809 Kajsitë, qershitë, pjeshkat (përfshirë edhe nektarinat), kumbullat dhe kullumbrit, të freskëta
0810 Fruta të tjera, të freskëta
0811 Fruta dhe arra, të pagatuara apo të gatuara në avull ose të zier në ujë, të ngrira, nëse përmbajnë apo jo sheqer shtesë apo lëndë të tjera ëmbelsuese shtesë:
0812 Fruta dhe arra, të ruajtura përkohësisht (psh,nga gazi i dioksidit të sulfurit,në ujë me kripë,në ujë sulfuror apo në solucione të tjera ruajtëse), por të papërshtateshme në atë gjendje për konsum të menjëhershëm
0813 Fruta, të thara,përveç atyre të krerëve Nr.0801 deri 0806; përzierjet e arrave apo të frutave të thara të këtij 8000:
0814 Lëkurat e agrumeve apo pjeprave (përfshirë shalqinjtë),të freskëta,të ngrira,të thara apo të ruajtura përkohesisht në ujë me shellire,në ujë sulfuror apo në solucione të tjera ruajtëse
Burimi TARIK indeksi shqip