Jump to content

Provinca e Kietit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Provinca e Kietit
Provincia di Chieti
Kështjella e Rokaskalenjës
Kështjella e Rokaskalenjës
Popullsia
 • Gjithsej397,415
{{{postal_code_type}}}
66010-66100-66012, 66014-66023, 66026, 66030-66034, 66036-66038, 66040-66043, 66045-66047, 66050-66052, 66054
Faqja zyrtarewww.provincia.chieti.it
image_map e provincës së Kietit

Provinca e Kietit është një provincë e Rajonit të AbrucosItali.

Ajo është krahina më e populluar e Abrucos. Provinca e Kietit kufizohet në veri-perëndim nga Provinca e Peskarës, në jug-perëndim nga Provinca e Akuilës në jug nga Provinca e Kampobasos e rajonit të Molizes, në juglindje nga Provinca e Izernias e rajonit të Molizes dhe në veri-lindje laget nga Deti Adriatik. Provinca quhet edhe provinca teatine, që vjen nga emëri i lashtë i Kietit, Teate, prandaj banorët e kryeqytetit quhen teatinë.