Provinca e Monxës e Brianxës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Provinca e Monxës e Brianxës
Provincia di Monza e della Brianza
Vila Mbretërore
Vila Mbretërore
Map Province of Monza Brianza.svg
Population
 • Total(2.013) 855 654
Websitewww.provincia.mb.it
name e Monxës e Brianxës

Provinca e Monxës e Brianxës është një provincë italiane e LombardisëItali, me kryeqytet Monza.

Ajo kufizohet në veri nga Provinca e Lekos dhe Provinca e Komos, në lindje nga Provinca e Bergamos, në jug nga Provinca e Milanos dhe në perëndim nga Provinca e Varezes.