Provinca e Udines

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Provinca e Udines
Provincia di Udine
Map Province of Udine.svg
Population
 • Total (2.014) 537,796
Websitewww.provincia.udine.it
name e Udines

Provinca e Udines (italisht:Provincia di Udine) është një provincë italiane e rajonit autonom të Friuli-Venecia Xhulia.

Ajo kufizohet në veri nga Carinzia (Austri), në lindje nga Alta Carniola dhe Litoriale (Slloveni) dhe Provinca e Goricias, në perëndim nga Provinca e Pordenones dhe Provinca e Belunos e Provinca e Venecias të rajonit të Venetos.