Provinca e Modenës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Provinca e Modenës
Provincia di Modena
Pallati Komunal i Modenës
Pallati Komunal i Modenës
Map Province of Modena.svg
Population
 • Total (2.014) 702,113
Websitewww.provincia.modena.it
name e Modenës

Provinca e Modenës (italisht:Provincia di Modena) është një provincë italiane e rajonit Emilia-Romanja.

Ajo kufizohet në veri nga Provinca e Mantovës e rajonit Lombardia, në lindje nga Provinca e Ferrarës dhe Provinca e Bolonjës, në jug nga Provinca e Lukës dhe Provinca e Pistojës e rajonit Toskana dhe në perëndim nga Provinca e Rexhio Emilias.