Provinca e Rovigos

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Provinca e Rovigos
Provincia di Rovigo
Rovigo posizione.png
Population
 • Total(2.012) 248 049
Websitewww.provincia.rovigo.it

Provinca e Rovigos është një provincë italiane e VenetosItali, me kryeqytet Rovigo.

Ajo kufizohet në veri nga Provinca e Veronës, Padovës dhe Venecias, në lindje nga Deti Adriatik, në jug nga Provinca e Ferrarës (Emilja-Romanja), në jug-perëndim nga Provinca e Mantovës (Lombardi).