Wikipedia:Takime/Editathoni i Monumenteve të Kosovës/Kontributi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fillimi
Main

 

Instruksione Instructions

 

Lista e Monumenteve List of Monuments

 

Kontributet Contributions

 

Artikuj1

Artikuj2

 
Special:RecentChangesLinked/Category:Cultural_heritage_of_Kosovo
Spezial:Änderungen_an_verlinkten_Seiten/Kategorie:Kulturdenkmal_(Kosovo)
Speciale:RecentChangesLinked/Kategoria:Trashëgimi kulturore në Kosovë

Sipas përdoruesëve[Redakto nëpërmjet kodit]

Rënditja A-ZH

Aktron (11)[Redakto nëpërmjet kodit]

Albinfo (5)[Redakto nëpërmjet kodit]

Arianit (1)[Redakto nëpërmjet kodit]

Bledi.hoxha (19)[Redakto nëpërmjet kodit]

IEdonjeta (1)[Redakto nëpërmjet kodit]

Kurioziteti123 (122)[Redakto nëpërmjet kodit]

Më shumë
 1. Teqja në Mirasalë
 2. Shtëpi banimi në Kukaj (Daut Xhemshiti)
 3. Shtëpi banimi në Keqekollë (Muhamet Hasani)
 4. Stacioni i Trenit në Vranidollë
 5. Shtëpi banimi në Besi (Idriz Bllaca)
 6. Kompleks banimi në Milevc (Selim Ismaili)
 7. Shtëpi Banimi ne Podujevë
 8. Kisha e Shën Ekatarinës
 9. Ish baza e Ushtrise Italiano-Gjermane dhe Ish Stacion Hekurudhore
 10. Shtëpi banimi - Musa Hamiti
 11. Shkolla fillore Emin Duraku
 12. Shtëpi banimi - Idriz Hajdarit
 13. Kompleksi arkitektonik
 14. Shtëpi banimi - Nezir Hyseni
 15. Kulla e Mehmet Sylanit
 16. Kulla e Sefedin Zasellës
 17. Kulla e Shemsi Ahmetit
 18. Mulliri i Hajrizit (Mulliri i Zotnisë)
 19. Kulla e Bajram Halitit
 20. Shtëpia e Familjës Kabashi (Hapqiu)
 21. Stacion i Improvizuar Hekurudhor në Drenas
 22. Shtëpija e Xhemajli Ereneit
 23. Tyrbja e Dervish Avdiut dhe Ahmatit
 24. Kisha e Nikollës së Shenjtë
 25. Shtëpi Banimi në Mitrovicë(Mirsad Ferati )
 26. Shtëpi Banimi në Mitrovicë(Islam Shipoli)
 27. Hambari i Gani Kocit ne Polac
 28. Kulla ne Zhazhë
 29. Tyrbja e Qytetit ne Vushtrri
 30. Mulliri në Gllogovicë
 31. Mulliri në Grashticë
 32. Koshi në Lladoc
 33. Mulliri në Majac
 34. Hambari në Koliq
 35. Shtëpia e Mulla Ademit
 36. Shtëpia e Selim dhe Bajram Ndreci Rexha
 37. Shtëpia me qatma në Bellasicë
 38. Minarja e Xhamisë në Fshatin Brestoc
 39. Shtëpia e Familjes Qerkezi - Muzeu historik 99
 40. Mulli , Pronë e fshatit
 41. Shtëpi banimi - Hani i Sahit Agës
 42. Objekti i shkollës fillore Edmon Hoxha
 43. Gërmadhat e Manastirit Shën Pjetri & Pali
 44. Shadërvani i vjetër
 45. Shtëpi banimi (Hyjnilereve)
 46. Manastiri i i Arkangjelit të Shenjtë
 47. Kisha varrezore e fshatit në Topliçan
 48. Bunkeri i LNÇ - së - Vrrellë
 49. Përmendoret e viteve 1914 - 15 - 16 17
 50. Kisha e Shën Nikollës - Crepulë
 51. Shtepi banimi (ish Akademia e Shkencave dhe Arteve)
 52. Lokaliteti arkeologjik Municip DD
 53. Shtëpi banimi - Imer Berisha
 54. Shtëpi banimi - Muharrem Sejdiu
 55. Shtëpi banimi - Sali Safqi
 56. Rrënojat mullirit të Pashës
 57. Shtëpi banimi Atifete Jusufi
 58. Shtëpi banimi e Zejnullah Beut
 59. Shtëpi banimi - Shaban Aga
 60. Kulla e Ramë Sylejman Hoxha
 61. Fortifikim i Antikitetit të Vonë Gjyteti
 62. Fortifikim i antikitetit të vonë Gradina
 63. Shkolla e parë shqipe
 64. Shtëpi banimi Avdullah Avdullahu
 65. Kullë Xhemail Haxhiu
 66. Shtëpia - kullë e Sahit Agës
 67. Germadhat e Kishës, Perandori Konstantin dhe Perandoreshës Jelena
 68. Lokaliteti neolitik Gumnishtë në Surkish
 69. Kompleksi i Çarshisë së vjetër
 70. Shtëpi banimi (IMMK)
 71. Kompleksi i Mitropolisë
 72. Kompleks banimi (Emin Gjiku) Muzeu Etnologjik
 73. Kulla e Habib Xhemajlit
 74. Lokaliteti Arkeologjik Selishtë (te shpija)
 75. Monumenti Memorial i Gazimestanit
 76. Gjyteti i Topilles Guri i Markut
 77. Shtëpi banimi Gëzim Konjusha
 78. Shtëpi banimi - Bujar Xheli
 79. Shtëpi banimi Musli Hoxha
 80. Shtëpi banimi Hajdar Riza
 81. Shtëpi banimi - Fetah Loshi
 82. Shtëpi banimi Ismet Veseli
 83. Kulla e Rexhë Gashit
 84. Shtëpi banimi - Osman Asllani
 85. Kullë Tahir Rrahmani
 86. Mulliri - Zenel Beka.
 87. Teqe Fatime Shehu
 88. Shtëpija e Mustafa Jusuf Kadriut
 89. Trafot elektrike në Prizren
 90. Xhamia e Gazi Mehmed Pashës në Leshan
 91. Mulliri i Islam Zenelit
 92. Ura e fshatit
 93. Hambari i Fazli Osman Reshitajt
 94. Ura e gurit
 95. Varri i madh sallatash
 96. Valavicë Mulli
 97. Ish Spitali i TBC - Ministria e Shëndetsisë
 98. Shtëpia e Familjes Bunjaku - Pantina
 99. Mulliri i Fetah Osman Baliqit
 100. Kulla e Kamer Jahir Tahirit
 101. Xhamia e Jusuf Qelebiut
 102. Shtëpi banimi - Nakije Globoderi
 103. Ndërtesa e RTK së
 104. Kisha e Shpalljes se Virgjëreshës, Lipjan
 105. Gërmadhat e kishës së Shën Nikollës
 106. Enti për punësim
 107. Shtëpi banimi - Florim Zeneli - Kumrije Rama
 108. Xhamia e Gazi Ali Beut (1444)
 109. Çezmja në sheshin "Dr.Ibrahim Rugova"
 110. Shtëpi banimi - Fitim Gjata
 111. Trafo e rrymës
 112. Ish Hotel Unioni
 113. Muzeu i Pavarësisë së Kosovës - Ibrahim Rugova
 114. Qendra rehabilitimit - Nëna dhe fëmija
 115. Shtëpi Banimi në Kokaj (Ilmi Rrustemi)
 116. Shtëpia e Ajet Kokës
 117. Objekti i ish depos ushtarake turke
 118. Xhamia e Verbicës së Zhegocit
 119. Xhamia në fshatin Pidiç
 120. Kisha e Shën Anës në Dunav
 121. Çezma e Sahit Agës
 122. Objekti i Kajmekamllakut

Leeturtle (93)[Redakto nëpërmjet kodit]

Më shumë
 1. Xhamia e fshatit Pogragjë
 2. Xhamia në fshatin Muqibabë
 3. Xhamia në fshatin Llovcë
 4. Xhami në fshatin Sllubicë
 5. Xhamia e vjetër në Bresalc ku është mbajtur Flaka e Janarit
 6. Gryka e Llapushnicës
 7. Shpella e Bresalcit
 8. Guri i Shtrigës Resulë
 9. Shpella e Resulës
 10. Shtëpia Banimi në Leshtarë (Jusuf Ademi)
 11. Shtëpia e Sylë Haskut
 12. Shtëpia e Rahim Sadikut (Shtëpia ku u strehua Mulla Idrizi)
 13. Shtëpia e Hamdi Demollit
 14. Shtëpia e Abdyl Cakollit
 15. Teqja e Sheh Zenel Abedinit
 16. Shtëpia muze e Kadri Zekës
 17. Shtëpia e Lot Vakut
 18. Shtëpia e Hamdi Arif Rashitit
 19. Kulla e Tahir Gagicës
 20. Mulli binjak në Hogosht
 21. Pendat në Hogosht
 22. Xhamia në Busavatë
 23. Xhamia në Kranidell
 24. Xhamia në Krilevë
 25. Xhamia në Meshinë
 26. Xhamia në Tygjec
 27. Xhamia në Vryqec
 28. Xhamia në Zhujë
 29. Kisha e Shëndrrimit në Pasjan
 30. Shtëpi Banimi në Përlepnicë (Muahmer Shabani)
 31. Shtëpi Banimi në Pasjan (Trajko Rajqiq)
 32. Shtëpi Banimi në Pasjan (Nikolla Trajkoviq)
 33. Shtëpi Banimi në Pasjan (Bozhin Gjorgjeviq)
 34. Oda e Familjës Luzha në Begrace
 35. Qendra historike e Prizrenit
 36. Fshati Hoqë e madhe
 37. Xhamia në Kryenik
 38. Xhamia e vjetër në Han të Elezit
 39. Shtëpi me mur guri në Seçishtë (Shefki Shkretës)
 40. Shtëpi kullë e Baki Currit Dermnjak
 41. Shtëpi kullë e Nuhi Bravës - Puset e Nikës
 42. Lagjja e Bravëve lagje arkitektonike dhe historike në Puset e Nikës
 43. Kompleks arkitektonik - Lagja Dacaj në Puset e Nikës (Pustenik)
 44. Xhamia në Kurbali
 45. Xhamia në Gurëzi (Shtrazë)
 46. Xhamia në Glloboçicë
 47. Xhamia në Begracë
 48. Shtëpia e Shaip Hysajt në Stagovë
 49. Shtëpia - kullë e Xhemajl Brahës
 50. Shtëpia kullë e Rufki Brahës Stagovë
 51. Shtëpia - kullë e Halit Selmanit Stagovë
 52. Tyrbja e Musa Kesegjisë
 53. Shkolla e Pleshinës
 54. Shkolla e Nerodimes
 55. Shtëpia e Hasan Fazlisë në Koshare
 56. Xhamia në Greme
 57. Objekti i Mullirit dhe Bifurkacionit, si pejsazh kulturor
 58. Ura mbi lumin Nerodime në Varosh
 59. Kisha e Shën Nikollës Nerodime e Epërme
 60. Kisha e ngritur Zonjës së Bekuar - Nerodime e Epërme
 61. Manastiri i Uroshit të Shenjtë, Nerodime
 62. Shtëpi banimi e familjes Goga
 63. Kisha në Ferizaj - Koleksioni i Ikonave të Shën Uroshit
 64. Shtëpia banimi ne Gërmovë (Ismet Jashar Misinit)
 65. Oda e Haxhi Ahmetit
 66. Shtëpia e Haxhi Ahmetit
 67. Xhamia e Sllatinës së Epërme
 68. Xhamia e Gërmovës
 69. Xhamia në fshatin Pozharan
 70. Xhamia në fsh. Goden
 71. Kisha e Shën Ndout në Binçë
 72. Velanica e Vishëve nga Verbani
 73. Mulliri i Vishëve nga Verbani i ndërtuar në Binçë
 74. Mulli në fshatin Binçë
 75. Mulliri muze i Frrok Dokiqit
 76. Shtëpi banimi në Letnicë (Nikollë Mitës)
 77. Shtëpi kullë në Letnicë (e Josipit)
 78. Shtëpia kullë e Don Lush Gjergjit
 79. Truporja e drurit e Zojës Caragore
 80. Përmendorja e LNÇ
 81. Manastiri i Binaçit
 82. Çezme në Jasenovik (Jovanovic Gjorgjes)
 83. Çezme në Vllasali
 84. Mulli në Jasenovik
 85. Kisha e Shndërrimit
 86. Mshtekna e Artanës - dru i rrallë
 87. Tas (Monument Kulture)
 88. Monedha e Lucio Verit
 89. Peshorja (Monument Kulture)
 90. Lokomotiva me avull e vitit 1922 (Fushë-Kosovë)
 91. Monedhe e Septim Severit
 92. Makinë fshirëse e Fevzi Hoxhës
 93. Shtëpia e Familjes Korogli

Liridon (2)[Redakto nëpërmjet kodit]

Pazzx (90)[Redakto nëpërmjet kodit]

Më shumë
 1. Kompleks Banimi Etnoteatri
 2. Kisha e Shën Ndout
 3. Lokaliteti arkeologjik Çuka në Barilevë
 4. Lokalitet arkeologjik Gradina-kalaja në Syriganë
 5. Fortifikata e antikitetit të vonë Gjyteti i Grashticës
 6. Lokaliteti arkeologjik Kulina në Slivovë
 7. Themelet e kishës së restauruar Artanë
 8. Hamami i Pashës Fitim Murat Mehmeti
 9. Tumat Ilire në lokalitetin Boka në Përçevë
 10. Lokaliteti parahistorik Rigjeva
 11. Shtëpija e Herticëve
 12. Shtëpi banimi Pronë e Komunës
 13. Shtëpi Banimi (Gazmend Abarashi)
 14. Kroi i Xhem Osmanit
 15. Kullë Veli Pajaziti
 16. Kullë Nazif Murati
 17. Shtëpi banimi e Smail Haxhiut
 18. Mulliri i Gani Sylës
 19. Shtëpi banimi Kemail Veseli
 20. Shtëpi banimi - Mahmut Pashë Gjinolli
 21. Kishëz (Rakinicë, Podujevë)
 22. Xhamia e Dumnicës
 23. Xhamia e Brainës
 24. Gërmadhat e kalasë antikë Gradishta
 25. Lokaliteti arkeologjik Ordine
 26. Kompleksi i Kullës së Isë Boletinit
 27. Gërmadhat e Karaullës Turke Ostraqë
 28. Xhamia në Shalë (Sedllarë)
 29. Lokaliteti arkeologjik Kalaja-Qyteza
 30. Lokaliteti arkeologjik Fusha e madhedhe Tuma
 31. Lokaliteti arkeologjik Priboj
 32. Shtëpi banimi Fatime Shehu
 33. Mulliri - Jetish Mala
 34. Shtëpi banimi Mirnije Lleshi
 35. Kulla e Rexhep Thaqit
 36. Hambar Smail Veseli
 37. Flladnikë Ramadan Ismaili
 38. Shtëpi banimi Zejnullah Qaushi
 39. Shtëpi banimi Shefqet Mehmeti
 40. Shtëpi banimi Brahim Brahim
 41. Shtëpi banimi Rashit Rashiti
 42. Instituti për TBC
 43. Shtëpi në Makresh të Epërm (Jovic Bllagojës)
 44. Tërësia urbanistike "Çarshia e Vjetër"
 45. Tyrbe
 46. Xhamia e fshatit (Berat xhamia)
 47. Xhamia e Saraçit Xhamia e Kukli Mehmed Beut
 48. Kulla e Hajdin Hajdinit
 49. Kroni te shtëpia e kulturës Kajnaku
 50. Lokaliteti arkeologjik Qyteza
 51. Shtëpia e Dobrunave Polloshka
 52. Fortifikata Gjyteti i Madh në Tushilë
 53. Qyteza -Kodra e gjytetit
 54. Ndërtesë banimi në rr.Gani Çavdarbasha nr.17 shtëpia e Shehzades
 55. Kisha Katolike në Vinarc të Epërme
 56. Mejtepi në Koshtovë
 57. Ndërtesa në rr. Çlirimi i Popullit 40 familjes Grazhdo
 58. Kulla e Asllan Tupellës
 59. Lokaliteti arkeologjik Koka e Ilisë
 60. Lokaliteti arkeologjik Gërnçarica
 61. Kërëk xhamia Namazxhah
 62. Kulla e Sali Kajtazit
 63. Shtëpi banimi Xhafer Deva (1930)
 64. Kulla e Tupellëve
 65. Shtëpia e Shoqatës së Gjyetarëve
 66. Mulliri në Tabakhane
 67. Kulla e Fetah Kurexhajt
 68. Kulla e Shaqë Hajdinit
 69. Shtëpia e Farush Okllapit
 70. Manastiri i Dragancit
 71. Kompleks arkitktonik -
 72. Xhamia e vjetër në fshatin Velekincë
 73. Xhamia në Dunav
 74. Xhamia e Janjevës
 75. Kulla e Pashë Karadakut - Janjevë
 76. Shtëpi me ballkon - Glasnoviq Josipa Maria.
 77. Mesxhidi në Sllakoc të Epërm
 78. Xhamia e Shtimes
 79. Hamami i Madh
 80. Kulla e Xhelë Hajdinit
 81. Hambari i Feriz Llashticës në Llashticë
 82. Shtëpia e Novobërdalive në Artanë
 83. Kulla e Kadri Vebi Zeqirit
 84. Xhamia e Cernicës (Minarja)
 85. Shkolla e muzikës në Gjilan (ish saraji i Mustafë Pashës)
 86. Objekti i Teknikës Popullore
 87. Shtëpia e Isak Pozharanit
 88. Mulliri i Hakiut në Verbice te Zhegocit
 89. Koshi i Fevzi Hoxhës - Cërnicë
 90. Shtëpia e Zekirja Abdullahut

Punëtoria (7)[Redakto nëpërmjet kodit]

Snajperisti (67)[Redakto nëpërmjet kodit]

Më shumë
 1. RTK1 Radio Televizioni Valët e Mesme ne Bakshi
 2. Mulliri i Hajrizit (Mulliri i Zotnisë)
 3. Shtëpi banimi,pronë e Sabit Hamitit
 4. Lokaliteti arkeologjik romakFusha ose Luga e Mullirit
 5. Shtëpi banimi Faruk Ajeti
 6. Gjykata Komunale
 7. Gjykata e Qarkut
 8. Banim kolektiv Pronë e Komunës
 9. Xhamia e Sudi Efendisë
 10. Varrezat e LNÇ
 11. Bërthama e vjetër e Qytetit - Mitrovicë
 12. Hamabari i Nehbi Sahit Pecit
 13. Shtëpi banimi Rexhep Zariqi
 14. Kulla e familjes Fejzullahu
 15. Shtëpi banimi Hasan Ramadani
 16. Tyrbja e Dadës Hatë
 17. Kulla e Ibish Morinës
 18. Flladnikë Avdyl Shabani
 19. Lokaliteti arkeologjik Ogragjë
 20. Gërmadhat e Gjytetit Fortesë Antikë
 21. Shtëpia e Zymer Musiqit
 22. Ish Katastri i Komunës
 23. Manastiri i Deviçit, Skënderaj
 24. Fortifikata parahistorike Gradina në Çikatovë të Vjetër
 25. Stacioni i Trenit në Baicë
 26. Kulla e Shaban Polluzhës
 27. Stacion i Trenit në Dritan (Dobroshec)
 28. Ish Arkivi Historik ne Vushtrri
 29. Stacioni i Trenit në Drenas
 30. Kulla e Ilaz Kodrës
 31. Kulla e Azem dhe Shote Galica
 32. Kulla e Tahir Mehës
 33. Kulla e Ahmet Delisë
 34. Kompleksi i shtëpive të familjes Jashari ( lagja e Jasharajve)
 35. Tyrbja e Bajraktarit
 36. Kroi i Qoragës
 37. Çeshma përkujtimore, 1943 (LNÇ)
 38. Shtëpi me çardak e Sejdi Ismajl Budrigës
 39. Vetfarmi
 40. Xhamia e Koptëve
 41. Mulliri i Demë Ahmetit
 42. Kulla e Ymer Ymerit
 43. Kulla e Mehmet Pashës
 44. Kulla e Halim Miftarit
 45. Kompleks banimi - Familja Dervisholli
 46. Spitali i Partizaneve 1944
 47. Shkolla fillore në gjuhën Sërbe - 1882
 48. Varrezat hebraike (Arbëri)
 49. Hani i Shefkiut
 50. Kulla e Kadri Hysenit
 51. Tyrbja e Isak Babës
 52. Gjyteti i Syriganës
 53. Manastiri i Shën Nikollës (Gjilan)
 54. Ndërtesa e Xhafer Devës (Shek.XIX)
 55. Manastiri Duboki Potok
 56. Xhamia e Mbretit
 57. Shkolla e parë shqipe në Prishtinë
 58. Arkivi i Prishtinës
 59. Xhamia e Pirinazit
 60. Hamami i vogël, Prishtinë
 61. Shtëpi banimi - Kurtesh Sylejmani
 62. Shtëpi banimi - Luan Rudi
 63. Shtëpi banimi - Familja Qarri
 64. Shtëpi banimi - Veton Hoti
 65. Kisha e Gjymtimit të Gjonit
 66. Kisha e Shën Andrejës
 67. Kulla e Mujë Krasniqit

Zmarlind5 (17)[Redakto nëpërmjet kodit]