Lista e kryeqyteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N· Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · W · X · Xh · Y · Z · Zh·

A[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Abidjan Bregu i Fildishtë
Abu Dhabi Emiratet e Bashkuara Arabe
Abuja Nigeria
Accra Gana
Addis Abeba Etiopia
Algier Algjeria
Alofi Niue
Amman Jordania
Amsterdam Hollanda
Andorra la Vella Andorra
Ankara Turqia
Antananarivo Madagaskar
Apia Samoa
Ashgabat Turkmenistani
Asmara Eritrea
Astana Kazakstani
Asunción Paraguaji
Athina Greqia
Avarua Ishujt Cook

B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Bagdad Iraku
Baku Azerbajxhani
Bamako Mali
Bandar Seri Begawan Brunei
Bangkok Tailanda
Bangui Republika Qendrore Afrikane
Banjul Gambia
Basseterre Saint Kits dhe Nevis
Beirut Libani
Beograd Serbia
Belmopan Belize
Berlin Gjermani
Bern Zvicra
Bischkek Kirgistani
Bissau Guinea
Bogotá Kolumbia
Brasília Brazili
Bratislava (Pressburg) Sllovakia
Brazzaville Republika e Kongos
Bridgetown Barbadosa
Brukseli Belgjika
Budapest Hungaria
Buenos Aires Argjentina
Bujumbura Burundi
Bukuresht Rumania

C[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Canberra Australi
Caracas Venezuela
Castries Shën Lucia
Chisinau Moldavi
Colombo Sri Lanka
Conakry Guinea

D[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Dakari Senegali
Damasku Siria
Delap-Uliga-Darriti Ishujt Marshall
Dhaka Bangladeshi
Dili Timori Lindor
Dodoma Tanzania
Doha Katari
Dublin Republika e Irlandës
Dushanbe Taxhikistani

E[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Edinburgh of the Seven Seas Tristan da Cunha
Episkopi Cantonment Akrotiri dhe Dhekelia

F[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Funafuti Tuvalu
Freetown Sierra Leone
Flying Fish Cove Christmas Island
Fort-de-France Martinika

G[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Gaborone Botsvana
Grozny Çeçenia
Georgetown Guiana
Guatemala Guatemala
Gustavia Shën Barthélemy

H[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Hanoi Vietnami
Harare Zimbabveja
Havana Kuba
Helsinki Finlandë
Honiara Ishujt Solomon

I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Islamabad Pakistan

J[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Jerevani Armeni
Jakarta Indonezia
Jerusalem Izraeli
Jaunde Kameruni

K[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Kabul Afganistani
Kairo Egjipti
Kampala Uganda
Kap City Republika Afrika Jugore
Katmandu Nepali
Kartum Sudani
Kievi Ukraina
Kigali Ruanda
Kingstoni Xhamajka
Kingstowni Shën Vincenti dhe Grenadinet
Kinshasa Republika Demokratike e Kongos
Kolonia Federata Mikroneziane
Kopenhageni Danimarkë
Korori Palau
Prishtina Kosova
Kuala-Lumpur Malajzia
Kuvajt City Kuvajti

L[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
La Paz Bolivia
Libreville Gabuni
Lilongve Malavia
Lima Peru
Lisbona Portugalia
Lubjanë Sllovenia
Lome Togo
Londër ANGLIA
Luanda Angola
Lusaka Zambia
Luksemburgu (qyteti) Luksemburgu

M[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Madrid Spanja
Minsk Bellorusia
Moska Rusia

O[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Otava Kanadaja

P[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Parisi Franca
Pekini Kina
Podgorica Mali i Zi
Porto-Novo Benini
Prishtina Kosova

R[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Reykjavíku Islanda
Roma Italia

S[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Shkupi Republika e Maqedonisë
Sofja Bullgaria
Santiago Kili
Seoul Korea e Jugut

T[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Talini Estonia
Tarawa Kiribati
Tbilisi Gjeorgjia
Tegusigalpa Hondurasi
Teherani Irani
Tirana Shqipëria

V[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Valleta Malta

W[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Washington D.C. SHBA
Wellington Zelanda e Re

XH[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryeqyteti Shteti
Xhuba Sudani i Jugut