Lista e lojtarëve ndërkombëtarë të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e lojtarëve ndërkombëtarë të Shqipërisë përfshin të gjitha rekordet individuale të paraqitjeve dhe golave të lojtarëve që kanë përfaqsuar Shqipërinë në kualifikueset e Kampionatit Europian, Kupës së Botës, në ndeshjet miqësore dhe në Kupën Ballkanike. Statistikat janë përfshirë që nga ndeshja e parë zyrtare e skuadrës në vitin 1946.

Lojtarët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më poshtë është lista me të gjithë lojtarët që kanë luajtur më shumë se dhjetë ndeshje me kombëtaren dhe një gol më shumë. Listat janë redaktuar më 29 Mars 2015 (ndeshja e fundit vs Armenia)

Me më shumë ndeshje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktuar më 29 Mars 2015

# Emri Karriera Ndeshje Gola
1
Lorik Cana[1]
2002– 82 1
2
Altin Lala[1]
1998–2011 80 3
3
Klodian Duro[1]
2001–2011 78 6
4
Ervin Skela[1]
2000–2011 76 13
5
Erjon Bogdani
1996–2013 74 18
Foto Strakosha[1]
1990–2004 74 0
7
Igli Tare[1]
1997–2007 69 10
8
Altin Haxhi
1995–2009 68 3
Alban Bushi[1]
1995–2007 68 14
10
Altin Rraklli[1]
1992–2005 64 11
Armend Dallku
2005–2015 64 1
12
Rudi Vata
1990–2001 59 5
13
Ervin Bulku
2002– 56 1
14
Ansi Agolli
2005– 53 2
15
Andi Lila
2007– 51 0
16
Hamdi Salihi
2006– 50 11
17
Arjan Xhumba[1]
1994–2002 49 0
18
Elvin Beqiri
2002–2009 47 0
19
Sulejman Demollari
1983–1995 45 1
20
Arjan Beqaj[1]
1998–2011 44 0
Besnik Hasi[1]
2000–2007 44 2
22
Debatik Curri
2006– 43 1
Edvin Murati[1]
1998–2006 43 4
24
Edmond Kapllani
2004– 41 6
Bledar Kola[1]
1994–2002 41 6
26
Ilir Shulku
1992–2000 40 1
Devi Muka[1]
1998–2007 40 1
28
Jahmir Hyka
2007– 38 2
29
Hysen Zmijani
1984–1995 36 2
30
Kristi Vangjeli
2008–-2012 35 0
Geri Çipi[1]
1995–2005 35 0
32
Sokol Kushta
1987–1996 31 10
Nevil Dede
1995–2007 31 0
34
Arjan Bellaj
1994–2003 30 1
Artur Lekbello
1987–1996 30 0
36
Adrian Aliaj
2002–2006 29 8
37
Arben Minga
1980–1989 28 2
Panajot Pano
1963–1973 28 4
39
Mirel Josa
1984–1992 27 1
Elis Bakaj
2007–2013 27 1
Emiljano Vila
2009– 27 3
42
Ervin Fakaj[1]
1995–2002 26 1
43
Florian Myrtaj
2002–2006 25 3
Indrit Fortuzi
1992–2002 25 1
45
Loro Boriçi
1946–1958 24 6
46
Perlat Musta
1981–1993 23 0
Gjergji Muzaka
2008–2013 23 1
Etrit Berisha
2012– 23 0
49
Agustin Kola
1980–1994 22 1
Muhedin Targaj
1980–1985 22 3
Mërgim Mavraj
2012– 22 3
Odise Roshi
2011– 22 1
53
Safet Berisha
1970–1981 21 0
Skënder Hodja
1984–1990 21 0
55
Muhamet Dibra[2]
1946–1953 20 0
Samir Ujkani
2008–2013 20 0
Lefter Millo
1988–1996 20 0
Ramazan Rragami
1965–1973 20 1
Rexhep Spahiu
1946–1952 20 0
60
Eduard Abazi
1985–1997 19 2
Redi Jupi
1995–2006 19 0
Gilman Lika
2008–2013 19 0
Admir Teli
2008–2013 19 0
Sllave Llambi
1946–1950 19 0
65
Salvador Kaçaj
1991–1997 18 1
Aristidh Parapani
1946–1952 18 1
Blendi Nallbani
1989–2002 18 0
68
Besart Berisha
2006–2010 17 1
Isli Hidi
2005–2011 17 0
Fatmir Vata
1996–2002 17 0
Vasil Biçaku[3]
1946–1950 17 1
72
Edmond Dalipi
1993–2000 16 1
Shkëlqim Muça
1982–1987 16 2
74
Sabah Bizi[4]
1967–1976 15 1
Fatbardh Jera[5]
1985–1990 15 0
Saimir Malko[6]
1994–1996 15 0
Ilir Përnaska
1971–1981 15 5
Lin Shllaku[7]
1963–1970 15 0
Haxhi Ballgjini[8]
1976–1985 15 1
Edgar Çani
2012– 15 4
81
Ilion Lika
2002–2007 14 0
Bledi Shkëmbi
2002–2006 14 0
Bedri Omuri
1982–1987 14 2
Ferid Rragami[9]
1980–1985 14 0
Ali Mema
1963–1967 14 0
Xhevdet Shaqiri
1947–1957 14 0
Valdet Rama
2013– 14 3
88
Mahir Halili
1996–1999 13 1
Kliton Bozgo
1993–2003 13 0
Bahri Kavaja[10]
1946–1950 13 0
Qamil Teliti
1946–1952 13 6
Arjan Peço[11]
1996–2002 13 0
93
Ardit Beqiri
2002–2006 12 0
Fatbardh Deliallisi[12]
1957–1965 12 0
Fatmir Frashëri[13]
1963–1970 12 0
Mihal Gjika[14]
1971–1974 12 1
Zihni Gjinali[15]
1948–1952 12 3
Tefik Osmani
2005– 12 0
Elseid Hysaj
2013– 12 0
Amir Abrashi
2013– 12 0
101
Mehmet Dragusha
2003–2005 11 1
Besim Fagu[16]
1946–1958 11 0
Skënder Halili[17]
1963–1965 11 0
Ilir Lame[18]
1980–1984 11 0
Adnan Oçelli
1984–1993 11 0
Kastriot Peqini[19]
1991–1994 11 0
Faruk Sejdini[20]
1971–1976 11 0
Rrapo Taho
1986–1993 11 0
Qemal Vogli
1947–1953 11 0
Medin Zhega
1965–1971 11 3
Endrit Vrapi
2006–2011 11 0
Armando Sadiku
2012– 11 1
Ergys Kaçe
2013– 11 1
Alpin Gallo[1]
2002–2005 11 0
115
Sabien Lilaj
2011– 10 0
Gjergji Dëma
1990–1997 10 0
Skënder Gega
1987–1989 10 0
Arian Hametaj[21]
1982–1985 10 0
Arbën Milori[22]
1991–1995 10 0
Ylli Shehu
1988–1995 10 1

Më shumë gola[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktuar më 29 Mars 2015

# Emri Karriera Gola Ndeshje
1
Erjon Bogdani
1996–2013 18 74
2
Alban Bushi
1995–2007 14 68
3
Ervin Skela
2000–2011 13 76
4
Altin Rraklli
1992–2005 11 64
Hamdi Salihi
2006– 11 50
6
Sokol Kushta
1987–1996 10 31
Igli Tare
1997–2007 10 68
8
Adrian Aliaj
2002–2006 8 29
9
Bledar Kola
1994–2002 6 41
Klodian Duro
2000–2011 6 78
Edmond Kapllani
2004– 6 41
Loro Boriçi
1946–1958 6 24
Qamil Teliti
1946–1952 6 13
14
Rudi Vata
1990–2001 5 59
Ilir Përnaska
1971–1981 5 15
16
Edvin Murati
1998–2006 4 43
Panajot Pano
1963–1973 4 28
Edgar Çani
2012– 4 15
Pal Mirashi
1946–1950 4 9
20
Valdet Rama
2013– 3 14
Altin Lala
1998–2011 3 80
Altin Haxhi
1995–2009 3 68
Florian Myrtaj
2002–2006 3 25
Muhedin Targaj
1980–1985 3 22
Emiljano Vila
2009– 3 27
Medin Zhega
1965–1971 3 11
Zihni Gjinali
1948–1952 3 12
Mërgim Mavraj
2012– 3 22
30
Ansi Agolli
2005– 2 53
Besnik Hasi
2000–2007 2 44
Shkëlqim Muça
1982–1987 2 16
Jahmir Hyka
2007– 2 38
Hysen Zmijani
1984–1995 2 36
Arben Minga
1980–1989 2 28
Eduard Abazi
1985–1997 2 19
Migjen Basha
2013– 2 8
Alban Meha
2012– 2 6
Bedri Omuri
1982–1987 2 14
Xhelal Juka[23]
1946 2 1
Koleç Kraja[24]
1957–1963 2 3
42
Shkëlzen Gashi
2013– 1 6

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Kosovo vs. Albania (0:1) - 2002 National-Football-Teams.com +1 match included
  2. ^ Muhamet Dibra - national football team player EU-Football.info
  3. ^ Vasif Biçaku - national football team player EU-Football.info
  4. ^ Sabah Bizi at National-Football-Teams.com
  5. ^ Fatbardh Jera at National-Football-Teams.com
  6. ^ Saimir Malko at National-Football-Teams.com
  7. ^ Lin Shllaku - national football team player EU-Football.info
  8. ^ Haxhi Ballgjini at National-Football-Teams.com
  9. ^ Ferid Rragami at National-Football-Teams.com
  10. ^ Bahri Kavaja - national football team player EU-Football.info
  11. ^ Arjan Peço at National-Football-Teams.com
  12. ^ Fatbardh Deliallisi - national football team player EU-Football.info
  13. ^ Fatmir Frashëri - national football team player EU-Football.info
  14. ^ Mihal Gjika at National-Football-Teams.com
  15. ^ Zihni Gjinali - national football team player EU-Football.info
  16. ^ Besim Fagu - national football team player EU-Football.info
  17. ^ Skënder Halili - national football team player EU-Football.info
  18. ^ Ilir Lame at National-Football-Teams.com
  19. ^ Kastriot Peqini at National-Football-Teams.com
  20. ^ Faruk Sejdini at National-Football-Teams.com
  21. ^ Arian Hametaj at National-Football-Teams.com
  22. ^ Arbën Milori at National-Football-Teams.com
  23. ^ Xhelal Juka - national football team player EU-Football.info
  24. ^ Koleç Kraja - national football team player EU-Football.info