Luftërat dardane-maqedonase

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Luftërat dardane maqedonase (Ali Nimani)

Luftërat dardane-maqedonase vazhduan edhe gjatë Antigon Dosonit, i cili sundoi si tutor i trashëgimtarit të mitur të Maqedonisë, Filipit V nga ana tjetër, marrëdhëniet e dardanëve me Mbretërinë Ardiane, e cila, siç dihet, në vitin 228 para e.s, e humbi luftën e saj të parë me Romën, mbetën të tendosura. Për më tepër, Teuta mbajti anën e Antigonit Dosonit në luftën që ai e ndërmori për të debuar dardanët nga tokat që ata kishin pushtuar në Pajoni dhe Maqedoni.

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]