Jump to content

Diestët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Diestët ose Dyestët (Latin: Dyestes - Dyestae; greqishtja e lashtë: Δυέσται - Diéstai) ishin një fis ilir të cilët i përmend Straboni. [1] Ata jetonin përreth minierave të Damastionit dhe mund të konsiderohen si nënfis i dardanëve. [2] [3]

  1. ^ VII.7.5, "...περί α Δυέσται συνεστήσαντο την δυναστείαν και Εγχέλειοι ους και Σεσαρέθιους καλούσι..."
  2. ^ Macedonia, Thrace and Illyria: their relations to Greece from the earliest... by Stanley Casson, page 321
  3. ^ Ceka, Neritan (2014) Ilirët deri te shqiptarët. Migjeni, Tiranë, fq. 366