Jump to content

Kinambrët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lumi i Cemit dhe Liqeni i Shkodrës

Kinambrët (Latin: Cinambri, greqishtja e lashtë: Κίναμβροι - Kinambroi) ishin një fis ilir të cilët përfundimisht i pushtoi Oktaviani në vitin 33 pes.[1] Kryeqendra e tyre ishte qyteti i lashtë Kinna i cili ndodhej në lindje të Liqenit të Shkodrës, në luginën e lumit të Cemit. [2]

  1. ^ The Cambridge Ancient History, Vol. 10: The Augustan Empire, 43 BC-AD 69 (Volume 10) by Alan Bowman, Edward Champlin, and Andrew Lintott, 1996, page 577
  2. ^ Wilkes, J. J. (1996). "The Danubian and Balkan provinces". përmbledhur nga Alan K. Bowman; Edward Champlin; Andrew Linto (red.). The Cambridge Ancient History: The Augustan Empire, 43 B.C—A.D. 69 (në anglisht). Vëll. 10. Cambridge University Press. fq. 545–585. ISBN 0521264308.