Sasaejët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Sasejët)
Ilirët e mirëfilltë

Sasejët (Latin: Sasaei) ishte një fis ilir i përmendur nga Plini Plaku në veprën e tij me titull Historia natyrore duke i rreshtuar në kuadër të Ilirëve të mirëfilltë (Illyrii proprie dicti). Më konkretisht Plini Plaku në këtë vepër mes tjerash thot edhe këtë:"... ky rajon përmbante Labeatët, Senedët, Rudinët, Sasejët, Grabët, të quajtur siç duhet ilirë, dhe Taulantët dhe Plerejët ...". (anglisht: ... this region contained the Labeatae, Senedi, Rudini, Sasaei, Grabaei, properly called Illyrians, and Taulantii and Pyraei ...", Latin: ... eo namque tractu fuere Labeatae, Senedi, Rudini, Sasaei, Grabaei; propriei et Taulantii et Pyraei ...)[1] [2] [3]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Pliny the Elder (1949). Natural History (në anglisht). Përkthyer nga Rackham, H.; Jones, W.H.S.; Eichholz, D.E.
  2. ^ Dzino, Danijel (2014). "'Illyrians' in ancient ethnographic discourse". Dialogues d'histoire ancienne (në anglisht). 40 (2): 46. doi:10.3917/dha.402.0045.
  3. ^ The Cambridge Ancient History, Vol. 10: The Augustan Empire, 43 BC-AD 69 (Volume 10) by Alan Bowman, Edward Champlin, and Andrew Lintott, 1996, page 577