Selepitanët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Selepitanët (Latinisht Selepitani ) ishte një fis i ilirëve të lashtë që jetonin në zonën mes bregut të Detit Adriatik dhe Liqenit të Shkodrës. Përmenden në dispozitat e miratuara nga Senati Romak për t'i dhënë fund Luftës së Tretë Romake-Ilire, ku mes tjerash u kërkohej Selepitanëve dhe fiseve tjera të nënshtruara ilire që për pushtetin e ri të Republikës Romake si fitimtare dhe pushtuese e Mbretërisë Ilire, të paguanin gjysmën e taksës që kishin paguar më parë për mbretin e tyre ilir.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Cabanes, Pierre (1988) Les illyriens de Bardulis à Genthios (IVe–IIe siècles avant J.-C.). Paris: SEDES. = Regard sur l’histoire, 65. ISBN 2718138416  
  • Ceka, Neritan (2013) The Illyrians to the Albanians. Tirana: Migjeni. ISBN 9789928407467  
  • Hammond, N.G.L. (1966) The kingdoms of Illyria circa 400–167 B.C. The Annual of the British School at Athens, LXI. évf. (1966) 239–253. o.
  • Wilkes, john (1992) The Illyrians. Oxford;  Cambridge: Blackwell. = The Peoples of Europe, ISBN 0631146717