Bato II

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko


Bato II ishte një kryekomandant ilir i cili udhëhoqi Breuci në ilire e Madhe revoltë kundër Perandorisë Romake. Bato u bashkua me forcat e tij rebele me ato të udhëhequr nga Bato I. Pas përballet me humbjen, ai u dorëzua në Tiberit në 8 Er në bregun e lumit të Bosnjës. Në fund të fundit, Bato u pushtua nga Qato unë dhe është vënë në vdekje pas një vendimi ishte marrë nga një asamble e Daesitiates.